Формування молодіжної свідомості

Формування молодіжної свідомостіПроблеми нашої молоді в тому, що насправді їй дуже важно себе в чомусь знайти, розкрити свої здібності і таланти, пізнати себе. На жаль і досі ця проблема є актуальною, як у Бучі, так і в інших містах і селах. Звісно, з цією проблемою, як із будь-якою, треба боротися!

Нашому молодому місту потрібна здорова, розумна, сильна, одним словом „золота молодь”. Але ж просто так „золотою” вона ніяк не стане. Для цього потрібно прикласти чимало зусиль. Як ми знаємо, в Бучі дуже мало місць, де молоді хлопці і дівчата могли б проводити свій вільний час. Мало таких місць, як, наприклад, розважальнийцентр, спортклуб, басейн, диско-клуб чи просто - якесь гарне молодіжне кафе. Для того, щоб людина мала змогу розвиватися, їй потрібно зростати в гарному оточенні. А для того, щоб вона тягнулася до знань - їй потрібен поштовх.

Для того, щоб вона прагнула досягти більшого - їй потрібно мати власний менталітет. Бо, якраз через відсутність менталітету, людина губиться в цьому житті, робить багато помилок. Звісно, коли ми бачимо хлопця, який тиняється по підвалах, курить цигарки, лається, п’є пиво літрами і зловживає наркотиками – ось і виникає стереотип сучасної молоді! Та чи всі підлітки такі? Аж ніяк... А з іншого боку, чи винен оцей хлопчина, що з дитинства не мав куди подітися, батьки не привчали йому любові до знань - і він тинявся на вулиці в пошуках пригод? Сумніваюсь я в його провині...

Нормальне, здорове суспільство повинне в першу чергу розуміти те, що молодь – це майбутнє, ємність, яку потрібно заповнювати. Влада повинна сприяти розвитку свого народу – це повинно бути її головною метою. То як же нам виправити цю ситуацію? В першу чергу - батьки повинні гідно виховувати свою дитину, приділяти їй більше уваги, вкладати в неї всю свою любов і тепло! Час, який ви проведете зі своєю малечою, ніколи не повториться. Вчора – це вже історія, завтра – це майбутнє, сьогодні – це тільки мить! Але це тільки один бік медалі.

Другий – теж відіграє у формуванні людини велику роль. Це умови її існування та суспільство, в якому вона живе. Людина не може жити в соціумі й не залежати від нього. Треба розробити програму спеціально для підлітків, яка б заохочувала їх активного та здорового способу життя. Щоб вони не сиділи вдома за комп’ютерами не дивилися телевізор цілими днями, а виходили на свіже повітря, займалися спортом, танцювали, щоб їм було де витрачати свою енергію. Зараз у нас тільки одна бібліотека, а як же діти будуть пізнавати світ? Книжки – це джерело знань, з якого кожен може втамувати спрагу! Справжня людина повинна бути всебічно розвинена, хоч раз на місяць відвідувати музей, театр, різні цікаві виставки... Це сприяє її формуванню.

Буча – це вже не селище міського типу, а молоде місто.
І ми, як люди, які живуть тут і люблять свою батьківщину, повинні дбати про її теперішнє й майбутнє, а, виходячи з цього, ми маємо піклуватися про нашу молодь. Іноді, її дуже важко зрозуміти, іноді вона шокує своїми вчинками. Але дивлячись у щирі дитячі очі, в яких, можливо, і є щось дивне і не зрозуміле, бачиш, що вони наповнені любов’ю, добром і пронизують до самого серця. Повірте, в підлітків багато своїх проблем, і буває таке, що вони не знають з ким можна ними поділитися, на кого обпертися. Підставте своє плече, допоможіть своїй дитині знайти свій шлях. І, можливо, через багато років наша держава буде процвітати!


Тетяна Білоус
газета: №13 "Бучанські новини" від 6 березня 2007р.
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.