Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Міський голова від­повів на запитан­ня жур­наліс­тів

Міський голова від­повів на запитан­ня жур­наліс­тів

На свято міста, окрім офіційних делегацій та багаточисленних гостей, завітали ще чимало працівників столичних ЗМІ. Тож, 3 жовтня, в залі засідань міської ради журналісти провели прес-конференцію з Бучанським міським головою Анатолієм ФЕДОРУКОМ. Головні питання, на яких зосередили свою увагу газетярі – соціально-економічний та спортивний розвиток Бучі.

Відповідаючи на них, Анатолій Петрович підвів підсумки теперішнім здобуткам, поділився планами на майбутнє та розповів про проекти, що розпочнуться або ж завершаться у новому 2010 році.

- На вулицях міста проводилося анкетування серед бучанців. Як Ви думаєте, з яким настроєм жителі відзначають свято? Скажіть, з якими проблемами найчастіше приходять до Вас на прийом люди?
- Наші проблеми не є якимись особливими. Вони такі ж, як і в інших населених пунктах. В основному – це побутові питання, питання, що стосуються перспективи розвитку Бучі.
Зазначу, що результати анкетування, яке проводиться, обов’язково ляжуть в основу подальших рішень, які ми максимально намагатимемося виконувати.

- Можете навести приклад, які саме рішення приймалися за результатами анкетування?
- Так. Серед жителів мікрорайону Тарасівський свого часу (4-5 років тому) точилася довга дискусія щодо комплексної забудови даної території. Тоді компанії виходили з пропозицією будівництва багатоповерхового житла, не роблячи акценту на розвитку соціальної інфраструктури. До проекту були внесені відповідні корективи, зауваження, які виникли в людей під час проведення опитування, громадських слухань. Як показало життя, прийняте тоді рішення було вірним.
Зрештою, інвестор зрозумів, що і на соціальних об’єктах можна заробляти не менші кошти. А разом із тим, було враховано думку жителів даного мікрорайону.

- Чи підготовлена Буча до зими?
- Не так давно, міністр житлово-комунального господарства доповів, що вже практично 80 відсотків всіх населених пунктів України готові до зими. Ми не є виключенням. Звичайно, проблеми також існують, особливо якщо вдаватися у подробиці щодо питання ціни на газ. Адже ніхто до цих пір не знає, якою буде його вартість. Як правило, виходячи з попереднього досвіду, опалювальний сезон розпочнеться, а потім вже почнуть формуватися тарифи.

У технічному плані теплові мережі нашого міста – підготовлені. За той невеликий проміжок часу, який залишився до початку опалювального сезону, роботи будуть завершені в повному об’ємі. Повідомлю, що загалом на території Бучі розташовано 16 котелень. Також у цьому році ми зареєстрували своє комунальне підприємство «Бучатепломережа», яке вже починає надавати послуги з теплопостачання.
Думаю, що до офіційного початку опалювального сезону, чотири садочки та лікарня (де є автономне опалення) отримають тепло раніше.

- В умовах кризи, недостатнього фінансування, за рахунок чого вдається досягати успіху в будівництві стадіонів та спортивних об’єктів у місті?
- Щоб відповісти на це запитання, потрібно проаналізувати, що таке криза? Під час кризи кількість коштів не зменшується, просто всі починають їх рахувати та обдумувати, як доцільніше використати.

Як на мене, то більше розмов про кризу, аніж вона є насправді. Будівництво всіх тих об’єктів, які були заздалегідь заплановані, спроектовані та розпочаті у Бучі – успішно завершуються. Звичайно, не так швидко, як того хотілося, але на те є об’єктивні причини. Так, на День міста ми відкрили новий стадіон зі штучним покриттям по вул. Чкалова. І на цьому не будемо зупинятися.

- Новий стадіон будувався за рахунок бюджету, чи його фінансували приватні структури?
- Фактично за рахунок бюджету і за рахунок кредитного ресурсу (по відношенню до міста) підприємств, які розташовані на території Бучі. Це такі підприємства, як «Меліоратор», «Техпромсервіс». Протягом останнього місяця, вони максимально використовували власні ресурси для того, щоб зробити подарунок бучанцям.
Бучанська міська рада зі свого боку послідовно виконує свої фінансові зобов’язання перед цими організаціями. Тож, таким чином і відбувається процес будівництва.

- Які зараз об’єкти будуються та що плануєте змінити у місті?
- У цьому році ми розпочали (а в наступному маємо завершити) роботи по будівництву дошкільного навчального закладу по вул. Центральній. У цьому є потреба, адже кількість діток, на щастя, збільшується. Будівництво здійснюватиметься шляхом співфінансування за рахунок державного та місцевого бюджетів.

Також реалізовуємо величезний за масштабністю проект щодо каналізування у приватному секторі. Роботи у цьому році розпочалися, а в наступному плануємо їх завершити. Фінансування – за рахунок державного та місцевого бюджетів.
Разом із холдинговою компанією «Київміськбуд» ми розпочинаємо будувати загальноосвітню школу на 1100 місць в новому мікрорайоні по бул. Богдана Хмельницького. Вартість робіт – 64 млн грн, тому будуть задіяні місцевий, обласний та державний бюджети.
А в наступному році розпочнемо будівництво критого спортивного залу та 25-метрового басейну.

Існує і великий проект на перспективу. На території, що між Бучею та Ворзелем, плануємо разом із угорцями, австрійцями та українськими інвесторами побудувати п’ять гіпермаркетів. Таким чином буде облаштоване торгівельне містечко на кшталт європейських (людина може провести там цілий день, навіть нічого й не купивши). Делегація Бучанської міської ради разом із бізнесменами вже їздила з робочою поїздкою до Будапешту, аби вивчити їхній досвід реалізації подібного проекту.

- Яка орієнтовна вартість цього проекту?
- Складно відповісти, адже будівництво – галузь, яка постійно змінюється. Та мова йде про досить значні кошти.

- Щодо житлового будівництва. Якими темпами воно рухається та чи не призупинилося у зв’язку із кризою?
- Так співпало, що практично всі розпочаті об’єкти (а їх – сім) житлового будівництва були завершені або перебували на завершальному етапі до початку всіх фінансових незручностей.
Проте є об’єкти, будівництво яких так і не розпочалося. Мали невеличку проблему із забудовником «Соціумінвест», який розпочав будівництво в мікрорайоні Мельники та залучив 18 інвесторів. Бучанська міська рада по-доброму «змусила» розрахуватися з усіма інвесторами, і ми не мали конфліктної ситуації у нашому місті.

Сьогодні в Бучі три будівельні організації здійснюють будівництво. Щоправда, уповільненими темпами. Але проблема швидше криється в очікуванні будівельниками зміни, які можуть відбутися в економічному житті країни, ніж у недовірі інвесторів чи нестачі коштів.
Цінова політика будівельних організацій є досить помірною. Тож, сподіваємося, що у наступному році процес будівництва – пожвавиться.

- Такий стрімкий розвиток міста відбувається у зв’язку із тим, що Буча буде приймати гостей до Євро-2012? Чи і без цього місто б розбудовувалося?
- Якщо говорити про розвиток міста і Чемпіонат з футболу, то розбудова Бучі почалася значно раніше, ніж стала відома важлива звістка у спортивному житті країни і нашого міста зокрема. Сама ідея проведення Євро-2012, звичайно, стимулює, але вона не є визначальною у розвитку міста.
На жаль, на сьогоднішній день не виділено жодної копійки з державного бюджету по тим напрямкам, які передбачені в ході підготовки до Євро-2012. Хоча маємо програми, які схвалені на рівні міста, області, держави. Вірю, що з наступного бюджетного року кошти почнуть надходити.

- Чи не викликає перестороги пасивність з боку держави стосовно фінансування програм по Євро-2012? Чи не обернеться це тим, що буде вже запізно щось будувати і Буча від цього постраждає?
- У плані прийому делегацій, які будуть перебувати під час проведення Євро-2012, Буча ніякого негативу не отримає. Ми максимально зробимо все для того, щоб гостям було зручно та комфортно у нашому місті. Однозначно, за традицією, якоїсь ночі не вистачить для підготовки. Але протягом двох років, які у нас є, ми фактично і в день, і в ночі маємо працювати, щоб досягнути того результату, який самі собі поставили, коли отримали задоволення від звістки, що Буча буде одним із чотирьох базових населених пунктів перебування однієї з футбольних команд Євро-2012.

Як воно буде – побачимо з часом. Але зазначу, буде державне фінансування – чудово, не буде – будемо робити максимально все можливе, щоб спортивна та соціальна інфраструктура у нашому місті розвивалася та слугувала як територіальній громаді, так і гостям.

- Судячи з того, яку увагу приділяєте будівництву садочків і шкіл, можна припустити, що вже до Євро-2012 населення міста зросте?
- У минулому році вдалося збалансувати смертність та народжуваність. В силу певних міграційних процесів ми маємо невеликий приріст населення. Тож, тенденція, яка простежується, дає підстави говорити про збільшення кількості населення.
Але збільшення чисельності населення – не є нашою самоціллю. Буде відбуватися процес приросту населення – прекрасно, але це жодним чином не впливатиме на підготовку до Євро-2012.

Дуже хотілося б, аби найближчим часом на рівні області, Кабінету Міністрів була проведена нарада щодо підготовки з Євро-2012. Але вважаю, що така зустріч повинна відбуватися не в Києві, а в тих населених пунктах, які задіяні у проведенні Чемпіонату. Це дасть змогу визначити – хто і що робить, хто за що відповідальний, скласти чіткий план робіт і терміни їх виконання. Тоді можна буде говорити вже про більш серйозну підготовку до Євро-2012.

- Чи є в Бучі свій чіткий план, яким чином готуватися до Євро-2012?
- Такий план є. Місто має програми, які максимально синхронні з обласними.
Але зазначу, що коли ми говоримо про чіткий план виконання наміченого, мова йде насамперед про конкретизацію. Щодо Бучі, то нам не потрібні чотири - та п’ятизіркові готелі. Ніхто із відвідувачів футбольного мундіалю не поїде до Бучі відпочивати у готелі такого високого рівня. Крім того, закінчиться Чемпіонат, гості поїдуть, а ким тоді наповнювати ці готелі?

Ми повинні запропонувати зовсім іншу інфраструктуру, яка дасть можливість туристам, спортивним уболівальникам переночувати, відпочити – щось на зразок кемпінгів. У рамках місцевої та обласної програми, все це відображено і поступово починає реалізовуватися.

Так, страхова компанія «Княжа» та компанія «Добромиль» будуть реалізовувати проект будівництво комплексу зі спортивними об’єктами (тенісні корти, футбольні поля), об’єктами для проживання. Після закінчення Чемпіонату, цільове використання цих будівель можна буде змінити.

- Все, що робиться у спортивному житті міста, мабуть, не могло б реалізовуватися настільки ефективно без певної симпатії до спорту. Анатолію Петровичу, особисто Ви є шанувальником футболу?
- Було б правильно сказати, що розвиток спортивної інфраструктури Бучі – це закономірний процес. Але, думаю, він би не став можливим, якщо б не було певної симпатії до того чи іншого виду спорту зокрема, або до спорту в цілому.

Вважаю, що потрібно ввести певну шкалу відповідності населених пунктів до їх статусів. Адже у нас є міста, які мали величезну спортивну інфраструктуру, та в силу того, що чиновники визначали інші пріоритети розвитку, з часом їхня спортивна база занепала. Наприклад, в обласному центрі повинна бути певна кількість стадіонів, спортивних шкіл, дітей, які в них навчаються. Якщо міський голова допустив, щоб все це пішло на скорочення, то цей населений пункт потрібно автоматично понизити у статусі та фінансуванні. І навпаки, якщо селище має відповідну інфраструктуру, то його можна піднімати до статусу міста і не потрібно проходити безліч процедур, щоб цього досягти.

- Які у місті є гарні традиції святкування Дня Бучі?
- Традиція є не нова, але характерна для бучанців – до кожного святкування Дня народження міста ми намагаємося відкрити хоча б один із соціально важливих об’єктів, які слугуватимуть нашій територіальній громаді. У цьому році – відкрили новий стадіон по вул. Чкалова. Також збиралися відкрити пенсійне управління у Бучі, але вирішили приурочити цю подію до Дня соціального працівника, яке святкуватимемо 31 жовтня.
Також ми відзначаємо і вшановуємо тих, хто плідно пропрацював цілий рік на благо міста.

Підготували:
Людмила Гладська, Вікторія Кончаківська
газета: "Бучанські новини" №40 від 9 жовтня 2009 року
 Інші новини по темі:
Підсумки анкетування

Підсумки анкетування

Бучанські новини
“Актуальне інтерв’ю” з Бучанським міським головою Анатолієм Федоруком (відео)

“Актуальне інтерв’ю” з Бучанським міським головою Анатолієм Федоруком (відео)

Буча та регіон
Буча: Одне з найбільш естетично озеленених міст (відеосюжет 1+1)

Буча: Одне з найбільш естетично озеленених міст (відеосюжет 1+1)

Буча та регіон
У Бучі пройшла серпнева нарада керівників навчальних закладів та педагогічних працівників

У Бучі пройшла серпнева нарада керівників навчальних закладів та педагогічних працівників

відділ освіти
На Дні народженні у міста-побратима

На Дні народженні у міста-побратима

Буча та регіон
Буча та індивідуальність

Буча та індивідуальність

ВИКОНКОМ
Консолідація усіх зусиль

Консолідація усіх зусиль

Бучанські новини
2007 рік був означений напруженою роботою

2007 рік був означений напруженою роботою

ВИКОНКОМ
У гостях місто-побратим Тушин

У гостях місто-побратим Тушин

Бучанські новини
Буча - у «зеленому» списку відібраних проєктів щодо добудови корпусу школи №1

Буча - у «зеленому» списку відібраних проєктів щодо добудови корпусу школи №1

Буча та регіон
Звіти депутатів: про перспективи округів та нові соціальні об’єкти

Звіти депутатів: про перспективи округів та нові соціальні об’єкти

Бучанські новини
Міський голова спілкується з учнями

Міський голова спілкується з учнями

Бучанські новини
Проблемне питання — бучанські заклади освіти

Проблемне питання — бучанські заклади освіти

ВИКОНКОМ
Одним із головних чинників розвитку освіти Бучі – є профілізація шкіл

Одним із головних чинників розвитку освіти Бучі – є профілізація шкіл

відділ освіти
На День Бучі очікуємо позитивний висновок КОДА

На День Бучі очікуємо позитивний висновок КОДА

Буча та регіон
Коментарів: 10
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
poplavok67
  • poplavok67 (0)
  • Гостi
  • 11 жовтня 2009 21:26
Вода водою. Міський голова подібними інтервью займається бутафорією. Так звану "прес конференцію", очевидно проводили "Бучанські новини", які задають виключно зручні питання. Чому не запросили, представників інших місцевих ЗМІ, наприклад того ж "Громадянського суспільства"?

0
administrator

OFFline

  • administrator (270)
  • Адміністратори
  • 11 жовтня 2009 22:04
Цитата: poplavok67
Так звану "прес конференцію", очевидно проводили "Бучанські новини", які задають виключно зручні питання.


Как мне кажется: Кого пригласили - тот и приехал, хотя, насколько я знаю, конференция была открыта для всех СМИ.
"Ирпенского вестника" тоже небыло и "Ворзелькие вести".. с Гостомеля и Рубежовки тоже небыло..
Были пару обласных спортивных изданий, телеканал - подробнее сами уточняйте.
Если местная газета "Гром.суспильство", под руководством депутатов, неуспели/несмогли/незахотели (хотя время пройтись по кондитерской ярмарке - было) - то причём тут Бучанские новости? которые, к слову, не задали ни единого вопроса.

0
DeVOuR
  • DeVOuR (0)
  • Гостi
  • 11 жовтня 2009 22:12
Из телевиденья были КГРТРК вроде

0
Їжачок
Administrator!
Не комментируйте комментарии и не хамите!

0
administrator

OFFline

  • administrator (270)
  • Адміністратори
  • 12 жовтня 2009 17:27
Цитата: Їжачок
Не комментируйте комментарии и не хамите!


ничего себе!

сначала почитайте правила сайта, чтоб знать за что банят.

во первых - я местный житель и имею своё мнение.
во вторых - укажите ГДЕ я нахамил. или для ВАС удобно только одно мнение?

0
poplavok67
  • poplavok67 (0)
  • Гостi
  • 13 жовтня 2009 19:50
Окрім "Бучанських новин" і даного сайту інтервью більш ніхто не надрукував. Цікаво, що робили там "працівники столичних ЗМІ, журналісти та газетярі"?

0
пёрышко
Было в «Киевской правде» и Украинском национальном информационном агенстве. Случайно «встретилось», когда новости просматривала. На счёт остальных СМИ – не могу сказать, кому интересно – пусть ищет

0
administrator

OFFline

  • administrator (270)
  • Адміністратори
  • 13 жовтня 2009 20:14
Цитата: poplavok67
ніхто не надрукував


а ви шукали??
купуйте "Київську правду" - там статейка на півполоси з фото Куліди, Алексюка, Федорука та інших..
я інформую населення, а не контролюю роботу інших.

0
poplavok67
  • poplavok67 (0)
  • Гостi
  • 13 жовтня 2009 22:35
Стаття в "Київській правді" (http://www.kiev-pravda.kiev.ua/index.p
h
p?search_item=2426) скоріше оглядова до Дня міста, а мова йде про прес-конференцію (так звану)

0
administrator

OFFline

  • administrator (270)
  • Адміністратори
  • 14 жовтня 2009 00:00
Цитата: poplavok67
скоріше оглядова до Дня міста

начали про то, что ЗМИ не позвали, заканчиваем обсуждением журналисткой спецификой подачи материала в отдельно взятых изданиях.


------------

ВСЕ посты выше будут удалены, поскольку не носят характера обсуждения статьи.
претензии выясняйте у главреда "БН" и в раде.

0