Пріоритетом країни, яка дбає про майбутнє, є збереження і поліпшення здоров`я дітей. Тому безпечне перебування дітей у навчальних закладах є основним завданням всіх гілок виконавчої влади.
Згідно вимог чинного законодавства, харчування дітей в організованих колективах є невід»ємною частиною навчально-виховного процесу, приймає участь у формуванні здорового покоління.
Ірпінським міжрайонним управлінням Головного управління Держсанепідслужби у Київській області на виконання доручення Віцепрем`єр–міністра України Грищенко К.І. та Начальника Головного управління Держсанепідслужби у Київській області, головного державного санітарного лікаря Київської області, в січня 2013 року проведена рейдова перевірка їдалень загальноосвітніх закладів м. Буча з питань дотримання вимог санітарного законодавства при організації харчування учнів.
Обстежено 4 загальноосвітніх закладів м. Буча, з проведенням лабораторних досліджень Ірпінським міжрайонним відділом лабораторних досліджень Державної установи «Київський обласний Лабораторний Центр» Держсанепідслужби України».
В ході перевірки, порушень щодо недотримання санітарного законодавства в частині організації харчування не виявлено, виконання натуральних норм харчування відповідає фізіологічним потребам дітей.
Визначені питання, щодо необхідності покращення матеріально – технічного забезпечення в ЗОШ №2 м. Буча, вул. Шевченка, 14:
- виробничі цехи харчоблоку потребують якісного поточного ремонту.
- вентиляційна система працює не ефективно.
Зазначені питання внесені в приписи з питань підготовки до нового навчального 2013-2014 року.
З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, запобігання ускладнень епідситуації, виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в дитячих навчальних закладах, збереження здоров`я дітей, необхідно керівникам загальноосвітніх закладів та підприємств з організації харчування посилити контроль за створенням необхідних умов для організації харчування дітей, а саме:
- за харчуванням дітей диспансерної групи;
- за дотриманням технології приготування страв, санітарно-гігієнічного режиму, умов зберігання та реалізації харчових продуктів, правил особистої гігієни, своєчасності проходження медичних оглядів працівниками харчоблоків.
Згідно вимог чинного законодавства, харчування дітей в організованих колективах є невід»ємною частиною навчально-виховного процесу, приймає участь у формуванні здорового покоління.
Ірпінським міжрайонним управлінням Головного управління Держсанепідслужби у Київській області на виконання доручення Віцепрем`єр–міністра України Грищенко К.І. та Начальника Головного управління Держсанепідслужби у Київській області, головного державного санітарного лікаря Київської області, в січня 2013 року проведена рейдова перевірка їдалень загальноосвітніх закладів м. Буча з питань дотримання вимог санітарного законодавства при організації харчування учнів.
Обстежено 4 загальноосвітніх закладів м. Буча, з проведенням лабораторних досліджень Ірпінським міжрайонним відділом лабораторних досліджень Державної установи «Київський обласний Лабораторний Центр» Держсанепідслужби України».
В ході перевірки, порушень щодо недотримання санітарного законодавства в частині організації харчування не виявлено, виконання натуральних норм харчування відповідає фізіологічним потребам дітей.
Визначені питання, щодо необхідності покращення матеріально – технічного забезпечення в ЗОШ №2 м. Буча, вул. Шевченка, 14:
- виробничі цехи харчоблоку потребують якісного поточного ремонту.
- вентиляційна система працює не ефективно.
Зазначені питання внесені в приписи з питань підготовки до нового навчального 2013-2014 року.
З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, запобігання ускладнень епідситуації, виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в дитячих навчальних закладах, збереження здоров`я дітей, необхідно керівникам загальноосвітніх закладів та підприємств з організації харчування посилити контроль за створенням необхідних умов для організації харчування дітей, а саме:
- за харчуванням дітей диспансерної групи;
- за дотриманням технології приготування страв, санітарно-гігієнічного режиму, умов зберігання та реалізації харчових продуктів, правил особистої гігієни, своєчасності проходження медичних оглядів працівниками харчоблоків.