Нелегка ноша листонош

Чи зможемо ми в час високих технологій та масштабної комп’ютерізації уявити своє життя без такої професії як листоноша? Навряд чи. Адже без людини, яка доставляє нам кореспонденцію від ділових партнерів, родичів та рідних, повідомлення на одержання грошових переказів, посилок, листів та бандеролей, грошову допомогу, значно ускладнилося б наше життя в суспільстві.

Листоноша доставляє поштові відправлення та періодичні видання, кореспонденцію, повідомлення на одержання грошових переказів, посилок, листів та бандеролей, грошову допомогу. У сьогоденні, не дивлячись на те, що частково роботу пошти виконує Інтернет і телефонний зв’язок, все ж таки існує безліч кур’єрських служб, а, значить, потреба в послугах листонош у нашому суспільстві є. Крім того, не варто забувати, що в багатьох віддалених районах держави пошта залишається єдиним шляхом зв’язку зі світом, оскільки телефонного зв’язку та Інтернету там немає. Тому листоноша, який приносить звісточку від родичів чи друзів, а також доставляє пенсію людям похилого віку — це бажана людина, яку всі раді бачити на порозі свого будинку.

У Бучанському поштовому відділені працюють переважно жінки. І очолює цей дружній колектив також жінка – Діна Калініченко, яка вже рік обіймає цю посаду. Але її трудовий стаж саме у цьому поштовому відділенні – 23 роки! А починала Діна Петрівна з посади оператора. Рік за роком набиралася вона життєвого та професійного досвіду, і коли постало питання кого саме призначити на відповідальну посаду керівника - ні у кого не виникало жодних сумнівів і вагань. Її кандидатура якнайбільше влаштовувала і безпосереднє керівництво і, що цілком зрозуміло, сам колектив. Саме від керівника, в першу чергу, залежить мікроклімат колективу, з яким настроєм і бажанням її підлеглі виходять на роботу. Адже далеко не останню роль в цій професії відіграють особисті характерні риси людей даної професії – уміння спілкуватися з клієнтами, доброзичливість та чуйне ставлення до громадян. Без цього неможливо стати професійним листоношею. Зверхнє ставлення і високомірність в роботі - недопустимі. Ті, хто вважають інакше, на посаді листоноші довго не затримуються. Тут працюють дійсно люди, які цінують свою професію, без перебільшення можна сказати за покликом душі і це, не зважаючи на невелику заробітну платню.


Серед таких людей - Вікторія Кондратюк, яка 23 роки свого життя присвятила професії листоноші. А цей рік для неї був особливим. За підсумками роботи, як краща листоноша, за другий квартал вона посіла 1 місце на Київщині!

Також трудовими здобутками може пишатися і листоноша Петро Шепелєв. Його відзначено як кращого за професією по м. Бучі. За що він отримав Подяку від міського голови Анатолія Федорука.
Добрих слів подяки заслуговують також заступник начальника Ганна Рудницька, оператор зв’язку Тетяна Жупікова і загалом весь колектив Бучанського поштового відділення.

Всі ви заслуговуєте добрих слів подяки. Саме ви, не дивлячись на пору року, на негоду вмієте радувати своїм візитом людей, які з нетерпінням чекають листи або свіжі газети. Та зате, як приємно вручати людям святкові листівки, колекціонуючи їх усмішки. А скільки живе серед нас літніх самотніх людей далеко від родичів, яким бракує спілкування, і для них прихід листоноші — це свято.
3 -2

Володимир ЕННАНОВ 
газета: "Бучанські новини" №40 від 11 жовтня 2013 року
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Катерина

OFFline

Я поддереживаю статью о наших работниках почты. Спасибо им за их порой нелегкий труд!

1