"Нічні візитери"

Коли вранці 9 вересня директор однієї з кав’ярень, що знаходиться у центрі Бучі прийшла на роботу, то відразу помітила, що вхідні двері в приміщення були відчинені. Хоча вона добре пам'ятає, що напередодні ввечері особисто їх зачиняла…

Придивившись пильніше, побачила на них сліди злому. Сумнівів не викликало: кількома годинами раніше до кафе завітали нічні візитери.
Викликали правоохоронців. При більш детальному огляді приміщення з'ясувалося, що зникли телевізор, ноутбук, ТВ-тюнер і, що найнеприємніше, кейс з установчими документами. Тим часом слідчо-оперативна група змогла знайти випадкових свідків, які бачили, як пізно вночі троє молодиків завантажували щось у легковий автомобіль, але не надали цьому факту ніякого значення. Про те, що це пограбування і гадки не мали... Якби ж вони виявили пильність і відразу повідомили про це співробітників міліції, то велика ймовірність того, що нічних візитерів вдалося б затримати «по гарячих слідах». Кримінальна статистика свідчить, близько 95 відсотків злочинів розкривається саме так.

На жаль, у цьому випадку час було втрачено. У подібних випадках порушується кримінальна справа і правоохоронці займаються пошуками зловмисників. У розмові з журналістом «БН» директор цієї кав'ярні поділилася своїми сумнівами у можливості розшуку крадіїв та притягнення їх до кримінальної відповідальності. Що ж, настрій її зрозуміти можна. Вона з добрих міркувань розпочала свою справу, були певні сподівання, що її кав'ярня, яка нещодавно гостинно відчинила свої двері для бучанців та гостей міста, стане улюбленим місцем відпочинку, і ось - така «вдячність»…

Мені пригадується один з подібних випадків, який більше року трапився в одному з приватних будинків Бучі. Саме про цю резонансну пригоду наш щотижневик раніше повідомляв: не встигли родичі одного відомого письменника його поховати і саме тоді, коли повернулися з поминального обіду, були шоковані побаченим – їх будинок пограбували. І це свавілля трапилося саме у скорботний час для родичів померлого. Ще невідомо, який біль був відчутнішим – смерть дорогої людини чи це пограбування. Немає нічого святого для тих, хто пішов на цей ганебний вчинок.

Як у пограбуванні кав'ярні, так і у цьому випадку особливих ілюзій на затримання грабіжників не було. І все ж цих двох покидьків міліція не тільки відшукала, але й порушила кримінальну справу. Один з цих крадіїв отримав реальний строк і відбуває покарання. А другий - помер у слідчому ізоляторі ще до винесення вироку. Така кара цим двом наркоманам. Слід сподіватися, що правоохоронці приймуть необхідні розшукові заходи і затримають цих нічних візитерів.

Готуючи цей матеріал, ми зателефонували до міліції і поцікавилися, яка склалася криміногенна ситуація з подібним видом злочину. На жаль, крадіжки з проникненням у кав'ярні та магазини - не поодинокі випадки. І їх господарям слід потурбуватися про проведення до них сигналізації або найняти сторожа. Чомусь у переважної більшості людей така логіка – подібне може трапитися з ким завгодно, але тільки не зі мною. Саме так думала і потерпіла власниця бучанського кафе. Тепер цей випадок навчив її не втрачати пильності і, в першу чергу, особисто потурбуватися про безпеку приміщення кав'ярні.
6 -3

Володимир ЕННАНОВ 
газета: "Бучанські новини" №38 від 27 вересня 2-13 року
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
ProGreSSivE
У меня 3.10 водворе где находится опорный пункт. Слили почти полный бак бензина. Гопота и наркоманы уже даже под боко милиции выступают. Тем самым насмееваясь над ними. А наша милиция только руками разводит. Дел много нас мало. Так потому и дел много то что нефига не делают. Вот их и некто и не боится.

1