Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » "Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

Шановні читачі! Ми завершуємо серію публікацій про роботу депутатів Бучанської міської ради. Останній гість нашої рубрики – депутат по виборчому округу № 29 Микола ГРИГОРУСЬ (вулиці – Лугова, Південна, Учительська, частина Садової, Миру; провулки: Садовий, Волгоградський).

- Миколо Павловичу, розкажіть про свій округ?
- Округ складається із приватного сектору. Його особливістю є те, що декілька будинків належать колишньому радгоспу «Рубежівський». Територія округу примикає до підприємства «Деліція» і виходить на вулицю Заводську. Тож, поєднаний і промисловий район, і приватний сектор.

- Яка практична робота зараз ведеться на окрузі?
- Коли я вперше став депутатом (обирався три скликання поспіль), то мав таку ситуацію – майже не було каналізації, постійно виникали проблеми з дощовими стоками. Наразі немає освітлення по вулиці Миру та провулку Волгоградському, бо наш КЖЕП все ніяк не може завершити роботи.

Проте, не зважаючи на труднощі, всі питання поступово вирішуються. Так, були організовані вуличні комітети, утворилися кооперативи, зокрема на вулицях Садовій, Луговій, Учительські, Миру, провулку Садовому. І спільно (за кошти жителів і матеріалів, наданих Бучанською міською радою) виконувалися роботи по каналізуванню, водопостачанню та водовідведенню. Тож, умови проживання людей покращилися.

Хоча нині ніхто не може дати об’єктивної оцінки щодо відповідності тарифів на водопостачання, які були затверджені Ірпінським виконавчим комітетом. Хотілося б підняти питання і якості води, оскільки ще не до кінця закільцьований резервуар чистої води, що по вулиці Тарасівській – на деяких округах не були виконані відповідні роботи.

- А чому ж така ситуація?
- Або люди чекають, доки всі роботи по прокладанню комунікацій їм зробить Бучанська міська рада, або ж інші депутати не змогли організувати питання дольової участі своїх виборців у цьому процесі. На моєму виборчому окрузі таких проблем не виникало і я дякую жителям за розуміння. Все це робиться, насамперед, для них.

- Яка ситуація із благоустроєм?
- У цьому питанні є великий позитив. Що четверга люди виставляють сміття біля своїх будинків і спецтранспорт його вивозить. Як результат, округ став набагато чистішим. Хоча є місця, які потребують особливої уваги в плані благоустрою. Насамперед, це територія вздовж залізниці. Колись було рішення міської ради про те, що і депутати, і члени виконкому будуть проводити роз’яснювальну роботу серед населення. Але воно тільки на папері й залишилося. Практично цим ніхто не займався.
Є такі питання, з якими звертаєшся до виконавчої влади, а вони за першим разом ніколи прохання не виконують.

- Тобто, засмічену територію на окрузі повинна прибирати виконавча влада?
- Я кажу в цілому. Є працівники КЖЕПу, які безпосередньо повинні займатися цим питанням, є працівники благоустрою, які повинні проконтролювати роботу. Загалом же за благоустрій у місті повинна відповідати Бучанська міська рада. Вважаю, що потрібно розподілити обов’язки, аби кожен чітко знав – хто за що відповідає. І долучити до цього процесу, звичайно ж, і депутатів, і самих жителів. Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади. А у нас тісної співпраці немає.

- Як ви ставитися до того, що деякі депутати люблять похизуватися своїми, часто уявними, заслугами?
- Я нормально до цього ставлюся, адже робота ведеться на його окрузі. Щоправда, я не розділяю роботу міської ради, виконавчого комітету та депутата. Результатом є спільні зусилля і праця. Якщо депутат відстояв свою позицію, зумів переконати владу, що ту чи іншу вулицю на виборчому окрузі дійсно потрібно заасфальтувати – то це йому тільки плюс, і як людині, і як політику. Щоправда, мені хотілося б, аби дотримувався наступний принцип: якщо люди вкладають свої кошти в організацію певних робіт, зокрема прокладання водогонів, то і їхні вулиці повинні асфальтуватися в першу чергу. На жаль, на практиці так не завжди.

- Що із задуманого не вдалося зробити за час депутатства?
- Свого часу територія округу межувала з колишньою фермою (нині на цьому місці підприємство «Деліція»). Там діти облаштували собі спортивний майданчик, грали у футбол. Нині ж на окрузі, де проживає 70 дітей, вже немає спортивних і дитячих майданчиків. Ходити дітям до «сусідів» - небезпечно і нерозумно. Жителі звернулися до мене з проханням допомогти у вирішені даного питання. У свою чергу, батьки готові допомогти в облаштуванні майданчика, будуть підтримувати там благоустрій. Усно звертався до міської ради, але безрезультатно. Розумію, що на це потрібні кошти. Тому склав депутатський запит і буду робити все, аби питання облаштування спортивного майданчику внесли до плану соціально-економічного розвитку міста на наступний рік.

Ще одна проблема – даний мікрорайон має лише один перехід через залізницю. Особливо незручно ним користуватися людям похилого віку, мамам з візочками. Хотів ініціювати питання, щоб зробити прокол і облаштувати перехід між вул. Луговою і Фрунзе. Та мені сказали, що це технічно неможливо.

- У якій комісії працюєте?
- Я входжу до складу комісії із соціально-економічно розвитку та до комісії по приватизації майна.

Також зараз очолюю комісію, яка займається питанням місцерозташування у Бучі пам’ятника Тарасу Шевченку. Намагаюся брати участь і в інших комісіях, щоб бути обізнаним і свідомо голосувати на сесіях.

- Відомо, що Ви відстоюєте національну ідею, пропагуєте українські інтереси. Що ж в такому разі для Вас означає патріотизм? У чому він проявляється?
- По-перше, потрібно любити країну не словами, а ділом. Любити українське, купувати українське, підтримувати українське. Я відстоюю ідею, аби в місті був споруджений пам’ятник Тарасу Шевченку. Як свідомий громадянин України, хочу, щоб у нас більше було церков Київського патріархату. А загалом, усе добре і позитивне, що робиться в Україні, де відчувається повага до українського народу – то і є патріотизмом.

Крім того, я з самого початку – в партії Народний Рух України, є членом депутатської групи «Правиця», яка має національно-патріотичне спрямування, і через це можна ініціювати багато питань патріотичного значення.

- Наприклад?
- Наприклад, вулиці міста носили імена комуністичних вождів. Ми зініціювали, аби вулиці Бучі були перейменовані – це вулиці Касіора, Ворошилова, Леніна, Радянська та ін. Хоча деяких депутатів і мешканців ці назви задовольняють, але ми вважаємо, що то –непатріотично. Адже саме українські видатні діячі повинні бути увіковічені хоча б в назвах вулиць. Рано чи пізно процес перейменування потрібно було б розпочинати.

- Іноді депутати люблять звертати увагу на недоліки і проблеми, які існують на виборчих округах їхніх колег. Як вважаєте, так потрібно робити, бо це спонукає до більш рішучих дій депутатів, чи це – некоректно?
- Скільки депутатів – стільки й різних думок. Всі не можуть працювати однаково. Якби ми з самого початку задекларували певні принципи, за якими могли б працювати, то можна і дружньо «позмагатися» один із одним, подивитися у кого робота ведеться краще. І, відповідно, запозичувати позитивний досвід, який мав би покращити добробут бучанців.

- Яким мрієте бачити свій виборчий округ?
- Округ – це частина міста. Тому б хотілося бачити усю Бучу чистою, охайною, процвітаючою. І щоб завжди були задоволені людські потреби. Щодо округу, то багато чого вже зроблено, але хотілося б повернутися до питання благоустрою, зробити, щоб люди похилого віку могли скористатися послугами аптеки (немає в даному мікрорайоні), облаштувати перехід через залізницю, спортивні та дитячі майданчики. А також – закінчити асфальтування на окрузі вулиці Учительської, Миру, провулку Волгоградського.
Людмила Гладська
 Інші новини по темі:
Вирішення проблем виборців – це мій обов’язок, як депутата

Вирішення проблем виборців – це мій обов’язок, як депутата

Бучанські новини
Розмова з народним обранцем

Розмова з народним обранцем

Мироцька правда
Депутат, а за покликанням - художник

Депутат, а за покликанням - художник

Бучанські новини
Буча : Перейменування вулиць

Буча : Перейменування вулиць

Бучанські новини
Опитування "Рейтинг довіри до кандидатів"

Опитування "Рейтинг довіри до кандидатів"

Вибори - 2010
Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Бучанські новини
Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Бучанські новини
Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася  в культурній сфері»

Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася в культурній сфері»

Бучанські новини
Виборчі дільниці в Бучі

Виборчі дільниці в Бучі

Бучанські новини
11 листопада відбудуться звіти Бучанських депутатів

11 листопада відбудуться звіти Бучанських депутатів

Буча та регіон
Резервуар чистої води забезпечить округ якісною водою

Резервуар чистої води забезпечить округ якісною водою

ВИКОНКОМ
Район Склозавод: Бучанська амбулаторія повідомляє

Район Склозавод: Бучанська амбулаторія повідомляє

Буча та регіон
Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

ВИКОНКОМ
Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

ВИКОНКОМ
Буча : новий дошкільний заклад №5

Буча : новий дошкільний заклад №5

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.