Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » У Бучі будується сквер імені Л.Ревуцького

У Бучі будується сквер імені Л.Ревуцького

Його звали Лев Миколайович, а дружину Софія Андріївна — все, як у графа Толстого. Але крутої вдачі свого тезки Ревуцький не мав. Він був дуже м’якою людиною, не любив полювання й до всього на світі ставився, як до живого. Можливо тому він обрав для своєї садиби місце в мальовничій Бучі.
Він любив вдивлятися в зорі, для чого мав телескоп, маючи (в ті роки!) власне авто, любив ходити пішки, ганяв по шалених трасах на велосипеді навіть коли йому було за 80.

Левко Ревуцький зробив так, аби наша українська музика увійшла у світову культуру як рівна, не втрачаючи своєї автентики. До нього українські композитори спиралися на етнографічну мелодику, а він цей етнографізм зробив екзотикою та вивів на новий рівень.

В нашому місті на честь великого композитора назвали вулицю, дом творчості, а також будується новий сквер його імені.

Саме біля того місця, в межах вулиць Шевченка, Полтавська та Ватутіна, де колись була садиба Ревуцьких, вже до Дня Незалежності буде відкрито Сквер імені Левка Ревуцького. Близько 4,5 га будуть вкриті зеленню, алеями, пішохідними та вело- доріжками, а також буде встановлена скульптурна композиція, присвячена композитору. Сквер буде закінчуватися Великоднім парком, утворюючи єдиний ландшафтний ансамбль.


Наше місто знане як сучасне, розвинене та надзвичайно красиве! Нова історична візитівка Бучі буде не тільки прикрашати, а й нагадувати про великого митця Левка Ревуцького.


НЕЗАБАРОМ В БУЧІ ВІДКРИЄТЬСЯ СКВЕР ІМ.РЕВУЦЬКОГОЙого звали Лев Миколайович, а дружину Софія Андріївна — все, як у граф...

Posted by Бучанська міська рада - офіційна сторінка on 22 Июнь 2015 г.
1 0

парк, фотофакт, міські новації
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.