Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » День міста Буча, 112 років: Ми молоді, але дуже перспективні

День міста Буча, 112 років: Ми молоді, але дуже перспективні

Як мить, промайнув рік, і Буча знову святкує свій День народження. За пройдений час нам є чим пишатися, є над чим працювати і про що мріяти. Адже це – природнє людське бажання розвиватися як особистість і як частинка територіальної громади.

Цього разу організатори знову намагалися скласти святкову програму так, щоб об’єднати різних за інтересами і віком людей. Окрім проведення вже традиційного фестивалю «Зірки танцю», додали й «перчинки» - Чемпіонат Європи зі спортивного паріння.
Разом з цим, було заплановано безліч розваг для дорослих і дітей, робота молодіжного кварталу, виставки, численні концерти і спортивні змагання. Але на заваді став проливний дводенний дощ, який вперше за багато років «втрутився» у святкування Дня Бучі. Будемо вважати, що він – на щастя і добробут жителям. Та все-таки дещо із запланованого довелося відмінити. Але, хто дійсно відчував у своєму серці любов до Бучі і мав святковий настрій, той, попри все, веселився і радів життю.

Урочисте святкування


Своєрідним «дзвіночком», який дає старт святу – є урочистості, які пройшли на головній площі міста. На одній сцені зібралися багато гостей: посадовці, представники міст і країн, щоб виконати приємну місію – привітати бучанців з їхнім родинним святом.
Першим, з вітальним словом до своїх земляків звернувся Бучанський міський голова Анатолій Федорук.
«Я стверджувально можу говорити, що пишаюся вами, тими справами, які робите.
Ми пам’ятаємо історію нашого міста, кожної родини, колективу і примножуємо всі здобуті досягнення», - запевнив він.
Не оминули увагою нашу територіальну громаду народні депутати України – Ярослав Москаленко та Андрій Пінчук (до речі, наш земляк). Вони теж побажали Бучі розвитку і процвітання.
Від імені керівництва Київської облдержадміністрації добра і щастя жителям зичив перший заступник голови КОДА Олександр Заєць.
Вітання від Асоціації міст України передав представник депутатського корпусу Київської обласної ради Сергій Ареф’єв.

Також добрі слова на адресу жителів говорили наші найближчі сусіди – очільники міст і селищ Київської області. Зокрема, голова Бородянської райдержадміністрації Георгій Єрко, голова Бородянської райради Ігор Кунець, заступник Ірпінського міського голови Ігор Борзило, заступник Бориспільського міського голови Людмила Пасенко, заступник Ворзельського селищного голови Віктор Кузьменко, Гостомельський селищний голова Анатолій Кириченко, голова Коцюбинської селищної ради Вадим Садовський, заступник Українського міського голови Оксана Кирилюк, делегація із села Блиставиця та інші.
Разом із тим, бучанці зустрічали делегації з українських міст-побратимів: Тячева – секретар ради Михайло Крічфалушій та Ковеля – секретар ради Михайло Гетьман.

Проте День міста зібрав у дружнє коло гостей не тільки з України, але й зарубіжжя.
Так, до бучанців приїхала делегація з міста Паланга (Литва) в особі мера Шарунаса Вайткуса, Тушина (Польща) на чолі з мером Вітольдом Мажескі, з міста Сарата Монтеору (Румунія) – мер Стефан Бірка, делегація з міста Набережні Челни (Росія) – мер Василь Шайхразієв.
«Ми пишаємося тим, що маємо партнерські відносини з містами-побратимами, які оформили юридично. Але є ті, з якими напрацьовуємо дане питання. І це тішить. Сподіваюся, що перебування в Україні, в нашому місті, стало приємною подією для них», - зазначив Анатолій Федорук.

Житло бучанцям
Чи може свято територіальної громади бути без подарунків її жителям? Може, але не в Бучі.
Тож, напередодні Дня міста, Бучанська міська рада розглянула дійсно важливе питання в житті декількох родин. В урочистій обстановці під оплески земляків міський голова вручив їм ключі і ордери на квартири. До числа щасливчиків, які отримали власне житло, належать: Валентина Солодчук, Світлана Шаботан, Ярослав Новак (педагог за фахом).
Вітаємо їх з цією подією і зичимо тепла і затишку у, тепер вже своїх, красивих оселях!

Почесний громадянин
Незмінною традицією є присвоєння звання Почесний громадянин Бучі. Цього року честі бути серед когорти кращих удостоївся член наглядової ради акціонерного товариства «Південтеплоенергомонтаж» Микола Антонщук.
Свого часу силами підприємства, на якому працював чоловік, була побудована центральна частина міста – зводилися житлові будинки, садочок, громадські заклади. Тому така нагорода – знак вдячності і поваги до людей, які дали місту поштовх до розвитку.

Стипендії міського голови
Місто, яке поважає себе (а таким є Буча), опікується не лише людьми старшого віку, але й молоддю. Тому, щоб заохотити їх до навчання, участі у громадському житті і перемог у змаганнях, було запроваджено щорічну стипендію Бучанського міського голови для талановитих хлопців і дівчат. Цьогоріч нагородження проходило у таких номінаціях: «Реалізація набутих знань», «Науково-дослідницька діяльність», «Музична, літературна, образотворча діяльність» та «У спорті високих досягнень».

Молодята
Святкування продовжилося ще однією приємною подією. На сцену, для вручення цінного подарунку, запросили молоде подружжя, яке саме в цей осінній день стало на рушник – Олександра та Інну Іваненко. Прозвучало улюблене для багатьох «Гірко!».
Молодята познайомилися у Палаці спорту міста Києва на концерті і з тих пір їхні долі поєдналися в один життєвий шлях. Інна працює бухгалтером, а Олександр – начальник відділу з продажів. Пара мріє про велику дружню родину і докладатиме до цього багато зусиль, любитиме і поважатиме один одного, допомагатиме один одного у складних моментах. Адже тепер вони – одне ціле.

«Золоті» подружжя
А як жити в мирі і гармонії не одне десятиліття показали старші пари, які справляли «золоте» весілля. Це – родина Баклан, Галина Карпівна та Микола Юхимович. Вони проживають у Бучі вже 50 років – з того часу, як побралися. Жінка працювала на бучанському заводі «Веда», а чоловік – майстром виробничого навчання при Бучанській виправній колонії. Подружжя виростило двох дітей, а тепер виховує чотирьох онуків.
А родина Сивак , Віра Степанівна та Федір Федорович, проживають у Бучі з 1995 року. Пані Віра 35 років пропрацювала контролером на Баранівському фарфоровому заводі, а чоловік понад 30 років служив у лавах Збройних Сил у званні «старший прапорщик». Ось такі вони – наші зрілі «молодята».
Своїм землякам вони побажали серцем і душею завжди залишатися молодими.

У громаді – поповнення
Також у Бучі з’явилося два нових жителя, які дадуть продовження бучанському роду. У родині Гончар народилася дівчинка Аліна, вагою 3700 кг і зростом 52 см, а в родині Легких – хлопчик, вагою 3900 кг та зростом 55 см. Вітаємо маленьких і бажаємо щасливої долі у гарному місті!

Нагороди знайдуть своїх героїв
Не в останню чергу Буча «живе» завдяки людям, які щоденно трудяться на місцевих підприємствах, установах та організаціях, надають послуги. Можливо, на перший погляд, їхня праця непомітна, але від цього не менш важлива, бо в підсумку маємо чудовий результат – комфортне місто.
Усі вони достойні нагороди. За високий професіоналізм, великий особистий внесок у розбудову Бучі багато жителів були відзначені Грамотами та Подяками Київської облдержадміністрації, Київської облради, Асоціації міст України, Подяками Бучанського міського голови. Насамперед, це – представники прокуратури, медицини, освіти, комунальної, культурної, соціальної і політичної сфер, підприємці міста.
Медаллю за заслуги перед Бучею нагороджено двічі героя України, льотчика-випробувача Олександра Галуненка, директора видавничого дому АДЕФ-Україна Ігоря Шпака, заступника директора школи №4 Антоніну Петренко, головну медсестру Бучанської міської поліклініки Антоніну Журбу.
Крім того, нарешті оголосили переможців конкурсу «ФотоБуча». У номінація «портрет міста» переміг Микола Федірко, «креативне фото» - Ольга Лазаренко, приз за найкращу фотосесію «Я живу в Бучі» отримала Світлана Здоренко, у номінації «художнє фото» - Юрій Лісничук, а приз глядацьких симпатій дістався Олександру Шевченку.

Ось на такій піднесеній ноті завершилася офіційна частина святкування. Але попереду на жителів і гостей чекало ще багато цікавих подій і розваг.

Слово гостям



Олександр Заєць,
перший заступник голови Київської облдержадміністрації:
- Шановні бучанці! Дозвольте від імені голови КОДА Анатолія Присяжнюка привітати вас з Днем Бучі.
Кожна така дата – чудова нагода подякувати всім, хто розбудовує свої міста, робить їх привабливими і комфортними для життя.
Тож, нехай ваша благодатна земля і надалі процвітає та розвивається, народжуються діти, спокійно живуть люди зрілого віку! Бажаємо вам здоров’я і родинного затишку!
Бажаю, щоб цей день став не тільки часом підведення підсумків, але й устремлінь вперед, нових планів і надій. Те, яким буде майбутнє, залежить від кожного з нас – від нашої підтримки і розуміння. А найголовніше – від нашого великого бажання зробити місто Бучу сучасною, комфортною для проживання і благоустроєною.

Ярослав Москаленко,
народний депутат України:
- Приємно вкотре розділити з вами радість святкування Дня Бучі. Повірте, я хоч тут і не народився, проте люблю це місто, як і ви, відчуваю його, вболіваю за його розвиток. А змінюється воно увесь час. От їхав по вул. Енергетиків і побачив купола на новому храмі – це прекрасно, радує душу.
Як сказав Черчіль: "Політик працює сьогодні на сьогодні, а державний службовець – думає про майбутнє". А в Бучі тільки так – тільки про майбутнє.
Буча є локомотивом прогресу і благополуччя в Київщині. З чим я вас і вітаю!

Андрій Пінчук,
народний депутат України:
- Дорогі земляки! Для мене велика честь бути разом із вами. Я виріс у Бучі. Коли тут проходило моє дитинство, вона ще була селищем. Звісно, зараз все змінилося на краще. Нині Буча – квітуче місто. Звичайно, це - заслуга і керівництва, але в першу чергу людей, які тут живуть. Адже, щоб місто було охайним, треба не лише прибирати, але й дбайливо ставитися до нього, бути патріотом краю.
Хочу побажати, щоб наше місто було маленькою Швейцарією в Україні.
Зазначу, хоча зараз живу в Києві, але прописка в мене бучанська – по вул. Кірова. Я пишаюся цим і свідомо не хочу змінювати адресу.

Анатолій Федорук: «День міста – родинне свято»


Бучанський міський голова розповів про єдність територіальної громади і традиції святкування.
- З кожним днем ми повинні вирішувати питання, які стоять на порядку денному територіальної громади. Ми всі розуміємо, що існують проблеми, недофінансування, але маючи бажання і вимогливу постановку жителів до влади, розуміючи її, вдається налагоджувати гармонійні відносини.
День Бучі – родинне свято. Тож, всі ми повинні відчувати себе жителями єдиного міста, організму.
Разом з тим, є час відпочивати, є і працювати. Маємо не лише говорити: «Хочемо бути у Європі», але й щось робити для цього: починаючи з власної домівки, вулиці, міста – розбудовувати край. І тоді ми дійсно будемо пишатися собою і жити у Європі, не залежно від того, підписана угода на рівні держави чи ні. Але я вірю, що вона буде підписана.
- У Бучі проходить низка фестивалів, як всеукраїнського, так і європейського рівня. Чому саме тут, чому не в Києві?
- Це – європейська практика проводити великі фестивалі, концерти на периферії. Адже в столиці не отримуєш тієї атмосфери, яку намагалися створити і передати організатори.
Наприклад, минулого року довелося бути в Румунії, передмісті столиці Будапешту. Там провели прекрасний фестиваль, на який делегували свої колективи всі представники Євросоюзу. Невеличке 18-тисячне містечко переросло в 200-тисячне місто, маючи відповідну інфраструктуру, щоб забезпечити прийом гостей.
Інший приклад – 20-тисячна Паланга (Литва), яка у курортний сезон приймає 200-300 тисяч чоловік. Крім того, там ще проводяться численні фестивалі, різні мистецькі заходи. І анонсується все це на два-три роки вперед. Тобто, люди настільки продумали і дотримуються програми, що не залежно від часу – реалізовують плани. І ми також до цього прагнемо.

- І умови дозволяють?
- Проведення двох фестивалів показало, що інфраструктура не лише Бучі, але й всього регіону ще недостатньо розвинена в плані кількості готелів, баз відпочинку. Над цим треба працювати і це є своєрідний «сигнал» для бізнесу. Якщо ми хочемо конкурувати з іншими містами в пристоличному регіоні, то все це треба нарощувати. І так буде.
газета: «Бучанські новини» №36-37 від 20 вересня 2013 року
Людмила ГЛАДСЬКА
 Інші новини по темі:
Зима на вулиці, але не в серці..

Зима на вулиці, але не в серці..

Буча та регіон
15-16 вересня: БУЧА - З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, РІДНЕ МІСТО!

15-16 вересня: БУЧА - З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, РІДНЕ МІСТО!

Буча та регіон
19 травня, м. Ірпінь: Фестиваль сім`ї 2013

19 травня, м. Ірпінь: Фестиваль сім`ї 2013

Буча та регіон
День родинного щастя: як проходив Фестиваль сім’ї у м. Ірпінь

День родинного щастя: як проходив Фестиваль сім’ї у м. Ірпінь

Буча та регіон
До Бучі приїдуть «Зірки танцю»

До Бучі приїдуть «Зірки танцю»

Буча та регіон
26 -27 жовтня у Бучі відбудеться відкритий регіональний фестиваль "Таланти без меж"

26 -27 жовтня у Бучі відбудеться відкритий регіональний фестиваль "Таланти без меж"

Буча та регіон
"Гра, що об’єднує". У Бучі створено міську Федерацію футболу

"Гра, що об’єднує". У Бучі створено міську Федерацію футболу

спортивні новини
7 вересня: День селища Ворзель

7 вересня: День селища Ворзель

Буча та регіон
Місто Буча - 10 років у статусі обласного значення

Місто Буча - 10 років у статусі обласного значення

Буча та регіон
На Київській площі святкували День молоді

На Київській площі святкували День молоді

Буча та регіон
16 квітня, Ірпінь: Спортивні змагання з загальної підготовки для дітей

16 квітня, Ірпінь: Спортивні змагання з загальної підготовки для дітей

Ірпінський вісник
У Бучі почалися «зіркові танці»

У Бучі почалися «зіркові танці»

Буча та регіон
Бучанці вийшли у фінал міжнародного турніру з футболу

Бучанці вийшли у фінал міжнародного турніру з футболу

Бучанські новини
Буча, 26-27-28 березня змагання з тенісу настільного серед школярів

Буча, 26-27-28 березня змагання з тенісу настільного серед школярів

відділ освіти
Буча святкуватиме День народження

Буча святкуватиме День народження

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.