Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » 28 січня відбувся круглий стіл та тему обговорення суспільно-політичної ситуації в країні

28 січня відбувся круглий стіл та тему обговорення суспільно-політичної ситуації в країні

28 січня Бучанський міський голова Анатолій Федорук зініціював проведення «круглого столу» за участі влади, громадських та релігійних організацій. Приводом до зібрання стало обговорення суспільно-політичної ситуації, яка склалася сьогодні в країні. Обговорити не лише в загальному, але й в контексті нашого міста.

Питання, яке наразі турбує кожного, вийшло за рамки суто політичної площини і потребує вивчення, аналізу, аби максимально безболісно вийти з кризи. Це можливо лише з врахуванням думок різних людей – за професією, віком, вподобаннями.

Приємно відмітити, що Буча, яка успішно розвивається, не стала епіцентром ворожнечих подій і зіткнень. Мабуть, тому, що більшість конфліктів на місцях виникає через непорозуміння влади і громади. У нас з цим, на щастя, все в порядку.
Насамперед, своє бачення ситуації висловив мер міста Анатолій Федорук.


«Усі ми є носіями державної політики. Виходячи з того, можу передати запевнення голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка, які він отримав на зустрічі з Президентом держави Віктором Януковичем, про те, що при розвитку будь-яких сценаріїв подій в країні, українська влада не дасть розпорядження про застування зброї по відношенню до мирних акцій громадян.

Впродовж конфліктного періоду, аналізуючи випадки з побиттям людей, трагічними наслідками, можу говорити, що в принципі влада прямого доручення щодо розгону мирних демонстрацій не давала. І вона є послідовною у своїх діях.

Інша справа, що зараз у суспільстві певними групами дуже сильно політизується та чи-інша ситуація. При цьому за мету ставиться не обстоювання інтересів прав і свобод громадян, а фактично робляться спроби щодо перевороту і захоплення влади. Адже здобуття влади в незаконний спосіб, виходячи зі світової практики, розцінюється по-іншому. Тож, сьогодні Президент, Верховна Рада, всі державні інституції, які є при владі (зокрема, органи місцевого самоврядування), – обрані в законний спосіб. Більше того, приємно, що більшість питань, які були «каменем спотикання» - розглянуті і врегульовані (зокрема, скасування законів від 16 січня, амністія для учасників мирних зібрань та ін.). Сподіваюся, що всі спірні моменти найближчим часом вдасться вирішити остаточно.


Головне завдання влади всіх рівнів – забезпечити життєдіяльність усіх державних установ. А що стосується нашого міста, то – забезпечити функціонування усіх без виключення органів, структур соціальної сфери, освіти, медицини для того, щоб не було перебоїв з наданням послуг. Не можна допускати, щоб люди відчули якийсь дискомфорт.
Зважуючи на все це, наша зустріч є доречною, щоб обговорити питання як загальнодержавного рівня, так і в контексті тих подій, що відбуваються у нас: яким чином територіальна громада реагує на ті чи інші виклики.

Міська рада, як найвищий представницький орган нашої територіальної громади, не залишилася безучасною до всіх подій.
Коли відбулися перші розгони демонстрацій і побиття студентів, відповідно відразу відреагували – прийняли звернення, в якому засудили прояви насильства. Наші колеги з інших адміністрацій також прийняли звернення, виходячи зі своїх бачень розвитку подій. Але до громад не дослухалися і ескалація конфлікту продовжилася.


Щодо останніх подій в Києві, то Бучанська міська рада також відреагувала, і більшість депутатів висловили своє занепокоєння – звернулися до релігійних організацій, щоб вони допомогли владнати конфлікт.

Приємно, що Церква справді виступила третьою силою. Політики почали домовлятися, влада і опозиція почали чути один одного. Маю надію, що ті заходи, які проходять у столиці, дадуть певний здоровий імпульс для всього суспільства, щоб за столом переговорів можна було розв’язати дану ситуацію», - сказав міський голова.

Як вже зазначалося, кожен представник громадської організації, настоятелі церков, громадські діячі, ветерани ліквідатори-чорнобильці, журналісти мали можливість висловити свою думку і бути почутими. Обговорили і проблемні питання, які є в місті, щоб у результаті був позитив для громади. Як і передбачалося, позиції людей були різними, іноді – навіть протилежними, що є нормальним. Але всі вони – однозначно проти кровопролиття.
Наприклад, позиція церкви – За мир!


«Ми молимося за кожного. Будь-які прагнення, навіть в добрих цілях, не виправдовують кровопролиття. А ще варто бути більш толерантними, адже навіть демонстрації в Києві не говорять про настрої 100% нації. Усі думки різні, як і самі люди», - зазначив настоятель храму Ікони Божої Матері «Почаївська» Михаїл Колочавін.

«Усе залежить від нас, треба берегти спокій суспільства» - каже священик цього ж храму отець Анастасій.

А настоятель церкви «Всіх святих землі Русі України» Андрій Галавін додав: «Поки не буде відповідальності – буде біда. Єдиний вихід – повертатися у законне русло і треба починати з тих, хто приймає ці закони».

Голова бучанської міської організації Товариства Червоного Хреста Йосип Краснодемський сказав: «Ми – поза політикою. Допомога кожному – це суть нашої організації».

А от один із лідерів руху екомобілебудування, житель Бучі Микола Парафенко навпаки, у політиці досить обізнаний. У його наукових доробках – своє бачення і визначення тих чи інших процесів, які відбуваються в країні. Власне, цими ідеями він поділився і з учасниками «круглого столу». Зокрема, чоловік зазначив: «Якщо сьогодні у влади не буде честі, то завтра в країні не буде майбутнього і хліба».

Свою думку висловив і голова Бучанської ради ветеранів, полковник у відставці Іван Крутько: «Ми проти застосування сили, але й проти не зовсім гарних намірів опозиції, які прагнуть заволодіти «кріслами» і не думають про народ. Ми одна сімя – ми Україна. І хочеться, щоб нами керували розумні, виважені люди. Ми – за мирне вирішення питання», - говорить він.

Свою позицію озвучив голова Ради громадських молодіжних організацій Бучі Володимир Карплюк: «Приємно, що проявилася свідомість наших земляків, українців. І це абсолютно відрізняє нас від багатьох пострадянських країн. Але хотілося б з ракурсу державних подій перейти на місцеві. Не потрібно проявляти агресію, як це сталося у випадку підпалу відділу міліції, не треба шукати винних і їх карати. Це – дорога в нікуди. Лише діалог і взаєморозуміння – ось головні способи вирішення проблемних питань».

Цю думку розділяє і секретар Бучанської міської ради Василь Олексюк. «Якою б не була політична ситуація в країні, не варто забувати, що ми єдина територіальна громада. Ми живемо, працюємо і хочемо добра на спільній території. Тому про якісь ворожнечі, супротив у нашому місті не може бути й мови», - наголосив він.

Крім того, під час цієї зустрічі депутат Бучанської міської ради від фракції ВО «Батьківщина» Олег Квашук повідомив, що йому делеговано повноваження на місці створити Народну раду. «Ми не збираємося захоплювати ніяких приміщень, - уточнив він. - Ми хочемо, щоб жителі Бучі відчули зміни на краще у повсякденному житті якнайшвидше. Будемо діяти у цьому напрямку».

На що присутні відповіли, що в демократичній країні ніхто не забороняє організовувати ті чи інші утворення, якщо вони спрямовані в мирне русло і є на користь людям.

Серед членів новоствореного органу влади є місцеві депутати та активні представники територіальної громади. Народну Раду підтримали політичні сили «Батьківщина», «Нові обличчя», «Пора» та ряд місцевих громадських організацій.
А загалом усі учасники «круглого столу» відзначили безсумнівний позитив таких зустрічей, які допомагають досягнути компромісу. Вони переконані, що потрібно зустрічатися й в майбутньому, адже наше життя «підкидає» чимало актуальних тем для обговорення, ситуацій, які потрібно вирішувати.
3 -2

газета: "Бучанські новини"
 Інші новини по темі:
Звернення до чоловіків Бучі!

Звернення до чоловіків Бучі!

Буча та регіон
18 лютого: Круглий стіл 'Децентралізація. Погляд місцевої влади"

18 лютого: Круглий стіл 'Децентралізація. Погляд місцевої влади"

Буча та регіон
Круглий стіл на тему: «Духовне та фізичне здоров’я молоді – майбутнє нації»

Круглий стіл на тему: «Духовне та фізичне здоров’я молоді – майбутнє нації»

Буча та регіон
Фонд громади Приірпіння інформує

Фонд громади Приірпіння інформує

Буча та регіон
14 грудня, Буча: Круглий стіл "Налагодження ефективного діалогу..."

14 грудня, Буча: Круглий стіл "Налагодження ефективного діалогу..."

Бучанські новини
Відбулися збори громадської ради міста Буча

Відбулися збори громадської ради міста Буча

ВИКОНКОМ
Реєстрація структурних утворень політичних партій

Реєстрація структурних утворень політичних партій

міська юстиція
АМУ взяла участь у круглому столі «Староста в громаді: статус, мета та завдання»

АМУ взяла участь у круглому столі «Староста в громаді: статус, мета та завдання»

Буча та регіон
Міський голова Анатолій Федорук про тарифи на комунальні послуги та газ

Міський голова Анатолій Федорук про тарифи на комунальні послуги та газ

Буча та регіон
Гімн – не «камінь спотикання»!

Гімн – не «камінь спотикання»!

статті і публікації
Ірпінь : відставка міського голови

Ірпінь : відставка міського голови

Буча та регіон
Комісія Київської облради - не встановила фактів порушень в діяльності посадових осіб Бучанської міської ради

Комісія Київської облради - не встановила фактів порушень в діяльності посадових осіб Бучанської міської ради

Буча та регіон
Анатолій Федорук закликав керівників розвивати місто

Анатолій Федорук закликав керівників розвивати місто

ВИКОНКОМ
Асоціація міст України готується до свого 15-річчя

Асоціація міст України готується до свого 15-річчя

Буча та регіон
«Режим забудови та використання територій міста Буча»

«Режим забудови та використання територій міста Буча»

Буча та регіон
Коментарів: 3
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Sansanuch
  • Sansanuch (0)
  • Гостi
  • 30 січня 2014 19:33
А Федорук залишився в партії регіонів?))))))

0
kordon
  • kordon (0)
  • Гостi
  • 31 січня 2014 20:05
Цитата: Sansanuch
А Федорук залишився в партії регіонів?))))))

даже и не сомневайтесь ))), если власть поменяется, тогда перейдет в ту, это же не первый раз )))

0
ssh
  • ssh (0)
  • Гостi
  • 2 лютого 2014 23:31
надо инициировать расследование деятельности существующей власти, но это следующий этап нашей революции

0