Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Буча: Місто – у «білому полоні». Хроніка боротьби.

Буча: Місто – у «білому полоні». Хроніка боротьби.

Негода почала лютувати пообіді в п’ятницю 23-го… Рекордний снігопад змусив кількасот пасажирів легкових автомобілів, а також приміського, міжміського та міжнародного автотранспорту, провести ніч з 22 на 23 березня 2013 року в багатокілометрової пробці і на Варшавському шосе.

Епіцентр дорожнього затору знаходився при підйомі на правий берег річки Ірпінь, де незважаючи на 4-смугову автостраду фіксувалося хаотичне нагромадження на проїжджій частині лісовозів, вантажних машин, бензовозів і легкових авто. Станом на 4 години ранку вже 24 березня до місця події з боку міста Бучі прибув наряд ДАІ Управління ДАІ в Київській області. Але міліціонери безрезультатно допомагали виштовхати зі снігу маршрутку. У деяких авто, які застрягли на трасі, були діти… Відрадно, що місцеві жителі стали приносити потерпілим гарячий чай і запрошували їх до себе додому…
Між тим у Бучі, за ініціативи Бучанського голови Анатолія Федорука, відразу стали розчищати сніг…

Вже на вранішній нараді в понеділок, 25 березня, всім недбайливим службовцям різних рангів дісталося від голови «на горіхи». Анатолій Петрович наказав негайно виправляти ситуацію по розчищенню міста від сніжного «подарунку»…
А журналісти «Бучанських новин» вирушили в рейд по місту…


9.04 год.
Чистять стадіон «Ювілейний».
9.06 год.
Біля комунального підприємства «Бучабудзамовник» - прибрано. За словами керівника підприємства, Світлани Демченко, чистити підходи до приміщення стали ще у вихідні з власної ініціативи… Ніхто нікого не примушував, і працівники КП самі стали «до бою»…

9.09 год.
Біля Управління праці і соціального захисту вже доволі прибрано, йти можна без проблем. Але працівники виходять з лопатами на черговий «трудодень».

Ганна Назаренко, начальник Управління праці і соціального захисту населення:
- Прибирали від суботи до сьогоднішнього дня (понеділок).
Наш черговий виконує й функцію двірника. І він цілодобово, починаючи з п’ятниці, «боровся з опадами». Тому великих снігових заметів не було.Але мешканці прилеглих будинків, які не могли проїхати до себе, - позалишали біля Управління праці авто. Тож, благоустрій трохи погіршився.
Зараз вийшли на прибирання усім колективом, щоб людям було зручно добиратися до установи. Крім того, у нас організований цілодобовий пункт обігріву – на першому поверсі в кімнаті №1. До послуг людей – чай, кава, печиво. Також у вихідні чергувала медсестра поліклініки. Адже часто люди могли звернутися і вночі, а у декого були проблеми із здоров’ям. Тож, допомагали, як могли...


9.15 год.
До стоматологічного відділення поліклініки пацієнтів «веде» вузесенька розчищена доріжка.

Олена Миколаївна, молодша медсестра стоматології
- Добрий день, хтось є із керівництва?
- Ні, зараз із начальства нема нікого – завідуючий стоматологією буде о 14.00.
- А чому у вас не розчищений сніг?
- Сніг повинні чистити двірники – це їхня робота, вони отримують зарплату. Ось зараз вони утрьох пішли розчищати дитяче відділення. Я до них підходила, щоб і про нас «не забули». Що могли, те й зробили самі – розчистили доріжку до установи, пройти можна.
- А у вихідні ви також працювали?
- У суботу був черговий лікар. Але ми доріжку прочистили…

9.16 год.
Прохід до дитячого відділення поліклініки – розчищений нормально, можна навіть мамам «заїхати» з візками.

Оксана Джам, завідуюча дитячим відділенням міської поліклініки:
- У суботу працювали, неділя – вихідний. Благоустрій біля відділення завжди організовуємо своїми силами – є двірники, сторожі, а за потреби на прибирання виходять й медики. Ось і зараз прибирають чоловіки. А в принципі, по бульвару Богдана Хмельницького пройшовся грейдер, тому сильних снігових заметів не було. Вхід до нас також увесь час був прочищений.


Світлана Коваленко, медсестра міської організації Товариства Червоного Хреста:

- Є люди, які не можуть обійтися без сторонньої допомоги. Маємо лежачих інвалідів по вулиці Зої Гайдай і провулку Калініна. Зрозуміло, що вийти в ту ж аптеку вони не можуть, а дістатися до них і допомогти – також стало великою проблемою. Пробиратися до хворих доводилося застряючи по-коліна в снігу. Ось зараз іду терапевта викликати до хворого.
А вулиця Котовського в Бучі – взагалі жах: восени болото, взимку – кучугури снігу і ніяка техніка до нас «не навідується».


9.27 год.
Територія міської поліклініки в належному стані – сніг почистили, не слизько. Пацієнти безперешкодно можуть прийти до лікаря.



Любомир Бучинський, головний лікар Бучанської міської поліклініки:
- Біля поліклініки постійно прибирається – з моменту випадання снігу. Тож, медична установа нормально працювала, як в суботу, так і в неділю – безперервно.
Крім цього, постійно працювала невідкладна допомога і нарікань з боку людей не було.
На даний момент (ранок понеділка) поліклініка працює, всі спеціалісти на місці. Діють всі наші відділення – педіатрія, рентген-кабінет, терапія, стоматологія. По мірі необхідності – території ще прибираються.
За період погодного «критичного стану» невідкладна допомога працювала безперебійно і всі виклики обслуговували: на частину самі виїжджали, на деякі – приїжджали люди і забирали лікарів. Звичайно, як і скрізь, були проблеми з під’їздом автотранспорту, особливо в перші години снігопаду, а потім ситуація покращилася і в нас претензій немає.
Також громадянам надавали консультації по телефону.

9.25 год.
Магазини і банківські установи по вул.. Енергетиків – слідкують за благоустроєм. Сніг розчистили.
9.41 год.
Директор магазину Сергій Диннік особисто чистить сніг біля свого закладу торгівлі.


9.43 год.
Працівники «БУЖКГ» масово чистять сквер Т. Шевченка і «визволяють» із замету автобусну зупинку. Крім того, наводять порядок по вул.. Енергетиків. Трохи раніше з лопатами вийшов колектив пенсійного фонду.
До речі, про зупинки. Вони, як у відомому вислові – «Обнять и плакать»… Тобто, - подивитися і заридати… і піти геть, бо краще стояти на проїжджій частині. Благо, машин проїжджає мало.


Створено оперативний штаб реагування

Володимир Кравчук, начальник КП «БУЖКГ»:
- Як прибираєте в ці дні?
- Неочікувано випав сніг, але ми зорганізувалися і в будь-якій обстановці працюємо стабільно. Активізували роботу у п’ятницю – о 14.00 годині, коли розпочався сильний снігопад.
У нас є план, згідно якого виїжджаємо. Відразу були задіяні дві машини і два трактори. Звичайно, сніг пішов дуже швидко і цією технікою 100-відсотково справитися не змогли. Хоча центральні вулиці міста – всі «прогорнули».

- А в якому режимі працювали?
- Техніка працювала цілодобово. Постійно тримали зв’язок із швидкою допомогою, аварійними службами. Тобто, якщо був виклик на якусь вулицю – намагалися її в першу чергу розчистити.
Був створений централізований штаб і всі виклики йшли через мене. Збоїв не було, працювали стабільно і продовжуємо прибирати.



- Вам хтось допомагав боротися зі стихією?
- На допомогу вийшли ЗАТ «Меліоратор», який своїми силами взявся чистити мікрорайон «Мельники», приватний підприємець Сергій Пащинський – технікою працював в мікрорайоні Склозаводський, а депутат Андрій Великодній – охопив Лісову Бучу, мікрорайон Тарасівський і частково центр.
Були прочищені в основному всі дороги, де рухається транспорт. Залишилося привести до ладу «дальні» вулиці та провулки по яких може пройти лише маленька техніка. Дуже заважають машини, які стоять у дворах будинків.


- Чи можна «потрапити» до контейнерних майданчиків і чи вивозиться зараз сміття?
- Так, прочищаємо до них під’їзд; поки що сніг с куп не вивозимо, бо фізично не встигаємо. Сміття, по-можливості, вивозимо, але не в такій кількості, як потрібно – ще не до всіх майданчиків можемо «пробратися». У вівторок вже конкретніше приділимо увагу цьому питанню. Поки що, в першу чергу, знімаємо «аварійну» ситуацію в місті.

Контейнерні майданчики – вщент переповненні. Крім того, «недоступні» - підійти до них майже неможливо.


9.54 год.
Школа №4: не видно, щоб прибирали, але прохід до закладу є. Це, мабуть, через канікули, які розпочались.

10.05 год.
Працівники відділу освіти на деякий час припинили «сіяти світле, добре і вічне» і дружньо взялися за лопати. На чолі «робочої групи» - начальник Олег Цимбал.

Олег Цимбал, начальник Бучанського відділу освіти:
- Усі люди працюють над благоустроєм – вийшли з лопатами, задіяна техніка. До 12.00 години – все приберемо.
Стежки до садочків і шкіл були прочищені ще вчора. Також до дитячих садочки прогорнули дорогу – продукти харчування підвозяться безперебійно. Та діток дуже мало, бо батьки не приводять, а в школі – почалися канікули.

10.08 год.
У ТЦ «Модуль» прибирати почали ще о 4.00 ранку в суботу. Розчистили стоянки і проходи, тому там – «жити можна».

10.10 год.
Розчищається проїзд до Нового кладовища, стоїть пожежна машина в якості «тяжкої артилерії», що прибула на підмогу.
А от на кладовищі по вул. Малиновського об 11.37 год. – «все спокійно». Настільки спокійно, що аж моторошно від снігу, який «поховав» все, що там було. Опади досягли паркану і навіть закривають надгробні пам’ятники.

10.15 год.
Кому-кому, а деяким підприємцям навіть сніг не стане на заваді. Готель-сауна «Околиця», що на Склозаводській, дивує своїм порядком.

10.20 год.
До Будинку культури по вул. Кірова можна пройти по вузенькій розчищеній доріжці збоку. Центральний вхід – завалений снігом.

10.21 год.
Педагогічний колектив досить активно чистить територію НВК «Берізка». Приєдналася до них і заступник Бучанського міського голови Лариса Матюшенко.

Лариса Матюшенко, заступник Бучанського міського голови:
На наше запитання, чому жінка працює в одному з найвіддаленіших куточків міста, Лариса Анатоліївна сказала:
- А де ж я маю бути, коли така надзвичайна ситуація?! Працюю в мікрорайоні Склозаводський, на території дитсадка, тому що це одна з найвіддаленіших точок соціального напрямку. У центрі міста і так чимало сил задіяно.

Людмила Драчевська, завідуюча НВК «Берізка»:
- Почали прибирати ще в п’ятницю – своїми силами. У вихідні прибирали територію двірники, а сьогодні вивели всіх працівників закладу. Ніхто не відмовляється – всі працюють на повну потужність, бо розуміємо: ситуація дійсно серйозна.
Щодо кількості дітей, до в дитсадок у понеділок прийшло до сотні малечі (взагалі у садочку 260 дітей). Перебоїв із харчуванням немає – продукти привозять вчасно.

10.30 год.
Про вокзал на Склозаводській можна сказати: «більш-менш». Дороги розчищені, але машини все-рівно буксують. Розчищені підходи до магазинів.
А от платформа залізничного вокзалу – в значно гіршому стані, правила безпеки громадян, аж ніяк не дотримані.


10.56 год.
Запитуємо у жіночки, яка йде вул. Кірова: «Пані, як у вас тут прибиралося?!»
- «Половинка на серединку… Нічого більше не скажу!..», - зітхнула вона і відвернулася від фотокамери.

Іван, водій маршрутки:
- На вихідні зовсім не їздили – і дороги не дозволяли, і колеги говорили, що працівники ДАІ не пускають до столиці транспорт, зупиняють на КПП. Тож, вирішили не ризикувати здоров’ям пасажирів. Деякі шляхи ніби й розчищені, але слизько і вузько – нема як нормально розвернутися. Сьогодні вперше будемо прямувати до Києва, маршрутки ходитимуть за графіком вихідного дня, а далі – як погода дозволить. Щоправда інші водії кажуть, що зараз на під’їзді і на Академмістечку – затори, тому людям нічого гарантувати не можемо.
Про кількість пасажирів також поки що нічого не скажу – тільки-но виїхали з автопарку, все заметено.


10.37 год.
Територія підстанції швидкої медичної допомоги по вул. Кірова прибрана, карети швидкою мають вільний доступ до в’їзду і виїзду.

Оксана Миколаївна Пігольчук, головний фельдшер станції швидкої медичної допомоги:
- Біля своєї території прибирали власними силами чи були задіяні комунальні служби?
- З п’ятниці на суботу, тільки-но почалася негода, після зміни залишилися всі водії і фельдшери-чоловіки і зайнялися роботою. Потім, спасибі «БУЖКГ», приїхав трактор і більш «серйозніше» розчистив шлях.

- Чи траплялися екстрені випадки?
- Недоїзду швидкої за всі ці дні – не було. Скрізь поспіли.

- А перешкоди на шляху?
- Низка населених пунктів дуже погано чистилася від снігу. Траплялося, що швидкі буксували і їх штовхали. Навіть були такі виклики, на які наша бригада їздила з МНС.
Так, з суботи на неділю був виклик – чоловік з Мостищ порізав собі вени. То до зупинки ледь доїхали, а далі – зі службою порятунку.
Практично не дістатися Ворзеля – погано прочищені центральні дороги, а другорядні – взагалі жах. До банку ще якось добиралися, а далі – породіллі півкілометра йшли пішки по сніговим кучугурам (можна лише уявити настрій майбутніх мам).
Не кращі дороги й в Горенці.

- Виклики якого характеру надходили найчастіше?
- Дуже багато діток з високою температурою. До них намагалися якнайшвидше виїхати. Трошки старшим, де родичі могли вжити якихось заходів і не було критичної ситуації, – надавали консультативну допомогу.
Багато людей зверталися з проблемою перепаду артеріального тиску – у кого критична ситуація, швидка виїжджала, а кому можна було дати рекомендацію – рятувалися так.
В принципі, виклики приймалися тільки екстрені. З суботи на неділю їх було 50, а з неділі на понеділок – 71 виклик. Зараз ми обслуговуємо весь Ірпінський регіон, а також Мощун і Горенку.

- Жителі скаржилися на неоперативність?
- На жаль, не всі люди розуміють, що швидка допомога за таких умов також не може «прилетіти». Але і людей можна зрозуміти – не від щастя до нас звертаються.
Учора бригада поїхала на виклик у Горенку, так фельдшер з ящиком два кілометри йшов пішки – проїхати було не можливо.
Аналогічна ситуація була і у Ворзелі – на виклик до дитини також «доходили» пішки.
В Ірпені центральні дороги ніби й почищені, але між будинками – не пройти, не проїхати. Зокрема, кажу про вул. Садову – також бригада медиків пробиралася по коліна в снігу.
Траплялося, що несли хворого на ношах від дому до машини 300 метрів.
Скажу чесно, Буча почищена найкраще.
Хочеться подякувати пожежникам, добросовісним представникам комунальних служб, які допомагали нам у нашій роботі і фактично разом з нами – рятували життя людей.

- Як ви працюється в умовах медичної реформи?
- Процес становлення ще не завершився. Якщо у нас була станція швидкої медичної допомоги, то зараз – підстанція. Розширилася географія обслуговування, по-іншому надходить фінансування – також до цього звикаємо.
Крім того, все трохи «розрізнено», не скрізь створені центри первинної медико-соціальної допомоги, тож проблемно обслуговувати й онкохворих. У Бучі це питання стоїть легше, бо медична допомога працює і при поліклініці. Складніша ситуація з Ірпенем та іншими селищами. Але нічого – все прийде в норму…

11.00 год.
Біля школи №3 – все прибрано.



11.05 год.
Центральний залізничний вокзал у Бучі. Благоустрій платформ залишає бажати кращого, а міст нагаду «епізод з фільму жахів» - для справжніх екстрималів. Як кажуть працівники інспекції благоустрою, його півгодини тому тільки-но почали чистити від снігу і льоду.
Переїзд також у жахливому стані. А якщо там забуксує машина і рухатиметься потяг – трагедії не минути.
Взагалі, більшість підприємців на привокзальній площі не дуже «старалися» для відвідувачів. Мабуть, керувалися постулатом: «Кому треба – і так дійдуть!..»

Борис Озірний, інспектор інспекції з благоустрою Бучі:
- Краще чистяться центральні вулиці міста, зараз підключили техніку в мікрорайон Тарасівський. Хоча там розчищалися дороги, але машинами «повибивало» весь сніг на шлях.

Погана ситуація і по вул. Калініна – також туди направлять техніку.
У поганому стані міст на залізничному вокзалі.
Люди коли піднімаються на нього, то падають, а на вихідні там ніхто нічого не робив.



Віктор, житель Бучі:
- Станом на понеділок – маршрутки нормально не ходять. По вулиці Водопровідній і Садовій трактор якось проїхав – і на тому все: по «розчищеному» людина тільки пішки може пройти, машина там не проїде. По вул. Озерній взагалі не прибиралося.
Щодо залізничного вокзалу, то люди «каталися» на сходинках мосту: можна було сміливо брати лижі, ковзани чи сани – і спускатися.





11.15 год.
Біля БТІ розчищений прохід.

Олександр Лавренко, заступник директора «БТІ»:
- Прилеглу до нас територію розчищали разом із працівниками заводу «Веда», з якими по-сусідству. Почали роботи в понеділок – о 8.00 ранку, бо на вихідні не працювали.
Люди можуть вільно пройти і не падати у сніг. Щоправда, народу сьогодні менше, ніж зазвичай: навіть телефонують і переносять замовлення щодо замірів території власності. Адже пройти у їхні двори – також проблема.


11.31 год.
Біля садочка «Козачок» по вул. Вокзальній – сніг розчищено.

11.34 год.
До школи №1 також прочищена невеличка доріжка.

11.35 год.
Розчищають прохід до колишньої «Станції юного техніка» по вул. Малиновського, де зараз базується Центр з позашкільної роботи.

11.40 год.
Територія навчального центру «Зелена Буча» прочищена. Видно, що там «пройшовся» і трактор.



11.47 год.
Підприємства «Меліоратор», «ПТЕМ», і «Транском» по вул. Чкалова – спрацювали чи не найкраще. Техніка розчищала вулицю всі вихідні, тому їхню роботу оцінюємо на «п’ятірку».

11.50 год.
Бачимо розчищені доріжки до Центрального будинку культури, пожежної частині і підприємства «Теплокомунсервіс».


«Буча найбільш «підготовлена до негоди»


Про ситуацію боротьби із стихією в місті, темпи подолання проблемних питань і розчистку снігових заметів, розповідає Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

- За три доби на Київщину, зокрема місто Бучу випала величезна кількість опадів. У боротьбі із стихією були задіяні комунальні служби, механізми приватних підприємств. Можливо, не так, як хотілося б, але вони впоралися з надзвичайною ситуацією.
Звичайно, в місті ще існують проблеми, як по розчищенню вулиць, так і тротуарів, і прибудинкових територій. Але мушу на загал пояснити, що фактично вся наша техніка була задіяна з п’ятниці по неділю включно на розчищення траси Київ-Ковель. Адже служба автомобільних доріг практично не вивела жодного механізму на розчищення відрізку дороги від КП Києва до Бородянки. І силами наших трудових колективів всі ночі наводився порядок. По лінії МНС були задіяні пожежні підрозділи Ірпеня, Бучі, Гостомеля і Ворзеля. Також на період надзвичайної ситуації був створений штаб, який координував роботу між регіоном, областю і столицею.

Мушу зазначити, що наші колеги з Києва підійшли до даного питання неорганізовано. Не було жодної взаємодії між штабами, через що виникали величезні затори із транспортом. У Бучі оперативно відкрили сім «пунктів обігріву» (при ресторанах, кафе, і два розгорнуті намети) - всі заклади соціального призначення працювали цілодобово. Загалом їх відвідали 362 людини – водії, пасажири.
Крім того, в цей час з Німеччини повертався автобус із дітьми з Білої Церкви, Херсону і четверо з Бучі. Транспорт по дорозі обламався. Силами і Білої Церкви, і Бучі вдалося організувати оперативну «доставку» дітей додому, а херсонців – посадити на поїзд.
Був проведений великий об’єм роботи. На сьогоднішній день праця не припиняється – ліквідовуємо наслідки негоди.

Зима показала, що до такої стихії ми не готові – немає спецтехніки, важкої техніки для розчистки снігу.
На мою думку, було помилкою приєднати Міністерство з надзвичайних ситуації до Міністерства оборони. Кожен повинен займатися своїм. І ті критичні зауваження, які лунали від водіїв, мешканців щодо організації самого процесу розчистки, якраз і були пов’язані з тим, що не було координаційного центру, яким мало стати МНС. Думаю, що Президентом і урядом будуть зроблені відповідні дії щодо відновлення цієї структури.

Адже над ліквідацією всіляких катаклізмів повинні працювати професійно підготовлені люди.
Мав можливість спілкуватися з головою адміністрації Оболонського району Києва. Так, у столиці виїхали БТРи, військова спецтехніка. Але керують ними солдати строкової служби, у яких немає ні навиків, ні бажання щось робити.
Навіть у нас, авторгрейдером, яким керує спеціаліст, під час розчистки доріг було пошкоджено два автомобілі. То можна уявити, які наслідки можуть наробити ті військові.


Наступний етап, який готує нам погода, - це потепління і, відповідно, повінь. Тут ми теж вже готуємося спільно з облводгоспом. Фактично по всіх шлюзах вже відкриті засуви для того, щоб опускати паводкові води. В принципі, ситуація керована та контрольована. І по результатам роботи протягом цих трьох діб – Буча, Обухівський і Броварський райони визнані найбільш підготовленими і такими, які найкраще спрацювали в цій непростій ситуації.
У місті майже не будо перебоїв з електропостачанням. Але на добу була затримка із доставкою хлібо-булочних виробів. Та разом із тим, варто відзначити, міні-пекарні наших закладів торгівлі цілодобово виконували покладену на них функцію і забезпечили жителів свіжим хлібом.
Не зважаючи на це, маємо зробити певні висновки. Наприклад, потрібно покращити технічний стан нашого комунального підприємства, бо кількості техніки для такого періоду – недостатньо. А велика техніка, через напружений графік роботи, виходить з ладу – обірвали багато чого на своєму шляху, бо реально не видно, що знаходиться під снігом (ті ж люки). Але ремонтуємо – і знову запускаємо у дію.

Варто зазначити, що не всі власники закладів, установ належним чином відгукнулися на пропозицію розчистки прилеглої до них території від снігу. Ми їх візьмемо «на олівець» і відповідним чином будемо ставитися і до них. Адже вони працюють в місті для людей, і повинні розуміти, що їхній заклад також повинен бути впорядкований і належно функціонувати.
Окремо хочу висловити слова вдячності всім нашим бюджетним установам, особливо працівникам освіти, за сумлінне прибирання при мінімальній кількості техніки.
За декілька днів ми з вами вийдемо з непростої погодної ситуації і життя повернеться у звичний режим. Будемо готуватися до весни...
0 0

Людмила Гладська 
газета: "Бучанські новини" №13 від 29 березня 2013 року
 Інші новини по темі:
Cотни людей остались ночевать на выезде из Киева

Cотни людей остались ночевать на выезде из Киева

Буча та регіон
Бучанський переїзд закрито до 27 березня (20:00)

Бучанський переїзд закрито до 27 березня (20:00)

Буча та регіон
Поліція: У Бучі джип протаранив швидку, яка везла врятовану на воді людину

Поліція: У Бучі джип протаранив швидку, яка везла врятовану на воді людину

Буча та регіон
Михайлівська-Рубежівка: Ліквідовано загорання двох автомобілів

Михайлівська-Рубежівка: Ліквідовано загорання двох автомобілів

Буча та регіон
Податкова: Про порядок ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією

Податкова: Про порядок ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією

Повідомлення!
Поліція: У Бучі оперативно затримали викрадача авто

Поліція: У Бучі оперативно затримали викрадача авто

Буча та регіон
Буча : Місто потребує додаткових дорожніх знаків

Буча : Місто потребує додаткових дорожніх знаків

Бучанські новини
Буча: Поліцейські охорони затримали крадія, який заночував в магазині

Буча: Поліцейські охорони затримали крадія, який заночував в магазині

Буча та регіон
Україна завбільшки 150 на 100 метрів

Україна завбільшки 150 на 100 метрів

Суспільство
Частіше автомобілі викрадають у Бучі

Частіше автомобілі викрадають у Бучі

Ірпінський вісник
Графік роботи Бучанського міського управління юстиції

Графік роботи Бучанського міського управління юстиції

міська юстиція
У Бучі скоєно злочин

У Бучі скоєно злочин

Буча та регіон
До 20 лютого юридичні особи мають задекларувати свої елітні автівки

До 20 лютого юридичні особи мають задекларувати свої елітні автівки

Публікації
17 травня у Бучі сталося ДТП

17 травня у Бучі сталося ДТП

Буча та регіон
ДТП у Бучі

ДТП у Бучі

Буча та регіон
Коментарів: 8
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Max T
  • Max T (0)
  • Гостi
  • 28 березня 2013 10:41
По состоянию на 28.03.13 Буча не чищена! Все в снегу и дворы, и дороги, и тротуары! Есть небольшие места, длтной несколько десятков метров, очищенные до плитки в центре и все. А уже завтра неделя с начала снегопада. А федоруки, поповы, азИровы и иже, могут врать и далее.

0
administrator

OFFline

  • administrator (270)
  • Адміністратори
  • 28 березня 2013 10:46
Цитата: Max T
Буча не чищена!

созвучно с "Киев не чищен от снега!"

- конкретно улицу пишите, а ещё лучше - звоните в ЖЕК.

0
Max T
  • Max T (0)
  • Гостi
  • 28 березня 2013 10:57
Цитата: administrator
Цитата: Max T
Буча не чищена!

созвучно с "Киев не чищен от снега!"

- конкретно улицу пишите, а ещё лучше - звоните в ЖЕК.

А Киев чищен? Вот умора)) Андрей, давно понял, что у Вас идеальные задатки чиновника, если Вы им не являетесь! wink

А толку? Я уже и писал в жек, что наш двор никогда за последние минимум десять лет от снега полностью не чистили, погребут сверху и усе. Прислали тупую отписку, так же как и хведорук здесь и в ответах на вопросы на сайте, отмазывается.

0
administrator

OFFline

  • administrator (270)
  • Адміністратори
  • 28 березня 2013 11:08
чаще и больше писать..

0
Max T
  • Max T (0)
  • Гостi
  • 28 березня 2013 11:22
Цитата: administrator
чаще и больше писать..


Есть положительные прецеденты?

0
galyna.d
  • galyna.d (0)
  • Гостi
  • 28 березня 2013 12:02
Насчет очистки Бучи. Это громко сказано. Район Стеклозаводской, особенно Кирова, машины разминутся не могут, тротуаров нет, ул.О.Вишни только для прохода, в одноименный переулок вообще не заглядывали. У меня сложилось впечатление, что на одной из этих улиц живет кто-то очень нелюбимый нашей мерией. За всю зиму они не чистились. Почисте, хотя бы проезжую часть шире. Там ездят фуры на завод, в контору комплектации и др. Сегодня маршрутка не могла разъехаться со скорой из-за узкой дороги и наледей.

0
DeVOuR
  • DeVOuR (0)
  • Гостi
  • 28 березня 2013 15:34
Господа, по сравнению с декабрьскими и январьскими снегами, которые практически не чистились, сейчас вообще бесперцендентые подвижки в плане очистки снега :)

Был приятно удивлен. Ставлю зачод!)


По Кирова в субботы еще рассекал трактор на гусеничной базе. Мне показалось, почистил широко :no: Тратуаров только не было.. Да их там и без снега нет :belay:

0
Vidguk
  • Vidguk (0)
  • Гостi
  • 29 березня 2013 17:42
Max T, может в дворники пойдёте? Ни черта не делают, а бабки получают, а стажировку можете пройти прямо сейчас. Только лопатку прикупите и на свежий воздух из душной квартиры от компа подальше. ЕСЛИ ХОЧЕШЬ ИЗМЕНИТЬ МИР, НАЧНИ С СЕБЯ.

0