Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Тепло в оселях: Підприємства готові розпочати опалювальний сезон

Тепло в оселях: Підприємства готові розпочати опалювальний сезон

26 вересня 2013 року відбулося чергове засідання 44 сесії шостого скликання Бучанської міської ради, яке вів мер міста Анатолій Федорук.
На порядку денному – питання житлово-комунального господарства, фінансові та юридичні пункти.

Будемо з теплом
У розпалі осінь, яка окрім яскравих барв принесла і прохолодну погоду. Тож, підготовка підприємств житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери міста до роботи в осінньо-зимовий період – питання №1 для багатьох жителів міста і регіону в цілому.
Про теперішню ситуацію проінформував завідував відділом ЖКГ Леонід Колосовський.

За його словами, у «віданні» Бучі знаходиться 24 котельні, які вже готові подавати тепло у помешкання людей. На всіх об’єктах виконано поточний ремонт, на деяких – замінено обладнання. У пристойному стані комунікаційні мережі.
Але не лише теплоносій у трубах – гарантія комфортного проживання. Підготовка до зими повинна бути комплексною і включати низку інших заходів. Наприклад, заміну вікон і дверей у під’їздах, ремонт дахів, утеплення стін. Як запевнили фахівці (вони ж – відповідальні за даний спектр роботи), все це вже виконано. А деякі незначні моменти, які виникають у процесі життєдіяльності, комунальні підприємства вирішуватимуть під час обслуговування житлового фонду.
Разом з тим, депутати все ж таки просили служби звернути більш ретельну увагу на стан дахів багатоповерхівок (вул. Енергетиків, 6, 11), які під час дощів протікають. Відповідно у помешканнях – сирість і грибок.
Також уточнили до чиїх обов’язків входить перевірка димових і вентиляційних каналів. Адже «закупорюються» вікна, вмикаються обігрівачі і збільшується навантаження на витяжки, від справності яких залежить безпека людей.

Так, представник газової служби повідомила, що за їх стан відповідає власник. Тобто, якщо мова йде про багатоповерхові будинки, то це – ЖЕК. Саме вони повинні залучати фахівців, перевіряти стан мереж і отримувати акт придатності димових і вентиляційних каналів.
Цього не заперечував і начальник КП «БУЖКГ» Володимир Кравчук. «Дійсно, ми маємо атестованих фахівців, які займаються централізованою перевіркою систем. Зокрема, дані роботи включили у програму підготовки до осінньо-зимового періоду. Інформацію про те, які об’єкти можна запускати, а які потребують ремонту – передали до газової служби. Але варто зазначити, що в процесі експлуатації, щодня, можуть бути якісь зміни: люди роблять ремонти, перепланування і від цього вентиляційні канали теж забиваються. Та на всі звернення реагуємо», - запевнив Володимир Денисович.
Тож, технічної затримки подачі тепла не повинно бути. Комунальники готові подати теплоносій у житлові будинки та об’єкти соцкультпобуту і чекають лише відповідного розпорядження. Уже розпочалося опалення дитсадків, лікарень, на черзі – житлові будинки.

Нова комунальна власність
Далі розглянули низку організаційно-комунальних питань.
Так, до комунальної власності територіальної громади прийняли трансформаторну підстанцію, яка знаходиться по вул. Тарасівська, 10-Д. Були технічні моменти, через які не можна було провести процедуру раніше (зокрема, заборгованість за електроенергію). Крім того, у даному мікрорайоні відновили кабель, який був пошкоджений, а нові мережі – працюють справно, - сказали фахівці.

Також на баланс Бучі прийняли два 16-квартирних житлових будинки з об’єктами інфраструктури (водонапірна башта, котельня, трансформаторна підстанція), які знаходяться у Військовому містечку. До виконавчих органів, з проханням взяти їх на обслуговування, звернулися тамтешні мешканці.
І навпаки – передали будинки, розташовані за адресою вул. Громадянська 2-А і 2-Б (колись вони зводилися силами Південно-Західної залізниці), до комунальної власності Ірпеня. Адже територіально вони розташовані в сусідньому населеному пункті, але чомусь роками були на обслуговуванні у нас. Тож, юридично виправили існуючу «оказію».
Продовжуючи тему, було прийнято рішення передати кооперативний будинок по вул. Комсомольській, 4 (який в центрі міста) на баланс і в обслуговування КП «БУЖКГ». Зазначимо, що з ініціативою про це виступили жителі багатоповерхівки, у яких не вистачає сил господарювати самотужки.
Рішенням сесії відбулася передача мереж в господарське відання та експлуатацію ПАТ «Облгаз», але при цьому вони залишаться на балансі Бучі.

Питання шкіл і садочків
Про готовність бучанських закладів освіти до нового навчального року інформувала заступник міського голови Лариса Матюшенко.
Вона повідомила, що всі школи і садочки вчасно і повноцінно приступили до роботи і прийняли своїх учнів. За літо скрізь провели поточні ремонти (загалом на ці потреби витратили 1 млн. 077 тис. грн. З них з міського бюджету – 454,616 тис. грн.), оновлювалося технічне забезпечення, придбали парти, меблі та інше необхідне обладнання.
Але депутати акцентували увагу на переповненості закладів освіти. У цьому навчальному році загалом відкрито 139 класів (у минулому – 107), які прийняли 3617 учнів. З них – 17 перших класів у які прийшло понад 400 учнів (у минулому році було 13 перших класів).
Загалом, кількість учнів збільшилася на 286, а діток у дитсадках – на 110.

«Так що ж робити?», - поцікавилися народні обранці. Зокрема, мова йшла про нову школу по бульв. Б. Хмельницького.
Що зроблено, аби об’єкт зводився, - відповіла Лариса Матюшенко.
«Проект на нову школу є, але будівництво виключно за бюджетні кошти не потягнемо. Всі документи подані на включення в обласну програму і це питання – одне з перших у черзі на розгляд. Адже спочатку «закривають» ті об’єкти, де вже триває будівництво, а потім приступають до нових. Зараз керівництвом області вишукуються кошти. Все, що від нас залежало, ми зробили» - пояснила заступник Бучанського міського голови.
Щодо прорахунків наскільки збільшиться потреба у кількості місць до шкіл і садочків в майбутньому, то складно робити якісь прогнози. Це ще залежить і від того, яка категорія населення проживатиме в Бучі – пенсіонери чи молоді сім’ї.
«Зазначу, що ще жодна дитина не залишилася в місті без освіти. Переконана, що так буде і в майбутньому», - сказала Лариса Матюшенко.

Містобудівна діяльність
Про роботу відділу містобудування та архітектури розповідала завідуюча – Валентина Ткаченко.
«Окрім повсякденних обов’язків, цього року зробили акцент на зборі вихідних даних Генерального плану Бучі, який зараз розробляється проектним інститутом «Діпромісто». Робота досить складна і відповідальна. Суттєвим недоліком, який позначається на швидкості збору даних, є відсутність відділу статистики в місті, в якому ми могли брати потрібну інформацію.
На сьогоднішній день відділ архітектури, відповідно до звернень громадян, надавав дозволи, містобудівні умови та обмеження тільки в тих випадках, якщо були розроблені детальні плани території», - розповіла Валентина Григорівна про роботу відділу.
Крім того, на сесії дали дозвіл на розробку низки детальних планів території. Тож, незабаром у місті планується зводити нові об’єкти соціальної сфери – житлові комплекси, об’єкти сервісу і торгівлі.
Також на сесії розглядалися й інші питання: розгляди заяв приватних підприємців; про порядок використання комунального майна та земельних ділянок територіальної громади міста; про вирішення питань регулювання земельних відносин громадян, підприємств, установ тощо.
газета: "Бучанські новини" №39 від 4 жовтня 2013 року
 Інші новини по темі:
На засіданні Бучанського виконкому розглянули  вісімдесят питань

На засіданні Бучанського виконкому розглянули вісімдесят питань

Буча та регіон
Будуть гроші - буде тепло

Будуть гроші - буде тепло

Бучанські новини
Виконком інформує: Важливе завдання – оздоровити дітей

Виконком інформує: Важливе завдання – оздоровити дітей

ВИКОНКОМ
Обласний лісгосп приєднають до Бучанського ЖКГ

Обласний лісгосп приєднають до Бучанського ЖКГ

Бучанські новини
Яка комісія за оплату послуг ЖКГ?

Яка комісія за оплату послуг ЖКГ?

Бучанські новини
Яблуні для Яблуньки

Яблуні для Яблуньки

Бучанські новини
Чи буде тепло в Бучі — залежить від Ірпеня..

Чи буде тепло в Бучі — залежить від Ірпеня..

ВИКОНКОМ
Буча: Житлово-комунальне господарство інформує

Буча: Житлово-комунальне господарство інформує

ВИКОНКОМ
VIII сесія Бучанської селищної ради

VIII сесія Бучанської селищної ради

Бучанські новини
12 грудня відбулася позачергова сесія Бучанської міської ради

12 грудня відбулася позачергова сесія Бучанської міської ради

Бучанські новини
У місті відкрився відділ ЖКГ

У місті відкрився відділ ЖКГ

Бучанські новини
План благоустрою Ірпеня

План благоустрою Ірпеня

Ірпінський вісник
Гуртожитки стануть власністю міста

Гуртожитки стануть власністю міста

Бучанські новини
Бучанський водоканал: Послуги з водопостачання та водовідведення виконуватиме БУЧАСЕРВІС (ЖЕК)

Бучанський водоканал: Послуги з водопостачання та водовідведення виконуватиме БУЧАСЕРВІС (ЖЕК)

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.