Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » Олег Квашук: «Вибори мають відбутися!»

Олег Квашук: «Вибори мають відбутися!»

Політика – це сфера життя, яка в розумінні багатьох людей є чимось брудним та нечесним. І вони багато в чому праві. Один французький письменник говорив: «Політика переодягає брехню в істину, а істину в брехню».

Десять років тому я добре це розумів, мені про це нагадували близькі та знайомі. Мене постійно запитували: «Навіщо це тобі?». Однак, переламні події в державі, Помаранчева революція, нові сподівання… Як не байдужий громадянин, за покликанням серця та совісті я таки вступив до лав однієї з партій і став активним її членом.

Олег КвашукУ 2003 році була створена Бучанська партійна організація ВО «Батьківщина». Я в її лавах майже від початку і до сьогодні. Пройшов шлях від рядового члена партії до керівника фракції в Бучанській міській раді. Разом з однодумцями за це десятиліття ми пережили та відчули і радість перемог, і гіркоту поразок. Ми були горді своїми кращими представниками, були прикро вражені зрадою декого з них. Одні люди приходять і поповнюють наші ряди, інші, по різним причинам йдуть чи просто шукають більш комфортних умов для себе. Це природний процес, наші ряди і сьогодні як поповнюються, так і очищаються від «баласту».

Я народився та виріс у Бучі. Навчався і працюю у своєму місті. Тут проживає моя родина, мої близькі, знайомі, друзі. І це головна причина, чому мені не байдужа доля моєї малої Батьківщини. Саме через це я займаюся політикою, вступив до партійної організації, спільно з іншими активними партійцями, організовую її безперебійну роботу. Як місцевий депутат від імені ВО «Батьківщина» представляю інтереси громади в Бучанській міській раді останнього скликання. Я хотів і зараз маю можливість бути причетним до розвитку свого міста, до поліпшення умов проживання його жителів.

Звичайно, як політик та депутат місцевої ради я завжди був готовий до публічності своєї особи. Тобто що і моя робота, і політична діяльність, і особисте життя будуть на виду громадськості. Таким чином і біографія, і програма політичної діяльності, і декларація про доходи – до усієї цієї інформації має доступ кожен, кому це цікаво. Я ніколи не мав особливих лідерських амбіцій, не рекламував ні себе, ні своїх успіхів. Бо Бучанська міська партійна організація ВО «Батьківщина» – це команда однодумців. Ми ніколи не мали одного чітко-вираженого лідера, з ім'ям якого можна було б пов'язати усю діяльність організації. Колегіальним керівним органом є бюро місцевої партійної організації, до складу якого входять обраний на загальних зборах голова та ще дев'ять партійців. Тобто я лише один з тих, хто працює на керівних посадах в місцевій структурі партії. Наразі координую роботу виборчого штабу Юлії Тимошенко в Бучі.

До наступних виборів Президента залишилось кілька днів. Я, наприклад, як керівник виборчого штабу Юлії Тимошенко, нажаль, здебільшого мушу працювати не на підняття рейтингу нашого кандидата, а на те, щоб вибори не були зірвані. І головна мета усіх свідомих українців сьогодні – це те щоб вони дійсно відбулися!

Тому не можу зрозуміти мету та завдання «проведення журналіських розслідувань» та написання статей «Хто очолює регіональний штаб …» на регіональному сайті: http://www.kotsubynske.com.ua. Чому імена тих, кого викривають називаються, назви партій лунають, наводяться факти та події, робляться авторські висновки. Утім джерела приховуються, коментарів зацікавлених осіб немає, факти наводяться чисто за українським прислів'ям: «Чув дзвін, та не знаю де він». Мало того, автор ще й приховав своє ім'я. І якщо Олені Жежері можна пробачити непрофесіоналізм. Звідки вчительці знати про основи журналістських розслідувань? То для Ірини Федорів, яка наче б то фаховий журналіст та випускаючий редактор на вказаному сайті, такі «промахи» – неприпустимі. До речі, цікаво було б дізнатися оцінку цим однобоким розслідуванням від фахівців інституту журналістики.

Міські штаби Юлії Тимошенко в Ірпені та Бучі не ховаються від виборців та діють публічно. Чомусь мені здається, що окрім рейтингових кандидатів, подальших «розслідувань» щодо керівництва штабів кандидатів на посаду Президента України, таких як Ю. Бойко, О. Тягнибок, П. Симоненко, В. Куйбіда, О. Клименко та інших – не буде. Чи то на них не має замовлення, чи на них або їхніх керівниках штабів окремим журналістам не вийде попіаритися. Наразі людей вже не загітуєш, вони визначились за кого голосувати.

Вважаю, що в даний час всі активні громадяни повинні долучитись і робити все від них залежне, аби вибори відбулись. Автори скандальних публікацій хоч би проїхались по комісіям та спитали про їхні проблеми. А проблеми є і, навіть, більше, ніж раніше на виборах. Основна – це членство в ДВК. З одного боку людей не достатньо (від 9 до 14 осіб, раніше було 18-24 особи), а з іншого боку деякі кандидати крутять членами ДВК «як циган сонцем» (В. Куйбіда, О. Клименко). Також є такі, що відмовляються працювати, тим більше, коли чують заяви своїх «бонз» про зняття з виборчих перегонів (П. Симоненко). І це справжня проблема (скандал), яка може мати неабиякі наслідки не лише для одного міста чи регіону, а для держави та її народу в цілому. Мова йде дійсно про зрив виборів!

Чому ж місцеві так звані «скандальні» журналісти воліють про це мовчати? Натомість вишукують у своїх псевдо-розслідуваннях «бруд», яким рясно обливають відомих, публічних політиків, керівників штабів? Відповідь очевидна – люди просто піарять власні імена та Інтернет-ресурси. Ну кому цікаві прізвища Куйбіда чи Клименко? Значно цікавіше (а може й прибутковіше, хто знає?) паплюжити ім'я більш відомої Юлії Тимошенко, а з нею і регіональне керівництво її виборчих штабів.

На останок скажу – мені є що відповісти на всі звинувачення вище-згаданих горе-розслідувачів. Та наразі не час для відбілювання власного імені. Ще раз наголошую – усі не байдужі, активні громадяни мають направити свої зусилля на те, щоб вибори Президента України відбулися! Про інше потім.
7 -4

Олег Квашук 
Олег Квашук
 Інші новини по темі:
Списки Бучанських міських політичних партій

Списки Бучанських міських політичних партій

міська юстиція
Відкритий лист депутату Ігорю Бартківу

Відкритий лист депутату Ігорю Бартківу

Ірпінський вісник
До 65-ї річниці ВВВ: Діалог поколінь

До 65-ї річниці ВВВ: Діалог поколінь

Молодіжне слово
Оприлюднення результатів виборів до Бучанської міської ради

Оприлюднення результатів виборів до Бучанської міської ради

Вибори - 2010
Вибори мера Ірпеня залежать від ТВК

Вибори мера Ірпеня залежать від ТВК

Буча та регіон
Звернення Президента до Українського народу

Звернення Президента до Українського народу

Суспільство
Вибори 2020. Повторний перерахунок голосів в Бучі закінчився

Вибори 2020. Повторний перерахунок голосів в Бучі закінчився

Буча та регіон
Створено Бучанську міську організацію Партії регіонів

Створено Бучанську міську організацію Партії регіонів

Бучанські новини
День Перемоги 66 років тому..

День Перемоги 66 років тому..

Бучанські новини
Депутат, а за покликанням - художник

Депутат, а за покликанням - художник

Бучанські новини
Робота, що вчить цінувати життя

Робота, що вчить цінувати життя

Буча та регіон
Ірпінське міське управління юстиції інформує

Ірпінське міське управління юстиції інформує

Ірпінський вісник
Бучанці довіряють своєму меру

Бучанці довіряють своєму меру

Бучанські новини
У Бучі зростає талановитий актор

У Бучі зростає талановитий актор

Буча та регіон
Анатолій Федорук: «Ми повинні забезпечити рівномірність і якість послуг в усіх мікрорайонах міста»

Анатолій Федорук: «Ми повинні забезпечити рівномірність і якість послуг в усіх мікрорайонах міста»

Бучанські новини
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Mirror
  • Mirror (0)
  • Гостi
  • 23 травня 2014 10:47
Все замечательно в статье г-на Квашука. Даже сразу поверить захотелось, жаль дела говорят об обратном. Чего, например, прятаться штабам "Батькивщины", если в стране вся власть узурпирована именно вашей партийной организацией? И о каком очищении рядов "команды единомышленников" от "балласта" может идти речь, когда сбежавшие от ответственности представители бучанских "самораспустившихся регионалов" пополнили ряды именно "Батькивщины"? Это такие у вас идейность и патриотизм? Ну, и коль г-н Квашук, а вместе с ним и вся "Батькивщина" Бучи, так открыты и готовы к публичности, то уж точно не сочтут за труд открыто разместить списки всех своих членов с указанием сроков членства в ПО "Батькивщина" и партий-брошенок, откуда эти самые "идейные товарищи" и пришли пополнить ряды "небайдужих". Ой, и напоследок. Вы, не волнуйтесь, выборы пройдут, обязательно!

3