Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Одне озеро. Два інвестора. Нуль оздоровчих центрів...

Одне озеро. Два інвестора. Нуль оздоровчих центрів...

Облагородження однієї з найкрасивіших частин Бучі, а саме озера на Склозаводській – завдання, яке міська рада взяла на себе вже давно. Ідея набережної, цивілізованого пляжу, аквапарку прийшлася до душі багатьом бучанцям. Час іде, а задум так і залишається лише ідеєю. За коментарями йдемо до бучанського головного архітектора Валентини ТКАЧЕНКО:

- Ва­лен­тино Григорів­но, про­яс­ніть ситуа­цію з озе­ром на Скло­завод­ській. Вже кілька років ми чуємо про ін­вес­тора, який будуватиме аквацентр від­почин­ку та набереж­ну вздовж вулиці Кірова, але, окрім роз­мов, нічого не вид­но і не чут­но.
- Свого часу до нас зве­р­нулося під­при­єм­с­т­во «Са­м­бусак» про виділен­ня їм в аре­н­ду земельної ділян­ки біля озе­ра на вулиці Кірова. За­гальна пло­ща озе­ра, разом з при­лег­лою територією – близько 16 га. У зве­р­нен­ні від «Са­м­бусак» йшлося про ділян­ку на пів­ніч­ній сто­роні водойми для будів­ниц­т­ва оздоров­чого центру. Зважаючи на те, що будів­ниц­т­во у при­береж­ній зоні заборонено, дозво­лено лише будів­ниц­т­во ліній­них спо­руд та спо­руд, що сто­суються обслу­говуван­ня водойми (яхтклу­би, пляжі тощо), ми й у при­йнятому на сесії рішен­ні про виділен­ня земельної ділян­ки вка­зували, що запла­нований оздоров­чий центр повинен мати вод­ний харак­тер. Ми надали їм мож­ливість виконувати попередні роботи по пів­ніч­ній час­тині берега та без­посеред­ньо самого озе­ра. А як соціа­льне наван­тажен­ня, вони мали взяти участь у створен­ні набереж­ної зі сто­рони вулиці Кірова.


От­же, в пер­шу чер­гу «Са­м­бусак» повинен був роз­робити про­ект набереж­ної. Прое­к­т­на про­позиція від них надій­ш­ла, потім вона роз­глядалася на облас­ній міс­тобудів­ній нараді, там було зроблено ряд заува­жень. Проект забра­ли на доопрацюван­ня.
На жаль сьо­годні питан­ня фак­тич­но висить у повіт­рі. «Са­м­бусак» зник й ін­фор­мації про подальші їх­ні дії ми не маємо. Мо­ж­ливо, при­чиною ста­ла кри­за, може, ще які обста­вини були. Нас про це не повід­омляли.

За­галом, наша, так би мовити, спів­пра­ця три­ває кілька років. Ці сто­сун­ки зайшли у глу­хий кут ще на ста­дії перед­про­е­к­т­ної під­готов­ки, як набереж­ної, так і самого оздоров­чого ком­пле­к­су. Більше того, не виконано й соціа­льне зобов'язан­ня, дольо­ва участь цьо­го під­при­єм­с­т­ва в роз­вит­ку соціа­льної ін­фра­струк­тури міс­та у гро­шовому еквівален­ті складає бли­зько 5 млн. грн. Всі умо­ви про­писані в рішен­ні сесії Бу­чан­ської міської ради, усе було погодже­но з ін­вес­тором, але…

- Як ми зна­ємо, до міської ради зве­р­нулося ще одне під­при­єм­с­т­во, яке хотіло б «взяти» озе­ро на Скло­завод­ській в аре­н­ду.
- Так, сьогод­ні маємо зве­р­нен­ня ще від одного ін­вес­тора – україн­ськосло­вацького ТОВ «Те­лур». Їх­нє зве­р­нен­ня сто­сується ост­рова (пло­щею 2 га) на тому ж озе­рі для створен­ня аквапар­ку. Во­ни вка­зують, що можуть вклас­ти у даний про­ект близько 35 млн. грн. Ми не можемо наразі говорити багато це чи мало, це покажуть кош­торис­ні роз­рахун­ки, як­що ми дій­демо з ними до тієї ста­дії. По­ки до їх­ньої про­позиції у нас теж є заува­жен­ня. Як­що ж так ста­неться, і ми спів­пра­цюватимемо з ТОВ «Те­лур», то вимоги від міської ради щодо соціа­льного наван­тажен­ня будуть такими ж, як і до «Са­м­бусак».

- Як реа­гує міська рада на невиконан­ня її рішен­ня під­при­єм­с­т­вом «Са­м­бусак»?
- На минулій сесії Бу­чан­ської міської ради роз­глядалося питан­ня створен­ня оздоров­чого ком­пле­к­су на озе­рі по вулиці Кірова та те, що «Са­м­бусак» не пра­цює. Те­пер предста­в­ники цьо­го під­при­єм­с­т­ва викли­катимуться на земельну комісію, їх запро­сять на засідан­ня депутат­ських комісій, при­йдеть­ся при­йти і на насту­п­ну сесію. З ними буде кон­к­рет­на роз­мова – або вони про­дов­жують з нами спів­пра­цю і виконують свої зобов'язан­ня, або звільняють земельну ділян­ку, а ми під­шукуємо ін­шого ін­вес­тора.

- А чи мож­на про­вес­ти, мож­ливо, кон­курс між цими дво­ма під­при­єм­с­т­вами?
- Ми маємо два паралельні зве­р­нен­ня від двох під­при­ємств. Але, як вид­но з вищеска­заного, тут не йдеть­ся про будьякий кон­курс між ними. За­кон зво­рот­ної дії не має. Зе­мельна ділян­ка вже виділена. Ін­ша справа, що «Са­м­бусак» не виконує зобов'язан­ня. Всі тер­міни ними порушено, але ми можемо їх лише попередити про ска­суван­ня при­йнятих раніше рішень, через те, що не ведеться робота.

- А яка від­повідальність накла­дається за невиконан­ня рішен­ня, можуть вжи­ватися якісь штраф­ні сан­к­ції?
- На жаль, ні. Рішен­нями міської ради це не перед­бачено. По­діб­на від­повідальність настає при укладан­ні договору. За невиконан­ня рішен­ня може бути лише його ска­суван­ня. Тобто міська рада повинна вча­с­но зре­а­гувати на те, що не про­водиться робота по виконан­ню рішен­ня сесії, і при­зупинити його дію. За законом ми повинні спо­чат­ку попередити ін­вес­тора, а потім мож­на вжи­вати більш радикальних заходів. Ми розуміємо, що під­при­єм­с­т­вом вже витра­чені немалі кош­ти – перед­про­е­к­т­на про­позиція, топогра­фіч­на зйо­м­ка тощо. Але іс­нують тер­міни, умо­ви виконан­ня рішен­ня, і вони повинні виконуватися вча­с­но.

- То «Са­м­бусак», мож­ливо, мав би попередити міську раду про свої негараз­ди чи про­бле­ми?
- А як же! Ба­гато під­при­ємств, коли бачать, що вони не вкладаються в часові рам­ки, перед­бачені рішен­нями ради, попереджа­ють про свої форсмажори і ми йде­мо їм на зустріч. Ми зав­жди висту­паємо за діа­лог. В даному випад­ку з «Са­м­бусаком», пла­нувалася наче б то сер­йоз­на спів­пра­ця, вони зро­били топогра­фіч­ну зйо­м­ку, яка немало кош­тує… Втім зго­дом десь зни­к­ли, і ми про них нічого не зна­ємо.

- Яким чином пла­нується сусід­с­т­во з гараж­ним коо­перативом, який роз­ташований вздовж одного з берегів озе­ра?
- Про це була роз­мова лише з ін­вес­тором, який з'яв­и­в­ся піз­ніше – ТОВ «Те­лур». Ми дій­ш­ли зго­ди, що, напев­но, було б дореч­ним: будів­ниц­т­во набереж­ної вздовж всього озе­ра із зеленою ого­рожею від гаражів. Там мож­на було б і про­гулятися, і, з точ­ки зору без­пеки, міг би про­їхати спе­ц­т­ран­с­порт – шви­д­ка допомога чи пожеж­на машина. Зносити їх, щоб вони не псу­вали навко­лиш­ній кра­євид, ніхто не буде.

Вік­тор Бо­н­дарен­ко
газета: №29 "Бучанські новини" від 24 липня 2009р.
 Інші новини по темі:
Резервуар чистої води забезпечить округ якісною водою

Резервуар чистої води забезпечить округ якісною водою

ВИКОНКОМ
Громадські слухання: Запитали? Відповідаємо!

Громадські слухання: Запитали? Відповідаємо!

Бучанські новини
"Фантастична ідея, яка стала реальністю"

"Фантастична ідея, яка стала реальністю"

Бучанські новини
Підводні зйомки Бучанського озера на Склозаводській

Підводні зйомки Бучанського озера на Склозаводській

Буча та регіон
Біля річки Ірпінь почали облаштовувати набережну (відеосюжет)

Біля річки Ірпінь почали облаштовувати набережну (відеосюжет)

Буча та регіон
Біля лікарні буде фонтан

Біля лікарні буде фонтан

Буча та регіон
Дороги і люди…

Дороги і люди…

Бучанські новини
Що нового буде в Бучі?

Що нового буде в Бучі?

Буча та регіон
Офіційно: У Бучі перейменовуться існуючі та нові вулиці

Офіційно: У Бучі перейменовуться існуючі та нові вулиці

Бучанські новини
Виборчі дільниці в Бучі

Виборчі дільниці в Бучі

Бучанські новини
ФОТОФАКТ

ФОТОФАКТ

Буча та регіон
"Я люблю свій мікрорайон"

"Я люблю свій мікрорайон"

ВИКОНКОМ
Озера в селищі Коцюбинське: Повернення до чистих джерел

Озера в селищі Коцюбинське: Повернення до чистих джерел

Буча та регіон
Проект: "Завдання на розробку детального плану територіі.."

Проект: "Завдання на розробку детального плану територіі.."

ВИКОНКОМ
Юрій Хоменко: "Благоустрій - передусім"

Юрій Хоменко: "Благоустрій - передусім"

Буча та регіон
Коментарів: 3
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
grey
  • grey (0)
  • Гостi
  • 24 липня 2009 09:09
Помимо всего прочего, нужно бывший глиняный карьер, который сейчас называется "озеро в Буче", огородить 3-х метровым забором. Иначе водилы буду продолжать сливать отработку, а местные жители выбрасывать мусор в воду. И фейс контроль поставить. А то приедет какое-то быдло, нагадит костров напалит, ничего за собой не уберет и уедет. Так что б в следующий раз таких "отдыхающих" можно было узнать в лицо. Вобщем 35 млн. гривен не хватит, что б сделать хорошо. За эту сумму сделают как обычно. ((

0
Їжачок
"Самбусаю" , "Телур"++++++"Червонннннн
ная Русь" -бла бла бла бла бла бла.....

0
mirocka_pravda
интересно кто стоит за этими канторками. Раньше это был Криворог

0