«Паперові інвестори» села Мироцьке

У 12-му номері газети «Мироцька правда» була опублікована інформація про зустріч голови Києво-Святошинської РДА з мешканцями нашого села. На цій зустрічі присутні отримали багато цікавої інформації, яка безпосередньо стосується нашого села. Найбільшу зацікавленість у людей викликали підприємства, що зареєстровані на території села Мироцьке. Серед вище зазначених підприємств були озвучені наступні: ТОВ «Рисан», ТОВ «Гарант-бетон», ТОВ «Рокачбудінвест».

За інформацією, отриманою нашою редакцією, ці підприємства є діючими, але інформація про здійснення ними відрахувань до бюджету нашого села (якщо ці відрахування здійснюються взагалі), в тому числі і за отримані в оренду земельні ділянки, вкрита таємницею.

Редакція нашої газети поставила собі за мету відкрити завісу таємності і провести незалежне журналістське розслідування, метою якого є встановлення реальних обставин передачі в оренду земель громади села Мироцьке вище названим підприємствам, а також зрозуміти характер господарської діяльності орендаторів цієї землі.

ТОВ «Рисан»:
Це Товариство з обмеженою відповідальністю було зареєстроване 20.05.1995 року. Офіційним місцезнаходженням товариства (юридичною адресою) є с. Мироцьке, вул. Радгоспна, будинок 5. Засновником підприємства є Олійник Дмитро Миколайович. Керівник підприємства – Федоренко Олена Михайлівна. Статутний капітал підприємства – 375.00 грн. Основним видом діяльності підприємства є: неспеціалізована оптова торгівля харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами.

ТОВ «Рисан» отримало в оренду земельну ділянку площею 4,4966 га, яка знаходиться в межах Мироцької сільської ради Києво-Святошинського району Київської області. Підставою набуття права користування зазначеною земельною ділянкою (оренди) стало те, що на цій ділянці знаходиться об’єкт незавершеного будівництва «Станція переливання крові». Цей об’єкт був придбаний ТОВ «Рисан» відповідно до Закону України «Про особливості приватизації об’єктів незавершеного будівництва» на аукціоні з приватизації об’єкта комунальної власності, шляхом укладення 27 травня 2004 року договору купівлі-продажу комунального майна, шляхом продажу на аукціоні між Виконавчим комітетом Ірпінської міської ради та Товариством з обмеженою відповідальністю «Рисан». 02 липня 2009 року було проведено державну реєстрацію договору оренди вищевказаної земельної ділянки Державним підприємством «Центр державного земельного кадастру» у відповідності до ст. 20 Закону України «Про оренду землі» від 06.10.1998 року № 161-ХІV та п. 48 Договору оренди земельної ділянки від 18.06.2009 року, що підтверджується реєстраційним № 040991300043.

Згідно матеріалів Постанови Київського окружного адміністративного суду від 19.01.2010 року по справі № 2-а-1821/10/1070 (2-а-10330/09/1070) Товариство з обмеженою відповідальністю «Рисан» звернулося до Київського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Державної податкової інспекції у Києво-Святошинському районі про визнання дій податкової адміністрації неправомірними щодо стягнення суми податкового боргу за першою податковою вимогою № 1/1448 від 06 жовтня 2009 року з проханням зобов’язати Державну податкову інспекцію у Києво-Святошинському районі утриматися від нарахування орендних платежів та штрафних санкцій за договором оренди земельної ділянки № 1-1108 від 18.06.2009 року протягом строку будівництва, що визначений умовами приватизації об’єкта незавершеного будівництва. Згідно вище зазначеної Постанови, вирішуючи цю сраву Суд постановив: зобов’язати Державну податкову інспекцію у Києво-Святошинському районі утриматися від нарахування орендних платежів та штрафних санкцій за договором оренди земельної ділянки № 1-1108 від 18 червня 2009 року протягом строку будівництва, що визначений умовами приватизації об’єкта незавершеного будівництва.

З вище зазначеного випливає той факт, що ТОВ «Рисан» завдяки задовільному рішенню суду, не платить і не буде платити орендну плату за отриману в оренду земельну ділянку до тих пір, поки не закінчиться строк будівництва незавершеного об’єкту будівництва (колишня «Станція переливання крові»).

ТОВ «Гарант Бетон»:
Це Товариство з обмеженою відповідальністю зареєстроване 28.11.2007 року. Офіційним місцезнаходженням товариства (юридичною адресою) є с. Мироцьке, вул. Радгоспна, будинок 4. Засновниками є - Завалідров Сергій Костянтинович, Стаднік Валентин Дмитрович, Пікулик Василь Серафімович, Іустінов Ігор Миколайович, Вишняков Ігор Анатолійович. Керівником підприємства є Войцех Дмитро Петрович. Статутний капітал – 35 400 000.00 грн. Основним видом діяльності підприємства є виробництво готових для використання бетонних сумішей.
Підприємство розміщується на земельній ділянці яка раніше належала КСП «Агрофірма Київська» і на якій раніше розміщувався її зерносклад.

ТОВ «Рокачбудінвест»:
Це Товариство з обмеженою відповідальністю зареєстроване 17.04.2008 року. Офіційним місцезнаходженням товариства (юридичною адресою) є с. Мироцьке, вул. Радгоспна, будинок 1 (адреса Мироцької сільської ради), що свідчить про підписання Мироцькою сільською радою договору оренди приміщення сільської ради – надання юридичної адреси ТОВ «Рокачбудінвест».
Засновники: юридична особа - ТОВ «ПРО-Ексіс», фізичні особи - Потоцький Сергій Вадимович та Дубовий Віталій Іванович. Керівником підприємства є – Пателепень Сергій Миколайович. Статутний капітал – 55 000.00 грн. Основним видом діяльності є будівництво будівель.

За неофіційною інформацією ТОВ «Рокачбудінвест» отримало в оренду земельну ділянку на якій сьогодні частково виконані роботи зі створення трьох штучних озер. Майбутні озера мають стати невід`ємною частиною котеджного містечка «Азур» (докладніше про цей проект котеджного містечка Ви можете прочитати у 15-му номері газети «Мироцька правда» від 15 серпня 2009 року).

Питання чому інформація про розмір орендної плати за цю земельну ділянку не розголошується залишається відкритим.

Нам вдалося висвітлити тільки частину земельних питань, що пов’язані з підприємствами - «паперовими інвесторами» нашого села. А скільки земельних питань ще залишається невідомими? Відповідь потрібно шукати у Книзі записів державної реєстрації договорів оренди землі, що знаходиться в сільській раді. Але нажаль цю інформацію як і більшість іншої важливої інформації від жителів села старанно приховують.




---------------------------------
Завантажити повну версію газети "Мироцька правда" №14 від 31 липень 2010р.: скачати>>
Джус О.М. 
газета: "Мироцька правда" №14 від 31 липень 2010р.
Коментарів: 5
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Les Claypool
Щось останній час вельмишановну Ольгу Миколаївну почала турбувати доля села Мироцьке(хоча, треба відмітити, не саме веселе життя в цьому селі)?

Чи вже О.М. навела порядок в тому господарстві, яким керувала до останнього часу (я маю на увазі будинок по вул. Пушкінська)?
Ні, не навела.
Може, щось корисне зробила для будинку та його мешканців?
Ні, не зробила, а доблісно відстоювала інтереси забудовника, не даючи можливість людям відстоювати свої права.

То тоді чому Мироцьке користується такою увагою?
Відповіддю на це питання я бачу у тій кількості цифр та сумм, якими переповнена стаття.

Поправте мене, якщо я помиляюсь...

0
mirocka_pravda
Доля села Мироцьке Києво-Святошинського району Київської області почала турбувати Ольгу Миколаївну ще задовго до того, як побудувався будинок по вул.Пушкінська 59б. В цьому селі вона народилась і виросла, там поховані її рідні. Кожень день вона приїздить на роботу саме з Мироцького.
Ольга Миколаївна з 2007 року працює керівником дільниці №1 ТОВ «Житлопобут – 2007» за цей період жодних нарікань як з боку мешканців так і з боку керівництва ЖЕКУ на її адресу висунуто не було.
Ольга Миколаївна займалася проблемами будинку по вулиці Пушкінська 59б від самого початку його заселення й самотужки організувала роботу приватного ЖЕКУ. Що ж стосується наведення порядку Ольгою Миколаївною в вищевказаному будинку та на його прибудинковій території то хотілося б повідомити наступне:
- В будинку працює прибиральниця
- На прибудинковій території працює двірник
- Створено систему чергування аварійного сантехника та електрика
- Відремонтовано систему водопостачання води до будинку
- Попри чималу заборгованість недобросовісних мешканців за оплату послуг опалення їй завжди вдається завчасно домовитись про увімкнення опалення у квартирах будинку напередодні опалювального сезону.
- Незважаючи на погану якість ліфтів вони вчасно ремонтуються
- Заяви від мешканців розглядаються вчасно
Якщо Ви є мешканцем будинку по вулиці Пушкінська 59б, то хотілося б детальніше дізнатися про ваші питання до Джус О.М., як до керівника дільниці №1 ТОВ "Житлопобут-2007". Всі ваші зауваження та пропозиції будуть розглянуті і по можливості вирішені.

Які саме права Ольга Миколаївна недавала відстоявати мешканцям зазначено вище будинку?
- Право не платити за комунальні послуги?
- Право встановлювати телевізійні антени там де їм заманеться, що суперечить техніці безпеки та архітектурним нормам?
- Розміщувати у підвальних приміщення небезпечні речовини, що як відомо може призвести до нещасних випадків і пошкодженню будинку?
- Право самовільно переобладнувати газопровідну систему та систему опалення?
- Право перегружати ліфти, щоб ті швидше ламалися?
- Право незаконного доступу до електролічильників та крадіжку електроенергії?

0
Les Claypool
В будинку працює прибиральниця, на прибудинковій території працює двірник - не треба мати "семи пядей во лбу", щоб організувати це за рахунок мешканців... Ви ще згадайте про вивіз сміття...

Створено систему чергування аварійного сантехника та електрика - дійсно, невелика але перемога, але знов-таки з числа мешканців...

Відремонтовано систему водопостачання води до будинку - і це мова йде про будинок, який здано 2 роки тому при гарантії від забудовника 5 років? А як справи з фільтраційною системою, якої нема, а повинна бути?

Попри чималу заборгованість недобросовісних мешканців за оплату послуг опалення їй завжди вдається завчасно домовитись про увімкнення опалення у квартирах будинку напередодні опалювального сезону - це питання дуже складне і має багато різнобічних аспектів, тому я не хотів-би обговорювати однобічну його оцінку...

Незважаючи на погану якість ліфтів вони вчасно ремонтуються - не смішіть, будь-ласка мене, адже ремонт відбувається за кошти мешканців, а от вирішити питання поганої якості потрібно з забудовником! Ставлю 10 до 1 що воно "кане в лету"!

Заяви від мешканців розглядаються вчасно - припускаю, що так, але які ці заяви, що в них просять, що вирішується - не стикався, тому не знаю.

Які саме права Ольга Миколаївна не давала відстоювати мешканцям зазначено вище будинку?

Розміщувати у підвальних приміщення небезпечні речовини, що як відомо може призвести до нещасних випадків і пошкодженню будинку? - чекайте, про це не чув, можливо, цей факт мав місце! Але підвальне приміщення - ВЛАСНІСТЬ мешканців, які не мають туди жодної можливості доступу! Так що Ви, я рахую, говорите про "пошук чорної кішки, якої немає"

Право перегружати ліфти, щоб ті швидше ламалися - не плутайте "перегружання" з низькою якістю, Китай є Китай, ми вже обговорювали...

Право незаконного доступу до електролічильників та крадіжку електроенергії - якщо є такі випадки то є і відповідні служби в електромережах, які повинні знаходити та наказувати винних, нащо займатися цим ЖЕКу?

Взагалі, не впевнили!
Я думаю, що якби були чітко прописані службові обов"язки, ми могли предметніше подискутувати, а так, вилами по воді писана (читай, пророблена) робота. Тим більше, що будинок новий, проблем відносно небагато. Просто розмов набагато більше...

0
mirocka_pravda
"Право незаконного доступу до електролічильників та крадіжку електроенергії - якщо є такі випадки то є і відповідні служби в електромережах, які повинні знаходити та наказувати винних, нащо займатися цим ЖЕКу?"
Очевидно Ви все-таки не є мешканцем даного будинку, адже тобі б вам було відомо, що між жеком та РЕМ укладено прямий договір про надання послуг електропостачання. Це у свою чергу зобов’язує ЖЕК реагувати на будь-які несанкціоновані втручання в електромережу будинку. Яскравим прикладом такого втручання є дії мешканця 1-ї секції будинку такого собі пана К. який самовільно замінив електролічильник, що обслуговує його квартиру, а також незаконно (без укладання відповідного договору і сплати коштів за спожиті послуги) здійснював споживання електроенергії. І певно вам не відомо також і те, що відповідні реагування жеку на дії пана К. відбулись (починаючи від звернень до міліції і закінчуючи судовим засіданням

"Попри чималу заборгованість недобросовісних мешканців за оплату послуг опалення їй завжди вдається завчасно домовитись про увімкнення опалення у квартирах будинку напередодні опалювального сезону - це питання дуже складне і має багато різнобічних аспектів, тому я не хотів-би обговорювати однобічну його оцінку."
Це питання можливо і складне але найбільш яскраво характеризує відношення мешканців до своїх обов’язків (сплата послуг у відповідності до договору з «Теплокомунсервісом». Відверто кажучи вони виконують їх погано, але дорікати на адресу жеку полюбляють)))

Якщо їм так все не подобається то ніхто не заважає їм займатися самообслуговуванням через давно вже створене ОСББ. Можливо потім вони не платитимуть за комунальні послуги взагалі? Чи за них платитиме хтось інший? ))))

0
administrator

OFFline

  • administrator (270)
  • Адміністратори
  • 10 серпня 2010 12:42
Les Claypool,
mirocka_pravda,

- в комментариях необходимо обсуждать публикацию, а не личные качества автора.
если есть ошибка в тексте - укажите в комментариях или отправьте сообщение автору.

иначе ваши комментарии могут удаляться.

- пользуйтесь форумом.

0