Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Великий «шухер» в Бучі: обережно, вас «пасуть»

Великий «шухер» в Бучі: обережно, вас «пасуть»

Питання безпеки є одним із найважливіших в житті. Та в нашому місті безпеці мирних жителів та їхніх осель загрожують крадії.
Великий «шухер» в Бучі: обережно, вас «пасуть»


Подружжя Ткаченків поверталося з похорону додому. Та зайшовши в двір, вони були ошелешені – з вікна їхнього будинку вилізав незнайомий кремезний чоловік. Господар, Володимир Ткаченко, відразу зрозумів – це злодій, і побіг за ним, намагаючись зупинити злочинця. Володимиру вдалося наздогнати його, та крадій виявився прудким і сильним і все-таки вирвався з рук господаря будинку. Після цього господарі оглянули будинок і виявили, що злодюжка вкрав золоті каблучки. Вони одразу зателефонували в поліцію. Ця неприємна історія трапилася в Бучі близько тижня тому в одному з приватних будинків на вулиці Кірова.
Та випадок Ткаченків не є поодиноким. Михайло Вербицький, прес-офіцер Ірпінського відділу поліції, повідомляє: «За січень 2016 року в Ірпінському регіоні було здійснено 29 крадіжок, з них 7 в місті Буча». Мені особисто відомо про три таких випадки. Всі потерпілі, з якими я спілкувалась, скаржаться на те, що поліція не дуже швидко реагує на виклики.

«За січень 2016 року в Ірпінському регіоні було здійснено 29 крадіжок, з них 7 в місті Буча».


Володимир Ткаченко розповідає, що патруль вони викликали відразу після інциденту, близько четвертої години пообіді, натомість слідчо-оперативна група прибула лише о пів на дев’яту вечора.
Інша крадіжка трапилась на вулиці Тарасівській. Одна з потерпілих, Євгенія Юхимівна, вважає, що злодій був не один, адже речі, які в них вкрали, занадто важкі та громіздкі. Зловмисники зламали двері та пробрались в приміщення гаражу, звідти вони винесли чотири колеса, які зняли з автомобіля, генератор, магнітолу та болгарку. Коли власники помітили це, то викликали поліцію, але слідчі приїхали приблизно через три години.

Володимир Ткаченко розповідає, що патруль вони викликали відразу після інциденту, близько четвертої години пообіді, натомість слідчо-оперативна група прибула лише о пів на дев’яту вечора.


Ще одна крадіжка трапилась на вулиці Богдана Хмельницького. Цікавим в цій ситуації є те, що одна з мешканок будинку, Олена Володимирівна, повідомила поліцію, що за квартирою ведеться спостереження. І повідомила вона про це ще за день до пограбування. Уважна мешканка будинку одразу помітила підозрілого чоловіка, який вештався коло квартир, і зовнішність в нього була досить специфічна. Спочатку вона припустила, що можливо це гість когось з сусідів. Та всі сусіди, як один, відповіли, що ніяких гостей в них не було. Тоді Олена Володимирівна негайно зателефонувала в поліцію і повідомила, що квартиру вистежує злодій. На іншому кінці слухавки повідомили: «Дякуємо за важливу інформацію, ми візьмемо її до уваги». Та поліція не приїхала. Приїхала вже на наступний день, після пограбування. Цей підозрілий чоловік дійсно виявився злодієм.
Михайло Вербицький пояснив затримку автопатрулів тим, що раніше в них був лише один службовий автомобіль на весь Ірпінський регіон. Тепер ситуація має покращитись, адже з 1-го лютого запустили три автопатрулі. Крім того прес-офіцер зазначив, що потерпілі можуть з’ясувати інформацію про розслідування справи, зателефонувавши за телефоном 102.

Михайло Вербицький пояснив затримку автопатрулів тим, що раніше в них був лише один службовий автомобіль на весь Ірпінський регіон. Тепер ситуація має покращитись, адже з 1-го лютого запустили три автопатрулі.

Та що робити, якщо одного прекрасного ранку, дня чи вечора ви в своїй оселі натрапите на злодія? Уявіть собі цю ситуацію, як би ви в ній вчинили. Можливо, ви спокійно відпустили б злодія, можливо, спробували б його вмовити залишитись до приїзду поліції, чи злякались би і втекли з власного будинку чекаючи на чиюсь допомогу. А якби в злодія була зброя, а крім вас у будинку знаходилися б маленькі діти, жінка чи бабуся?

Він помітив зловмисника, а коли той хотів скоїти злочин, господар будинку вистрілив йому в ногу.


Один мешканець Бучі затримав крадія самотужки. Він помітив зловмисника, а коли той хотів скоїти злочин, господар будинку вистрілив йому в ногу. Після цього оперативники відкрили два кримінальних впровадження. Перше на самого крадія за спробу пограбування, а друге – на господаря будинку, за перевищення самооборони. Тобто господар, до якого в будинок вліз зловмисник, в цій ситуації може бути визнаний винним, за спробу захистити себе та свій дім. Ця ситуація відразу стала резонансною.Зараз навіть формується ініціативна група в підтримку обвинуваченого господаря. Крім того, багато опитуваних мною людей вважає, що господар будинку вчинив правильно, на його місці так вчинив майже будь-хто. Та й вистрілив він в ногу, а не в голову чи в серце, чи в іншу життєво важливу зону.
Тож питання самооборони також є досить тонким. Важливо не завдати зловмиснику більше шкоди, ніж він може завдати вам. А ще памятайте, що сутичка із злодієм може загрожувати вашому життю, адже злочинці психологічно більш готові до збройних сутичок.

А ще памятайте, що сутичка із злодієм може загрожувати вашому життю, адже злочинці психологічно більш готові до збройних сутичок.


Деякі потерпілі розуміють куди після успішного злочину йдуть крадії. В ломбард. Адже в ломбарди є золотою жилою для крадіїв. Туди можна здати майже все добро: і ваші гарні золоті сережки, і ваш новенький ноутбук, і навіть здавалося б не дуже цінну техніку, як праску, електрочайник чи фен для волосся. Звісно я не хочу сказати, що в ломбарди здають предмети лише крадії, туди ходять і звичайні люди, які не проти обміняти щось не дуже потрібне на дуже потрібні гроші. Але все-таки певний відсоток крадіїв там є. Звісно крадену техніку чи золото часто приймають, адже на товарі не написано, що він вкрадений, та й касири таких обмінних пунктів не можуть сказати напевно, хто є злодієм, а хто ні.

ДУМКА ЕКСПЕРТА
Адвокат, Ярослав Лисенко, вважає: «Право особи на необхідну оборону закріплено в ст. 36 Кримінального кодексу України. Відповідно до цьогокоженмає право захищатисвої права та інтереси, а також інших осіб шляхом заподіянняшкодинападнику не залежновід того, щотакийзахистможливоотримативід, наприклад, правоохороннихорганів. При цьому, заподіяннятакоїшкоди повинно бути необхідним і достатнімвідповідно до обстановки і має бути направленимлише для відверненнячиприпиненняпосяганнязісторонинападника. Не буде злочином і перевищенням меж необхідної оборони нанесенняшкодинападнику в тому числі і зброєю, якщовін є озброєнимабонасильницькивторгається в житло особи. Але важливопам’ятати, що, як то кажуть: «дияволкриється в деталях» і бути обережним.»


Втім, якщо у вас є підозри, що злодій приніс крадене добро в якийсь конкретний ломбард, ви можете написати заяву до міліції. Якщо вам пощастить, тоді вважайте вам вдалося спіймати зловмисника. Адже в ломбардах є паспортні дані про кожну людину, що заклала або віддала туди певну цінну річ. Та не сподівайтесь, що зловмисник здасть накрадене в ломбард, що біля вашого будинку. Хоча і таке може бути. Але це може бути і «точка»і в далекому районі, і навіть в іншому місті.

Якщо вам пощастить, тоді вважайте вам вдалося спіймати зловмисника. Адже в ломбардах є паспортні дані про кожну людину, що заклала або віддала туди певну цінну річ.

Зрозуміло те, що крадії завжди були і будуть. Головне завдання не допустити, щоб саме ви та ваша родина стали жертвою зловмисників. Адже масштаби крадіжок можуть бути різними. Крадій може винести лише кілька цінних речей, та бувають і такі випадки коли з будинку виносять майже все: від праски до плазмового телевізора. Крадіям не будуть перепоною ні ваші міцні броньовані двері, ні пластикові вікна. Тут потрібно думати про додаткові засоби безпеки. Якщо злодії проникнуть в дім, то в яких би найнесподіваніших місцях ви не ховали цінні речі – вони їх майже стовідсотково знайдуть. Та зникнення цінних речей це ще не найнеприємніше, що може трапитись.

Досить багато крадіїв бере із собою на справу зброю, щоб у разі «не вчасного» повернення господарів дати їм опір та перетворитися на грабіжників. Відомо чимало прикрих випадків коли зловмисники не лише забирали майно, а й ранили, та навіть вбивали господарів будинку. Коли чуєш про такі ситуації, розумієш, що не так важливі ті речі, як важливі наші життя та життя наших рідних.Та грабують не лише приватні будинки, але й громадські заклади. Нещодавно такий випадок трапився в одному з барів м. Буча.

Історія така:
Троє молодиків випивали в барі під назвою «Дикий койот». Згодом вони підійшли до бармена. Розмова почалась з вимагання грошей, які бармен, наче б то, повинен одному з хлопців. Кілька хвилин тривала словесна сутичка, та згодом ситуація загострилась не на жарт. Один з хлопців направив у бік бармена предмет схожий на пістолет. Загрожуючи зброєю, хлопці винесли з бару телевізори, оргтехніку та алкогольні напої. Загрузили все це в яскраво червоний автомобіль, і зникли на ньому з місця злочину. Згодом відвідувачі бару викликали поліцію. Та в цьому випадку оперативники спрацювали чудово, вони одразу вирушили на пошук грабіжників. Через дві години вони знайшли цей яскраво-червоний автомобіль з вкраденими речами, а самих горе-крадіїв знешкодили та затримали.
1 0

Галина КАМІНСЬКА 
газета: "Бучанські новини" №5 від 5 лютого 2016 року
 Інші новини по темі:
Білогородка: Злодій пограбував 85 житлових будинків (відеосюжет)

Білогородка: Злодій пограбував 85 житлових будинків (відеосюжет)

Буча та регіон
Поліція: В Ірпені спіймали викрадача банковської карти, у Ворзелі - хатніх крадіїв

Поліція: В Ірпені спіймали викрадача банковської карти, у Ворзелі - хатніх крадіїв

Буча та регіон
Бучанський кіт рятівник

Бучанський кіт рятівник

Бучанські новини
У Бучі затримали домушників «на гарячому»

У Бучі затримали домушників «на гарячому»

Буча та регіон
У Бучі поліція затримала зухвалого викрадача автівки

У Бучі поліція затримала зухвалого викрадача автівки

Буча та регіон
Ірпінь: Крадії, пропаливши вікно, вдерлися у будинок вночі

Ірпінь: Крадії, пропаливши вікно, вдерлися у будинок вночі

Буча та регіон
Частіше автомобілі викрадають у Бучі

Частіше автомобілі викрадають у Бучі

Ірпінський вісник
В місті Буча правоохоронці виявили «неіснуючу» іномарку

В місті Буча правоохоронці виявили «неіснуючу» іномарку

Буча та регіон
Мешканці 14 будинків – за ОСББ

Мешканці 14 будинків – за ОСББ

ВИКОНКОМ
"Нічні візитери"

"Нічні візитери"

Бучанські новини
У Бучі чоловік погрожував дитині ножем

У Бучі чоловік погрожував дитині ножем

Буча та регіон
Міліцейська хроніка

Міліцейська хроніка

Ірпінський вісник
Кадри вивезення тіл загиблих з Ірпеня

Кадри вивезення тіл загиблих з Ірпеня

Ірпінський вісник
В Бучі затримано рецидивіста-втікача, який скоїв 17 тяжких злочинів

В Бучі затримано рецидивіста-втікача, який скоїв 17 тяжких злочинів

Буча та регіон
Буча : Перейменування вулиць

Буча : Перейменування вулиць

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.