Пишаємося бучанськими талантами

Ні для кого не секрет, що в нашому місті проживає неймовірна кількість обдарованих дітей, які неодноразово доводили, що талановиті діти – талановиті в усьому. Тетяні Гаврилюк, учениці 10 класу Бучанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5, лише 15 років, але зрілість і багатогранність її творчого художнього таланту вражає. Таня захоплюється декоративно – ужитковим мистецтвом та малюванням, у 2014 році закінчила Бучанську школу мистецтв імені Левка Ревуцького (викладач Валентина Вишковська).

Художні матеріали, які використовує дівчинка, найрізноманітніші – це і кольорове чорнило, і олівці, і фломастери, гуаш, масляні та акварельні фарби, стрічки, сухі квіти. Полотном для робіт може бути і папір, і картон, і дерево, і тканина, навіть пінопласт. Не має жодних обмежень для творчого лету її фантазії. «Моя творчість – це глибоко своєрідна сфера власного духовного життя, самовираження і самоствердження. Вона відкриває в душі ті потаємні куточки, в яких заховані джерельця добрих почуттів та допомагає відчувати красу оточуючого світу», - говорить Тетяна.



Її роботи живі та різнобарвні. Захоплюють своєю неймовірною народною енергетикою. Чого варті півник із справжніх пір’їн на картині «Оберіг мого дитинства», хатка під солом’яним дахом, справжні квіти, які розцвіли навколо. Любов’ю та повагою до історії рідної країни дихає картина «Цінуємо пам'ять поколінь», тихим смутком і душевністю – «Осінній дощик», життєдайністю та силою - «Маки червоні знову розквітають».

Дівчинка розповіла, що під час останніх літніх канікул відпочивала у місті Одеса, а саме в Українському Дитячому Центрі «Молода гвардія», де 23 серпня відбувся ІХ Всеукраїнський дитячий конгрес «Зіркові канікули у Світі талантів 2015». Також вона брала участь у міжнародному фестивалі-конкурсі «Хортиця – серце Європи», який проводився у Дні польської культури в Україні. Одна з її робіт «Україна – єдина», в рамках Міжнародного проекту «Діти України – дітям миру», була передана послом Палестини в Україні до Ізраїлю єрусалимському патріарху Фіофілу.

Таня Гаврилюк дуже талановита, творча і багатогранна особистість, наше місто може пишатися такою землячкою. Її творче кредо : « Ти міркуй, фантазуй і твори!» допомогло здобути багато нагород, ось лише деякі з них:
- Бучанський стипендіат міського голови А.П.Федорука 2014/2015 навчального року;
- Міжнародний фестиваль-конкурс «Сяйво сердець» ( Гран-Прі ) ;
- Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «Соняшник» ( Гран-Прі) ;
- Міжнародний фестиваль – конкурс «Хортиця – серце Європи» ( Гран-Прі) ;
- диплом за активну участь у міжнародному проекті « Діти України – дітям миру», який проходив з 28 квітня по 5 травня 2015 році в Ізраїлі.

З великим задоволенням і гордістю запрошуємо всіх бажаючих на виставку робіт юної художниці, яка проходить у приміщенні Бучанської міської бібліотеки для дорослих (вул. Енергетиків,19) за підтримки Бучанської міської бібліотеки для дітей та Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Наші колективи впевнені, що враження ваші будуть незабутніми і ви отримаєте справжнє естетичне задоволення.
0 0

газета: "Бучанські новини" №38 від 18 вересня 2015 року
бібліотека
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.