Буча новини міста, Буча сайт » ВИКОНКОМ » Для вирішення проблем - потрібно працювати

Для вирішення проблем - потрібно працювати

Інтерв’ю з депутатом Бучанської міської ради по виборчому округу №5 (вул. Нове Шосе, 13, 15, 17), заступником голови постійної комісії по захисту навколишнього середовища та захисту населення від наслідків чорнобильської катастрофи Олександром КРАВЧУКОМ.

- Олександре Петровичу, ваш виборчий округ розташований в центрі міста, проте в основному він складається із застарілого житлового фонду. Які проблеми існують у жителів і як їх вдається вирішувати?
- Коли я став депутатом, то почав з того, що уважно вислухав проблеми своїх виборців, записав і віддав до міської ради, сподіваючись, що їх швидко вирішать. А з часом прийшло розуміння: аби щось зробити, потрібно взяти участь у роботі сесії, вникнути в те, з чого формується місцевий бюджет, допомогти його «скласти» своїми рішеннями. Вже потім можна говорити про якісь зрушення.

Так, на виборчому окрузі гостро стояла проблема освітлення, ремонту вщент розбитої дороги по вул. Нове Шосе, 13. Даний відрізок був заасфальтований, встановлені бордюрчики. Але, виконуючи аналогічні роботи по вул. Нове Шосе, 15, будівельна бригада не належним чином зробила виїмку для стоку води. Тепер після дощу там стоїть величезна калюжа.

Крім того, у підвалах будинків №№13, 17 були повністю замінені каналізаційні та водопровідні мережі. Також на окрузі проводиться робота по заміні вхідних дверей та поточний ремонт у під’їздах (залишилося замінити усі двері в будинку №13 та одні – у будинку №17). Знімаються аварійні та сухостійні дерева, складаються депутатські акти, запити, звернення, виділяється матеріальна допомога тим, хто її найбільше потребує (наразі її отримало семеро жителів).

У підвальному приміщенні по вул. Нове Шосе, 13 жителі самі побудували невеличкі погреби, які нині знаходяться в антисанітарійному стані. Але без згоди людей ми не можемо чіпати ці «будівлі». В епоху новітніх інформаційних технологій багато хто проводить собі Інтернет, встановлює різні антени, через що все дахове покриття у будинках – побите. На жаль, ніхто за це не несе відповідальності, а щоб замінити дах – потрібні великі кошти.

Вздовж вулиць по моєму виборчому округу буде облаштована красива алейна доріжка, яка з’єднуватиме вже існуючий підземний перехід із тим, що планують побудувати по бул. Богдана Хмельницького,4.

- Мешканці будинку по вул. Нове Шосе, 13 часто скаржаться на перебої зі світлом. Внаслідок чого виникла така ситуація?
- У підвалі (де велика сирість) стоїть електричний щиток, який вже давно пережив самого себе й від найменшої перенапруги вимикається. Щиток – відкритий, тому мешканці у разі потреби самі його перемикають, що дуже небезпечно. Я звертався до відповідних служб із проханням замінити електрощит і ніби знайшов розуміння. Принаймні, в цьому році пообіцяли встановити новий.

- Чи турбує жителів «квартирне» питання?
- Ще й як! Але вирішити його непросто – сьогодні державне будівництво припинилося, а заробітна плата людей не дозволяє придбати нове житло. Міська рада також не в змозі всіх забезпечити квартирами (стоять на черзі близько трьох тисяч жителів) та за можливості – допомагає. Наприклад, на моєму виборчому окрузі п’ятеро жителів отримали земельні ділянки.

- Яка ситуація в окрузі з дитячими майданчиками?
- У нас є чудовий дитячий майданчик по вул. Нове Шосе, 17, але потрібно встановити паркан, щоб огородити його від проїжджої частини. Ще один невеликий майданчик, облаштований самими жителями по вул. Нове Шосе, 15.
Зараз мешканці будинку по вул. Нове Шосе, 13 також хочуть мати свій дитячий майданчик, а не ходити до «сусідів» у пісочницю. Адже той «слоник», який там стоїть, є ровесником самого будинку. З цього приводу був зроблений депутатський запит, подані до Бучанської міської ради документи. В плановому порядку, коли дозволить бюджет, це питання буде вирішено.

- Скажіть, будь ласка, що буде будуватися на території між стадіоном «Ювілейний» та новобудовами?
- Там планувалося побудувати Льодовий палац, в якому були б каток, басейн, спортзали.
Навіть вже визначилися з підрядною організацією, яка мала здійснювати будівництво. Але – економічна криза. Сьогодні багато будівельних організацій опинилися на межі виживання. Тому не хочеться щось розпочинати, не маючи гарантій, що вдасться вчасно завершити.

- Розкажіть більш детально, чим саме займається ваша депутатська комісія?
- Комісія проводить засідання в останній вівторок кожного місяця, о 17 годині. Тож запрошуємо усіх бажаючих приходити, цікавитися, допомагати.
Нами були перевірені бучанські заводи, підприємства, садочки, школи, інші установи. Поки що не вдалося перевірити ПМК-165, «ПТЕМ», «Веда» (при заводі «Веда» відкрили кондитерський цех).

Окрім цього, виносимо свої пропозиції та резолюції на сесію міської ради. Також перевіряємо в якому стані знаходяться каналізаційно-насосні станції й даємо висновки для водоканалу. Усі перевірки здійснюємо разом із СЕС.

Сьогодні дуже турбує питання поліклініки: немає усіх спеціалістів, затісне приміщення. Зараз готується проект нової медичної установи, будівництво якої розпочнеться у 2010-2011 році.

- І часто підприємства працюють із порушенням?
- Буває. Особливо це стосується інституту «Скловолокна». Вони використовують акрилові ванни (це одна з найтоксичніших речовин), ацетон, що не лише негативно впливає на самих працівників, але й суттєво забруднює навколишнє середовище. У разі, коли керівництво підприємств не реагує на наші приписи, ми звертаємося до прокуратури.

- На який захист можуть сьогодні розраховувати громадяни, які відчули на собі наслідки аварії на ЧАЕС?
- У цьому плані – повний застій. Велика проблема з ліками, які виписуються безкоштовно. Вони вже більше року не надходять до аптек. Область мовчить, а уряду – тим більше не до того. Тим часом, ціни на медикаменти зросли втричі (не знаю, якими економічними розрахунками керувалися при прийнятті такого рішення). Середньостатистичне лікування найбанальнішої хвороби при поліклініці становить 600-700 грн., а в стаціонарі – до 2000 грн. Тож нашим пенсіонерам доводиться місяцями відкладати свою пенсію на лікування. Люди звертаються за допомогою до місцевої влади, яка йде на зустріч. Але місцевий бюджет не може витримати такого навантаження і вирішити проблему, яку не під силу розв’язати державі. Єдине радує, що сьогодні маємо змогу відправляти дітей на відпочинок, бо з путівками ситуація трохи краща.

- Ваше основне місце роботи – Бучанська поліклініка?
- Так. Я працюю лікарем-неврологом та виконую обов’язки завідувача денним стаціонаром в Бучі. Весь день проводжу на роботі, а у вільний час, якщо він є, люблю прогулянки в лісі.

- Наскільки плідно вам, як депутату, вдається співпрацювати з апаратом Бучанської міської ради?
- Скажу наступне: писати гору листів і надсилати їх – це одне, а спілкуватися з людьми, брати участь у роботі ради, розуміти, хто за що відповідає – це зовсім інше. Потрібно знати роботу апарату міської ради зсередини, тоді проблем не буде. Не думаю, що хтось свідомо хоче, аби в них по службі були проблеми і хтось постійно скаржився б на їхню роботу. Потрібно просто знайти ті точки дотику, які допоможуть у роботі обом сторонам – апарату ради та депутатам.

- Чого, на вашу думку, не вистачає в Бучі? Якою б ви її хотіли бачити?
- Відколи стали містом, у нас, насамперед, стрімко розпочалося зведення житлових будинків. Трохи відстає розвиток інфраструктури – будівництво садочків, шкіл, спортивних споруд. Тому я майбутнє Бучі бачу в розвитку об’єктів соціальної та культурної сфери. Не було б зайвим «взятися» і за наш ринок – перенести його в інше місце (більш для цього пристосоване), а на вивільненій території облаштувати парк із зонами відпочинку, пам’ятником Тарасу Шевченку, диско-клубом. А як воно буде – покаже час, життя та фінанси.
газета: №22 "Бучанські новини" від 5 червня 2009р.
Людмила Гладська
 Інші новини по темі:
Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася  в культурній сфері»

Галина Джунь: «Хотілося, щоб Буча краще розвивалася в культурній сфері»

Бучанські новини
Інтерв’ю з депутатом Бучанської ради : Олександр Кравчук

Інтерв’ю з депутатом Бучанської ради : Олександр Кравчук

Бучанські новини
'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

'Потрібно більше уваги приділяти дітям'

ВИКОНКОМ
Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Бучанські новини
Вирішення проблем виборців – це мій обов’язок, як депутата

Вирішення проблем виборців – це мій обов’язок, як депутата

Бучанські новини
Розмова з народним обранцем

Розмова з народним обранцем

Мироцька правда
Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

Розвиватимемо Бучу в соціально-культурній сфері

ВИКОНКОМ
Положення про управління праці

Положення про управління праці

Управління соціальної політики
Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Семен Яцук: «Жителі не повинні залишатися байдужими»

Бучанські новини
Управління праці, соціального захисту повідомляє

Управління праці, соціального захисту повідомляє

Буча та регіон
11 листопада відбудуться звіти Бучанських депутатів

11 листопада відбудуться звіти Бучанських депутатів

Буча та регіон
"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

"Потрібно взаємодіяти усім гілкам влади"

Бучанські новини
Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

Світлана Архипенко: «Я люблю Склозаводську»

ВИКОНКОМ
Управління праці: Про заміну довідки Чорнобильської катастрофи 1категорії на посвідчення

Управління праці: Про заміну довідки Чорнобильської катастрофи 1категорії на посвідчення

Управління соціальної політики
Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Розвиток людини необхідна умова прогресу сучасного міста

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.