Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Бучанці святкували День Державного прапора

Бучанці святкували День Державного прапора



Вранці 23 серпня бучанці вже традиційно прийшли до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку для відзначення Дня Державного прапора. Святковому зібранню під куполом голубого неба, осяяного золотим промінням щедрого сонечка, передувала урочиста хода громадян міста з розгорнутим великим прапором. Блакитно-жовте полотнище привітно колихалося неначе схвильований хлібний лан в такт бадьорих кроків нашої шкільної молоді.



Фотозвіт з Дня Прапора >>

Ми пишаємося тим, що у нас є Україна, країна з невичерпною скарбницею культури і традицій. Але головне наше багатство – люди, які цінують те, що вони українці. І знають, що будь-які негаразди можливо подолати лише разом: за допомогою віри, надії та любові.
Основна мета цього свята – єднання українського народу у справі зміцнення і розвитку своєї держави, захисту її суверенітету і територіальної цілісності, утвердження патріотизму, а також гідне вшанування борців всіх поколінь за незалежність України.
Український національно-державний прапор прийшов до серця нашого народу тернистими шляхами. Під час історичних звершень він ставав символом боротьби за національні та соціальні права. Нині державний прапор святкує своє відродження. Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

До присутніх зі словом привітання звернулася заступниця Бучанського міського голови Лариса Матюшенко. Вона наголосила на великому значенні нашого Державного Прапора для зміцнення та згуртування нації, розвою України. Сьогоднішнє свято, як і минулорічне, дещо потьмарене війною. Серед нинішніх наших випробувань Державний прапор став ще й закликом до оборони країни від бандоформувань та прямої агресії на сході, символом духовної сили та військової звитяги українців.
Далі слово надається військовому капелану, голові Координаційної ради військових АТО у місті Буча Анатолію Кушнірчуку.


-----------------------------------------------------------
День національного Прапора України. місто Буча, 2015 рік.
Студія: «Аудіо Відео Арт Медіа» (АВА Медіа)
[email protected]
------------------------------------------------------------

Далі була проголошена загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими у боротьбі за незалежність України, зокрема у зв’язку з подіями Революції Гідності та відстоюванням територіальної цілісності нашої держави у районі проведення антитерористичної операції. Присутні вшанували всіх загиблих хвилиною мовчання.
Право підняти прапор надане – бійцю батальйону «Київська Русь» Валентину Поцюхіну, десантнику 95-ї аеромобільної бригади Олегу Козиренко, волонтерам Жанні Каменєвій та Марії Микитюк.
Кульмінацією свята став злет прапору в небо на повітряних кульках, які запустили маленькі діти. Прапор піднімається під пісню Тіни Кароль «Україна - це я!»

В цей урочистий день всі присутні з широко відкритими очима дивилися вгору і вперед – в майбутнє, сподіваючись на мир і спокій та зміни в нашому суспільстві лише на найкраще. Сьогодні ми дбаємо про прийдешній день для майбутніх поколінь. Лише у єдності та порозумінні ми подолаємо будь-які негаразди заради своїх дітей та майбутніх поколінь.

Нехай же прапор миру високо майорить над Україною. Нехай ніколи сльози не захмарять безкрайої блакиті нашого неба. Нехай посмішки дітей, як сонце, зігрівають і наповнюють радістю наші серця!


ПРАПОР У СЕРЦІ

Не знаю, яку ціну має для тебе наш Державний Прапор. Я скажу, яку ціну він має для мене. Раніше я сприймав його, просто як стандартний атрибут держави. Він позначає державні установи і будівлі. Без нього не може обійтися жодне національне свято. Коли відбуваються міжнародні події і майорять прапори різних держав, я завжди шукаю очима свій український прапор.
У свого дідуся, який жив ще у минулому сторіччі, я запитав: «А що для тебе значить прапор України?» Він сказав: «Синку, синій колір – це є символ синього неба, де живе Бог. І він благословляє нашу країну настільки сильно, ми маємо так багато хліба – символом якого є жовтий колір – що можемо насититися самі та ще й нагодувати нужденних».

Два роки тому, коли почалася Революція Гідності, для мене прапор України став незмінним символом людей, які захотіли жити в іншій, кращій державі. Коли рік тому почалася військова агресія на сході, для мене прапор України став незмінним символом відстоювання державності, суверенності та незалежності нашої великої держави.

Я пам’ятаю, коли воїни-захисники нашої держави ставали на коліна перед цим прапором, цілували його, а потім складали і ховали ближче до серця. З прапором коло серця вони йшли захищати нашу Батьківщину. При спробі встановити прапор нашої держави над Луганськом 21 липня загинув наш бучанець Микола Королько, батько двох дітей.
Понад 300 військових з Бучі сьогодні, в цей час, тримають оборону під цим же Державним Прапором. Ми, бучанці, глибоко сумуємо через втрату восьми наших військових. Їх ми також поховали в рідній землі під цим же прапором. Я на власні очі бачив, як в Донецькому аеропорту наші військові брали маленьку Біблію, де закладинкою слугувала фотографія сім’ї або дитячий малюнок, обгортали її в Державний Прапор, клали ближче до серця та йшли боронити нашу державу.

У нас, волонтерів, є прапор. Він весь списаний військовими різних батальйонів та бригад. Багатьох з тих, хто написав своє побажання, вже немає серед живих. Цей прапор буде завжди пахнути для мене війною.
Сьогодні прапор має для мене надзвичайно високу цінність. Він означає мирне небо, жито-пшеницю і хліба удосталь. Він означає захист держави ціною нашого власного життя. Він не просто висить на будинку, де я живу. Він – у моєму серці. А що для тебе значить прапор України?

Анатолій КУШНІРЧУК,
військовий капелан, голова Координаційної ради військових АТО у місті Буча
1 0

Микола Дем`янов, фото автора 
газета: "Бучанські новини" №35 від 28 серпня 2015 року
День прапора
 Інші новини по темі:
Любіть Україну!

Любіть Україну!

Буча та регіон
Бучанці святкували День прапора

Бучанці святкували День прапора

Бучанські новини
День державного прапора у Бучі

День державного прапора у Бучі

Бучанські новини
Урочиста хода до Дня прапора (фотофакт)

Урочиста хода до Дня прапора (фотофакт)

Буча та регіон
Бучанці вшанували День Прапора

Бучанці вшанували День Прапора

Буча та регіон
Бути патріотом держави

Бути патріотом держави

Бучанські новини
День Державного прапора у Бучі (фото, відео)

День Державного прапора у Бучі (фото, відео)

Буча та регіон
23 серпня між Бучею та Ворзелем піднімуть Державний Прапор України

23 серпня між Бучею та Ворзелем піднімуть Державний Прапор України

Буча та регіон
Свято, яке завжди з нами...

Свято, яке завжди з нами...

Бучанські новини
Віктор Янукович: «Країна повинна об`єднатись!»

Віктор Янукович: «Країна повинна об`єднатись!»

Буча та регіон
24 серпня, м. Ірпінь: Афіша заходів присвячених Дню Незалежності України

24 серпня, м. Ірпінь: Афіша заходів присвячених Дню Незалежності України

Буча та регіон
На Київській площі святкували День молоді

На Київській площі святкували День молоді

Буча та регіон
Роздуми  про незалежність

Роздуми про незалежність

Бучанські новини
Для нашої Незалежності кожен голос – вагомий

Для нашої Незалежності кожен голос – вагомий

Бучанські новини
Україна починається з кожного з нас

Україна починається з кожного з нас

ВИКОНКОМ
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.