» » » Морожену рибу з червячками не бажаєте?..

Морожену рибу з червячками не бажаєте?..

Морожену рибу з червячками не бажаєте?
або що показали результати порушень санітарного законодавства на харчових об’єктах м. Бучі


Днями знайома журналістка з однієї центральної газети вирішила придбати заморожену рибу на міському ринку, що знаходиться біля залізничної колії (не плутати з Бучанським ринком ТОВ «Кооператор-сервіс». І мала необережність прислухатися до порад однієї продавщиці рибного відділу і купити у неї 1 кг риби. Яке ж було здивування покупця, коли вже дома вирішила її обробити та засмажити. У нутрощах рибини копирсалися… живі черви, а на жабрах подавали ознаки життя личинки!

Наступного дня з таким уловом журналістка повернулася до своєї мудрої порадниці. Остання, роблячи вигляд, що нічого не трапилося, намагалася нахабним чином пошити покупця у дурні, при цьому висловлюючи свою версію, начебто це не личинки, а кишки… на жабрах. Звичайно, у таку нісенітницю не вірила і сама господиня проданого товару, дивлячись на покупця своїми, начебто, невинними очима. І, звичайно, ніхто їй не повірив. Не дивлячись на те, що вона всіляко намагалася нав’язати свою думку. Зважаючи на ситуацію, що склалася, їй було запропоновано піти до адміністрації, де і вирішилися це питання. Звичайно, на це продавщиця не погодилася і з біллю у серці вимушена була віддати 50 грн., замість 54. Але це так, то вже була дрібниця. Ну такий вже у неї характер, така патологія, можна сказати діагноз, хоча б на чотири гривні, але надурити покупця, інакше вночі спати спокійно не зможе... Наостанок вона подарувала такий погляд… наче саме покупець була вина у цьому випадку. Ще кілька хвилин ображена продавщиця стояла за своїм прилавком, який без перебільшення був у занедбаному вигляді, навколо якого знаходилося чимало рибин, оскільки вся вона вже не вміщувалася у морозильні вітрини, і на яких вже давно полювали мухи.

Якщо вам доведеться отоварюватися на цьому ринку, подивіться уважно навколо. Впевнений, цю колоритну продавщицю за її, умовно кажучи, робочим місцем, ви відразу пізнаєте…


А тим часом…


На останньому засіданні виконавчого комітету Бучанської міської ради, яке відбулося 17 червня начальник Ірпінського міжрайонного управління Головного управління Держсаніпедслужби у Київській області Г.Савчук проінформував присутніх «Про дотримання Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення щодо профілактики інфекційної та паразитарної захворюваності серед населення Бучі». Доповідач зокрема підкреслив, що цього року має місце підвищення захворюваності на гастроентероколіти в 1,7 рази у порівнянні з аналогічним періодом за минулий рік. За 1-ше півріччя 2014 року було перевірено 29 харчових об`єктів. Виявлені порушення санітарного законодавства у наступних об’єктах торгівлі:

Магазин ТОВ «ЕКО» (м. Буча, вул.. Комсомольська,12): вода проточна відсутня в цеху первинної обробки овочів. Виробнича гігієна працівників кулінарного цеху не дотримується. Правила обробки яєць не дотримується. Не впорядковано зберігання виробничого інвентаря. Виробнича та особиста гігієна працівників кулінарного цеху не дотримується. Висівались бактерії групи кишкової палички в салаті «олів`є». Медичні огляди працівники проходять не своєчасно.
СупермаркетТОВ «Симпатик» (м. Буча, вул.. Нове-шосе, 48). Виробнича та особиста гігієна працівниками кулінарного цеху не дотримується. Висівались бактерії групи кишкової палички в салаті «По-корейськи».

На об`єктах громадського харчування виявлені такі порушення:
Кафе «Сіті Фреш» ТОВ «Фреш Фуд» (м. Буча, вул.. Нове-шосе, 48) порушується асортимент, вказаний в експлуатаційному дозволі, проводиться виготовлення кондитерських виробів з кремом, умови для їх виготовлення відсутні. Товарне сусідство та температурні регламенти при зберіганні харчових продуктів в холодильному обладнанні не дотримуються. Розробний інвентар використовується не за призначенням. Виробнича та особиста гігієна працівниками не дотримується.
Ресторан «Картопляна хата» ТОВ «Прийм» (м. Буча, вул.. Комсомольська, 12) виробничі дільниці використовуються не за призначенням, не впорядковано зберігання овочів. Розробні столи та розробний інвентар використовується не за призначенням. Правила миття посуду не дотримуються. Документація ведеться не своєчасно. Санітарного одягу не достатньо, головні убори у працівників відсутні. Виробнича та особиста гігієна працівниками не дотримується.
За виявлення порушення санітарного законодавства на харчових об`єктах накладено 7 штрафів на суму 1122 грн, 2 фінансові санкції на суму 80,38 грн.

Редакція газети «БН» запрошує до розмови адміністрації торговельних закладів, про які йде мова вище, щоб надрукувати їхню відповідь стосовно виявлених недоліків та прийняттю заходів по їх усуненню.
Володимир ЕННАНОВ 
газета: "Бучанські новини" №25 від 4 червня 2014 року
  17
 QR-код адреса статьи
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати новини на сайті можна тільки протягом 370 з дня публікації.