Міліція: Що турбує бучанців?

На останній сесії Бучанської міської ради про свою роботу звітували бучанські правоохоронці. Щоправда, вступне слово начальника Бучанського відділення міліції Володимира Ридчика спочатку викликало деяке нерозуміння. Правоохоронець поінформував про нелегку роботу пересічного міліціонера, ризики для життя і, звісно, про успіхи бучанських правоохоронців. Так продовжувалося доти, доки начальника міліції не повернули «з небес на землю» - до більш насущних справ, а саме цифр і конкретних показників.

Якщо брати статистику злочинності по регіону, то близько 36% недобрих справ припадає на Бучу. Щодо розкриття, то маємо 42% і, за словами Володимира Ридчика, «витягуємо» по показниках весь Ірпінський регіон. «Ми – оптимісти. Працюємо наскільки вистачає сил – зранку до ночі», - зазначив офіцер.

Але схоже, цього було замало, бо з боку депутатів до Володимира Ридчика посипалося безліч запитань.
Що цікавило народних обранців, а отже – і їх виборців?
І які відповіді вони отримали на свої запитання? А ось такі.

- Які кримінальні проблеми турбують жителів міста, і як працюєте над їх вирішенням?
- У Бучі розкрито близько 160 кримінальних справ, проведено три обшуки, затримано три особи циганської національності, проведені дуже серйозні оперативні закупки.
Найпоширеніші злочини – крадіжки, пограбування, шахрайства, наркотики. Були випадки розбою.
Так, у нас є проблеми, є питання. Тому звертаюся за розумінням і взаємодопомогою задля підвищення ефективності роботи бучанського відділу міліції.
Ще раз повторюся, завдяки нашій роботі, ірпінський відділ внутрішніх справ знаходиться по середині «рейтингу» в Київській області.
- Яке питання злочинного характеру зараз стоїть найбільш гостро?
- Щодо негативних тенденцій, то погіршується ситуація зі злочинами, які стосуються крадіжок з автомобілів шляхом розбиття скла. Це – досить болюче питання, з яким намагаємося боротися: проводимо оперативно-технічні дії. Є певні напрацювання. Так, було затримано жителя Ірпеня, який скоїв близько 20 таких крадіжок.

Депутат Світлана Остапа.
- На відмінну від начальника бучанського відділу міліції, який завжди відповідає на телефонні дзвінки (навіть якщо на лікарняному), до дільничних інспекторів додзвонитися неможливо. Чому так?
- Іноді я телефоную – також не беруть слухавки. Проводжу бесіди, виношу догани. Маю надію, що ми виправимо цю прикру ситуацію.
- За чотири місяці в багатоповерховому будинку п'ять разів був пошкоджений домофон. У людей підозра, що це сплановано і зловмисник хоче пограбувати квартири. Чи займається хтось цією справою?
- По деяким фактам проводили перевірку і встановили, що це робить вчитель фізкультури Національного університету державної податкової служби України. Стосовно нього вжиті відповідні заходи. У нас всі документи є у матеріалах справи. Зловмиснику доведеться відшкодувати збитки.
(До речі, коментар до статті 194. Умисне знищення або пошкодження майна. Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах,- карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років, - ред.).

Депутат Ірина Корольова.
- Чим громадяни і ми, депутати, можемо допомогти міліції у боротьбі зі злочинністю в місті?
- Це – дуже важливий момент. Якщо щось трапляється і ви є свідком цього – не будьте байдужими – повідомте правоохоронні органи.
Можливо, чули про якісь прикрі випадки, володієте інформацією, маєте підозри про правопорушення. Також будемо дуже вдячні, якщо донесете це до нас.

Депутат Микола Григорусь.
- Перед Днем знань вирішували організаційні моменти в одній із шкіл Бучі. І бачили таку картину: на задвірках навчального закладу наркоторговець допомагав підлітку робити наркотичну ін’єкцію. Негайно зателефонували до міліції – мовляв, приїдьте, затримайте. Натомість правоохоронці довго розпитують як нас звати, де ми живемо, з якого телефону дзвонимо і т.д. Цього дня до школи так ніхто й не приїхав...
- Дуже шкода, що все так вийшло. Спробуємо розібратися в цій ситуації.

Депутат Олександр Кравчук.
- Скільки за 2012 рік було покарано наркоманів?
- В Ірпінському міському відділі внутрішніх справ є спеціалізований відділ, який займається цими питаннями.
Але борються з такими злочинами і мої працівники. І маємо успіхи.
За незаконне розповсюдження наркотиків розкрито 8 злочинів. Незаконне виготовлення, зберігання і придбання наркотиків – порушено 9 справ.
Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб чи особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 307, 308, 310, 317 Кримінального Кодексу – порушено дві справи.
Також було виявлено два наркопритони.

Депутат Олег Гайдай.
- Чи є якісь перспективи розвитку Бучанського відділу міліції?
- У двох словах неможливо дати повну відповідь на це запитання. Але, звичайно, перспективи є, бо ми всі оптимісти: ми займаємося, живемо, хочемо, щоб було краще. В мене є велике бажання жити і працювати тут. Тому я цілком відвертий у своїх відповідях і запевняю: все що можу – роблю для Бучі і її жителів.
- Вступив у силу новий закон про заборону паління в громадських місцях. Скільки по Бучі складено протоколів і накладено штрафів?
- Скажу відверто - «нуль» справ (станом на 28.12.2012 року). Але я почав із себе – кинув палити.

До речі, не хочемо бути необ'єктивними і упередженими, але, на жаль, роботу правоохоронців на собі відчули і працівники редакції. В одного з колег нещодавно померла мати. Йому вісім годин довелося чекати міліцію і не чіпати рідну людину, щоб «засвідчити» факт смерті. Хоча, особливо зазначимо, міський відділок міліції розташований в сусідньому будинку. Не важко зрозуміти горе, відчай і шок цієї людини.
Ще одному працівнику довелося шість годин чекати «стражів порядку», які не дуже поспішали на виклик щодо пограбування житла. Приїхали правоохоронці вночі, коли їх вже й перестали «виглядати».
І ці події сталися протягом останніх півтора місяці, тобто – не так вже й давно, аби система докорінно змінилася.
Мабуть, і решта громадян зіштовхувалися з чимось подібним. Добре, якщо ми помиляємося.
Але заради справедливості треба відзначити: оскільки в Бучі відсутня чергова частина, то на все, що стається у вечірні і нічні години, приїжджають міліціянти з Ірпеня.
На неодноразові звернення (у різні роки) бучанських посадовців до міністерств і відомств з приводу того, аби розширити штат міліції у Бучі, облаштувати чергову частину тощо, ті відповідають: «У цьому немає потреби. Ірпінського відділу міліції достатньо, щоб забезпечити правопорядок в усьому регіоні».
Але, шановні охоронці правопорядку країни, цього зовсім недостатньо – повірте нам, простим громадянам, які ходять пішки по вулицях, не мають суперової системи охорони і, на жаль, можуть зіштовхуватися «віч на віч» з несправедливістю і чиєюсь жорстокістю.
0 0

газета: "Бучанські новини" №1-2 від 11грудня 2013 року
 Інші новини по темі:
Люди повинні знати свою міліцію

Люди повинні знати свою міліцію

Бучанські новини
Буча : З сесійной зали

Буча : З сесійной зали

Бучанські новини
Міліція поверне довіру народу

Міліція поверне довіру народу

Бучанські новини
Міліція носитиме ідентифікаційні жетони

Міліція носитиме ідентифікаційні жетони

законодавтство
«Епідемія» крадіжок

«Епідемія» крадіжок

Бучанські новини
Керівництво Ірпінського міського відділу внутрішніх справ звертається до жителів Ірпінського регіону

Керівництво Ірпінського міського відділу внутрішніх справ звертається до жителів Ірпінського регіону

Бучанські новини
ОБЕРЕЖНО: КВАРТИРНІ ЗЛОДІЇ!

ОБЕРЕЖНО: КВАРТИРНІ ЗЛОДІЇ!

Бучанські новини
Про криміногенну ситуацію в місті та захист дітей

Про криміногенну ситуацію в місті та захист дітей

Бучанські новини
“СИДИ І КУРИ!”

“СИДИ І КУРИ!”

Ірпінський вісник
Депутати звітують

Депутати звітують

ВИКОНКОМ
Виборці цікавляться благоустроєм міста

Виборці цікавляться благоустроєм міста

Бучанські новини
Конструктивної розмови не вийшло

Конструктивної розмови не вийшло

Бучанські новини
Ірпінською прокуратурою проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів

Ірпінською прокуратурою проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів

Прокуратура м. Ірпеня
VIII сесія Бучанської селищної ради

VIII сесія Бучанської селищної ради

Бучанські новини
У Бучі скоєно злочин

У Бучі скоєно злочин

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.