ЛЮБИМО ТЕБЕ, БУЧА!

Репортаж про урочисте святкування 114-го Дня народження міста

ЛЮБИМО ТЕБЕ, БУЧА!Святкові велелюдні урочистості минулими вихідними заполонили всю центральну частину Бучі і Міський парк. Були події на найбільш вимогливий смак – для матусь і дітей, козаків і козачат, гурманів і меломанів, для зацікавлених і цікавих, любителів віддавати і любителів сприймати, талановитих і тих, хто в пошуку, волонтерів і меценатів…

День міста – це чудова нагода освідчитися у коханні рідному місту, відсвяткувати досягнення й перемоги, відзначити самовідданість земляків, порадіти, поспівчувати, підбадьорити та й просто у спілкуванні з такими самими, як ми самі, наповнено і красиво провести час.

В тобі є те, чого немає в інших.
Тримають небо всі твої дерева.
Я так люблю ці вулиці і парки.
І раю іншого, як Буча, нам не треба.
З тобою, Буча, дихається легше.
Ми разом переможемо невдачі,
Яким би нелегким життя це було.
З тобою, рідне місто, я ніколи не заплачу.




Урочистості почалися дуже незвично і тепло – із заклику відкрити назустріч один одному серця і привітати один одного оплесками. Глибоке щемливе відчуття заполонило все єство молодих і старших містян у цьому акті нашого духовного єднання як громади. Прекрасна наша мала батьківщина, любимо її всім серцем з перших наших кроків по її залитій щедрим сонцем землі. Назавжди з нами її вулиці та парки, її смачне повітря й запашні квіти. Тут наше життя, тут, під покровом Всевишнього, розростається наше родове дерево, тут збагачуються любов’ю наші серця, тут наповнюється європейським змістом наш громадянський менталітет.
Молитву за мир, за життя, за мужність, силу і витримку наших воїнів і незалежність України та її народу звершив священик о. Андрій, настоятель Української Православної церкви всіх святих землі і Русі-України.


З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Анатолій Федорук. Містян і гостей Бучі привітали почесні гості – голова Київської ОДА Володимир Шандра (при цьому очільник Київщини подарував дітям міста комп’ютерний клас), перший заступник голови Київської ОДА Ярослав Добрянський, виконавчий директор Київського регіонального відділення Асоціації міст України Гаррі Мартін.


Почесними грамотами та пам’ятними медалями Київського регіонального відділення Асоціації міст України були відзначені – секретар Бучанської міської ради Василь Олексюк, Гаврилівський сільський голова Олег Бондаренко, Луб’янківський сільський голова Леся Фільченко, Синяківський сільський голова Павло Єрига, в.о. Блиставицького сільського голови Світлана Микиша, Ворзельський селищний голова Олександр Венгрик.

Серед гостей свята делегації від сусідній територіальних громад – Ірпеня, Коцюбинського, Гостомеля, Ворзеля, Немешаєвого. Вони тепло привітали бучанців і вручили місту пам’ятні подарунки.
З особливою теплотою бучанці вітали захисників Вітчизни, які на сході країни боронять свободу та суверенітет нашої держави. Бурхливими оплесками приймали присутні 17-х земляків, які один за одним піднімалися на подіум за нагородою – медаллю «За заслуги перед містом Буча». Подяку від міського голови отримали волонтери – за мужність, самовідданість, дієву підтримку військовослужбовців України та мирного населення в зоні АТО. Зокрема, це – отець Микола Кригін, Микола Григорусь, Ігор Бартків, Світлана Ярмола та інші


Подяку від міського голови та вдячність за відданість отримали також 7 мужніх чоловіків, які навіть під ворожими кулями зводили фортифікаційні споруди в Луганській області – опорні пункти по лінії розмежування.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять восьми загиблих героїв-бучанців, які були посмертно нагороджені пам’ятною медаллю «Захиснику Вітчизни». Цю нагороду отримали їхні рідні в День Незалежності нашої держави. Крім того, на Київській площі проходив збір підписів зі звернення до Президента України про присвоєння Максиму Ридзаничу звання «Герой України» (посмертно).

В День народження Бучі міський голова Анатолій Федорук привітав всіх, хто докладає максимум зусиль і снаги, аби розквітала наша Буча, хто своєю наполегливою працею примножує добробут рідного міста. За багаторічну сумлінну працю, високі професійні досягнення, особистий внесок у розбудову та розвиток Бучі медаллю «За заслуги перед містом Буча» були нагороджені – генеральний директор ТОВ «Б.І.І.А.К» Сергій Пашинський, директор ТОВ «Будмоноліт» Анатолій Белінський, лікар-терапевт Бучанської міської поліклініки Клавдія Радченко, директор спеціалізованої ЗОШ №5 Михайло Наконечний. Подяками Бучанського міського голови та цінними подарунками були відзначені працівники галузей освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення та комунальної сфери. Цінні подарунки отримали вісімнадцять Почесних громадян міста Буча, серед яких четверо – жінки.


Анатолій Петрович сердечно привітав шість пар молодят з одруженням і від імені всієї громади побажав їм довгого подружнього життя та вручив цінні подарунки. Міський голова привітав подружню пару, яка справила «золоте» весілля, і побажав їм доброго здоров’я та залишатися такими ж енергійними, люблячими, привітними та відкритими на добро. Це подружжя Озерових – Василь Васильович та Галина Кузьмівна.


Три нових громадянина міста народилися саме напередодні Дня Бучі. Це Захар Богуш, Тимофій Столяренко та Юлечка Дехтярчук. Щасливі батьки отримали привітання та цінні подарунки від міської влади.
Насамкінець на подіум піднялися учні бучанських шкіл, стипендіати Бучанського міського голови в номінаціях «Реалізація набутих знань», «Науково-дослідна робота», «Музична, образотворча, літературно-мистецька та інші види творчої діяльності», «Високі досягнення в спорті».


Далі було визначення переможця у фестивалі параду дитячих візочків «Я маленький патріот», найбільшого майстра випічки «Гостинного короваю Бучі», концерт заслужених колективів Київщини, гуртів та молодих зірок Бучі. Глядачів порадувала своєю майстерністю Національна заслужена капела бандуристів України.

Більше фото - в фотогалереї>>>
1 0

Микола ДЕМ’ЯНОВ 
газета: "Бучанські новини" №37 від 11 вересня 2015 року
День міста, Буча, відеосюжет, фотофакт
 Інші новини по темі:
Гімн міста Буча

Гімн міста Буча

Бучанський музей
Пісня "Про Бучу"

Пісня "Про Бучу"

Молодіжне слово
Любити рідне місто – Любити Україну

Любити рідне місто – Любити Україну

Бучанські новини
6 грудня, м.Буча: Відбудуться урочистості до Дня Збройних сил України

6 грудня, м.Буча: Відбудуться урочистості до Дня Збройних сил України

Буча та регіон
З днем народження, Буча!

З днем народження, Буча!

Буча та регіон
День Бучі – свято талантів!

День Бучі – свято талантів!

Бучанські новини
14  вересня, місто Ірпінь: День міста, програма святкових заходів

14 вересня, місто Ірпінь: День міста, програма святкових заходів

Буча та регіон
15-16 вересня: БУЧА - З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, РІДНЕ МІСТО!

15-16 вересня: БУЧА - З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, РІДНЕ МІСТО!

Буча та регіон
План проведення заходів 8-9 травня, м. Буча

План проведення заходів 8-9 травня, м. Буча

Бучанські новини
Новий рік для Бучі: що віщують зорі

Новий рік для Бучі: що віщують зорі

Бучанські новини
Міський голова привітав з Днем міста Буча

Міський голова привітав з Днем міста Буча

Буча та регіон
І навчання, і робота

І навчання, і робота

Бучанські новини
Від молоді для молоді

Від молоді для молоді

Буча та регіон
Кращі скульптори України подарують Бучі свої витвори

Кращі скульптори України подарують Бучі свої витвори

Бучанські новини
У Бучі відбудеться міжнародний фестиваль «Садів світу»

У Бучі відбудеться міжнародний фестиваль «Садів світу»

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.