Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » ЖК «Паркова Оселя» - в Бучі мрію втілюємо в життя!

ЖК «Паркова Оселя» - в Бучі мрію втілюємо в життя!

«Паркова Оселя» - це комфорт і затишок родинного кола



Другий житловий будинок ЖК «Паркова Оселя», що розташований по вулиці Ярослава Мудрого, 10. З урочистою концертно-розважальною програмою, щедро й гостинно зустріли нинішніх та майбутніх власників нових квартир.

Замовником та генпідрядником будівництва ЖК «Паркова Оселя» є ПрАТ «Меліоратор», яке вже більше вісімдесяти років будує житло та місця громадського користування (парки, стадіони, озера та інші об’єкти). А зараз продовжує реалізовувати масштабний проект з будівництва ЖК «Паркова Оселя».
Загальна ідея та концепція проекту полягали у тому, щоб мешканці кварталу мали власну затишну оселю поруч із Бучанським парком, звідки, власне, і назва.

Нагадаємо, що восени 2013 року розпочалося будівництво першого будинку, який було введено в експлуатацію на початку нинішнього року. Результат діяльності уже можна побачити на власні очі і переконатися у високій якості, гарній інфраструктурі й укомплектованості квартир.
Усі будинки кварталу мають ексклюзивний архітектурний проект, нові комунікації, власну управляючу компанію та розвинуту прибудинкову інфраструктуру. Кожна квартира обладнана автономним опаленням та гарячим водопостачанням. На території кварталу передбачено дворівневий наземний паркінг, магазини, аптека, дитячі та спортивні майданчики.

Загальна ідея: комфортні квартири, сучасний будинок та гарне розташування поряд з центром міста.
Попереду у забудовника завершення зведення ще трьох багатоповерхівок, а також у цьому році заплановано ввести і третій будинок «Паркової оселі» разом із торговим центром, аптекою, перукарнею та іншими об’єктами соціального розвитку. Також цього року розпочинають роботу над паркінгом, ідея якого виникла давно – тому що потреба у стоянках автомобілів велика. У наступному році здача паркінгу та четвертого будинку. Останній термін завершення усіх будівельних робіт у ЖК «Паркова Оселя» - початок 2018 року.

Наступним великим проектом підприємства «Меліоратор» ЖК «Сонячна Оселя», який буде зводитися завдяки підтримці міської влади на землях, що виділені для воїнів-АТО та афганців. Нині вже розпочинається будівництво по вулиці Яблунській. Квартал втричі більший за «Паркову оселю». За 15 місяців у планах забудовників здати перші будинки і оселити у них інвесторів, героїв, захисників. Зусилля проектантів й будівельників спрямовані на те, щоб побудувати ще кращий квартал. Паралельно з багатоповерхівками будуватимуться і дитячий садочок, і паркінги, і стоянки, і парки, і озеро, і фонтани, і бювет чистої води.

ПОДЯКА партнерським компаніям, що виконували внутрішні роботи, а також утеплення будинку, облаштування фасаду, прокладання доріг, тротуарів та водовідведення і прокладання водогонів на другій черзі ЖК «Паркова Оселя».



В новий будинок – за народними традиціями


І знову відбулася хвилююча і радісна подія для кожного, хто придбав житло в ЖК «Паркова Оселя». Велике свято з офіційними виступами, вітальними словами й вручення подяк, а ще веселою розважальною програмою, танцями, піснями й смачним частуванням проходили біля нової багатоповерхівки.
Під бурхливі оплески, радісні обличчя й гучну музику великим ключем символічно відкрили житлову новобудову. Ласкаво просимо до оселі, в якій лунатиме дитячий сміх, дружні гостювання сусідів за чашкою кави і ще багато всього.



За традицією, на щастя і достаток у родинах, всіх присутніх почастували короваєм. Артисти ж нагадали давні звичаї, за якими вважалося, що в новому необжитому будинку могла водитися нечиста сила. Тому у двір першого пускали півня, а в будинок кішку. Гарну свійську птицю запросили на свято, півень прийняв на себе перший удар нечисті. Пухнастий друг кіт, лігши відпочивати, допоможе визначити найкраще місце для ліжка. Через поріг кидають мотузку або мітлу і господар будинку, тримаючись за неї, входить у будинок.



СЛОВО ПРОЕКТУВАЛЬНИКАМ


З поглядом у майбутнє
Валерій Косарєв, директор ПП «Ладопроект», головний проектувальник та архітектор ЖК «Паркова Оселя», автор проекту:
- Здача будинку в експлуатацію – це свято, яке створили і будівельники, і проектанти, неможливе і без інвесторів. Новоселам бажаю щасливого, здорового, довгого життя.
Щоразу ми намагаємося створювати сучасні комплекси високої якості, використовувати новітні архітектурні рішення, беремо до уваги й побажання влади й містян.
Працюємо, дивлячись у майбутнє. Головне завдання - створення комплексів європейського типу, де комфортно й гарно жити.

Олег Каплій, директор компанії «Імпульс-Розвиток», голова Інституту власності, член громадської ради при Міністерстві регіонального розвитку та будівництва України:
- Черговий будинок збудований компанією «Меліоратор» введено в експлуатацію – вітаю всіх з цією подією. Впевнений, що жити тут буде комфортно і затишно.


Василь Яцюк: Зводити міста – це благородна справа, шанована у всьому світі


Подібно тому, як корабели розбивають пляшку шампанського об борт новоствореного судна, так і будівельники святкують завершення чергового будівництва. 22 липня ПрАТ «Меліоратор» влаштував для новоселів-інвесторів, колективу та гостей свято з нагоди завершення другої черги житлового комплексу «Паркова Оселя».


Перерізанням червоної стрічки стартували і урочистості: звучала музика, співалися пісні, у затишку новоствореної оселі знайомилися між собою майбутні сусіди. Людей зібралося багато, і всі в хорошому настрої, сповнені добрих сподівань на хороше і комфортне життя. Вдалося поспілкуватися і з Василем Яцюком, керівником підприємства, що десятки років створює унікальний бучанський мікроклімат, починаючи від меліоративних робіт до капітального будівництва.

Судячи з назви, підприємство «Меліоратор» має гідротехнічну спеціалізацію. А навколо нас житловий комплекс з облаш-тованими прибудинковими територіями, дитячим майданчиком. То ваше підприємство багатопрофільне?
- Підприємство «Меліоратор» - одне з найстарших в регіоні. Ще за радянських часів ми займалися виконанням гідротех-нічних робіт: греблі, річки, озера. В той же час ми завжди будували житло для своїх працівників. Цей досвід став у нагоді в роки незалежності, коли різко скоротилися обсяги меліоративних робіт. Відповідно ми почали займатися і комерційним будівництвом.

«Паркова Оселя» - дуже тепла і гарна назва комплексу. Гарно виглядають і самі будинки, що зовні, що всередині. А зараз ми сидимо на дитячому майданчику, устеленому спеціальним покриттям. Будь-який архітектурний комплекс є завер-шеним, коли в його створення вкладена душа через назву, роботу проектантів, будівельників. І це відчувається…
- Назва комплексу прийшла сама, оскільки ми брали участь у будівництві міського парку і так ним надихнулися, що інших варіантів навіть не було. Проектувала бучанська компанія «Ладопроект» під керівництвом Косарєва Валерія Івановича. У них великий досвід проектування, а у нас великий досвід будівництва. Ви бачите, що тут навколо сосни, жива природа. Це додає Парковій оселі особливу привабливість. Завдяки цьому до нас йдуть покупці і без зайвої реклами, наші новобудови не відчувають браку попиту. Цей квартал у нас іде «на ура» без всякої реклами.

Мабуть в цьому комплексі людей приваблює не лише природа, а й інші козирі?
- Ми запланували цей квартал із п’яти 9-поверхових будинків з квартирами покращеного планування. Концепція полягає в тому, щоб зробити затишну резиденцію сімейного типу. Тут буде все, що необхідно для тісного колективу із декількох де-сятків сімей. Наш козир і те, що комплекс знаходиться в тихому місці, при цьому він наближений до головної транспортної артерії . Минулого року ми запустили першу чергу і пішов розголос, адже сам процес будівництва повністю прозорий: інвестори мають повне право відслідковувати якість наших робіт. Однак, за весь цей час жодної скарги не надходило.

Я дивлюся, будинки побудовані з цегли. А зараз пропонують масу інших технологій і замінників. Чому ви не переходите на нові технології, вони і дешевші, і швидше реалізуються , кажуть, екологічні?
- Ми будуємо виключно з червоної цегли, тому що це справді перевірений теплий та екологічно чистий матеріал. Крім цьо-го, утеплюємо стіни лише мінеральною ватою базальтовим волокном, що і екологічно, і безпечно з точки зору загоряння.

Дійсно, комплекс побудований в гарному місці. Що тут було раніше: ліс, приватні будинки або незаселений простір?
- На цій земельній ділянці і народилося підприємство «Меліоратор», відповідно вона завжди йому і належала. Ще 100 років тому тут було засновано підсобне господарство Київської музичної фабрики. Потім з 37-го року минулого століття в майстернях була створена Бучанська машино-тракторна станція, яка обслуговувала цілий регіон. Фактично вона була і залишилася базою сьогоднішнього «Меліоратора» незалежно від зміни назв і епох.

Це помітно. Між будинками розташована явно виробнича споруда, що дуже нагадує цех або щось подібне. Ви її не встигли знести чи що?
- Це відносно нова споруда майстерень, якій не більше 20 років. Можна було б і знести, але ми вирішили її зберегти і переобладнати під паркінг. За нормами у нас біля будинків вистачає стоянок, але ж ми розуміємо, що зараз в кожній сім’ї по кілька машин, тому знайшли от такий вихід для зручності мешканців. В цьому приміщенні, окрім паркінгу на 100 машин, планується ще і соціальні об’єкти: спортклуби, дитячі гуртки тощо. Ми могли б розібрати цю споруду і звести будинок, але вирішили піти іншим шляхом, щоб створити людям умови комфортного проживання.

Ви сказали, що тут планується 5 будинків. Сьогодні урочисто відкриваєте другий. В який термін плануєте укластися з рештою - 3 будинки?
- На жовтень цього року плануємо здати третю чергу. Тоді зразу розпочинаємо будівництво п’ятої черги і добудову пар-кінга. Четверта черга у нас уже на рівні 3-го поверху. Тож на весну плануємо здати четверту, а на осінь наступного року і п’яту.

Коли весь квартал буде збудовано, планується централізовано провести заходи безпеки на його території?
- За бажанням інвесторів планується весь периметр огородити, зробити автоматичні ворота, контрольований заїзд-виїзд, відеоспостереження. Це ми все робимо заради спокою і комфорту мешканців разом з управляючою компанією «Паркова Оселя».

Хто переважно купує квартири в вашому комплексі?
- Ви знаєте, нашими інвесторами є люди звідусіль. Навіть канадійці і індійці. Більшість складають переважно українці. Декого з інвесторів навіть намагалися залякати будівельною пірамідою, особливо багато пересторог було у людей зі сходу України. Але отримавши ключі від квартири, багато хто з інвесторів підходить з особистими подяками на нашу адресу: так подобається житло та якість його виконання.

Ви давно живете у Бучі, знали багатьох її очільників. Як керівник з багаторічним досвідом, дайте оцінку роботі органу місцевого самоврядування.
- Якби по всій Україні органи місцевого самоврядування так працювали для блага людей: розбудовували місто, прикрашали його, створювали робочі місця, розвивали культуру, творчість і спорт, відкривали парки, театри, кінотеатри, - то до нас швиденько повернувся б і Крим, і Луганськ, і Донецьк.

Що ви вважаєте головною ознакою Бучі?
- Це європейське місто. І все це завдяки міському голові і громаді, яка вже вп’яте висловила йому свою підтримку. За ці роки встановилися відносини довіри між владою і громадою, яка вміє захистити свої здобутки і своїх лідерів. Бучанці пам’ятають, коли у Бучі правили васали: на все селище було десять лампочок, не було жодного тротуару, дороги нормальної... Ні, бучанці цього не допустять, бо наша громада є патріотичною. Вона вміє обирати, контролювати, довіряти і, найголовніше, захищати себе і свою владу.


Багатьма будівельними компаніями по всій Україні започатковані ініціативи передачі певної кількості квартир воїнам АТО. Ваша компанія підтримує цю ініціативу?
- З перших днів війни на Сході міською радою була схвалена програма допомоги Збройним Силам, що воюють в зоні АТО. «Меліоратор» повністю підтримав цю ініціативу технікою, запчастинами, бронюванням автомобілів. За час війни наша допомога АТО склала понад 1 млн. грн. Головне, чим ми займаємося, - це перепрофілювання автомобілів під різні фронтові потреби: пересувні штаби, бронювання швидкої допомоги, переобладнання військового БТР. На всіх виробничих базах працюють патріоти, які докладають зусиль, щоб прискорити нашу перемогу і зберегти життя українців на фронті. Ми маємо самі себе захистити. Відповідно до програми Буча першою виділила по 7 соток землі для воїнів АТО. Вони об’єдналися в ко-оператив, і на цій землі ми їм зводимо будинки. Кожен учасник АТО отримає по двокімнатній квартирі площею 60-62 кв. м з усіма зручностями: автономним опаленням, теплозберігаючими вікнами, лічильниками тощо. Ми розпочали будівництво нового кварталу «Сонячна Оселя». Стиль будівництва той самий, але проектанти внесли в цей проект багато новацій. Передбачені паркинги, бювет, торговельні центри. Найважливіше, що в цьому комплексі цього року розпочинаємо будівництво дитячого садка. В перших п’яти будинках ми розселимо всіх, хто пройшов війну на Сході.

А соціальні проекти у вас стоять на порядку денному?
- Ми розпочали будівництво бучанської гімназії: цокольний та перший поверх. Але згодом воно пригальмувалося, оскільки об’єкт увійшов в програму державного фінансування та очікує на проведення тендеру. Перед початком будівництва комп-лексу «Паркова Оселя» ми зробили багато підготовчої роботи: закільцювали водогони, що на сьогодні забезпечують водою не лише комплекс, а й навколишні будинки вулиць Чкалова, Інститутська, Михайловського, Ярослава Мудрого. Закільцювали і посилили газові мережі. Створили потужну електричну лінію, у нас на базі свої ГРП, свої трансформатори, свої насосні станції, які в разі нестачі води подають її на 9-10 поверхи. Дефіциту води не буде ні у сусідів, ні у мешканців будинку.
Безперечно, будівництво – це двигун. Але, як на ваше бачення, чи відповідають темпи забудови розвитку інфраструктури та створенню робочих місць?
- Якби місцева влада не займалася створенням робочих місць, то не було б виконання плану за півроку на 140%. І всі ті люди, що мають бажання працювати, можуть йти до нас - ми їм запропонуємо роботу. А це наповнення бюджету, а відповідно і соціальний розвиток міста. Слава Богу, що влада розуміє - без будівництва немає майбутнього. Ми даємо людям роботу, відтак їм не потрібно їхати кудись за кордон. Вони мають можливість вдома працювати і заробляти.
А школи, дошкільні заклади. Як з ними? Адже дуже багато точиться розмов відносно переповненості цих закладів у місті?
- Проблеми є. Але є і приємні проблеми - це зростання народжуваності. От зараз ми розпочинаємо будівництво комплексу «Сонячна Оселя». І наголошую, першим об’єктом буде садочок. Я знаю, що в районі Нова Буча теж будується садочок. В кварталі за «Новою лінією» планується аж два садочки. І неподалік «Сонячної оселі» теж проектується дошкільний заклад. Невже ще хтось сумнівається в тому, влада не обізнана з цих проблем? Добре знає про існуючі проблеми і всерйоз ними займається, навантажуючи будівельні компанії соціальними проектами. Наразі і школи на порядку денному. Тему бу-дівництва гімназії ми вже обговорили. Крім того, окремий великий корпус зводиться на території школи № 3. Завершуються проектувальні роботи по розбудові школи № 1, на її базі буде зведено практично новий навчальний комплекс. Проектується реконструкція школи № 2. Так що влада всі ці питання тримає на контролі, оскільки діти в Бучі завжди були і будуть в пріоритеті, а особливо забезпечення їхніх потреб у навчанні та розвитку.

Тобто ви хочете сказати, що на сьогоднішній день будівельний - це той бізнес, який здатний і сформувати інфра-структуру міста?
- Безперечно, ми ж зацікавлені, щоб до нас йшли інвестори. А інвестори - це переважно молоді сім’ї. Тому іншого виходу, як будувати сучасне місто з відповідними соціальними об’єктами, просто не існує. Мені пригадалося, коли у 1998 році Анатолій Федорук, тоді ще зовсім юна людина, переміг на виборах, то перше, що він почав будувати, був стадіон. Це в період надзвичайної скрути, зневіри і розрухи. Тоді всі дивувалися, а деякі навіть злорадствували. А потім… Їдуть поляки , їдуть повз німці - зупиняються: «О, то ще Україна живе...» От так ми показали всій Європі, що Україна живе. І зараз ніяких рейдерських нападів на наше місто ми не допустимо.

В чому ви бачите причину всіх цих подій – обшуків, що відбулися останнім часом і в мерії, і в помешканні міського голови?
- Коли Федорук почав піднімати Бучу, почав боротися проти безпідставного грабунку селища Ірпенем, то його вже тоді викликали на «стрєлки», намагаючись пояснити: є ірпінське болото, то й сиди в ньому. У відповідь вони почули: можете сидіти в своєму болоті, а Буча має піднятися з колін. І з тих пір він жодного разу не схибив, дотримав свого слова, розбудовуючи дійсно європейське місто. Так буде і надалі.
(Спілкувалася Алла БАГІРОВА)



Власна управляюча компанія – гарантія чистоти і «довголіття» кварталу


Новий підхід у сфері надання послуг житлово-комунального господарства впроваджує Управляюча компанія ЖК «Паркова Оселя», яка професійно та ефективно здійснює обслуговування кварталу.

Світлана Яцюк, керівник управляючої компанії, грамотно й професійно вирішує разом з командою працівників кожне поточне питання, завдяки чому обслуговуння будинку здійснюється на високому рівні. Управляюча компанія, розташована поруч з житловими будинками, що доступно й зручно для мешканців. Це дозволяє швидко вирішити питання, що виникають по ходу здійснення ремонтних робіт, проживання й обслуговування прибудинкової території.

Жителі кварталу «Паркова Оселя» задоволені, що є організація, в яку можна звернутися і отримати відповідь, рішення, дозвіл або пораду. Наприклад, навіть буд-яке дрібне питання щодо робіт, які можуть вплинути на зміни фасаду будинку потребують узгодження з Управляючою компанією.
Кожен власник житлової площі заключає договір з Управляючою компанією, в якому прописані правила проживання в багатоквартирних будинках, серед яких і правила утримання домашніх улюбленців, яких варто дотримуватися усім співмешканцям. Одне з правил, для прикладу, не проводити ремонт у вихідні.

В Управляючої компанії ЖК «Паркова Оселя» функціонує свій сайт, на якому можна дізнатися актуальну інформацію у сфері ЖКГ, Управляючої компанії та міста загалом, отримати відповідь на питання, що турбує, поспілкуватися з сусідами на форумі, а також сплатити за комунальні послуги он-лайн та перевірити наявність заборгованості.
Задля підвищення безпеки й комфорту Управляюча компанія (за виявленим бажанням мешканців кварталу) буде облаш-товувати пункт охорони. Усю територію кварталу планують огородити і встановити відеоспостереження.
Завдяки Управляючій компанії та відповідального ставлення жителів, ЖК «Паркова Оселя» приємно дивує усіх бучанців зразковим рівнем чистоти, станом технічних комунікацій, що позитивно впливає на «довголіття» будівель.

Світлана Яцюк, керівник Управляючої компанії:
- Девіз ЖК«Паркова Оселя» - мрію втілюємо в життя. Нехай у ваших оселях завжди панує родинний затишок, тепло, злагода, добробут, дитячий сміх, а ваші заповітні мрії втілюються в реальність.
Управляюча компанія поповнюється новими спеціалістами. Ми готові вирішувати будь-які питання і докладемо максимум зусиль до того, щоб ЖК «Паркова Оселя» став зразковим кварталом у місті комфортного життя.
2 0

газета: "Бучанські новини"
Паркова оселя, Сонячна оселя, Меліоратор
 Інші новини по темі:
У Бучі закладено фундамент нового житлового кварталу "Сонячна Оселя"

У Бучі закладено фундамент нового житлового кварталу "Сонячна Оселя"

Бучанські новини
ЖК «Паркова Оселя» прийняв перших мешканців новобудови

ЖК «Паркова Оселя» прийняв перших мешканців новобудови

Бучанські новини
7 вересня: с.м.т Коцюбинське запрошує на свято селища!

7 вересня: с.м.т Коцюбинське запрошує на свято селища!

Буча та регіон
У Бучі затримали крадіїв кабелю телефонного зв’язку

У Бучі затримали крадіїв кабелю телефонного зв’язку

Буча та регіон
ПрАТ «Меліоратор» святкує 80-річчя

ПрАТ «Меліоратор» святкує 80-річчя

Бучанські новини
Фотофакт з висоти: Як виглядає новий корпус СЗОШ №3 та поле біля озера

Фотофакт з висоти: Як виглядає новий корпус СЗОШ №3 та поле біля озера

Буча та регіон
У місті будують парк

У місті будують парк

Бучанські новини
Інфраструктура: У місті планують побудувати новий житловий об’єкт

Інфраструктура: У місті планують побудувати новий житловий об’єкт

Бучанські новини
Збережіть психлікарню!

Збережіть психлікарню!

Буча та регіон
Буча: Громадські обговорення щодо зміни Генерального плану міста

Буча: Громадські обговорення щодо зміни Генерального плану міста

Буча та регіон
21 квітня: Підвищення ефективності управління ОСББ

21 квітня: Підвищення ефективності управління ОСББ

Буча та регіон
У Бучі будують нову дорогу для виїзду на Варшавську трасу

У Бучі будують нову дорогу для виїзду на Варшавську трасу

Буча та регіон
Буча: До зими - готові

Буча: До зими - готові

Бучанські новини
Бучанський відділ освіти інформує про перспективи та стан освіти

Бучанський відділ освіти інформує про перспективи та стан освіти

відділ освіти
Буча: Глобальна криза в масштабах мікрорайону

Буча: Глобальна криза в масштабах мікрорайону

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.