Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Ре­мон­ти у навча­льних закла­дах завер­шаться вча­с­но

Ре­мон­ти у навча­льних закла­дах завер­шаться вча­с­но

Через місяць учні знову сядуть за шкільні парти. Доки діти набираються сил перед новим стартом, у навчальних закладах міста проводяться щорічні ремонтні роботи. Чи суттєво вдасться оновити матеріально-технічну базу шкіл і садочків міста в умовах нелегкої економічної ситуації, що нового в освітянській галузі слід очікувати найближчим часом у Бучі, ми запитали в начальника відділу освіти Бучанської міської ради Лариси Федорук.

- Ла­рисо Пе­т­рів­но, які саме ремон­т­ні роботи були або будуть про­ведені у навча­льних закла­дах міс­та?
- Що­року, перед почат­ком нового навча­льного року, постає питан­ня про­веден­ня капітальних чи поточ­них ремон­тів. Так і в минулому році, завер­шуючи капітальні ремон­ти ЗОШ №3 та двох ДНЗ №1 «Со­няч­ний» та №3 «Ко­зачок», від­діл освіти спільно з Бу­чан­ською міською радою пла­нували про­вес­ти капітальний ремонт у НВК «Бе­різ­ка», ДНЗ №4 «Пролісок», ЗОШ №2. Але ситуа­ція в дер­жаві з фінан­суван­ням вне­с­ла свої корек­тиви. Ни­ні ми можемо говорити лише про поточ­ні ремон­ти у всіх навча­льних закла­дах міс­та.

По закін­чен­ню минулого 20082009 навча­льного року було про­ведено нараду з керів­никами навча­льних закла­дів, на якій кожен керів­ник, попра­цював­ши з педагогами та батьків­ською гро­мад­ськіс­тю, визна­чив об’єми поточ­них робіт у шко­лі чи садоч­ку. На сьо­годні кос­метич­ні, а то й капітальні ремон­ти в гру­пових при­міщен­нях садоч­ків і кла­с­них при­міщен­нях шкіл у ста­дії завер­шен­ня.

У минулому році міська вла­да зро­била зна­ч­ні капіталовкладен­ня у від­нов­лен­ня матеріа­льнотех­ніч­ної бази навча­льних закла­дів. Пе­дагоги, батьки помітили всі позитив­ні зміни сто­сов­но оно­в­лен­ня та покра­щен­ня умов навчання дітей. Мо­ж­ливо, саме тому у ниніш­ньо­му році батьки та спо­н­сори ста­ли актив­ними уча­с­никами про­веден­ня ремон­тів, оно­в­лен­ня матеріа­льної бази шкіл і дошкільних закла­дів міс­та.

Ве­личез­ні сло­ва вдяч­нос­ті хочеться висло­вити всім тим, хто доклав зусиль – це і педагоги, і батьки, для того, щоб наші закла­ди виглядали затиш­но і охайно у новому навча­льному році.

За­зна­чу, що й вкрай необхід­ні капітальні ремон­ти, які були запла­новані від­ділом освіти, про­водяться у навча­льних закла­дах. До закін­чен­ня навча­льного року в ДНЗ №4 «Пролісок» від­ремон­товано каналізацій­нонасос­ну ста­н­цію. У цьо­му ж закла­ді на даний момент завер­шено ремонт каналізацій­ної сис­теми та водопоста­чан­ня в при­міщен­ні хар­чоб­локу. На разі сто­їть питан­ня капітального ремон­ту вну­т­рішніх еле­к­т­ромереж та самого при­міщен­ня.
Ве­дуться під­готов­чі роботи до про­веден­ня капітального ремон­ту спортив­них зал у ЗОШ №2, ЗОШ №4.

- Проте не всі закла­ди освіти в міс­ті потре­бують капітальних ремон­тів? Адже й в минулому році у цьо­му пла­ні було багато чого зроблено…
- Так, але як­що вра­хувати той факт, що при запла­нованих обсягах робіт виникали й додат­кові, що несли в свою чер­гу додат­кові затра­ти кош­тів і часу, то навіть у тих закла­дах, в яких у минулому році були про­ведені капітальні ремон­ти, за бра­ком часу не вда­лося все завер­шити. То­му й зараз у цих закла­дах про­водяться ремон­т­ні роботи.

Хо­чу заува­жити, що навча­льні закла­ди міс­та від­чули і про­дов­жують від­чувати велику під­три­м­ку з боку міс­цевої вла­ди та з розумін­ням ста­в­ляться до про­блем сьо­годен­ня.

По вул. Центра­льній буде збу­дований новий дитячий садочок. Чи доцільне його зве­ден­ня саме в цьо­му мік­рорайоні та на якому ета­пі нині виконан­ня запла­нованих робіт?

До­шкільний заклад по вул. Центра­льній необхід­ний. За про­е­к­том він роз­рахований на 140 місць. Доцільно було б передбачити будівництво даного закладу ще тоді, коли роз­будовував­ся даний масив, але чомусь ніхто тоді не зве­р­тав ува­ги на те, що такий заклад освіти буде необхід­ніс­тю. Не­одноразово до від­ділу освіти та й до міської ради зве­р­тались і про­дов­жують зве­р­татися батьки з при­воду того, що незру­ч­но добиратися до най­бли­ж­чих дошкільних закла­дів. То­му зве­ден­ня садоч­ка по вул. Центра­льній було визна­чено вла­дою, як пріо­ритет­ний напрямок.

Вважаю, що всі про­бле­м­ні питан­ня, які вже виникають із при­воду даного будів­ниц­т­ва, мож­на вирішити без зай­вих емо­цій, думаючи про май­бут­нє – наших дітей.

- Ко­ли ж від­кри­ють дитячий садочок, що роз­ташований за ста­діо­ном «Ювілей­ний»? Адже зов­ні він виглядає ціл­ком готовим до екс­плу­а­тації.
- Від­криття нового ДНЗ №5 «Ка­пітош­ка» пла­нується на початок нового навча­льного року. За­раз завозиться тех­нологіч­не облад­нан­ня. Хоч і повільно, але справа зру­шилась із міс­ця.

- Чи відомо, що буде на міс­ці Стан­ції еко­логонатураліс­тич­ного центру, що в Бу­чі? Хо­дять чут­ки, що при­міщен­ня мають намір про­дати чи зда­ти в оре­н­ду?
- У 2007 році навча­льні закла­ди, які територіа­льно зна­ходилися у Бу­чі, були передані у комунальну вла­с­ність нашого міс­та. Що­до еко­логонатураліс­тич­ного центру та між­шкільного навча­льнокур­сового ком­бінату, які територіа­льно зна­ходяться в Бу­чі, тоді Ір­пін­ською міською радою було при­йнято рішен­ня залишити у комунальній вла­с­нос­ті міс­та Ір­пеня. Го­ворилося про те, що учнів ір­пін­ських шкіл будуть під­возити на занят­тя до еко­логонатураліс­тич­ного центру, що по вул. Ма­линов­ського. Але на сьо­годні заклад залишається напів­пус­тим, бо дітям з Ір­пеня, Во­р­зеля, Білич незру­ч­но добиратися, а бучан­ські діти не можуть його від­відувати.

На­скільки мені відомо, то, порушуючи цільо­ве при­зна­чен­ня закла­ду, Ір­пін­ською міською радою роз­глядалося питан­ня зда­чі в оре­н­ду одного з при­міщень еко­логонатураліс­тич­ного центру під ста­н­цію тех­ніч­ного обслу­говуван­ня автомобілів.

- У якому ста­ні нині матеріа­льнотех­ніч­на база наших закла­дів освіти?
- Од­ним із основ­них напрям­ків діяльнос­ті від­ділу освіти та Бу­чан­ської міської ради є питан­ня оно­в­лен­ня матеріа­льнотех­ніч­ної бази усіх закла­дів освіти міс­та. Ма­теріа­льнотех­ніч­на база шкіл і садоч­ків не понов­лювалася роками. Ли­ше починаючи з 2007 року, коли закла­ди були передані у комунальну вла­с­ність територіа­льної гро­мади Бу­чі. Так почали закуповуватися в закла­ди меб­лі, ін­вен­тар, тех­ніка. Не­аби­яку допомогу також надають батьки та спо­н­сори. Але коли це не робилося роками, то за три роки закри­ти дане питан­ня важ­ко. Не­зва­жаючи на всі про­бле­ми, пра­цювали і будемо пра­цювати над вирішенням даного питання.

- Що нового вар­то чекати учням у новому навча­льному році? Чи будуть якісь нововве­ден­ня або зміни?
- Пе­ред­бачаються зміни у про­веден­ні зов­ніш­ньо­го незалеж­ного оцінюван­ня, дер­жав­ної під­сум­кової ате­с­тації (до речі, в обговорен­ні про­е­к­ту нового По­ложен­ня про ДПА, яке про­водило Мініс­тер­с­т­во освіти і нау­ки Укра­їни 29 лип­ня 2009 року, бра­ли участь наші колеги – засту­п­ники дирек­торів шкіл).
На завершення хочу сказати, що ми всі пра­г­немо того, щоб кожен насту­п­ний навча­льний рік був кра­щим за попередній, щоб учням, вихован­цям, батькам зав­жди хотілося йти до шко­ли, садоч­ка, а педагоги ніколи не роз­чаровувалися в обраному про­фесій­ному шляху.
газета: №30 "Бучанські новини" від 31 липня 2009р.
Люд­мила Глад­ська
 Інші новини по темі:
За навчальними закладами Бучі закріплюються території обслуговування

За навчальними закладами Бучі закріплюються території обслуговування

відділ освіти
В бучанських школах тривають ремонтні роботи

В бучанських школах тривають ремонтні роботи

відділ освіти
У Бучі – висока потреба в нових закладах освіти

У Бучі – висока потреба в нових закладах освіти

Бучанські новини
У розпалі підготовка до нового навчального року

У розпалі підготовка до нового навчального року

Бучанські новини
Буча : Становлення якісної освіти

Буча : Становлення якісної освіти

Бучанські новини
Освітня матеріально-технічна база у Бучі на високому рівні

Освітня матеріально-технічна база у Бучі на високому рівні

Бучанські новини
Напередодні навчального року

Напередодні навчального року

Буча та регіон
Як освітяни готувалися до нового навчального року

Як освітяни готувалися до нового навчального року

Бучанські новини
Освіта Бучі на шляху реформ, ініціатив та інновацій

Освіта Бучі на шляху реформ, ініціатив та інновацій

відділ освіти
Буча: Як харчуються місцеві діти?

Буча: Як харчуються місцеві діти?

відділ освіти
Повідомлення про закриття дитячих садочків у м. Буча на ремонт

Повідомлення про закриття дитячих садочків у м. Буча на ремонт

відділ освіти
Бучанська МТГ. ОСВІТА: Зміни в роботі закладів освіти від 5 квітня

Бучанська МТГ. ОСВІТА: Зміни в роботі закладів освіти від 5 квітня

Буча та регіон
Бучанські дошкільні заклади

Бучанські дошкільні заклади

Бучанські новини
Громадські слухання: Запитали? Відповідаємо!

Громадські слухання: Запитали? Відповідаємо!

Бучанські новини
Відділ освіти Ірпінської міської ради інформує

Відділ освіти Ірпінської міської ради інформує

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.