Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Анатолій Федорук: «Ми повинні забезпечити рівномірність і якість послуг в усіх мікрорайонах міста»

Анатолій Федорук: «Ми повинні забезпечити рівномірність і якість послуг в усіх мікрорайонах міста»

Анатолія Федорука бучанська громада вже вчетверте обрала за свого очільника. І як показали результати виборчих перегонів – альтернативної фігури в Бучі просто не існує. І це зрозуміло: людина вже багато років віддає всі свої сили на розбудову міста. Як результат, Буча набуває справді європейських рис. Отож, після чергової перемоги на пост мера, ми зустрілися із, скажімо так, знову обраним Бучанським міським головою.

- Анатолію Петровичу, місцеві вибори завершилися. Чого ви чекаєте від нового депутатського складу Бучанської міської ради?
- Дійсно, вибори-2010 до органів місцевої влади всіх рівнів, зокрема і нашого міста, завершилися, а виборці (в даному випадку бучанці) – зробили свій вибір. Виходячи з активності під час виборів, маю на увазі явку громадян, хочу висловити щирі слова вдячності нашій територіальній громаді, тобто виборцям нашого міста. Адже в порівнянні з іншими населеними пунктами країни, де у такий відповідальний період життя територіальної громади, як вибори, явка на виборчі дільниці була досить низькою (траплялися і 33-40 відсотків), то у Бучі активність громадян склала більше 50 відсотків. Це говорить про те, що переважній більшості жителям нашого міста не байдуже, якою буде влада, хто в представницькому органі відстоюватиме їхні інтереси. Тож, виходячи із самої участі у виборах, і одночасно – за результатами виборів, я висловлюю слова вдячності кожному виборцю не залежно від того, за кого він голосував і в кому бачив реалізацію тих чи інших сподівань.

У цілому, підводячи підсумки виборчої компанії, скажу, що вибори відбулися. Ми маємо кількісно консолідований представницький орган, а якість – побачимо у роботі. Та виходячи навіть із неупередженого аналізу того персонального складу, який увійшов до Бучанської міської ради, скажу, що в переважній більшості це – авторитетні й знані в місті люди. Не хочу коментувати (та це буде й некоректно) ті перипетії, які відбувалися під час виборчих перегонів. З досвіду можу сказати, що в переважній більшості колектив обранців налаштований на позитивний розвиток нашого міста. По-іншому, напевно, воно бути й не могло. Адже кожен, хто балотувався, декларував і брав на себе зобов'язання (деякі навіть клятвено запевняли), що буде не просто перебувати в лавах депутатів чи носити мандат довіри, а дійсно відстоювати інтереси громадян і розбудовувати наше місто.

- Вперше до міської ради увійшли, скажімо, представники партії «УДАР», але жоден із них не проживає в Бучі. Як же працювати з такими людьми?
- Я не став би на цьому робити акцент – хто де проживає. Тому що, як показала практика, і місцеві жителі, які в той чи інший період були депутатами і представляли територіальну громаду, почасти були вельми далекими від вирішення проблем територіальної громади. Як результат: їхні рішення і дії виходили за рамки здорового глузду.
Скажу і таке: саме законодавець визначили таку норму, що будь-який громадянин України і будь-де може балотуватися до місцевих рад. Також не став би робити акцент на тому, що саме «УДАР» зайшов до міської ради. Всі партії – і Партія регіонів, і «Народна партія», і «Сильна Україна», «Батьківщина», «УДАР», «Християнсько-демократичний союз», «Рідне місто» - вперше зайшли до Бучанської міської ради.
Тож, я вітаю представників усіх цих партій з тим, що їх обради, їм висловили довіру. Дуже хотілося б, і я роблю на цьому наголос, не політизувати ситуацію: хто від якої партії висувався. Адже як показали виборчі перегони, люди голосують не за партію, а за людей. Хоча, звичайно, є винятки – виходячи хоча б з того, що ви сказали: певний відсоток виборців віддав свій голос партії «УДАР». Напевно так і має бути.

- Як вважаєте, робота депутатів буде консолідованою чи виникатимуть суперечки між політичними силами, як у Верховній Раді? Чи у нас члени партій більш толерантно ставлять один до одного?
- Нам вдавалося у минулому консолідувати роботу ради, виконкому – в цілому відбулася згуртованість у територіальній громаді. Ми жодним чином не політизували (за винятком невеликих проявів деяких гарячкуватих осіб) ті чи інші процеси. Різні перипетії відбувалися поруч у столиці – мітинги, демонстрації, акції протесту, до нас приїздили президенти, прем'єр-міністри, високопоставлені чиновники. Але всі ми максимально намагалися і будемо це робити в цій каденції (принаймні, я зі свого боку сприятиму цьому) – згуртуватися, достойно представити місто. Вважаю, що в цій каденції з боку депутатського корпусу пануватимуть такі ж самі настрої. Ми повинні займатися і опікуватися проблемами територіальної громади, обстоювати інтереси нашого міста, вишукувати можливості реалізовувати інтереси на користь бучанської громади, а не займатися популізмом і балаканиною.
Можу з впевненістю сказати, що Бучанська міська рада не буде віддзеркаленням тих негативних процесів, які відбувалися (наголошую на цьому) у Верховній Раді. Все ж таки органи місцевого самоврядування були, є і будуть більш відповідальнішими перед громадою.

- Тобто, ви все-таки стоїте на позиції, що місцеві вибори повинні відбуватися за можаритарною системою?
- Я стояв і стою на цих позиціях. Більше того, думаю, що наступні вибори до органів місцевого самоврядування будуть проходити під цим гаслом і в цьому правовому полі – за можаритарною системою. Тому що змішана система, це все-таки половинчасте рішення, яке не в повній мірі відображає реальну дійсність. Адже людина, маючи право голосу, повинна обирати конкретно взяту людину. І хто б що не розповідав, так воно має бути. Але на сьогоднішній день є така ситуація, яка є, і ми маємо її сприйняти. Більше того, це є Закон про вибори: згідно нього ми провели вибори, маємо результат. А далі потрібно крок за кроком, маючи чітку мету і завдання, реалізувати заплановане.

Ми всі програми кандидатів, які балотувалися (і не лише тих, хто пройшов, а й тих – хто залишився поза результатами виборів), зібрали й аналізуємо їх, зводимо у єдине ціле. Скажу, що є багато речей, і ми помічали їх під час виборчих перегонів, на які варто звернути увагу. Особливо в період виборів для кожного, хто балотувався і був обраним до представницьких органів міської ради є повчальним в тому, що не потрібно щось вигадувати нове, а потрібно просто проаналізувати, що хотіли бачити і чути жителі в тому чи іншому випадку: як з позиції мікрорайону, так і з узагальненої у місті позиції. Саме на це, я впевнений у тому, налаштована міська рада – про це свідчить і обрання виконавчого комітету, затвердження заступників міського голови, секретаря міської ради. Без емоцій, якихось процесів – воно звичайно не могло відбутися і це закономірно. Але знаходили порозуміння з приводу прийняття того чи іншого рішення і так буде надалі.

- Анатолію Петровичу, у вас, як міського голови, є багато планів і напрацювань. Що в першу чергу буде реалізовуватися? Веду до того, що чув зауваження: все в основному робиться в центрі міста, а на околицях – менше…
- Період виборчих перегонів якраз і був з мого боку можливістю донести до жителів, що ми можемо зробити, а що – ні. Під час спілкування з людьми я говорив відверті речі, можливо, навіть не з позиції кандидата на посаду Бучанського міського голови (тому що тоді треба було б говорити тільки те, що люди хочуть почути). Я свідомо так не робив, бо вважаю що за той період роботи (а працюю вже три каденції) займатися самообманом, а тим більше обманювати сподівання жителів – було б погано.

Покажіть мені хоча б одне місто не тільки в Україні, але й у світі, де б від центру до околиці все було б однаковим. Так може бути лише з тої позиції, що скрізь все погано – від центру до околиці. На мою думку, тут питання в іншому. Ми з цих виборів, спілкуючись із жителями, повинні винести наступне: ми повинні забезпечити рівномірність і якість послуг в усіх мікрорайонах міста. Зрозуміло, що в кожному мікрорайоні ми не побудуємо супермаркет і поліклініку. Але доступність послуг: транспортна розв’язка, якість послуг – повинні бути рівноцінними: починаючи із житлово-комунального господарства і закінчуючи повним соціальним пакетом. Разом з тим переконаний, що скрізь повинні бути облаштовані дитячі та спортивні майданчики, чистота територій. Хто слідкує за питанням благоустрою, той пам’ятає і знає, що не можна навести лоск, якщо не замінені комунікації. Також не можна зробити все і відразу, і люди також повинні це розуміти. Але хто аналізує, проводить порівняння з іншими населеними пунктами, розуміє: те що робила і буде робити місцева влада, то воно якраз і характеризує те, що ми йдемо правильним шляхом і говорить про певний поступовий рух у досягненні тієї мети, щоб місто було «без околиць». На даному етапі ми повинні реалістично дивитися на речі.

- Мабуть, і самим жителям також потрібно трохи брати участь у благоустрої, хоча б біля власної оселі. Не потрібно всі питання скидати на комунальні служби…
- Хто з дитинства привчений до певного порядку, той і в дорослому віці продовжить ці традиції. Думаю, що зараз ми пожинаємо плоди тієї незібраності, яка ще залишилася з періоду радянської влади, коли існувала думка, що за людину думає партійний керівник, а не сама людина.
Що стосується участі громади у благоустрої міста, то ми всіляко сприятимемо вуличним комітетам, ОСББ, якщо вони будуть налаштовані на вирішення конкретно взятого питання, а не політичних цілей і завдань. Адже часто буває, що під певними добрими справами обов’язково з’являється політика. Наведу такий приклад: громадські організації інвалідів, ветеранів настільки «оброблені» певними політичними проектами, обіцянками, що й досі не вийшли з періоду ілюзій. Ми повинні реально дивитися на речі. Якщо мова йде про вирішення якогось питання, то потрібно поєднувати владний і громадський ресурс у досягненні певної мети.

Що стосується ЖЕКів, то скажу, що готовий піти на експеримент по створенню ОСББ, але його результатом повинна бути 100-відсоткова гарантія того, що вороття назад не буде, бо вже не буде куди повертатися. Ми зараз спільно з Міністерством житлово-комунального господарства відпрацьовуємо цей механізм, якщо нам вдасться залучити під його реалізацію певний державний фінансовий ресурс, то можна буде експериментувати. Тоді вже не будуть стояти питання, чому в під’їздах 20 років не робився ремонт, чому не покошена трава. Ці питання потрібно буде ставити вже собі.
Я пропоную створити інше щодо послуг по теплу, світлу, утримання житлових будинків – через об’єднання, але в дещо іншій формі. Щоб не було так – двоє-троє зібралися, проголосили себе головами ОСББ, зібрали кошти і зникли. У вирішенні таких питань повинні брати участь усі жителі будинку.

- Днями я зустрічався з одним із заступників міністра у справах сім’ї, молоді та спорту, і він дуже добре відізвався про Бучу, зокрема звернув увагу на розвиток спорту в місті. А що ще в цьому плані буде робитися?
- Воно вже робиться. Ми в цьому році вже розпочали підготовчі роботи до будівництва критого спортивного залу, навіть сказав би – палацу спорту, бо це універсальна будівля, що розрахована на 700 глядацьких місць. Він буде зведений біля ЗОШ №2. І це наш пріоритет – наступного року провести реконструкцію ще й школи. Це в певній мірі вирішить питання функціонування дитячо-юнацької спортивної школи.
Приємно, що Український гуманітарний інститут також будує аналогічну спортивну залу – дещо меншу за розмірами, але разом з тим вона відповідатиме нашим потребам і нею можна буде користуватися. Також є спільні проекти, які мають під собою основу щодо реалізації будівництва басейну в місті, відкриття спортивних секцій. Нещодавно відбулася розмова з керівниками Федерації боксу України, представники якої виявили бажання розвивати в Бучі цей вид спорту. В цьому відношенні ми зможемо довести ту ідею, щоб не лише декларативно, але й практично конкурувати з такими «спортивними брендами» як Бровари і Бориспіль.

- Яка ситуація буде в соціальній сфері міста, зокрема із закладами охорони здоров’я?
- У соціальні сфері будемо добудовувати дитсадок по вул. Центральній, коригуємо проект з будівництва ЗОШ №5, що по бульвару Б. Хмельницького.
Будуть вирішуватися питання будівництва, реконструкції Станції швидкої медичної допомоги, облаштування денного стаціонару та пункту сімейного лікаря в мікрорайоні Склозаводському. Все це – той невеликий пакет програмних рішень, які ми маємо реалізувати найближчим часом. Зокрема, більшість з них матиме право на життя уже в 2011 році.
Взагалі, під час підготовки до проведення Євро-2012 державою зроблений значний наголос на соціальні об’єкти. Думаю, що багато програм, завдань і сподівань буде реалізовано.

- І на останок нашої розмови…
- Користуючись нагодою, хочу привітати своїх колег із Ворзеля, Гостомеля, Ірпеня та Коцюбинського, а також їхні депутатські корпуси – з перемогою на виборах. Сподіваюся і вірю, що співпраця між нашими територіальними громадами, представницькими органами буде розвиватися в позитивному руслі. Всі неузгодженості, які виникали в минулому, обов’язково будуть всіма нами проаналізовані й ми з чистого аркушу почнемо писати нову сторінку в наших взаєминах. Адже спільно можна зробити багато добрих справ задля вирішення інтересів наших територіальних громад. Ще раз вітаю всіх із перемогою, так і з перемогою кожного виборця, який взяв участь у виборах нашого міста і зробив свій свідомий вибір...
Сергій Куліда 
газета: "Бучанські новини" №46 від 26 листопада 2010 р.
 Інші новини по темі:
Звернення Анатолія Федорука

Звернення Анатолія Федорука

ВИКОНКОМ
ВР внесла зміни до закону про місцеві вибори

ВР внесла зміни до закону про місцеві вибори

законодавтство
місто Буча : рік перший

місто Буча : рік перший

Бучанські новини
Марія Крижова:  «Депутатський корпус працював плідно»

Марія Крижова: «Депутатський корпус працював плідно»

ВИКОНКОМ
Анатолій Федорук: «Іду на ВИбори»

Анатолій Федорук: «Іду на ВИбори»

Бучанські новини
Буча святкуватиме День народження

Буча святкуватиме День народження

Буча та регіон
Чиї котельні будуть у  Бучі?

Чиї котельні будуть у Бучі?

Бучанські новини
Рішення Київоблради щодо проведення перших виборів у Бучі – скасоване

Рішення Київоблради щодо проведення перших виборів у Бучі – скасоване

Бучанські новини
У Бучі можливо перерахують голоси відкрито в онлайн режимі

У Бучі можливо перерахують голоси відкрито в онлайн режимі

Буча та регіон
Анатолій Федорук: "Вирішуємо всі питання комплексно"

Анатолій Федорук: "Вирішуємо всі питання комплексно"

Буча та регіон
Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Бучанські новини
Актуальне інтер'ю - Юрій Хоменко

Актуальне інтер'ю - Юрій Хоменко

Бучанські новини
Ігор Бартків: «Стабільність і розвиток Бучі став комусь кісткою в горлі»

Ігор Бартків: «Стабільність і розвиток Бучі став комусь кісткою в горлі»

Бучанські новини
Лист на сайт: Коли відбудеться відкрита сесія в місті Ірпінь?

Лист на сайт: Коли відбудеться відкрита сесія в місті Ірпінь?

Буча та регіон
Буча : Прийнято рішення про створення Книги Пошани

Буча : Прийнято рішення про створення Книги Пошани

ВИКОНКОМ
Коментарів: 5
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Vidguk
  • Vidguk (0)
  • Гостi
  • 26 листопада 2010 10:22
Маленька неточність про політизацію громадських організацій інвалідів. Не дивлячись на те, що я особисто була висунута кандидатом в депутати "Народною партією" "Відгук" не заполітизований. В нас є прихильники "Регіонів", "БЮТ", "Сильної України" та багато ін. Так само, як і прихильники різних релігій. Спонсорам ми раді теж усім. У вересні нам допоміг Підприємець Великодній (потім виявилось, що з "Рідного міста"), "Народна партія". Зараз проявили увагу "Регіони", "Сильна Україна", хозяйка магазину "Павлін" та підприємства "Тетяна-71" (буду сподіватись, що вони ні до яких партій не відносяться )))Мабуть треба на нашому сайті розмістити інформацію про ВСІХ спонсорів. Це наше упущення.

0
Іван Лисенко
Федорук лукавить, коли каже:
"я вітаю представників усіх цих партій з тим, що їх обрали, їм висловили довіру. Дуже хотілося б не політизувати ситуацію: хто від якої партії висувався. Адже як показали виборчі перегони, люди голосують не за партію, а за людей. Хоча, звичайно, є винятки – виходячи хоча б з того, що ви сказали: певний відсоток виборців віддав свій голос партії «УДАР»".
Добре відомо, і цьому є не один десяток свідків серед членів комісій, спостерігачів, кандидатів в депутати та нових депутатів, що в Бучі відбувались системні фальсифікації шляхом вкидання завчасно відмічених бюлетенів та свідоме викривлення волевиявлення бучанців в написанні остаточних протоколів.
Записував в депутати особисто Федорук, тому й опинились там ті, хто для нього зручний.
Дивись відео: оце та оце

0
Winterman
  • Winterman (0)
  • Гостi
  • 29 листопада 2010 22:32
Днями я зустрічався з одним із заступників міністра у справах сім’ї, молоді та спорту, і він дуже добре відізвався про Бучу

А він нічого не сказав про будинок по вул. Тарасівській 8-а, де мерзнуть і хворіють без отоплення, нормальної води малі діти батьків, які скористались молодіжним кредитуванням і вже третій рік живуть без елементарних умов існування людини, оскільки будинок ніяк не можуть поставити на обслуговування. Ганьба, геть політику і не робіть злочину пани політики!

0
latine
  • latine (0)
  • Гостi
  • 30 листопада 2010 16:10
Про выборы в Буче Федорук лучше промолчал бы. Не знаю только зачем при фальсификации которая происходила на участке 30012 вбрасывали бюллетени за Федорука он и без "помощи" ПР выиграл бы.Конечно я понимаю что это все происходило с одобрения и разрешения Федорука,по зачем? Я была лучшего мнения о нем до этих событий.

0
grey
  • grey (0)
  • Гостi
  • 1 грудня 2010 06:40
А може б і не виграв. Тому і підстрахувався.

P.S. а батареї ледь теплі.

0