Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » "Бучасервіс" надаватиме послуги централізованого водопостачання та водовідведення

"Бучасервіс" надаватиме послуги централізованого водопостачання та водовідведення




Бучанська міська рада надає відповіді на поширені питання щодо діяльності КП "Бучасервіс" у сфері централізованого водопостачання та водовідведення.
БУЧАСЕРВІС надаватиме ці послуги з 1 березня.










1. Чи потрібно укладати новий договір з КП «Бучасервіс» з 01.03.2022 на послугу з централізованого водопостачання та водовідведення ?


Так, потрібно. Але цей процес максимально спрощений. На офіційному веб-сайті Бучанської міської ради вже можна ознайомитись з публічними договорами, розміщеними за посиланням:
www.bucha-rada.gov.ua.


Їх є 5 типів. Вам треба вибрати один з них, який підходить саме вам. Якщо текст публічного договору вас влаштовує, то вам достатньо здійснити перший платіж на рахунок КП «Бучасервіс» і цей договір вважається автоматично підписаним.
Адже, згідно з ч. 1 і 2 ст. 633 Цивільного Кодексу України, публічний договір – це договір, в якому одна сторона взяла на себе обов'язок здійснювати надання послуг кожному, хто до неї звернеться.

Перелік договорів для вибору:
1) Публічний договір (публічна оферта) з індивідуальним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (з обслуговуванням внутрішньо будинкових систем)

2) Публічний договір (публічна оферта) з індивідуальним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (без обслуговуванням внутрішньо будинкових систем)

3) Публічний договір (публічна оферта) з індивідуальним споживачем у будівлі, приміщення якої є самостійними об’єктами нерухомого майна, про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

4) Публічний договір (публічна оферта) з колективним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

5) Публічний договір (публічна оферта) про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.


Якщо ж у вас виникли зауваження до договору чи пропозиції, то зв’яжіться з КП «Бучасервіс»
за електронною адресою
[email protected]
описавши їх у письмовому вигляді. І з вами зв’яжуться наші фахівці.


2. Яким чином регулюються мої відносини з КП «Бучасервіс», якщо у мене ще немає прямого договору?


Форма договору між споживачем (мешканцем) та виконавцем послуг (КП «Бучасервіс») є публічною офертою, тобто фактично діє за замовчуванням. Якщо ви офіційно не відмовились від надання послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, то договір починає діяти автоматично – через 30 днів після оприлюднення. Тобто, навіть, якщо у вас на руках немає паперового примірника договору, ви маєте такі самі права та обов’язки стосовно отримання зазначених послуг, як і всі інші споживачі, що отримали свої примірники договорів.

Тобто ви самі вирішуєте, чи потрібен вам паперовий примірник договору з КП «Бучасервіс», чи достатньо онлайн-версії, оприлюдненої публічно.

3. Навіщо КП «Бучасервіс» вводить плату за абонентське обслуговування?


Плата за абонентське обслуговування визначена Законом України «Про житлово-комунальні послуги» відповідно до якого це – платіж, який споживач сплачує виконавцю для відшкодування адміністративних витрат. Вони пов’язані з укладенням договорів про надання послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами та стягненням плати за спожиті комунальні послуги.

Відповідно до закону, абонплата – це обов‘язковий платіж, який повинні ввести всі виконавці комунальних послуг. Це врегульовано ч. 5 ст. 13 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

4. Як саме затверджена та нараховується плата за абонентське обслуговування ?


Плата за абонентське обслуговування нараховується споживачам, що мешкають у багатоквартирних житлових будинках та які укладуть індивідуальні договори з КП «Бучасервіс». Її розмір має бути затверджений внутрішнім наказом по підприємству.

Плата за абонентське обслуговування нараховується не за обсяги спожитих послуг, а в розрахунку на 1 абонента. Її будуть виставляти як окремий платіж в межах однієї платіжки. Тобто споживачі сплачуватимуть всі кошти на один банківський рахунок разом з послугами за централізоване водопостачання та водовідведення.

5. Кому не нараховують плату за абонентське обслуговування?


Плата за абонентське обслуговування не нараховують споживачам приватного сектору в індивідуальних будинках та споживачам багатоквартирних будинків, які обрали договірні відносини за колективним договором.

6. Коли почнуть нараховувати абонентську плату і яка її вартість?


Абонентська плата буде нараховуватися з 1 березня 2022 року споживачам, що мешкають у багатоквартирних житлових будинках та мають індивідуальні договори на централізоване водопостачання та водовідведення.

Її розмір становитиме:
15,36 грн з ПДВ – для будинків, у яких встановлений вузол комерційного обліку, за одного абонента в місяць;
34,70 грн з ПДВ – для будинків, у яких відсутній вузол комерційного обліку, за одного абонента в місяць.


7. Що таке вузол комерційного обліку?


Вузол комерційного обліку – це загальнобудинковий лічильник з додатковим обладнанням, необхідним для його функціонування. Його встановлення до 01 серпня 2022 року є обов’язковим, відповідно до чинного законодавства.

8. Чи дублюються складові витрат до тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення та плата за абонентське обслуговування?


Ні, не дублюються. Статті витрат у тарифі і абонентській платі зовсім різні. Зокрема, складовими тарифу на водопостачання і водовідведення є:
► електроенергія
► очищення стічних вод
► витрати на утримання та експлуатацію основних засобів
► загальновиробничі витрати
► прямі матеріальні витрати на оплату праці
► інвестиційна програма, в якій передбачені заходи для покращення стану водопровідно-каналізаційної мереж Бучанської громади.

Тоді як абонентське обслуговування включає в себе адміністративні витрати на обслуговування споживачів. Такий розподіл визначено законодавчо.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 р. №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги» до тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення не включаються витрати, які включаються до складу плати за абонентське обслуговування.

9. Чи можна ознайомитись з детальним розрахунком розміру плати за абонентське обслуговування?




10. Кому сплачувати кошти за фактично надану послугу з централізованого водопостачання та водовідведення в березні 2022 року і що робити, якщо прийде дві платіжки?


Жоден з постачальників послуг з водопостачання та водовідведення, окрім КП «Бучасервіс», не має правових підстав виставляти споживачам платіжки за березень 2022 року.
Рішенням Бучанської міської ради від 23 грудня 2021 року № 2796-26-VIII саме це комунальне підприємство уповноважене надавати відповідні послуги.


КП «Бучасервіс» замінить підприємства КП «Ірпіньводоканал», КП «Бородянкатеплопостачання» та ПКПП «Теплокомунсервіс» у населених пунктах Бучанської міської територіальної громади. Тобто з 1 березня 2022 року КП «Ірпіньводоканал» та інші постачальники послуг втрачають статус виконавців послуг з централізованого водопостачання і водовідведення на території наших населених пунктів.



Усі об‘єкти водопостачання вже зареєстровані в реєстрі речових прав як комунальна власність і передані в користування КП «Бучасервіс».
Це комунальне підприємство оприлюднило типові договори приєднання на водопостачання і водовідведення, які вважатимуться укладеними, закуплена відповідна техніка та приймаються на роботу відповідальні фахівці. Бучанська міська рада здійснює всі необхідні кроки, щоб задовольнити споживачів.

Отже заборгованість за послуги до 1 березня 2022 року слід сплатити «Ірпіньводоканалу» та іншим постачальникам, а за споживання з 1 березня 2022 року потрібно здійснювати оплату на рахунок КП «Бучасервіс».



Плата за абонентське обслуговування


Пунктом п. 11 ч.1 ст. 1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (з урахуванням змін, внесених Законом України від 03.12.2020 № 1060) встановлено одне з нововведень - це плата за абонентське обслуговування, яка нараховується при наданні послуг.

Плата за абонентське обслуговування - це платіж, який споживач сплачує Товариству за індивідуальним договором про надання комунальних послуг у багатоквартирному будинку для відшкодування витрат, пов’язаних з укладенням договору, здійснення розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами, нарахуванням та стягненням плати за спожиті послуги, обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку води (у разі їх наявності у будівлі споживача), а також за виконання інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням виконавцем абонента за індивідуальним договором (крім обслуговування та поточного ремонту внутрішньо будинкових систем водопостачання та водовідведення).


Відповідно до ч. 5 ст. 13 Закону України «Про житлово-комунальні послуги) плата виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальної послуги, що є публічним договором приєднання, складається з:

- плати за послугу, що розраховується виходячи з розміру затверджених цін/тарифів на відповідну комунальну послугу та обсягу спожитих комунальних послуг, визначеного відповідно до законодавства;

- плата за абонентське обслуговування, яка не може перевищувати граничний розмір, визначений Кабінетом Міністрів України.


Отже, плата за абонентське обслуговування є складовою частиною ціни публічного індивідуального договору про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення та відповідно істотною умовою такого договору.

Плата за абонентське обслуговування по договору/особовому рахунку на місяць (для будинків, у яких встановлений вузол комерційного обліку) становитиме 15,36грн з ПДВ.


Плата за абонентське обслуговування по договору/особовому рахунку на місяць (для будинків, у яких відсутній вузол комерційного обліку) становитиме 34,70грн з ПДВ.





Скачать файл: dodatok_1_2.pdf [158.58 Kb] (cкачиваний: 52)
Посмотреть онлайн файл: dodatok_1_2.pdf


Скачать файл: dodatok_3_1.pdf [216.79 Kb] (cкачиваний: 39)
Посмотреть онлайн файл: dodatok_3_1.pdf


Скачать файл: inform_zgoda_dodatok_7.rtf [46.6 Kb] (cкачиваний: 34)

Скачать файл: poyasnyuvalna_golovna_zapyska.pdf [238.47 Kb] (cкачиваний: 36)
Посмотреть онлайн файл: poyasnyuvalna_golovna_zapyska.pdf


Скачать файл: dodatok_4.pdf [240.3 Kb] (cкачиваний: 34)
Посмотреть онлайн файл: dodatok_4.pdf


Скачать файл: dodatok_5.pdf [139.96 Kb] (cкачиваний: 31)
Посмотреть онлайн файл: dodatok_5.pdf


Скачать файл: dodatok_6.pdf [204.11 Kb] (cкачиваний: 33)
Посмотреть онлайн файл: dodatok_6.pdf




Відповідно до обов’язків споживачів входить укладення договору на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.
1) Публічний договір (публічна оферта) з індивідуальним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення ( з обслуговуванням внутрішньо будинкових систем)

2) Публічний договір (публічна оферта) з індивідуальним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення ( без обслуговуванням внутрішньо будинкових систем)

3) Публічний договір (публічна оферта) з індивідуальним споживачем у будівлі, приміщення якої є самостійними об’єктами нерухомого майна, про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

4) Публічний договір (публічна оферта) з колективним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

5) Публічний договір (публічна оферта) про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

Згідно з ч. 1 і 2 ст. 633 Цивільного Кодексу України, публічний договір – це договір, в якому одна сторона взяла на себе обов'язок здійснювати надання послуг кожному, хто до неї звернеться.


2) Порядок подання пропозицій до проєкту інвестиційної програми КП«Бучасервіс» на 2022-2027 рік:






ПОВНА ВЕРСІЯ ПУБЛІКАЦІЇ НА САЙТІ Бучанської міської ради посилання >>
2 0

Буча, Бучасервіс, Ірпіньводоканал, тарифи на воду, Бучанська ОТГ, відеосюжет
 Інші новини по темі:
Ціну на воду та водовідведення від Бучасервіс планують знизити на 2 гривні

Ціну на воду та водовідведення від Бучасервіс планують знизити на 2 гривні

Буча та регіон
Про створення бучанського водоканалу - розяснювали на позачерговій сесії

Про створення бучанського водоканалу - розяснювали на позачерговій сесії

Буча та регіон
Бучанський водоканал: Послуги з водопостачання та водовідведення виконуватиме БУЧАСЕРВІС (ЖЕК)

Бучанський водоканал: Послуги з водопостачання та водовідведення виконуватиме БУЧАСЕРВІС (ЖЕК)

Буча та регіон
Ірпіньводоканал: Нові тарифи на воду від 1 січня 2022 року

Ірпіньводоканал: Нові тарифи на воду від 1 січня 2022 року

Буча та регіон
Ірпіньводоканал: З 1 березня нові тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення

Ірпіньводоканал: З 1 березня нові тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення

Буча та регіон
Ірпіньводоканал оприлюднив типові договори з водопостачання та водовідведення

Ірпіньводоканал оприлюднив типові договори з водопостачання та водовідведення

Буча та регіон
Бучанська ОТГ: Тарифи 2020 з централізованого водопостачання та водовідведення

Бучанська ОТГ: Тарифи 2020 з централізованого водопостачання та водовідведення

Бучанські новини
КП "Бучасервіс" (ЖЕК) приймає громадян за попереднім записом

КП "Бучасервіс" (ЖЕК) приймає громадян за попереднім записом

Буча та регіон
"Бучаводоканал" - Нове комунальне підприємство (відеосюжет)

"Бучаводоканал" - Нове комунальне підприємство (відеосюжет)

Буча та регіон
КП 'Ірпіньводоканал' про зміну тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2020 рік

КП 'Ірпіньводоканал' про зміну тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2020 рік

Буча та регіон
Про надання розстрочки на оплату послуги з централізованого опалення

Про надання розстрочки на оплату послуги з централізованого опалення

Буча та регіон
Бучанська МТГ: Про підвищення тарифів на вивезення побутових відходів

Бучанська МТГ: Про підвищення тарифів на вивезення побутових відходів

Буча та регіон
"Ірпіньводоканал" інформує: Нові тарифи на водопостачання та водовідведення

"Ірпіньводоканал" інформує: Нові тарифи на водопостачання та водовідведення

Буча та регіон
В платіжках за опалення надрукують заяву про розстрочку

В платіжках за опалення надрукують заяву про розстрочку

законодавтство
Ірпіньводоканал: Нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення

Ірпіньводоканал: Нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.