Свято інтелекту, грації і творчості

Швидко промайнув навчальний рік і колишні учні знову опинилися перед життєвим вибором. Звичайно, хтось впевнено знає, куди рухатися далі, а дехто – ще у роздумах. Але зробити доленосний крок буде час, а зараз школярі і педагоги святкують.
Напередодні «останнього дзвоника» у місті відбувся традиційний захід «Освітянські обрії» - підбиття підсумків роботи за рік, відзначення тих, хто здобув найвищих вершин у навчанні та праці.

Проте цього разу свято провели у Центральному міському парку, що додало події вишуканості та більш урочистої атмосфери. На ньому були присутні представники влади, депутатського корпусу, заступники Бучанського міського голови, працівники підприємств та організацій.

Мало в якому місті відбувається подібне. У молоді є стимул розвиватися, займатися улюбленою справою. Ще одна особливість «Освітянських обріїв», це абсолютно різні за спрямуванням номінації, що дозволяють охопити і галузь освіти, і спорт, і мистецький напрямок.

Святкове дійство відкрив начальник Бучанського відділу освіти Олег Цимбал, який виразив слова вдячності учителям, що працюють на теренах Бучі і виховують нашу молодь. «Бажаю кожному щастя і злагоди, а в наступному навчальному році – ще більше творчих злетів та успіхів наших школярів», - побажав посадовець.

Щоб відзначити кращих у номінації «Відкриття року» на сцену вийшов Бучанський міський голова Анатолій Федорук.
«Освітянські обрії» стали родинним святом, бо саме така атмосфера повинна панувати в кожному колективі. Адже з таким настроєм, думками і бажанням можна досягати вагомих результатів», - зазначив мер міста і розпочав вітання.
Цього разу «прорив» і найбільші досягнення здобули переможці етапів Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідних робіт учнів-членів МАН України, а також вчителів.

Нагородження також відбувалося у таких номінаціях, як «Гордість та надія», «Інтелект і талант», «Творчість і натхнення», «Грація і сила», «Праця і майстерність», «Авторитет і лідерство» та «Батьківське крило».
Загалом було відзначено 44 дитини, які завоювали призові місця на олімпіадах, спортивних змаганнях і творчих і конкурсах. Буча має чотири колективи, які вибороли перші місця в області. Зокрема, це стосується туристичної команди, яка нещодавно стала найкращою на Київщині. До цього переліку слід додати багатьох педагогів, які давали знання, готували хлопців і дівчат до перемог.

Переоцінити значення освіти у житті сучасної люди неможливо. Це той поштовх, який спонукає до розвитку і самопізнання, дає сили творити і будувати майбутнє країни.
А такі свята, що проводяться у Бучі, лише доводять: у нас бути розумним модно і престижно, бо ми саме та територіальна громада, яка поважає себе і знає собі ціну.
І наступного року зі сцени знову віншуватимуть цілу плеяду дітей, педагогів і людей, які своїми діяннями створюють Бучі імідж інтелектуального і перспективного міста.






більше фото в галереї>>
Людмила ГЛАДСЬКА, Вікторія МАРТИНЮК 
газета: «Бучанські новини» №21 від 24 травня 2013 року
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.