Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Звіти депутатів: про перспективи округів та нові соціальні об’єкти

Звіти депутатів: про перспективи округів та нові соціальні об’єкти

17 листопада в усіх мікрорайонах Бучі відбулося щорічне звітування депутатів Бучанської міської ради перед територіальною громадою. Виборці могли поставити будь-які запитання, донести проблеми, які є на окрузі, висловити свої думки, поцікавитися планами на майбутнє. Чи скористалися вони такою можливістю? Про це запитали в секретаря Бучанської міської ради Василя Олексюка, який розповів, як пройшло звітування, а також чим наразі живе наше місто.

- Василю Павловичу, в якій обстановці проходили зустрічі? Чи скрізь вони відбулися?
- Відповідно до Закону України «Про статус депутатів», «Про місцеве самоврядування», звіти були в чітко визначених місцях. Особисто я зустрічався із жителями в приміщенні школи № 4, на решті округів також все пройшло добре.
Але спілкуючись з депутатами скажу, що не дуже велика кількість громадян виявила бажання бути там присутніми. На мою думку, люди повинні бути більш активними в цьому плані. Адже все-таки почути депутата, долучитися до його роботи, і навіть, можливо, дати наказ виборця щодо виконання тих чи інших потреб людини або округу – вдається не щодня.
Більше того, не беручи участі в таких заходах, виборцям вже не логічно нарікати, що їм щось не подобається. Вони мають приходити і повідомляти про свої проблеми, складні ситуації.
Так чи інакше, звіти відбулися згідно чинного законодавства, питання задавалися, але не так масштабно, як хотілося б. Депутати розповіли про свою роботу, про перспективи розвитку міста та округу зокрема.

- Що найбільше цікавило жителів міста?
- В основному – це нагальні питання: комунальне господарство, стан і утримання доріг, освітлення вулиць, питання тарифів, будівництва дитсадочків та шкіл, темпи розвитку житлового будівництва.
Вважаю, що будь-який розвиток – це завжди добре. Чим більше в міста перспектив для розбудови, будівництва нових об’єктів, спортивних комплексів – тим краще для територіальної громади. До речі, нагадаю, що на території школи № 2 зводиться великий спорткомплекс (вже виконано 50 відсотків робіт). На жаль, кошти сьогодні відіграють одну з головних ролей щодо впровадження задумів. Тому все відбувається не так швидко, як передбачалося. В планах закінчити даний спортивний об’єкт у наступному році. Сподіваємося, що так і станеться.
Сучасний спорткомплекс стане базовим для дитячо-юнацької спортшколи, а також там займатимуться учні міста, на найвищому рівні проводитимуться різні змагання. Тож, наші діти матимуть більше можливостей вести здоровий спосіб життя.
Зараз у Лісовій Бучі є проблема стосовно мереж водопостачання, газопостачання. Там розпочали роботи по прокладанню каналізації, але поки що не завершили. Людям доводиться терпіти тимчасові незручності. Але обв’язко все буде доведене до кінця: заасфальтуються дороги, закриються люки, відновиться вуличне освітлення. Це зроблять за рахунок коштів місцевого бюджету, частково – державного. Наше завдання: щоб всі без винятку дороги в Бучі були в гарному стані. Те ж саме стосується і комунікацій.

- З чим виборці зверталися особисто до вас?
- Насамперед, це проблема навчання дітей у другу зміну в школі, будівництво дитячих садочків. Не секрет, що у нас дійсно є гостра потреба у дитячих закладах. Але, на жаль, змінилося законодавство України. Із забудовників, які брали на себе зобов’язання побудувати школу і садочки, зняли «соціальне навантаження». Але це не означає, що влада не вирішує даного питання і стоїть на місці. Вишукуються кошти, поновлюється будівництво.
Зазначу, що центральна частина міста, де і я є депутатом, менш «проблемна». Зрозуміло, що тут кращий благоустрій, більш розвинена інфраструктура, бо це «візитівка» Бучі. Але й в інших мікрорайонах робота по покращенню умов життя виборців продовжується.

- У співпраці з Бучанським управлінням житлово-комунального господарства депутати допомагають робити ремонти у під’їздах багатоповерхівок. Розкажіть про це.
- За умови звернення начальника комунального підприємства щодо ремонту у під’їздах, депутати допомагають матеріалами – купують фарбу, технічні засоби, необхідний інвентар, іноді фінансують деякі роботи, які проводяться на їхніх виборчих округах. До цієї співпраці залучаються і жителі того чи іншого під’їзду. Хочеться, щоб люди більш цінували роботу комунального підприємства і не псували майно спільного користування. А також – більш дбайливо ставилися до благоустрою прибудинкової території. Адже приємно жити там, де чисто і доглянуто, і не приємно – де безлад і бруд.

- Які перспективи розвитку центральної частини міста?
- Наприклад, планується будівництво житлово-офісного комплексу, торгівельних площ в межах вулиць Нове шосе і Києво-Мироцької.
Також мова йде про будівництво багатоповерхового будинку за стадіоном «Ювілейний».
Щодо інших мікрорайонів, то повторюся – це будівництво спортивного комплексу, дитячого садочка по вул. Центральній, каналізування вулиць Кірова, Заводської, будівництво нових житлових кварталів в межах вулиці Депутатської.

- Наскільки відомо, в Бучі планується реалізувати проект щодо альтернативної енергії. Що мається на увазі?
- Це – енергозберігаючі технології на основі сонячних батарей. За рахунок сонячного проміння залучається енергія, яка може бути використана для різних потреб. «Об’єкт» планують розташувати в межах вулиці Депутатської (неподалік від СТО, автомийки) і залізничного переїзду – частина поля в мікрорайоні Склозаводський. Дана територія (а це приватні землі) буде задіяна під енергетичні системи. Це цілком реальний проект і люди рухаються в даному напрямку. Звичайно, візуально якихось змін поки що не видно, бо потрібно виконати багато технічних умов, погоджень, отримати різні висновки. Тому протягом півроку підприємство, яке взялося реалізовувати цей задум, залучає інвестиції, спеціалістів. Думаю, що даний проект буде пілотним на території Київщини і одним з небагатьох в Україні.

- Одне з питань, яке вже тривалий час цікавить людей, це – поява в Бучі басейну. Планується його будівництво?
- На жаль, той проект, який планувався одним із приватних забудовників, нереалізований. І навряд чи це колись станеться. Думаю, що міська влада, депутатський корпус все-таки приймуть доленосне рішення і басейн у місті обов’язково буде.
Зараз закінчується будівництво приватного басейну по вул. Ревуцького, але місту потрібен також об’єкт, який буде у комунальній власності.

- Зараз оновлюється приміщення біля Центрального будинку культури по вул. Пушкінській. Що там буде?
- Рішенням Бучанської міської ради дану будівлю передали в користування прокуратурі міста Ірпеня. Адже те приміщення, в якому вони знаходяться зараз, не відповідає їхнім потребам. Тому після «переїзду» прокуратура міста Ірпеня базуватиметься в Бучі. При цьому, як і раніше, виконуватиме регіональні функції.
Наразі в даному приміщенні вже закінчуються ремонтні роботи.

- Чи передбачаються якісь зміни в медичній галузі?
- Ірпінська міська лікарня до цих пір залишається міжрегіональною. Щодо поліклініки, то тут є певні зрушення. У новому приміщенні по вул. Пушкінська, 59-Б буде розташований денний стаціонар та сучасний флюрографічний кабінет (уже придбане нове обладнання), адже теперішній – морально і технічно застарілий. Тож, жителі зможуть отримувати більш якісні медичні послуги.

- Підсумовуючи розмову, скажіть, як загалом можете оцінити роботу депутатського корпусу?
- Усі ми працюємо злагоджено, сесії міської ради відбуваються вчасно і регулярно, проходять на високому інформаційному та юридично вірному рівні.
Принаймі, письмових чи усних нарікань від виборців на роботу депутатів міської ради не отримував. Це говорить про те, що люди або не цікавляться справами на виборчому окрузі, або депутати дійсно добре виконують свої обов’язки, реалізують певні завдання за допомогою і міської влади на чолі з міським головою Анатолієм Федоруком.

Складаються депутатські запити, акти. За можливості, народні обранці допомагають людям і морально, і матеріально. Наприклад, у місті сталася пожежа. Депутатський корпус відгукнувся і зібрав кошти, щоб допомогти сім’ї. Також допомагали у лікуванні хворої дитини. Нехай суми і невеликі, але це хоч якась підтримка родинам, у яких трапилося нещастя.
Є поточні питання, які досить швидко вирішуються, але масштабних проблем, конфліктів немає.
Також депутати беруть участь у різних заходах, що проводяться на рівні міста: суботники, відзначення професійних і державних свят тощо.
Тож, депутатський корпус не стоїть осторонь проблем міста і також працює на загальний позитивний результат.
6 -4

Людмила Гладська 
газета: "Бучанські новини" №47 від 23 листопада 2012 року
 Інші новини по темі:
Депутати звітують

Депутати звітують

ВИКОНКОМ
Консолідація усіх зусиль

Консолідація усіх зусиль

Бучанські новини
11 листопада відбудуться звіти Бучанських депутатів

11 листопада відбудуться звіти Бучанських депутатів

Буча та регіон
Буча: Депутати прозвітують за рік роботи на округах

Буча: Депутати прозвітують за рік роботи на округах

Буча та регіон
Конструктивної розмови не вийшло

Конструктивної розмови не вийшло

Бучанські новини
Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Багато депутатів уже почали готуватися до виборів

Бучанські новини
“СИДИ І КУРИ!”

“СИДИ І КУРИ!”

Ірпінський вісник
Секретаря Бучанської міської ради Василя Олексюка відновлено на посаді

Секретаря Бучанської міської ради Василя Олексюка відновлено на посаді

Буча та регіон
Лист на сайт: Коли відбудеться відкрита сесія в місті Ірпінь?

Лист на сайт: Коли відбудеться відкрита сесія в місті Ірпінь?

Буча та регіон
Буча: «Земельних» питань не буде – чекаємо на Генплан

Буча: «Земельних» питань не буде – чекаємо на Генплан

Бучанські новини
Ігор Бартків: «Стабільність і розвиток Бучі став комусь кісткою в горлі»

Ігор Бартків: «Стабільність і розвиток Бучі став комусь кісткою в горлі»

Бучанські новини
Марія Крижова:  «Депутатський корпус працював плідно»

Марія Крижова: «Депутатський корпус працював плідно»

ВИКОНКОМ
Чи готова Буча до виборів?

Чи готова Буча до виборів?

Бучанські новини
Пенсійний фонд інформує

Пенсійний фонд інформує

Буча та регіон
Про роботу Бучанскої селищної ради у 2006 році

Про роботу Бучанскої селищної ради у 2006 році

ВИКОНКОМ
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.