Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » Зірковий суботник: Екологічна акція з очищення озера у Бучі

Зірковий суботник: Екологічна акція з очищення озера у Бучі

21 травня у Бучі стартувала акція по очистці водойми в мікрорайоні «Склозаводський», що відбулася в рамках екологічного проекту «Чиста країна – здорова дитина!». Президент Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання Денис Силантьєв таким чином розширив географію своєї діяльності, мета якої – підготувати озеро для купання дітей, підвищити екологічну освіту громадян, а також привернути увагу громадськості до водних ресурсів нашої країни. Захід проходив за підтримки Бучанської міської ради.



Тож, сонячного суботнього дня жителі міста приєдналися до зірок шоу-бізнесу та відомих спортсменів, щоб взяти участь у зірковому суботнику. До Бучі приїхали народний артист України Володимир Горянський, співачка Альоша, народна артистка Криму Лінар, володар титулу "Найсильніша людина України" Василь Вірастюк (разом із дружиною та двома синами), а також олімпійський призер, чотириразовий чемпіон світу з плавання Денис Силантьєв разом із дружиною Інною.

Проте, бучанці настільки зраділи змозі поспілкуватися із знаменитостями, що до загального прибирання справа так і не дійшла. Мабуть, тільки лінивий не взяв у відомих людей автограф чи не сфотографувався на згадку. І це зрозуміло, адже коли ще випаде можливість зустріти в одному місці стільки «зірок»!
Від імені місцевої влади гостей вітала заступник Бучанського міського голови Лариса Матюшенко. «Ми дуже вдячні фонду Дениса Силантьєва. Я переконана, що наша співпраця не припиниться», - запевнила присутніх Лариса Анатоліївна.

«Це озеро, на якому ми розпочинаємо екологічну акцію, не останнє. Вже маємо план, намітили подальшу роботу очищення водойм. Дуже рада, що коло доброзичливих, приємних, цивілізованих людей розширюється, і місто наше від цього буде ще кращим, а діти гарними, розумними і фізично розвиненими», - додала заступник міського голови.
А від влади Київщини офіційним представником виступив голова постійної комісії Київської облради з питань бюджету та фінансів Павло Цируль. Посадовець запевнив, що вони також підтримають це добре починання і в подальшому сприятимуть реалізації запланованого.

Акція не залишила байдужими українських знаменитостей, бо вони не тільки приїхали підтримати суботник морально, але й сіли «за руль» очисних машин. Зірки керували технікою зосереджено і завзято, щоправда під наглядом досвідчених працівників місцевого підприємства «Меліоратор».

А тим часом Денис Силантьєв спілкувався з бучанськими дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківської опіки й піклування. Спортсмен розказав їм, як сам досяг успіху і відповів на всі запитання, що цікавили малечу.
Як зізнався Денис, він почав займатися плаванням, бо часто хворів у дитинстві. Тому батьки вирішили загартувати 6-річного сина і записали до басейну. Вони тоді навіть не могли уявити, що своїм вчинком зростили для України чотириразового чемпіона світу з плавання.

Також Денис Силантьєв закликав молодь не сидіти склавши руки, а досягати всього власними силами: «Я хочу сказати вам відразу, що буде складно. У мене не було ні багатих батьків, ні меценатів, які б допомагали. Ще будучи дитиною, я ставив перед собою мету і йшов до неї кожен день. Як сказала мені одна людина: «якщо щось робиш і в тебе це виходить легко, значить ти це робиш не правильно». Адже, як правило, все гарне здобувається важкою працею.

Комусь подобається футбол, баскетбол, малювання чи інше заняття. Не заривайте свій талант в землю, а кожен день працюйте, розвивайте його. І зрештою, зупиніть свій вибір на чому одному і саме тій справі віддайтеся сповна. І тоді у вас все вийде», - зазначив олімпійський чемпіон і роздав дітям тематичні подарунки та досточки для плавання.
А по закінченню акції, на всіх присутніх чекав приємний сюрприз – пікнік на березі водойми від ресторану BEEF та «7 П’ятниць».

У перспективі, біля цієї водойми буде організовано Клуб дитячого плавання, щоб якомога більше дітей мали можливість у літній період відвідати тренування з плавання, оздоровитися та прекрасно провести канікули. І хто знає, можливо це стане для когось поштовхом розкрити здібності та в майбутньому вибороти титул Олімпійського чемпіона!



Інтерв’ю
Журналісти «БН» також поспілкувалися із відомими людьми: запитали в них про важливість даної акції, їхні починання і враження від міста.

Володимир Горянський:
«Буча стане прикладом для інших»

- Володимире Вікторовичу, яка ваша роль в акції Н2О і чому ви долучилися до цього проекту?
- Моя роль дуже проста – підтримати акцію по очистці озера. Адже таких водойм –зарослих, але разом із тим красивих, є чимало в багатьох містах України. Нашим дітям немає де купатися у літній період, активно відпочивати. І ми повинні замислитися над цією проблемою.
Вірю, що інші міста та райони Київщини, побачивши, як в Бучі стало чисто і красиво, підтримають дане починання і на прикладі вашого міста започаткують щось подібне у себе.

- Не секрет, що багато озер і ставків в Україні стають недоступними для людей. Чому так відбувається і як припинити цей процес?
- Хто має гроші, той скуповує всі берегові лінії та озера, загороджує їх і перетворює на приватні володіння. Це дуже загрозлива тенденція і таку неправомірну діяльність потрібно жорстко карати на державному рівні. Тому тим більше приємно, що бучанські водойми слугують громаді, а не можновладцям.

- Розраховуєте на підтримку громади?
- Атмосфера тут досить святкова, прийшло чимало місцевих жителів. Мабуть, давня традиція суботників, на які всі йшли як на свято, і нині залишається актуальною. Це дуже добре, бо об’єднує всіх нас, зробить громаду Бучі згуртованою та дружньою. І я сподіваюся, що всі бучанці також до нас приєднаються і в подальшому підтримуватимуть благоустрій цього озера в належному стані.
До речі, я не вперше приїжджаю сюди і можу сказати, що Буча затишне і симпатичне містечко. Мабуть, тут добре жити.


Денис Силантьєв:
«Я найостанніший у групі навчився плавати»

- Денисе, зазвичай ви проводити такі екологічні заходи у великих містах. Тож, чому цього разу зупинилися на Бучі?
- По-перше, в регіоні є дитячі будинки, що відіграло не останню роль у нашому виборі. Сподіваємося, що для дітлахів і буде служити чисте озеро. По-друге, коли ми поспілкувалися з мерією Бучі, зокрема міським головою Анатолієм Федоруком, то вони виявили повну ініціативу, підтримку та зацікавленість цим проектом. І це дуже важливо, бо не скрізь зустрінеш такий теплий прийом.
Взагалі, Буча – класне місто, дуже красиве і зелене. І якщо керівництво запросить мене на якийсь захід, то я із задоволенням приїду до вас на свято. І якщо дозволятиме погода, то навіть зможу провести для діток майстер-клас з плавання.

- Якого результату прагнете досягти після прибирання?
- В основному будемо працювати над прибережною частиною водойми – її потрібно звільнити від ряски, очерету і зробити вільний і зручний доступ громадян до озера. Це наше основне завдання. А в подальшому спробуємо очистити дно, щоб воно було більш безпечним для плавання дітей.

- А потім будете вчити нашу малечу плавати?
- Саме так. Адже Україні 80% дітей страждають на сколіоз чи інші порушення здоров’я. Плавання допомагає це виправити.
Тому я реалізую у вашому місті ще один проект – Клуб дитячого плавання, який діти відвідуватимуть безкоштовно.
Сприятиму, щоб тренери активно працювали з малечею і протягом літа, принаймні у серпні, хлопці та дівчата вчитимуться плавати або вдосконалюватимуть свої вміння.
Думаю, що за цей період вони зможуть безупинно плисти 20-25 метрів і не боятися води.
На жаль, в державі мало приділяють уваги здоров’ю майбутнього покоління. Відсутність
спортивної інфраструктури в Україні не дозволяє дітям відвідувати заняття з плавання протягом року. Тож започаткований мною Клуб дитячого плавання – це тимчасова альтернатива басейнам. І я дуже радий, що в такий спосіб маю можливість допомагати дітям.

Разом із тим, ми зацікавлені в тому, щоб в Україні з’являлися басейни і місця для тренувань – це наш шанс стимулювати людей до занять спортом, до здорового способу життя й можливість забрати дітей з вулиць.
Тому в рамках проекту, розробляємо та проводимо заходи, спрямовані на збір коштів необхідних для реставрація та будівництва басейнів.

- Коли починали займатися плаванням, у вашому рідному місті було достатньо басейнів?
- Я жив у місті Запоріжжі, так там в одному районі було аж три басейни, але все рівно всі групи були переповнені.
Пам’ятаю, коли тренувався, то в басейні світилася лише одна лампа і нічого не було видно. Туман стояв такий, що я орієнтувався, де знаходиться тренер тільки по звуку його свистка. Але нічого, плавати навчився.
Зараз у тому мікрорайоні залишився лише один басейн, хоча бажаючих займатися плаванням не зменшилося. На жаль, така тенденція по всій Україні.

Тому робимо все, щоб розвивалася спортивна інфраструктура, яка була б доступною для всіх людей. Усім відомо, що місцеві бюджети не в змозі собі дозволити будувати спорткомплекси. Тому ми прагнемо привернути увагу інвесторів. Зокрема, для цього потрібно зробити так, щоб законодавча база була нормальною, щоб люди були зацікавлені вкладати свої гроші у спорт.

- Що можете порадити діткам, які вирішили займатися плаванням, але може в них ще не все виходить?
- Хочу сказати із свого досвіду, що я найостанніший в групі навчився плавати і дуже боявся води – півроку занять не давали результатів.
Тому те, що в них спочатку щось не так – нехай не хвилюються. Головне мати бажання і старатися. Адже легко успіх не дається. Я присвятив спорту 25 років свого життя і можу запевнити, щоб досягти чогось, потрібно набратися терпіння, бути працелюбним і наполегливим.



Василь Вірастюк:
«Такі акції потрібні і важливі для нас»

- Василю Ярославовичу, як вам наше місто?
- Що добре в Бучі – тут скрізь є вказівники, тому загубитися складно. Доки сюди доїхали – ні разу не заблукали. Свого часу я вже приїжджав у Бучу на зустріч із генеральним директором компанії «Інтератлетика», яка спеціалізується на розробці спортивного обладнання, а також спецобладнання для дитячих майданчиків. Мені місто сподобалося.

- На вашу думку, чи вдався сьогоднішній захід? Ви досягли своєї мети?
- Такі акції потрібні і важливі для нас. Стосовно привернення уваги громадськості до проблеми збереження довкілля, то все залижить від журналістів. Сподіваюся, що вони долучаться до цієї корисної пропаганди. Від того і піде соціальна хвиля, коли люди задумаються, що може дійсно не потрібно смітити, а влада сусіднього міста подумає: «у нас також є озеро, то може і ми його почистимо…». Ось це і є нашою головною метою.
Чи вдалося втілити задум у життя, можливо, буде видно через рік-два, п’ять – зараз складно щось спрогнозувати.

- Чи часто ви берете участь у соціальних заходах по містах України?
- Різні акції зараз проводять ледь не щодня, але я не можу бути скрізь – мене просто «не вистачить». Окрім сім’ї, в мене ще є свої справи, якими займаюся, тому погоджуюся на найважливіші запрошення. Наприклад, такі, які проводить Денис та Інна Силантьєви. Навіть сьогодні ми фізично не могли приїхати до Бучі (у старшого сина було свято в ліцеї), але відклали всі справи і завітали до вашого міста. І не шкодуємо про це.


Лінар:
«Посмішки дітей сповна компенсують усі зусилля»
- У житті кожного є дуже багато заходів, нагальних справ, проблем, але в цьому хаосі приділити увагу вирішенню якоїсь проблеми – не кожен спроможний. І приємно, що Денис зібрав людей, влаштував свято для дітей і привернув увагу громадськості до проблеми забрудненості водойм України.

Якщо є можливість, час, то я завжди підтримую благодійні акції. Не жалкую, що приїхала до Бучі, тому що посмішки дітей, які підходили, фотографувалися – сповна компенсують витрачений час і зусилля.

Чим більше проводитиметься таких заходів, тим чистішим буде не тільки довкілля, але й думки та спілкування. Це важливо у наш час.
Я закликаю усіх: якщо є можливість та бажання зробити щось корисне для держави, її громадян (а не просто попіаритися), то нехай приєднуються до нашої дружньої компанії!



Альоша:
«Питання екології цікавило ще у дитинстві»
- Екологія – це те питання, яке звертало мою увагу й турбувало ще з дитинства. Тому і зараз я із задоволенням приєдналась до екологічної акції у Бучі. Адже екологія починається із самої людини, з чистоти думки. Дуже приємно, що всі, хто тут присутні, чисті думками, відверті, щирі. Дай Боже, щоб таких людей ставало більше.
Бережіть себе та все, що навколо вас!







Фото:: Віктор Артемчук
16 -10

Людмила Гладська, Вікторія Кончаківська 
газета: "Бучанські новини" №20 від 27 травня 2011 року
 Інші новини по темі:
Срібний призер Олімпійських ігор Денис Силантьєв реалізує в Бучі Еко-проект

Срібний призер Олімпійських ігор Денис Силантьєв реалізує в Бучі Еко-проект

Буча та регіон
Озеро в Центральному парку Бучі обстежено водолазами

Озеро в Центральному парку Бучі обстежено водолазами

Буча та регіон
Рекорди KYIV EURO MARATHON починаються з Бучі

Рекорди KYIV EURO MARATHON починаються з Бучі

Буча та регіон
Змагаються спортсмени-інваліди

Змагаються спортсмени-інваліди

Бучанські новини
Олімпійський забіг дав старт новим спортивним досягненням

Олімпійський забіг дав старт новим спортивним досягненням

відділ освіти
Ірина Авдіюк представить Бучу на фестивалі “Ukrania Fest”

Ірина Авдіюк представить Бучу на фестивалі “Ukrania Fest”

Буча та регіон
"Зважені та щасливі" сьогодні проведуть тренування на бучанському стадіоні

"Зважені та щасливі" сьогодні проведуть тренування на бучанському стадіоні

Буча та регіон
Обрано Почесного громадянина Бучі

Обрано Почесного громадянина Бучі

Буча та регіон
Буча, 18 червня: «Олімпійський день»

Буча, 18 червня: «Олімпійський день»

Буча та регіон
Акція "Бузкова алея єднання"

Акція "Бузкова алея єднання"

Буча та регіон
Зробимо Україну чистою 20 квітня!

Зробимо Україну чистою 20 квітня!

Суспільство
Бучанці, як завжди, серед кращих

Бучанці, як завжди, серед кращих

спортивні новини
Чим жила Буча в 2007 році

Чим жила Буча в 2007 році

Бучанські новини
Чиста екологія України — оберіг народу

Чиста екологія України — оберіг народу

Бучанські новини
Упродовж трьох вихідних днів на водних об'єктах України загинуло 40 осіб, з них – 6 дітей!

Упродовж трьох вихідних днів на водних об'єктах України загинуло 40 осіб, з них – 6 дітей!

Суспільство
Коментарів: 6
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
grey
  • grey (0)
  • Гостi
  • 26 травня 2011 20:12
Школярі - як рабсила? Продовження цього заходу?
/bucha=ye...

0
administrator

OFFline

  • administrator (270)
  • Адміністратори
  • 26 травня 2011 23:21
Цитата: grey
shkolyari-yak-rabsila.html


grey - ваш коммент "не в тын не в ворота".
и поскольку вы у нас очень нежный юзер - то тут и предупреждаю - посты от фАнаря будут удалятся - юзеры в бан.

и дискуссию прошу тут не разводить.

0
Winterman
  • Winterman (0)
  • Гостi
  • 27 травня 2011 00:05
Акція звичайно корисна, але тільки як акція! Взагалі то, дотримання водоймищ міста у належному стані-це прямий обов'язок влади цього міста. Справа мешканця сплачувати податки! До адміністратора є питання. Куди подівся зв'язок з мером? (запитання-відповіді)Я так розумію що то була теж акція, але передвиборча. В міста є найбільша проблема-це забезпечення мешканців прийнятною для споживання водою. В цьому напрямі нічого не робиться! Та й сама вода періодично зникає в кранах. То як можна отримати відповіді від мера? Тепер тільки на прийом?

0
administrator

OFFline

  • administrator (270)
  • Адміністратори
  • 27 травня 2011 08:58
Цитата: Winterman
До адміністратора є питання. Куди подівся зв'язок з мером? (запитання-відповіді)Я так розумію що то була теж акція, але передвиборча.


це питання для форуму, а не для окремої статті.

якщо ви поглянете на архів теми з мером: http://www.bucha.com.ua/forum/forumdisp
l


ay.php?f=77
то побачите, що спілкування з мером відбувалося протягом трьох років (2008-2009-2010).
Ви десь бачили трьохрічну _політичну акцію_ в інтернет форумах?? на голому ентузіазмі..

Тема спілкування з мером була відкрита та закрита за моєю ініціативою, причину закриття її - відчули постійні користувачі форуму..

А якщо я скажу, що у вересні планується відновлення цієї рубрики, то це знову буде політична акція?
чи вже "за вашими потребами"?

і по друге - я зовсім не зобовязаний вести тАкі теми, відкривав ії - бо самому хочеться якось прискорити/поліпшити/скоротити відстань між "треба" та "зроблено", а іноді і просто "цікаво".

якщо ви вважаєте, що мер пішов з форуму і цим перестав спілкуватись з народом, то йдіть у мерію, пишіть офіційні листи - і все буде гаразд в нашому місті.

+ у Бучанській міській раді в цьому році створений офіційній сайт - спробуйте там поспілкуватись..

0
ProGreSSivE
administrator,
А Грей прав! Бучанская власть вместе с звездами пропиарились, фотки для отчета сделали. А школьников запрягли убирать все за стакан "фанты". Ведь это акция зачем деньги влаживать за труд. Они их итак спишут себе в карман. А ты администратор дальше будь "свідомий" тебя же обваровывают.

0
administrator

OFFline

  • administrator (270)
  • Адміністратори
  • 27 травня 2011 10:37
Цитата: ProGreSSivE
тебя же обваровывают.


во первый не меня - а ВАС всех.

во вторых - я не говорю, что Грей не прав идейно,
он не прав по теме, обсуждаемые две статьи - разные.

и остальным не мешалобы ПОЧИТАТЬ СНАЧАЛА ЭТУ СТАТЬЮ, и ставить в сравнение с другой, предлагаемой.

я поддерживаю, что детей (не важно "интернат" или ЗОШ) - как первоочередных дворников НЕ нужно было "гнать" на столь необходимое воспитание/слияние с природой.

= есть факт, есть фотоматериал - открывайте тему на форуме ТАМ обсуждайте кто прав кто виноват, а комменты к новости через неделю просто затеряется.

0