«Олімпія»: спортивне коло друзів

Вкотре переконуємося, що Буча – спортивне місто. Адже у нас живуть люди, які займаються різними видами спорту. Бучанці охоче дбають про свою фізичну форму, проявляють себе у футбольній грі, баскетболі, шахах, боротьбі, карате тощо. Багато кому вже вдалося вийти на вищий рівень – і брати участь у всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Буча багата на здобуті перемоги у спорті.

Щоб досягнути позитивного результату і відповідного професійного рівня, необхідно чимало часу присвятити тренуванням і мати хороший спортивний інвентар. Мешканці мікрорайону «Яблунька», які ведуть активний і здоровий образ життя, зацікавленні мати свою спортивну міні-базу. Для того, щоб молодь мала змогу проявити себе у спортивному напрямку, місцеві любителі спорту згуртувалися й разом створили громадську організацію «Олімпія».
Очолили дане об’єднання корінні бучанці Андрій Кобец та Віктор Чабай. Спортивний клуб, який знаходиться по вулиці Яблунська (Кірова), 203-Г, відкриває двері тим, хто хоче піклуватися про своє тіло, здоров’я та дух, а також знайти однодумців.

У підвальному приміщенні, де функціонує ГО «Олімпія», збираються діти на заняття з кіокушин-карате, підлітки і молодь, щоб позайматися у тренажерному залі або пограти у настільний теніс чи шахи. Також можна спробувати себе у вільній боротьбі, карате, боксі. До місцевого клубу приєднуються спортсмени й професійного рівня. Це тренер з хортингу Андрій Заріцький, майстер спорту з паверліфтингу Максим Корчук. У тренажерному залі допоможе з підбором фізичного навантаження та проконтролює за правильністю виконання вправ Віктор Чабай. А в секції боксу поставить удар та техніку самозахисту Андрій Кобец. Михайло Александров запропонує позмагатися в інтелектуальній грі в шахи і при бажанні надасть психологічну консультацію, адже має досвід роботи у дитячо-юнацькій спортивній школі, а за освітою психолог.

Спільний інтерес – спорт


А починалося все з того, що хлопці товаришували й мали спільний інтерес до занять спортом. Ще в шкільні роки разом ходили займатися на турніки, бруси, бігали. Згодом почали відвідувати секції з карате, дзюдо, вільної боротьби, боксу, які відбувалися у цьому ж приміщенні, де зараз функціонує «Олімпія».

«Тривалий час приміщення пустувало в аварійному стані. Згодом, зібравшись, ми вирішили реставрувати і організувати тренажерний зал не як типова «качалка», а як цілий спортивно-духовний комплекс для відродження нашого мікрорайону «Яблунька» та в цілому міста Буча. Всі добре розуміють «як за рослиною доглядатимеш так вона і виросте», маємо на увазі нашу молодь»,- ділиться голова громадської організації Андрій Кобец причиною виникнення власного об’єднання.
Громадська організація «Олімпія» пройшла офіційну реєстрацію. На руках у її керівників відповідні документи, де прописана основна мета, яку виконують і пропагують громадські діячі – розвиток спорту у місті Бучі та в країні загалом.

«Ми за здоровий образ життя та віднову духовності. Як би це стандартно не звучало, проте це дійсно так», - впевнено стверджують молоді люди та аргументи, які відкриваються з вхідних дверей спортивно-духовного клубу «Олімпія».

У громадській організації встановлені чіткі правила. Відповідно статуту, кожен, хто приходить на заняття робить членський внесок (100 гривень у місяць). Всі гроші ідуть на удосконалення та розвиток залу. Розпоряджається фінансами і вдало веде господарські справи секретар організації Тарас Ярошевич.

Існують навіть не офіційні правила, яких намагаються дотримуватися бучанці. Одне з них, із запахом цигарок з’являтися у залі заборонено, - так борються з активними курцями. До речі, на стінах прикріплені відповідні плакати із зображеннями та цікавими висловами, що акцентують увагу на здоровий спосіб життя, без алкоголю, без куріння та без наркотиків.

Відвідувачі центру «Олімпія» не байдужі до проблем суспільства. Тому долучаються до заходів, спрямованих на покращення благоустрою. Так нещодавно спільно з депутатом Олександром Животовським здійснили міський флеш-моб, під час якого «звільняли» територію свого мікрорайону від шприців. У результаті назбирали велику кількість шприців та непотребу, який залишають після так названих «алко-гулянок».

Звичайно, не легко нині займатися громадською діяльністю. Молоде покоління, яке має великий потенціал і амбіції, потребує підтримки. Бучанці «Олімпії» завжди готові до співпраці з владою, громадою міста. У їхніх планах розповсюдити свою діяльність так, щоб люди приєднувалися до спортивно-духовного життя, не тільки на словах, а й на ділі. Вони показують гарний приклад для тих, хто ще шукає себе, або пішов не вірною дорогою.

Усі разом, власними силами любителі спорту відновлюють приміщення, де займаються. Їм ще багато чого треба зробити, відремонтувати й оновити. З великим ентузіазмом молоді хлопці підходять до вирішення й усунення побутових недоліків.

Добре, що є люди, які можуть підтримати словом і ділом. Це додає сили й великого стимулу до подальшого розвитку. Так одного разу допоміг депутат Бучанської міської ради Олександр Таможній, який дав частину коштів для придбання боксерської груші, також подарував покриття для підлоги, на якій проходять тренування. Не забуває про них і посадовець, сусід Олександр Животовський, який підтримує «олімпійців». Він також подарував грушу та обіцяє допомогти з шумоізоляцією приміщення. За виявлену увагу спортсмени висловлюють свою вдячність цим людям.

Пауерліфтер Максим Корчук, бучанець, який отримав майстра спорту, також відвідує тренажерний зал «Олімпія»:
- Займаюсь пауерліфтингом (це силовий вид спорту, у якому підіймають штангу) півтора роки. Виступаю на рівні майстра спорту. На чемпіонаті України посідаю друге місце. У цей зал приходжу на більш легкі тренування. На жаль, не маю змоги займатися тут повноцінно, так як не вистачає відповідного спортивного обладнання. На тренування з більшим навантаженням доводиться ходити в інший зал.


ГО «Олімпія» гостинно приютили представників іншої міської громадської організації "САНЧІН" з кіокушин-карате, які часто показово виступають у Бучі, а також їздять на змагання по всій Україні. Тренує дітей семпай Катерина Петренко, сама займається вже 15 років, має перший дан. У вільний час вона наставник з карате, на життя заробляє працюючи бухгалтером. На запитання, чому вона вчить дітей без грошової винагороди, відповідає: «Це моє хобі і самореалізація. Адже діти – наше майбутнє, які піднімуть нашу країну».




Коментар
Микола Хлусов майстер спорту, займається бодібілдингом:
- Хотів би відвідувати «Олімпію», проте мої тренування вимагають наявність різного інвентарю, якого тут ще немає.


Особисте враження
Спортивний заклад «Олімпія», а особливо дружня атмосферу у колективі, справили дуже хороші враження та викликали позитивні емоції. Не заважаючи на недоліки приміщення, які, переконана, будуть вирішені. Адже адміністрація громадського формування серйозно налаштована і має чіткі плани. Заклад стане не гірший за сучасні приватні клуби. Як добре, що серед нас ще є такі щирі, ввічливі, гарні й перспективні молоді люди, які показують своїм прикладом як можна корисно й весело проводити час. Чесно кажучи, була здивована, відкривши такий «оазис» у мікрорайоні «Яблунька». Щаслива, що познайомилася з хорошими людьми й сподіваюся, ще не раз зустрінемося.
3 0

Вікторія ШАТИЛО 
Олімпія, спорт
 Інші новини по темі:
Бучанці прийняли участь в міжнародній спартакіаді вчителів

Бучанці прийняли участь в міжнародній спартакіаді вчителів

Буча та регіон
Карате: І знову перемога

Карате: І знову перемога

спортивні новини
Нові здобутки дитячо-юнацької спортшколи

Нові здобутки дитячо-юнацької спортшколи

Бучанські новини
Спортивна «тріада»: В Ірпені відбулися змагання пам’яті героїв

Спортивна «тріада»: В Ірпені відбулися змагання пам’яті героїв

Буча та регіон
Бучанські діти порадували своїх батьків та тренерів перемогами

Бучанські діти порадували своїх батьків та тренерів перемогами

спортивні новини
Бучанці, як завжди, серед кращих

Бучанці, як завжди, серед кращих

спортивні новини
В Ірпінській школі №2 урочисто відкрили спортзал, який більше десяти років стояв недобудованим

В Ірпінській школі №2 урочисто відкрили спортзал, який більше десяти років стояв недобудованим

Ірпінський вісник
Перемоги юних каратистів

Перемоги юних каратистів

Буча та регіон
"Гра, що об’єднує". У Бучі створено міську Федерацію футболу

"Гра, що об’єднує". У Бучі створено міську Федерацію футболу

спортивні новини
Визначилися переможці турніру з міні-футболу

Визначилися переможці турніру з міні-футболу

спортивні новини
Буча вітає спортивну Київщину у рамках проведення «Олімпійського дня – 2018».

Буча вітає спортивну Київщину у рамках проведення «Олімпійського дня – 2018».

ВИКОНКОМ
Заняття з карате-до

Заняття з карате-до

спортивні новини
У турнірі з тхеквондо змагалися 280 спортсменів (відеосюжет)

У турнірі з тхеквондо змагалися 280 спортсменів (відеосюжет)

спортивні новини
Бучанці переможці турніру з кікбоксингу “WAKO”

Бучанці переможці турніру з кікбоксингу “WAKO”

спортивні новини
Змагання з «Плавання»

Змагання з «Плавання»

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.