«Дорогі» дороги...

Традиційна «біда» слов’ян – це дороги. Точніше їх відсутність або аварійний стан. Цьогорічна зима і «людський гнів» показали, що ще є над чим працювати як «Укравтодору», так і службам на місцевому рівні.
У Бучі на вдосконалення транспортної інфраструктури завжди виділяється чимала сума коштів. Приємно зазначити, що не лише з місцевої казни, але й з державного бюджету через різні програми, в яких беремо участь. І цей рік не став винятком. Паралельно відбувається як будівництво нових доріг, так і капітальний та поточний ремонт дорожнього полотна.
Тож, на що розраховувати жителям міста, які хочуть (і вже звикли) комфортно пересуватися – запитали у директора комунального підприємства «Бучабудзамовник» Світлани Демченко.

Будівництво
Мабуть, це найвищий і найбільш затратний «шматок» роботи. Одне діло латати ями, інша справа – починати щось з нуля. Але результат вартий того.
Насамперед, найближчим часом у місті планується «прокласти» шлях вздовж вул. Нове шосе (вартість робіт 4 млн. 150 тис. грн.), вул. Руденка (друга черга, 2 млн. 096 тис. грн.), вул. Мічуріна (3 млн. 091 тис. грн.), вул. Чорновола (2 млн. 029 тис. грн.), бульв. Б. Хмельницького (2 млн. 800 грн.).

Загальна вартість робіт складає 14 млн. грн. Кошти на ці потреби надходитимуть з державного бюджету. Та потрібно ще провести тендер, який визначить виконавця. Часто торги виграють підприємства, які багато років працюють на теренах Бучі та є «перевіреними». Це – «Агрошляхбудсервіс» (м. Бородянка), ТОВ «Б.І.І.А.К» (Бучанська генпідрядна організація), «Автомагістраль».
Безпосередньо до будівництва доріг служби планують приступити на початку осені.

Капітальний ремонт
Ще з 2012 року були заплановані роботи по відновленню асфальтного покриття вул. Польової (стоянка для міської поліклініки), вул. Набережної, вул. І. Франка.
Так як кошти знаходяться на розрахунковому рахунку в Бучанській міській раді тому роботи розпочнуться в в цьому місяці. Загальна сума робіт по капітальному ремонту доріг – 612 тис. грн.
Крім того, за кошти місцевого бюджету, у належний стан приводитиметься дорога комунальної власності по вул. Рубежівська (на суму 552 тис. 800 грн.).

За рахунок субвенції з державного бюджету обласному, будуть проводитися роботи з ремонту дорожнього полотна по вул. Некрасова (99 тис. грн.), вул. Горького (82 тис. грн.), вул. Депутатській (301 тис. грн.), вул. Піонерській (83 тис. грн.) і бульвару Б. Хмельницького (62 тис. грн.). Загальна сума робіт – 1 млн. 194 тис. грн.

Поточний ремонт
Не останню роль у благоустрої відіграє систематичне підтримання доріг в належному стані. Адже якою б ідеальною не була нова дорога, через декілька років експлуатації з’являються тріщини і вибоїни. У цьому випадку буде доречним поточний, ямковий ремонт автошляхів.

Так, через субвенцію з державного бюджету у планах – «підрихтувати» тротуарну доріжку із ФЕМів по вул. Жовтневій (98 тис. грн.), зробити поточний ремонт дороги комунальної власності по вул. Жовтневій (відрізок шляху від залізничного переїзду до вул.Яснополянській, 33 тис. 850 грн.).
А також – провести ремонт тротуарної доріжки вздовж вул Нове Шосе (26 тис.грн.), доріжки по вул. Вокзальній (спускатися з Мельників, 97 тис. 518 грн.), по вул. Енергетиків -26.0 тис.грн., вул. Я. Мудрого - 36тис. грн., вул. Кірова (83 тис.грн.) та провулку Комсомольському (23 тис. грн.).

Досить непростою залишається ситуація по вул. Гамалія. Хоча там частково був зроблений ремонт дороги, але після прокладання мереж каналізації стан шляху знову залишає бажати кращого. Кошти на відновлення вулиці виділені, але необхідно розробити проектно-кошторисну документацію на відновлення всієї вулиці.
За рахунок коштів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам проведені роботи з поточного ремонту вулиці Тарасівської , вул. Островського на загальну суму 200 тис.грн.
За рахунок коштів місцевого бюджету були проведені роботи по відновленню асфальтобетонного покриття по вул. Вокзальній.

Власне, після осінньо-зимового періоду з’явилося багато розбитих доріг, які потребують ремонту. Але все відразу зробити не можливо, тому кожна вулиця чекатиме своєї «черги»...
Людмила ГЛАДСЬКА 
газета: «Бучанські новини» №25 від 19 червня 2013 року
міські новації
 Інші новини по темі:
У місті замінюють мережі вуличного освітлення

У місті замінюють мережі вуличного освітлення

Бучанські новини
У Бучі відремонтують дороги на 6 мільйонів, а в Гаврилівці на 3 млн

У Бучі відремонтують дороги на 6 мільйонів, а в Гаврилівці на 3 млн

Буча та регіон
«БУЧАБУДЗАМОВНИК» - нове комунальне господарство

«БУЧАБУДЗАМОВНИК» - нове комунальне господарство

Бучанські новини
Лісова Буча: Через місяць-два стан покращиться

Лісова Буча: Через місяць-два стан покращиться

Бучанські новини
Світлана Демченко: «Люди бояться   вкладати кошти   в недобудовані об’єкти»

Світлана Демченко: «Люди бояться вкладати кошти в недобудовані об’єкти»

Бучанські новини
«Побороти» сніг...

«Побороти» сніг...

Бучанські новини
У Бучі будують площу Героїв Майдану

У Бучі будують площу Героїв Майдану

Буча та регіон
Буча розбудовувається

Буча розбудовувається

Буча та регіон
Розбудова міста: нові завдання

Розбудова міста: нові завдання

Бучанські новини
Дороги і люди…

Дороги і люди…

Бучанські новини
Про утеплення будинків, реконструкцію привокзальної площі (фотофакт)

Про утеплення будинків, реконструкцію привокзальної площі (фотофакт)

Буча та регіон
Нова вхідна група кладовища по вулиці Михайловського

Нова вхідна група кладовища по вулиці Михайловського

Буча та регіон
Бучанський відділ освіти інформує про перспективи та стан освіти

Бучанський відділ освіти інформує про перспективи та стан освіти

відділ освіти
Будівельні перспективи Бучі

Будівельні перспективи Бучі

Бучанські новини
Реконструкція дороги «Київ-Ковель» в межах Бучі

Реконструкція дороги «Київ-Ковель» в межах Бучі

Бучанські новини
Коментарів: 3
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Халк
  • Халк (0)
  • Гостi
  • 21 червня 2013 21:48
Будем наедятся что так все и будет как пишут.А то посмотрев на качество ремонта в районе автопарка, просто тихий ужас (вырезали ямы засипали отсевом,и отсев благополучно выездили,а ямы остались),+проезд к заправке Шел, яма на яме.... Про дорогу в Лесной Буче где не как не родят канализацию, и при этом машины влетают в канализационные недостроенные ямы, отдельная история. А для любителей поубивать свои внедорожники советую проехаться на Киев через Стоянку, там дорога отсутствует напрочь. А автодор говорит что с дорогами у нас все гуд. Вспоминается как у главы автодора спросили, А Вы на Борщаговке были?На что он ответил, А это где?Вопрос отпадает напрочь.
Что касается Полевой, ей ремонт тоже необходим.Видел как делали перекресток Полевой и Островского, сняли слой асфальта,а там сливной коллектор, точнее то что от него осталось, но выперает, даже если заасфальтировать полностью,правда хотели сначала достать,но начальники решили заасфальтировать как получится.
Уважаемый Бучанский автодор. Ненужно засыпать ямы тем что собирает машина для заметания асфальта по утрам. А сверху кинули 5см асфальта и думаем никто не видит. Я лично был свидетелем данного факта, это прискорбно. Надеюсь до Вас дойдет, что воровать у Вас постоянно не получится.

0
olya_burtseva
А еще бы для простых смертных пешеходов с прекрасного Нового шоссе предусмотрели съезды до этих пешеходных дорожек, было бы просто прекрасно, а хоть на попе (извиняюсь) съезжай. Яркие примеры - остановка СТО, пешеходный переход есть, а дальше вдоль дороги и до выезда и Эко маркета или по кучугурам сразу на пешеходную дорожку. Или переход на перекрестке Б. Хмельницкого и Нового Шоссе (о том, что там светофор или подземный переход нужен, уже молчу), но реально как с пешеходной дорожки с коляской добраться до дороги?

0
ilin56
  • ilin56 (0)
  • Гостi
  • 26 червня 2013 20:02
Улица Кирова. Ведь автобусы ходят по установленным маршрутам. Ямы вдоль озера. И объехать, без остановки, уже не возможно.

0