Резолюція Народного Віче

16 жовтня громада міста зібралася на Народне Віче проти тиску на місцеве самоврядування та на підтримку міського голови Анатолія Федорука і секретаря Бучанської міської ради Василя Олексюка.


------------------------
Хроніка основних подій >>
------------------------

Резолюція Народного Віче

Бучанська територіальна громада проходить важкі випробування боротьбою за самоврядність та самодостатність. Революція Гідності продовжується. Вважаємо, що найкращим напрямком розвитку країни є децентралізація влади, розвиток і самоствердження місцевого самоврядування та прав територіальних громад.
Ми, учасники Народного Віче, звертаємось до органів державної влади, легітимно обраної українським народом і визнаної світовим співтовариством, із закликом підтримати позицію територіальної громади, проявити політичну мудрість і рішучість, вжити невідкладних заходів для забезпечення прозорого правосуддя та інформаційного простору. Сподіваємося на рішучі та вичерпні заходи у політичній та правовій площині.

Народне Віче постановило:
1. Вчергове звернутися до Президента України, як до гаранта Конституції, з вимогою взяти цю справу під особистий контроль.
2. Вчергове звернутися до Генерального прокурора України Юрія Віталійовича Луценка з вимогою повернути справу до Ірпінського міського суду з метою прозорого судового розслідування.
3. Вимагати від Генеральної Прокуратури України дотримання юридичних норм та припинення політичного тиску на місцеве самоврядування і посадових осіб Бучанської міської ради.
4. Звернутися до Національного Антикорупційного Бюро України, Служби Безпеки України з проханням провести перевірку наявності корупційної складової в діях суддів Печерського суду, прокурорів, народних депутатів та інших осіб, причетних до подій навколо Бучі.
5. Звернутися до Національного Антикорупційного Бюро України, Служби Безпеки України, Міністерства внутрішніх справ та Асоціації міст України з проханням дати належну правову оцінку подіям, що ставлять під загрозу виконання Закону України «Про місцеве самоврядування».
6. Звернутися за підтримкою до міжнародних правових організацій, посольств зарубіжних держав, які сприяють розвитку місцевого самоврядування в Україні.
7. Звернутися до засобів масової інформації з метою обґрунтованого висвітлення подій, що відбуваються навколо Бучі. Забезпечити спецвипуск газети «Бучанські новини», присвячений подіям та рішенням Віче.
8. Звернутися до народного депутата України Ярослава Москаленка з вимогою оприлюднити свою позицію щодо подій навколо Бучі.
9. Доручити Бучанській міській раді зібратися в понеділок (17.10.2016 р.) на позачергове засідання та прийняти відповідне звернення до Президента, Верховної Ради, Національного Антикорупційного Бюро України, Служби Безпеки України та Генеральної прокуратури та ухвалити рішення про можливі негативні наслідки для життєдіяльності міста та його мешканців внаслідок дій правоохоронних органів.
10. У разі, якщо голос громади не буде почутий, ми залишаємо за собою право вдатися до довгострокових протестних акцій.

Учасники віче підтримали дану резолюцію одностайно.
Слава Україні!

Буча, 16 жовтня 2016 р





Бучанський міський голова: відверто з громадою


• Якби ви поцікавилися про мій настрій, я би сказав, що задоволений і радий з того, що маю можливість служити в Бучі 18 років. Сьогоднішнє віче розбиває міф про те, що головний принцип українців – «моя хата скраю».
• Стосовно місцевого самоврядування в Україні. Про це ми щодня чуємо по телебаченню і читаємо в ЗМІ. Та за красивими гаслами про здійснення реформ та передачу повноважень криється зовсім інша річ. Вибудовуються нові схеми та технологічні рішення того, як в рамках об’єднаних громад тримати в покорі місцеве самоврядування.
• Недолуге рішення ірпінського судді Мікуліна породило «справу 890 га», яка зараз роздмухується. Фактично місто зараз кинули на поталу всіляким охочим юристам і аферистам, які претендують на земельні ділянки, відбираючи їх у справжніх власників. Ми, як представницький орган, і я, як міський голова, цього не допустимо. Ми будемо до останньої судової можливості виборювати право територіальної громади та її представницького органу самостійно, у межах наданих законом України повноважень, обстоювати права громадян. Ми не будемо чекати, щоб тут правила адміністрація.
• Ми стикаємося з цинічними висловлюваннями, спрямованими проти громади. Дехто з наших співмешканців навіть не вважає сьогоднішнє віче зібранням громадян Бучі. Але ж саме ці громадяни діють в інтересах свого міста. Вони працюють, сплачують податки, створюють продукт, навчають, лікують. Вони не мають нічого спільного з трутнями, які тільки бігають і розказують, як у Бучі все погано, самі при цьому не дбаючи про місто, в якому живуть. Хочу подякувати моїм землякам за велику працю, яку ви робите в нашому місті!
• Тим, хто хоче думати, що Федорук і Олексюк прагнуть уникнути відповідальності, твердо скажу наступне. Я, як міський голова і як фізична особа, а також всі посадовці, які працювали чи працюють сьогодні в органі місцевого самоврядування, вся територіальна громада – максимально зацікавлені в судовому розгляді даного накрученого питання. Тому що ця справа, яка тягнеться вже двадцять років, ставить Бучу за межі Бучі. Ця ситуація неприпустима. Саме тому ми й звернулися до Ірпінського міського суду. Але Прокуратура – вперше в історії – вилучила справу, а з нею позбавила місто можливості і права на дослідження в суді. Де ж тоді шукати правду? А шукати її треба тільки у відкритому і прозорому розгляді «справи 890 га» в суді!
• А тим часом ця справа набула резонансного характеру. Свідченням цього є зростаючий інтерес до неї засобів масової інформації, які нарешті починають активніше піднімати завісу мовчання. Тому я звертаюся до генпрокурора Луценка: «Юрію Віталійовичу, Бучанський міський голова і посадові особи Бучанської міської ради готові доводити слідству, готові доводити в судах свою позицію і свою правоту. Але ж дайте право на захист – поверніть матеріали, які були вилучені з судового провадження Ірпінського міського суду. У відкритій судовій площині ми доведемо, що Буча не є за межами Бучі, як трактує в обвинувальному вироку ваш слідчий прокурор. І тоді це побачить не лише преса і телебачення, але й багато тверезо мислячих людей при владі».
• В даній ситуації прошу всіх вас думати, не піддаватися емоціям і памятати, що тільки виборюючи своє законне право на самоврядування, ми збережемо наше рідне місто і майбутнє нашої територіальної громади.

Щиро дякую кожному з вас за активну громадянську позицію.
Слава бучанцям! Слава Україні!





____________________________________________

Фото на згадку:













Точка зору
Боротьба за Бучу… показує, що Україна продовжує ходити по замкненому колу

При іншій системі Федорук міг би принести дуже багато користі громаді, бо він реально мислить системно і цікавиться різними інноваціями, але наша система «купи-продай» не має на увазі довгу гру. Тому тут і неможливе створення iPhone, оскільки рівень недовіри в суспільстві не передбачає створення довгих ланцюжків - в будь-який момент можливий кидок. Тому всі зациклені на коротких схемах «купи-продай-біжи».
Звідси я впевнений, що в ситуації навколо Бучі ... мова йде не про справедливість, а про переділ ринку. Так буде тривати до тих пір, поки в Україні не зрозуміють, що домовлятися краще і вигідніше, щоб більше капіталізуватися. Земля з відносною вартістю, яку в будь-який момент можуть забрати під тим або іншим приводом, ніколи не буде капіталом. Вона буде чим завгодно, але генерувати капітал не буде. Тому доля бучанських ... земель - це доля всієї України.
В Бучі багато реально підтримують Федорука. Тому що він зумів створити привабливий фасад. Бучанський парк дійсно хороший. Особисто я в Бучу переїхав 10 років тому тому, що вона вже тоді виглядала як типове містечко в Польщі.
Чесно кажучи, важко уявити хто зможе замінити Федорука в Бучі. Найголовніше, що посадка нічого не змінить, оскільки на рівні міської опозиції в масі видно лише голодні на земельку роти. Проблеми регіону, як і України, потрібно вирішувати комплексно, але час комплексних рішень ще не настав.

Юрій РОМАНЕНКО,
політолог
0 0

газета: "Бучанські новини"
рейдер, Федорук Анатолій Петрович, фотофакт, відеосюжет
 Інші новини по темі:
Буча: НАРОДНЕ ВІЧЕ о 16.00

Буча: НАРОДНЕ ВІЧЕ о 16.00

Буча та регіон
Про місцеве самоврядування в новій редакції. Про посадові особи в громаді

Про місцеве самоврядування в новій редакції. Про посадові особи в громаді

законодавтство
Бучанські депутати звертаються до жителів територіальних громад Київщини!

Бучанські депутати звертаються до жителів територіальних громад Київщини!

ВИКОНКОМ
Секретаря Бучанської міської ради, Василя Олексюка - відновлено на посаді

Секретаря Бучанської міської ради, Василя Олексюка - відновлено на посаді

Буча та регіон
Громада міста проти наступу на самоврядність

Громада міста проти наступу на самоврядність

Буча та регіон
Мер Бучі увійшов до складу ради розвитку громад та територій Київської області

Мер Бучі увійшов до складу ради розвитку громад та територій Київської області

Буча та регіон
Секретаря Бучанської міської ради Василя Олексюка відновлено на посаді

Секретаря Бучанської міської ради Василя Олексюка відновлено на посаді

Буча та регіон
7 липня, Київ: Національний з'їзд територіальних громад

7 липня, Київ: Національний з'їзд територіальних громад

Суспільство
Буча святкуватиме День народження

Буча святкуватиме День народження

Буча та регіон
Комісія Київської облради - не встановила фактів порушень в діяльності посадових осіб Бучанської міської ради

Комісія Київської облради - не встановила фактів порушень в діяльності посадових осіб Бучанської міської ради

Буча та регіон
Мінрегіон підготував проект про поліцію місцевого самоврядування

Мінрегіон підготував проект про поліцію місцевого самоврядування

законодавтство
Типовий статут територіальної громади та Примірне положення про старосту

Типовий статут територіальної громади та Примірне положення про старосту

законодавтство
Iрпiнь відвідала Міністр Кабінету Міністрів України

Iрпiнь відвідала Міністр Кабінету Міністрів України

Ірпінський вісник
Законодавство: Міським радам надано право розпоряджатися землями державної власності за межами населених пунктів

Законодавство: Міським радам надано право розпоряджатися землями державної власності за межами населених пунктів

законодавтство
26 січня у Бучі відбулися звітні збори регіонального відділення Асоціації міст

26 січня у Бучі відбулися звітні збори регіонального відділення Асоціації міст

Суспільство
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.