ПрАТ «Меліоратор» святкує 80-річчя

На честь 80-річчя заснування ПрАТ "Меліоратор" 15 липня урочисто відкрито третю чергу житлового комплексу "Паркова Оселя".





Витоком Акціонерного Товариства «Меліоратор» є машино-тракторна станція, заснована ще у 1937 році. Безсумнівним є той факт, що підприємство у ті роки дало поштовх розвитку самої Бучі. Свого часу меліоратори допомагали формуватися населеному пункту, створюючи умови для розширення простору для життя і праці людей на раніше непридатних для цього землях. Та що населеному пункту - усій Київській області! Це був справжній гігант у сфері осушення і зрошення сільськогосподарських угідь.

75.000 гривень ЗНИЖКИ ПРИ КУПІВЛІ КВАРТИРИ В "СОНЯЧНА ОСЕЛЯ"




Змінилися часи. Змінилися і акценти. Та це не завадило підприємству жити у ритмі потреб Бучі. На рахунку ПрАТ "Меліоратор" протягом останніх двадцяти років будівництво двох стадіонів у місті, створення підземного переходу через трасу Київ - Ковель і багатьох інших об'єктів у регіоні і столиці. А перлиною, вважає колектив, є Бучанський міський парк, де були проведені масштабні меліоративні роботи. Наразі водна артерія - канал із золотими рибками, а також штучне озерце, слугують прикрасою зеленої оази Бучі. Доклали своїх рук працівники "Меліоратору" і до облаштування озера поблизу парку, яке наразі є улюбленим місцем відпочинку містян і гостей Бучі.
Новосілля у "Парковій Оселі"

Не дарма ж кажуть: "Щоб дім повнився по вінця добром", - у прямому і переносному сенсах.


Саме такий настрій панував 15 липня біля нового будинку третьої черги житлового масиву "Паркова Оселя", де ПрАТ "Меліоратор" зустрічав нових господарів квартир. Судячи з кількості усміхнених і задоволених облич, які були присутні на урочистостях, атмосфера затишку і тепла царюватиме у новому будинку.

Про те, що у Парковій Оселі буде жити багато молодих сімей, свідчать зграйки діточок, які швидко здружилися і вже гралися на облаштованому дитячому майданчику із штучним трав'яним покриттям. Завдяки дітям і батьки перезнайомилися в очікуванні урочистої частини, стилізованої під справжнє українське новосілля.

В основі успіху — люди


Отже, за ці роки зроблено багато добрих і непересічних за цінністю для міста справ. Як і будівництво комфортабельних і сучасних житлових комплексів, зокрема масив «Почаївський» на порядку денному - «Паркова Оселя» і «Сонячна Оселя». Треба зазначити, що житлове будівництво, як напрямок діяльності підприємства, виокремилося ще у 70-ті роки. В той час керівництво «Меліоратора» подбало про свій колектив і розпочало зведення багатоквартирних будинків. У них і зараз мешкають тепер уже бучанці, які юними спеціалістами приїздили на постійну роботу. Для багатьох тут розпочалося їхнє трудове життя, багато хто створив сім’ї, а наразі вже має і онуків. 25% усього житлового фонду міста Буча зведено колективом підприємства.

Як каже голова наглядової ради ПрАТ «Меліоратор» Василь Яцюк, найцінніше, що нам вдалося зберегти протягом усіх складних десятиліть - це колектив професіоналів.
Уцьому можна було пересвідчитися під час урочистостей, присвячених 80-річчю ПрАТ «Меліоратор» і принагідно запуску ІІІ-ої черги житлового комплексу «Паркова Оселя». Того дня вздовж дороги, що веде на будівельний майданчик четвертої і п’ятої черг житлового комплексу, вишикувалася колона автотехніки підприємства, яку представляли самі працівники. Автокрани, екскаватори, вантажівки... А поруч з ними ошатні і привітні приборкувачі цих залізних коней. У розмові з’ясувалося, що увесь колектив автотранспортної колони - це робітники, що від тридцяти і більше років віддали підприємству, з яким поріднилися. Найстаршому із них, Івану Альощенку, - майже 70. І не збирається поки йти на заслужений відпочинок, навпаки каже, що йому легко працюється. Під час урочистої частини була вручена подяка Івану Іванову.

10 переваг затишного життя у житловому кварталі «Паркова Оселя»:


  • Технічні характеристики будинків та квартир
  • Цегляні дев’ятиповерхові будинки
  • Утеплений фасад
  • Сучасні ліфти
  • Квартири - під декоративний ремонт
  • У кожній квартирі автономне опалення та гаряче водопостачання
  • На кухні розташовані газові двоконтурні котли
  • Лічильники на газ, електрику, воду
  • Розведення водопостачання та електрики поквартирно
  • Вікна: двокамерні склопакети, три скла
  • На дев’ятих поверхах будинків розташовані дворівневі квартири з терасами
  • У будинках передбачені колясочні, служба консьєржа та декоративно оздоблений великий хол.

З 1979 року, як прийшов з армії, він так і не шукав деінде кращої долі - все життя за кермом. А отриману подяку вважає знаком довіри усьому колективу механізованої колони. До неї останнім часом влилася і молода кров - 23-річний Олексій Іванов. Він сподівається, що так, як і його дорослі колеги, пропрацює на підприємстві не один десяток років. Він навіть пофантазував: «Уявіть, що років так за тридцять я їхатиму із своїми онуками Бучею і буду з гордістю показувати: ось результат моєї праці, вказуючи на будинки і споруди, де вирує життя».

Колектив ПрАТ «Меліоратор» - це величезне об’єднання фахівців у різних сферах капітального будівництва, і кожен відчуває відповідальність за виконану роботу в однаковій мірі, як і підрядні організації. Всі, хто працював над втіленням у життя новобудови, були відзначені цього дня подяками керівництва підприємства. У чисельному ряду найкращихі начальник будівельної дільниці Вадим Бурлаченко. Саме від нього пролунали слова: «Ми - люди і тому, щоденно працюючи, пам’ятаємо: мешканець, який заселився у квартиру, має ті самі вимоги до комфорту, як і кожен з нас. Тому і будуємо, як для себе і своїх дітей».



Василь ЯЦЮК, голова наглядової ради ПрАТ «Меліоратор»:
- Як для людини, так і для підприємства 80 років - це поважний вік. Та головне, коли настає дата, подібна цій, - провести своєрідний самоаналіз зроблених добрих справ. На рахунку нашого підприємства їх чимало. Та підбивати підсумки зарано - на черзі робота, яка спрямована на подальший розквіт нашого міста, як складової України. Ми повністю підтримуємо діяльність влади, яка докладає максимальних зусиль, аби місто рік від року ставало більш ошатним, комфортним для проживання мешканців, і намагаємося своєю роботою підтримувати життєвий пульс міста.

От і сьогодні урочистий день, коли ми із хлібом і сіллю зустрічаємо мешканців новобудови - третьої черги житлового комплексу «Паркова Оселя». Особливо приємним є той факт, що проект «Паркова Оселя» реалізується на землі, де, як кажуть, «зарита пуповина» нашого підприємства. Адже 80 років тому саме тут була заснована машинно-тракторна станція підприємства «Меліоратор».
Цього дня є нагода привітати і колектив підприємства, і підрядні організації, які щоденною працею створюють сучасне житло. Словами вдячності відзначити Бучанську міську раду за відкритість до добрих справ на благо міста. Буча за короткий термін розквітла як місто європейської культури і способу життя, розвиненої інфраструктури, фестивалів, скверів і великих патріотів. Ми раді, що є свідками і причетні до масштабних змін на краще, що відбуваються у нашому рідному місті.

Та особливу подяку хотілося б висловити нашим інвесторам - майбутнім мешканцям цього будинку. Без їхньої довіри до компанії неможливо було б рухатися вперед. Ваша довіра спонукає нас виконувати якісно і вчасно взяті на себе зобов’язання.
Було б незаслужено обійти увагою ще один об’єкт компанії - житловий комплекс «Сонячна Оселя», який здійснюється як складова програми Бучанської міської ради із забезпечення житлом ветеранів АТО і Афганістану. Обіцяємо, що наступного року «Сонячна Оселя» відсвяткує запуск першої черги, де має оселитися 450 сімей.




Лариса Матюшенко, радник Бучанського міського голови з соціально- гуманітарних питань:
- Від імені Бучанського міського голови Анатолія Федорука прийміть вітання із 80-річчям і запуском нової черги житлового комплексу «Паркова Оселя».
ПрАТ «Меліоратор» - це одне із бюджетоутворюючих підприємств міського господарства. Завдяки таким компаніям у Бучі здійснюється багато корисних проектів соціального спрямування. За роки діяльності підприємство довело, що всі роботи, які ним здійснюються, приносять людям радість. За щоб не брався цей колектив, гарантована якість і дотримання зобов’язань. Впевнена, що і цей красень-будинок, завершення будівництва якого ми сьогодні святкуємо, зустріне своїх мешканців теплом і комфортом, як і всі об’єкти підприємства, робота над запуском яких триває.
А мешканцям хочеться побажати любити свою оселю, брати активну участь у житті міста, а відтак і України.

Вадим Бурлаченко, начальник будівельної дільниці ПрАТ «Меліоратор»:
- Будівництво «Паркової оселі» - це спільна праця колективу нашого підприємства і підрядних організацій. Хоч кожен із нас виконує свій обсяг робіт, адже одні проектують, інші будують, займаються інженерними рішеннями, облаш- товують прибудинкову територію, та завдання одне на всіх - комфорт і якість житла. Ми будуємо із екологічно чистих матеріалів. Для зведення стін використовується червона цегла. Наші будинки енергоекономічні за рахунок утеплення мінеральною ватою. Штукатурні роботи виконуються із застосувнням цементно-піщаної суміші. Замість звичного асфальту, всі прибудинкові території облаштовані плиткою. Тобто, використовуючи інноваційні технології у будівництві, компанія надає перевагу перевіреним часом екологічно чистим матеріалам, що і створює приємний мікроклімат у будинках.

Дмитро Кох, учасник АТо:
- Квартирою задоволений. Компанія чітко виконує свої зобов’язання, вчасно звітується перед майбутніми мешканцями, діє прозоро і дотримується умов договору. Найголовнішою принадою є якість будівництва. Будинок утеплений мінватою, що гарантує тепло і пожежну безпеку. Внутрішні роботи виконані на високому рівні - мається на увазі стяжки, стики тощо. Для електропроводки використовується виключно мідний дріт, який скритий під штукатуркою. На момент здачі будинку працює все: від ліфта до інтернета. До речі, у кожній квартирі встановлено двоконтурний газовий котел. Сам будинок просторий, як сходові марші, так і холи на кожному поверсі. Продумано все до дрібниць - навіть наявність пандусу і дитячого ігрового майданчика із штучним трав’яним покриттям.



Валерій Косарєв, керівник проектної організації Ладо-проект:
- З ПрАТ «Меліоратор» нас поєднує давня і плідна співпраця. І сьогодні ми відчуваємо справжнє піднесення від того, що здається черговий об’єкт. Створення проекту, хоч у кожного з них є автор, а конкретно цього будинку - архітектор Спесівцев, -Це справа колективна, в якій зайняті люди до десятка спеціальностей. Це і архітектори, і конструктори, і фахівці з інженерних вузлів, геологи, геодезисти тощо. Так що здача чергового об’єкту нашими колегами є спільною перемогою.

Наше сьогодення - це робота над двома проектами: житлові масиви «Паркова Оселя» і «Сонячна Оселя».
Наразі ми є свідками введення в експлуатацію третьої черги житлового комплексу «Паркова Оселя», будівництво якого триватиме і надалі. Попереду - четверта, яку буде введено в експлуатацію восени. Наразі наш колектив проектує п’яту чергу. Остаточною крапкою буде запуск двоповерхового паркінгу на основі існуючої промислової будівлі, яка функціонувала на території колишньої машино-тракторної станції. За діючими нормативами всі власники автотранспорту, що мешкають у межах житлового комплексу, будуть забезпечені паркомісцями.


Обидва житлові комплекси є унікальними з точки зору архітектурних рішень і творчого підходу до кожного окремого об’єкту. Ви не знайдете двох однакових будівель, навіть у межах одного житлового комплексу. Це і підбір кольорової гами, яка не повторюється, і окремі конструктивні деталі, відрізняється і планування квартир. У цьому наша задача - не лише створити комфорт, але і прикрасити місто.

Що стосується «Сонячної оселі», то проектом передбачено створення комплексу, до якого, окрім багатоквартирних будинків, входить дитячий садок, підземний автопаркінг і приміщення для розгалуженої сфери послуг.



Світлана Яцюк, директор управляючої компанії:
- Новосілля - це віха у житті кожної родини. Ми ж працюємо, щоб радістю були сповнені всі наступні дні і роки проживання у вашій оселі. Зі свого боку, шановні мешканці, ми гарантуємо всіляку підтримку у питаннях, що виникатимуть особливо на перших порах. Зичимо вам добрих сусідів, родинного затишку і сподіваємося, що всі ваші найзаповітніші мрії здійсняться саме у цій квартирі.

Олег Каплій, голова Го «Інститут власності»:
- Відбулася подія, якої чекали сотні людей. І ті, які будували, і ті, які житимуть у цьому будинку. Можна стверджувати, що це місце щасливих людей, адже вас оточуватиме прекрасна природа мальовничого куточку Бучі. У ці складні часи такі масштаб-
Динаміка подій викликає справжнє захоплення. Робота не переривається ні на хвилину. З одного боку - два будинки, в яких уже вирує життя. Поруч - новий дім, в якому сьогодні святкують новосілля. Неподалік красень із червоної цегли, що прийме очікуваних мешканців восени. І у той час, коли поруч із третьою за ліком новобудовою у бежово-коричневих тонах святкують новосілля, заливається бетоном ділянка під п’яту чергу - уже очікувану майбутніми мешканцями. Тож, кожен присутній міг на власні очі осягнути рух - від закладки першого кілка до урочистої миті, коли під сурми академічного оркестру, що знаходився того дня під самим небом - на даху новобудови, двері будинку відчиняються, запрошуючи до помешкань його власників і гостей.
ні проекти може реалізувати лише та компанія, яка працює злагоджено і системно. Як показує час, підприємство «Меліоратор» є саме таким.


















Світлана Юрченко, керівник художнього колективу «колоритми»:
- Є люди, а завдяки ним і підприємства, які імпонують за духом, за талантом жити і думати не лише про свою кишеню, а й про людей. До таких належить керівник ПрАТ «Меліоратор» Василь Петрович Яцюк. Це людина від землі, яка небайдужа до кожної долі, до кожного, хто звертається по допомогу. У артистів нашого колективу сьогодні справжнє емоційне піднесення, адже ми на урочистостях зустріли учасників АТО, з якими мали честь познайомитися, можна сказати, на лінії вогню. Це зворушує і дає наснагу нести добро людям, вкладаючи всю душу і уміння.

Судячи з кількості усміхнених і задоволених облич, які були присутні на урочистостях, атмосфера затишку і тепла царюватиме у новому будинку.
Про те, що у Парковій оселі буде жити багато молодих сімей, свідчать зграйки діточок, які швидко здружилися і вже гралися на облаштовано- му дитячому майданчику із штучним трав’яним покриттям. Завдяки дітям і батьки перезнайомилися в очікуванні урочистої частини, стилізованої під справжнє українське новосілля.

Мабуть, більшість присутніх готувалася до звичайного офіціозу із надокучливими промовами. Та насправді все було не так. Артистам колективу «Колоритми», завдяки польоту фантазії і таланту, навіть найбільш стриманих вдалося залучити до імпровізованої вистави, сповненої українським словом і мелосом, а промови делікатно вплести у канву захоплюючого дійства.
Біля будинку артисти влаштовали справжні, запальні входини до новоз- будованого дому. Між танцями і піснями до новоселів завітав Домовик з дружиною, в’їхавши у двір з усіма пожитками на стилізованому возі. Він же, як втілення захисника оселі, прийшов не з порожніми руками, а з хлібом і сіллю та ще з символічним ключем, який передав керівнику управляючої компанії, що забезпечує порядок і благоустрій житлового комплексу.
Яскрава програма в українському обрядовому стилі об’єднала у хоровод і новоселів, і будівельників, і гостей. Зі спільного кола у небо злетіли голуби миру і злагоди, а діти вступили у нове життя, підтримувані десятками чоловічих рук, що попарно вишикувалися, створивши живий міст. Освятив новобудову отець Андрій, настоятель храму Андрія Первозванного. На добру пам’ять про початок спільного життя його мешканці посадили два дерева - калину і вербу, які є одвічним символом українського народу.

Того дня вражень вистачило усім і від виступу артистів, і від участі у ро- зиграші святкової лотереї, переможцю якої дістався кухонний комбайн, і від щедрого частування. Тож, старт заможному і щасливу життю на багато років покладений.
1 0

Алла Багірова 
газета: "Бучанські новини" №29 від 21 липня 2017 року
Паркова оселя, Сонячна оселя
 Інші новини по темі:
У Бучі закладено фундамент нового житлового кварталу "Сонячна Оселя"

У Бучі закладено фундамент нового житлового кварталу "Сонячна Оселя"

Бучанські новини
Справа усього життя

Справа усього життя

Молодіжне слово
ЖК «Паркова Оселя» прийняв перших мешканців новобудови

ЖК «Паркова Оселя» прийняв перших мешканців новобудови

Бучанські новини
Олександр Алієв буде грати за бучанський Меліоратор

Олександр Алієв буде грати за бучанський Меліоратор

спортивні новини
Меліораторівці направили на передову відремонтовані авто

Меліораторівці направили на передову відремонтовані авто

Бучанські новини
Футбол: Бучанська команда перемогла у Лютежі 1:0

Футбол: Бучанська команда перемогла у Лютежі 1:0

спортивні новини
Обрано Почесного громадянина Бучі

Обрано Почесного громадянина Бучі

Буча та регіон
Учаснику АТО з Бучі придбали квартиру

Учаснику АТО з Бучі придбали квартиру

Буча та регіон
Алієв очолив дитячу академію футбольного клубу

Алієв очолив дитячу академію футбольного клубу

Буча та регіон
Футбол: Бучанський "Меліоратор" лідер у чемпіонаті Київської області

Футбол: Бучанський "Меліоратор" лідер у чемпіонаті Київської області

спортивні новини
У Бучі відбулося відкриття Дитячої футбольної академії «Меліоратор»

У Бучі відбулося відкриття Дитячої футбольної академії «Меліоратор»

спортивні новини
У місті будують парк

У місті будують парк

Бучанські новини
ЗАТ «Меліоратор» — 70 років!

ЗАТ «Меліоратор» — 70 років!

Бучанські новини
Обов’язкова сплата єдиного соціального внеску  до Пенсійного фонду

Обов’язкова сплата єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду

УПФУ в місті Буча інформує
Відкрито перший підземний перехід на трасі Київ-Ковель

Відкрито перший підземний перехід на трасі Київ-Ковель

головна
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.