Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Мироцька правда » Інформація про водні об’єкти с. Мироцьке

Інформація про водні об’єкти с. Мироцьке

Неповторна краса і унікальність нашого села помітно вирізняється серед інших населених пунктів Київської області. Своєрідною візитною карткою цього мальовничого куточка Києво-Святошинського району є його водні багатства – каскад ставків, який простягнувся вздовж усього села із заходу на схід.
Окрім ставків, територією нашого села, також протікає річка Рокач, яка є притокою річки Ірпінь. Уся ця водяна краса додає нашому селу унікальності та неповторності.


На території села знаходиться 6 ставків площа кожного з яких понад 3 гектари. Всі ці ставки в недалекому минулому являли собою окрему господарську одиницю, яка функціонувала у складі могутнього колись радгоспу Київський. За ставками приглядали та обслуговували кваліфіковані працівники радгоспу. Пройшов час і ставки залишились один на один з жорстокими умовами ринкової економіки і простою людською байдужістю. Деякі з них знаходяться в оренді, а деякі взагалі кинуті на призволяще.

Ставки завжди були об’єктом уваги як місцевих жителів, так і гостей села. Інформація довкола них час від часу обростає новими чутками та пересудами, що підкріплюється законодавчими змінами. Даною статтею хотілося б проінформувати жителів села, а також всіх тих небайдужих гостей села любителів-риболовів, яких цікавить доля наших ставків.

Отож про все і по порядку:
Водні об’єкти на території нашої держави є виключною власністю народу України і не підлягають передачі у приватні руки. Вони можуть лише передаватись у користування (оренду). На сьогоднішній день, у відповідності до чинного законодавства, надання права оренди на водні об’єкти на території всієї Київської області належить до компетенції Районних державних адміністрації. В даному випадку всі водні об’єкти, які знаходяться на території села Мироцьке, підвідомчі Києво-Святошинській РДА. Разом з водним об’єктом до користувача переходить право на користування прибережною охороною зоною. Таким чином, якщо на сьогоднішній день будь-який громадянин або юридична особа виявлять бажання оформити право користування на водний об’єкт, вони повинні звернутися з відповідною заявою до Києво-Святошинської РДА.

Тепер давайте розглянемо більш детально всі наші водні об’єкти по черзі і перевіримо хто є їхніми користувачем на сьогоднішній день.
Розпочнемо із заходу і далі на схід. Першим тут буде ставок, який знаходиться між вулицею Щорса та Радянська, в межах населеного пункту. Його площа складає 3 гектари. На сьогоднішній день ставок є вільним і право користування на нього ніким не оформлено. В селі його звична назва – «Заводський».
Далі на схід простягнувся доволі великий ставок, площа якого складає 14,1422 гектарів і який донедавна використовувався приватним підприємцем Віктором Михайловичем Євстюфеєвим. На сьогоднішній день цей ставок також є вільним і право користування на нього не оформлено. Він також як і його попередник знаходиться в межах населеного пункту. В селі його звикли називати – «Перший».

Після ставків «Заводський» та «Перший» далі на схід між вулицею Леніна та Червоноармійською простягнувся ставок, що має назву «Другий». Його орендатором є Приватне підприємство «Здвиж», у відповідності до договору оренди від 30 липня 2003 року на строк 25 років. Засновником ПП «Здвиж» є Тищенко Олександр Миколайович. Ставок знаходиться в межах населеного пункту, його площа 8,745 гектарів.

Наступний за «Другим» ставком розміщується водний об’єкт, який прийнято поділяти на «Третій» та «Четвертий», але по офіційним документам він об’єднаний у один єдиний водний об’єкт. Загальна його площа 39,3501 гектарів. Термін оренди цього ставка 15 років. Його орендатор - Приватне підприємство «Здвиж», у відповідності до договору оренди від 30 липня 2003 року. Даний водний об’єкт знаходиться за межами населеного пункту.

Окрім цих водних об’єктів є також невеличкий ставок, що знаходиться за вулицею Радянська (біля домоволодіння пана Іваненка В.) за межами населеного пункту. Ситуація з цим ставком вельми цікава. Оскільки він одним боком «притуляється» до земельних ділянок родини Іваненків (загальна площа їхніх ділянок 1,1 га), то зовсім зрозумілим є той факт, що колишня голова сільської ради зробила все можливе аби оформити цей ставок на свою доньку Наталію. Про це свідчать наступні документи:

-Договори на право оренди землі від 02 червня 2003 року, 02 червня 2004 року, 02 червня 2005 року, 02 червня 2006 року, які було укладено в супереч вимогам чинного законодавства без нотаріального посвідчення та сплати відповідних податкових платежів;
-Рішення Мироцької сільської ради від 19 квітня 2003 року, від 03 квітня 2004 року, 12 травня 2005 року про встановлення орендної плати за ставок Іваненко Н.В. у сумі 10 грн. 25 коп. у рік.

Така ж самісінька схема була використана під час надання «Заводського» ставка в незаконне користування дружині нашого колишнього дільничного – пані Гуменюк Олені Володимирівні. Але ці нюанси, як то кажуть, справи прокуратури, а ми з вами йдемо далі.
Багато хто з вас пам’ятає дорогу на Бучу через поле. Приблизно посеред цього шляху знаходиться ставок прямокутної форми, який також неодноразово привертав увагу цікавих очей рибалок та місцевих жителів. За результатами перевірки стало відомо, що даний ставок є приватною власністю і такою він став в результаті банкрутства КСП і тому не потрапив під розпаювання, згодом він був приватизований правонаступниками КСП.

Таки чином, підбиваючи підсумки нашої освітлюваної теми, вимальовується наступна картина: серед 6-ти ставків вільними залишаються 3 ставки. Усі бажаючі отримати їх у користування (оренду) можуть звертатися до Києво-Святошинської РДА з відповідною заявою. Наміри сільського голови Джус О.М. про створення комунального рибного господарства на території сільської ради і на сьогоднішній час є актуальними, але нажаль потребують значних фінансових інвестицій для втілення мети створення комунального рибогосподарського підприємства.

Враховуючи зручне розміщення нашого села, по відношенню до столичного центру, водні об’єкти Мироцького можуть бути не тільки його неповторною прикрасою, але й досить потужною економічною базою для формування платоспроможного попиту серед рибалок, що буде у свою чергу здійснювати наповнення місцевого бюджету та створювати нові робочі місця для наших односельчан.

Скачати архів газети "Міроцька правда" можно тут>>
4.5 -1.5

газета: «Мироцька правда» №27 від 30 листопада 2011
 Інші новини по темі:
Справедливість є, і за неї варто боротися

Справедливість є, і за неї варто боротися

Мироцька правда
Мироцьке: День села на Трійцю

Мироцьке: День села на Трійцю

Мироцька правда
22 лютого відбулася зустріч працівників колишнього Радгоспу «Київський»

22 лютого відбулася зустріч працівників колишнього Радгоспу «Київський»

Мироцька правда
Лист на сайт: Про долю села Мироцьке

Лист на сайт: Про долю села Мироцьке

Буча та регіон
«Швидка допомога» в селі Мироцьке

«Швидка допомога» в селі Мироцьке

Мироцька правда
Ірпінська ОДПІ: Змінені ставки (вода, екологія, надра)

Ірпінська ОДПІ: Змінені ставки (вода, екологія, надра)

Публікації
Ірпінська ОДПІ роз`яснює: Екологічний податок

Ірпінська ОДПІ роз`яснює: Екологічний податок

Звітність (бланки)
«Паперові інвестори» села Мироцьке

«Паперові інвестори» села Мироцьке

Мироцька правда
Село Мироцьке: "На чужій землі"

Село Мироцьке: "На чужій землі"

Мироцька правда
Культура та спорт набирають оберти

Культура та спорт набирають оберти

Мироцька правда
В Михайлівка-Рубежівка вилучили коноплю

В Михайлівка-Рубежівка вилучили коноплю

Буча та регіон
ДЗ «Ірпінська міськСЕС» звертається до жителів Ірпінського регіону

ДЗ «Ірпінська міськСЕС» звертається до жителів Ірпінського регіону

Буча та регіон
Мироцьке – одне з найстаріших поселень краю

Мироцьке – одне з найстаріших поселень краю

Бучанські новини
Підсумки всеукраїнського конкурсу “Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку” за 2006 рік

Підсумки всеукраїнського конкурсу “Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку” за 2006 рік

головна
Ворзель і Мироцьке офіційно увійшли до складу Бучанської ОТГ

Ворзель і Мироцьке офіційно увійшли до складу Бучанської ОТГ

ВИКОНКОМ
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
отец Арсений
З арендною платою Іваненка громаді зрозуміло 10 грн. 25 коп. у рік.А що дає Тищенко Олександр Миколайович взамін за користування водними багатствами написати "забули"?!
... серед 6-ти ставків вільними залишаються 3 ставки. Усі бажаючі отримати їх у користування (оренду) можуть звертатися до Києво-Святошинської РДА з відповідною заявою ....
То гривень 50 на рік вистачить щоб оплатити аренду кожному бажаючому???

0