Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ МІСТА: НАМ Є ЧИМ ПИШАТИСЬ

ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ МІСТА: НАМ Є ЧИМ ПИШАТИСЬ

Красива осінь дарує нам тепле і радісне свято – День народження Бучі. Він завжди осяяний посмішками ласкавого сонечка, бо це місто любові, добра і тепла.
15-16 вересня жителі та гості святкували 111-у річницю міста. Святкували, як завжди масштабно, весело і з розмахом. Адже заслуговуємо тільки на краще.
Родзинкою цьогорічних урочистостей став Всеукраїнський фестиваль «Зірки танцю» та розважальна програма в оновленому до невпізнанності Центральному парку.
Але про все – по-порядку.

Мистецьке свято

Вже традиція розпочинати свято з виставок декоративно-ужиткового мистецтва, промислових та продовольчих товарів. Адже бучанці мають чудову нагоду познайомитися з нашими талановитими майстрами, досхочу надивитися на красиві речі та за нагоди придбати все, що сподобається: картину, ікебану чи вишиванку.
Наприклад, чотири чарівні жінки – Світлана, Наталя, Роксана та Наталя представляли луб «Декупажності». Вони вважають, що життя повинно бути багатокольоровим, тому й виставляють свої роботи на радість людям.

Як вчилися цій справі? Пані Наталя каже, що багато ідей можна знайти в Інтернеті, а також – трохи фантазії і все вийде. Нині у творчому доробку майстринь – розмальовані пляшки, серветки, книги, вази та багато інших прикрас для інтер’єру.
Паралельно на подвір’ї школи №4 працювала виставка учнівських робіт, а також їхніх учителів. Нестандартний підхід до поставленого завдання, політ фантазії – і їхні витвори мало кого залишали байдужим.
А от підприємство з бездоганною репутацією «Продсервіс» вкотре подарувало бучанцям
Красивий величезний торт із символікою рідного міста. Кожен, хто його куштував, казав що вже давно не їв такої смакоти!

Урочистості у колі друзів

Тим часом в кінорозважальному комплексі «Акваріус» проходила урочиста частина свята: з вітаннями, відзнаками і нагородженнями. Адже День народження рідного міста – чудова нагода подякувати трудовим колективам за їхню працю і трудові звершення задля розвитку і процвітання Бучі.
Так, подяками Київської обласної державної адміністрації відзначено начальника відділення поштового зв’язку в Бучі Олену Сєрікову, начальника пожежної частини в місті Юрія Буренка. Подяками Київської обласної ради нагороджено директора стадіону «Ювілейний» Геннадія Мамона, завідувача педіатричним відділенням Бучанської міської поліклініки Оксану Джам, завідувача методичним кабінетом відділу освіти Олену Лук’яненко.

Медаллю за заслуги перед містом Бучею нагороджені директор товариства «Техпромсервіс ЛТД» Віталій Косенко, головний інженер Центрального міського парку Олексій Кучерявий, директор дочірнього підприємства «ПТЕМ-інжініринг» Андрій Стальний, директор товариства «Укржитлопроект» Федір Торопцев, директор комунального підприємства «Бучазеленбуд» Андрій Великодній, Почесний громадянин Бучі Анатолій Пінчук.

Нагороду вручили і представникам духовної сфери нашого життя: настоятелю Петропавлівської церкви протоієрею Анатолію Лихобабі та настоятелю церкви «Всіх святих землі Русі-України» протоієрею Андрію Галавіну. Священики подякували за виявлену увагу. І висловили свою пропозицію-побажання: відзначати народження Бучі напередодні Різдва Пресвятої Богородиці (Друга Пречиста), у вересні. Адже Богородиця стала об’єднуючим началом між Богом і родом людським.
Також подяками Бучанського міського голови були відзначені працівники сфери охорони здоров’я, представники освітянської галузі, сфери житлово-комунального господарства, соціальної та виробничої сфери.
До вітань іменниниці-Бучі приєдналися багато почесних гостей – керівництво Київської області, делегації із міст-побратимів, сусідніх населених пунктів, а також просто добрі друзі та надійні партнери. Усі вони зичили молодому місту добра і ще більшого процвітання. А також стабільності, розвитку і благополуччя для його жителів.

Слово господарю

У день 111-ї річниці Бучі жителів та гостей міста вітав його господар – міський голова Анатолій Федорук:
- Дорога моя бучанська родино, шановні гості, побратими! В органах місцевого самоврядування є добра традиція, яка з року в рік поширюється, збиратися разом. Щоб кожен відчув: він є невід'ємною частиною територіальної громади. Щоб всі здобутки і досягнення, які має громада, можна було об'єднати в єдине. І висловити слова вдячності кожному, хто долучився до доброї справи.
Тож, за дорученням Бучанської міської ради, її виконавчого комітету хочу висловити щирі слова вдячності насамперед старшому поколінню – нашим ветеранам фронту й праці. Саме вони заклали фундамент того, що Буча має сьогодні.

Коли ми говоримо: Буча – місто комфортного життя, то перш за все маємо на увазі наполегливу працю всіх колективів, установ та організацій, кожного, хто долучився до її розбудови. І нам є чим пишатися нині. Завдяки праці бучанців маємо виконання і перевиконання бюджету, що дає впевнено і з гордістю дивитися у завтрашній день.
Та співпраця, яка є між державною, обласною та місцевою гілками влади дає впевненість говорити, що всі ті побажання, вимоги, питання, які стоять на порядку денному територіальної громади – обов'язково мають успішно реалізуватися у найближчому майбутньому. Це і розбудова соціальної інфраструктури, це й інші об'єкти життєзабезпечення.
Тож, з нагоди своєрідного ювілею, 111-ї річниці, я щиро зичу всім здоров'я, успіхів, благополуччя, родинного затишку. І нехай сьогоднішнє свято ще більше згуртує нашу велику бучанську родину!

«Новий статус – нова сторінка в історії громади»
Ярослав Москаленко, перший заступник голови Київської облдержадміністрації:
- Мені дуже приємно разом із вами розділити радість святкового дня! День міста дійсно прекрасна нагода і традиція місцевого самоврядування однією родиною привітати один одного, підбити підсумки досягнень, зробити плани на майбутнє.
З одного боку 111 років – це ціле століття, історія. Разом із тим, 5 років в статусі міста обласного значення – це нова сторінка в історії громади. І за цей час бучанцям багато чого вдалося зробити. Місто є потужним локомотивом, який показує приклад всій нашій державі, як потрібно працювати.
Мені дуже приємно, коли на телеканалах телебачення чую, що Буча – територія комфортного життя. І це не просто слова, це – щира правда. А ще тут живуть прекрасні, щирі, добрі й працьовиті люди!

«У Бучі – особлива енергетика»
Олександр Качний, голова Київської облради:
- Сьогодні ми розуміємо, що місто Буча – це одне з найкрасивіших міст області. Нині на Київщині святкують День народження ще п'ять міст. Я розпочинаю вітання з вашого міста, бо воно – особливе. Тут особлива аура, енергетика. Адже тут – здоровий мікроклімат. Усе починається з голови. Ви обрали людину, яка дійсно робить все для того, аби Буча розвивалася. Ви обрали достойний депутатський корпус, який також сприяє тому, щоб зберегти стиль тихого, спокійного містечка в поєднанні із сучасним життям – розвитком промисловості, новим будівництвом.
Як обласний керівник, хочу всім вам побажати злагоди – буди завжди разом, об'єднатися навколо конкретних проблем і завдань. Вам легко, бо у вас є такий міський голова!

«Ви живете на три п’ятірки!»
Іван Кович, міський голова міста Тячів:
- На цьому прекрасному святі я з честю представляю громаду свого міста, територія якого є географічним кордоном Європи. У Бучі такий кордон – зневільований вашою працею, мудрими керівниками. Це я вам кажу щиро і відповідально.
Багато років тому з трибуни на вашій площі я казав, що Європу треба будувати у своїх містах. І ви це зробили. Сьогодні вам – 111 років, але ви живете на три п'ятірки. І я щиро бажаю, щоб так було завжди!

«Місто живе і працює»
Михайло Гетьман, секретар міської ради Ковеля:
- Мені приємно було привезти делегацію на ваше свято. Кожен раз бачиш все нові звершення, розвиток інфраструктури, появу нових об'єктів. Це значить, що місто живе і працює.
Мені приємно вас вітати від імені Ковельського міського голови Олега Кіндера, виконавчого комітету Ковельської міської ради, депутатського корпусу. Адже, маючи позитивні враження від вашого міста, я їм постійно розказую, як живе Буча, які нововведення тут впроваджуються. Радію за вас від щирого серця!

«Європа давно є в містах Славутич і Бучі»
Володимир Удовиченко, міський голова міста Славутич:
- Приїхав до Бучі, бо мене почала давити «жаба»! Звісно, це жарт. А якщо серйозно, то раніше в багатьох рейтингах перші позиції були у Славутича. Нині роль лідера перейшла до Бучі. Тож, Європа давно є в містах Славутич і Бучі! Але важливо одне: ми не маємо права зупинятися на досягнутому, потрібно завжди самовдосконалюватися.

«Бажаю вам стабільності!»
Юрій Хоменко, в.о. голови Бородянської райдержадміністрації:
- Бучанці! Вітаю вас і себе, бо я є жителем цього міста, зі святом Дня народження! Від всієї Бородянщини зичу вам всього найкращого: процвітання, щастя, благополуччя. А найголовніше – стабільності, бо вона завжди дає добрі результати. Тож, ми маємо змогу жити і насолоджуватися таким прекрасним містом, як Буча.
У подарунок громаді – робота знаної в усьому світі заслуженої майстрині України, жительки Бородянщини Лариси Ковальчук-Шустерман.

«Рівняємося на вас»
Олег Білецький, секретар Ірпінської міської ради:
- Від імені Ірпінського міського голови Володимира Скаржинського, депутатського корпусу вітаємо вас з Днем Бучі – прекрасного, красивого, затишного міста.
Хочу подякувати вашій громаді і вашому міському голові Анатолію Федоруку за те, що у вас такий порядок і краса. Ірпінь відстає, ми це знаємо. Підтягуємося, рівняємося на вас. Адже заїдеш у Бучу – озеленення, тротуари, гарні дороги… Душа радіє!
Анатолій Петрович один із тих людей, на яких і я рівняюся. Вважаю, що Бучі пощастило з таким місцевим самоврядуванням!

Таїсія Баскакова,
секретар Бородянської селищної ради:
- Буча – сестра для Бородянки, і ми завжди рівнялися на вас. Вітаю вас від нашої громади зі святом, народженням. Бажаю не втратити все те, що надбало місто за 111 років. Щоб було багато друзів, вистачало здоров'я і натхнення розбудовувати рідне місто, любити його і радіти новим звершенням.

Ольга Джус,
Мироцький сільський голова:
- Прийміть щирі слова вітання від мене особисто, моїх односельчан. Бажаю всім вам міцного здоров'я, щастя, миру, добра і любові. Щоб в кожній родині лунав дитячий сміх. Дійсно, Буча – розквітає з кожним роком. І ми завдячуємо цьому добрій, порядній, працьовитій людині – міському голові Анатолію Федоруку.

Олена Кислиця,
секретар Гостомельської селищної ради:
- Від імені Гостомельського селищного голови Анатолія Кириченка, депутатів та територіальної громади вітаємо вас зі святом! Бажаємо миру і достатку, нових звершень і перемог. І щоб цифри в даті вашого народження означали не тільки кількість, але й якість вашого життя.

До святкування долучилися й інші посадовці Ворзеля, Коцюбинського, Макарова. Були депутати Київської обласної ради Сергій Ареф’єв, Георгій Єрко, Микола Урупа.


111 тисяч гривень – у подарунок місту
Директор дочірнього підприємства «ПТЕМ-інжініринг» Андрій Стальний від імені свого колективу привітав Бучу зі 111-ю річницею.
Побажав бучанцям впевненості у завтрашньому дні, а керманичам – нагоди й далі розвивати місто. А щоб для цього були фінансові можливості – подарували Бучі сертифікат на 111 тисяч гривень! Достойний і щедрий подарунок для перспективного міста!
До речі, дане підприємство щорічно сплачує до місцевого бюджету 2,8 млн гривень податків.


Стипендія міського голови
У місті живе молодь, яка своєю працею, творчістю, талантом досягла високих вершин. Вони довели, що кращі в навчанні, культурі, спорті. Вони – майбутнє молодого міста. Тож, стипендією Бучанського міського голови відзначено 10 учнів загальноосвітніх шкіл Бучі.
Міський голова Анатолій Федорук повідомив, що й надалі талановита молодь буде відчувати підтримку в усіх своїх сміливих, позитивних починаннях.


Гірко, молодятам!

У День народження міста народилася нова сім’я. На весільний рушник щастя стали Аліна Вакуленко та Олексій Хохловський. Дівчина працює в Бучанському міському управлінні юстиції. Молодий чоловік – професійний волейболіст, має перший дорослий розряд.
Познайомилася пара на Київській площі під час святкування Дня Незалежності. І ось вже п’ять років вони ідуть разом по життю. Гірко, молодятам!

«Золоте весілля»
Відсвяткувати півстолітній ювілей свого подружнього життя на сцену запросили дві родини.
Сім’я Миколи Петровича та Галини Вікторівни Силенко проживає в Бучі понад п'ятдесят років. Чоловік двадцять років пропрацював начальником цеху Бучанської виправної колонії №85, а жінка більше сорока років трудилася на Бучанському тарному заводі. Родина виростила двох дітей та двох онуків.
Друга пара – Петро Григорович та Лідія Феодосівна Сімороз живуть в місті вже сорок сім років. Познайомилися чоловік і дружина на Бучанському цегельному заводі, де розпочали свою трудову діяльність. Родина виростила двох діток та виховує чотирьох онуків разом із маленькою правнукою.
Уже немолодим, але щасливим парам вручили подарунки і побажали, щоб їхній союз і надалі був міцним та сповненим любові!

На двох бучанців стало більше
У Бучі народилися нові жителі. У родини Суворових з'явився синочок Олександр. Вітання приймала матуся малюка – Юлія. Молода жінка добре відома всім бучанцям, як прекрасна ведуча, працівник відділу культури, що всі свята відзначає разом із громадою.
Ще один красивий бучанець Єгор народився у родини Мазурів.
Вітаємо щасливих батьків і зичимо маленьким здоров'я і щасливої долі!

Почесний громадянин Бучі
Цьогоріч звання «Почесний громадянин Бучі» присвоїли Тамарі Негоді – народній майстрині, члену Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Жінка удостоєна відзнаки Міністерства культури й туризму із врученням нагрудного знаку «За збереження народних традицій». 21 лютого 2012 року Указом Президента України Віктора Януковича їй присвоєно звання «Заслужений майстер народної творчості України». Вітаємо!


Танцюють всі!
Розважальна програма продовжилася на Київській площі.

Стало традицією два роки поспіль саме в Бучі, на Київській площі, обирати кращі танцювальні колективи України (з Києва, Донецька, Харкова, Чернігова, Бучі, Сміли, Боярки, Єнакієвого, Одеси, Кривого Рогу).

Але саме цього разу фестиваль «Зірки танцю» став ще більш популярним. Нині долучилися до виступів колективи з Росії та Молдови.
Танцювальні напрямки були представлені народними, бальними, естрадними, сучасними танцями, данц-шоу, степ і фламенко.
Оцінювало танцюристів зіркове журі. А це – заслужений працівник культури України, доцент кафедри хореографії Київського національного університету Григорій Воронов;
майстер спорту із художньої гімнастики, хореограф танцювальної школи Влада Ями в місті Одеса, учасниця третього телепроекту «Танцюють всі» Інна Мітіна;
президент Харківської обласної асоціації сучасного естрадного танцю Роман Іванов;
суддя вищої категорії, хореограф-постановник другого і третього півфіналу шоу «Фабрика зірок» та багатьох інших телевізійних шоу Гліб Григор’єв;
переможець шоу «Танці із зірками 2», головний хореограф-постановник шоу «Майданс» Сергій Костецький; переможець першого сезону шоу проекту «Танцюють всі» Олександр Останін;
президент Спілки громадських організацій спортивного танцю України Ігор Машин;
президент Української ради бальних танців, заслужений працівник культури України Олексій Літвінов.


Відкрили фестиваль Бучанський міський голова Анатолій Федорук та заступник голови КОДА Ярослав Москаленко.
Після цього почалася танцювальна феєрія. Яскраві костюми та яскраві постановки прийшлися до вподоби як глядачам, так і професійним критикам.
А ввечері на бучанців чекав святковий концерт. З Днем народження місто вітали естрадно-інструментальний дует з Бородянщини «Ріал бразерс», наші землячки Ірина Гуржеєва, Анастасія Галака, Ольга Баклан, екс-солістка гурту СМС Лана Меркулова.
Декілька композицій виконав і Олександр Яременко – автор пісень Філіпа Кіркорова, Миколи Баскова, Григорія Лепса, Ані Лорак, Таїсії Повалій та інших виконавців.

У Бучі виступав гурт «Алібі». Дует двох чарівних сестер Анни та Аліни Завальських, не зважаючи на дощ, змогли розігріти запальними танцями і співом бучанську публіку.
А завершився перший святковий день – вибухом святкового феєрверку.

Розваги у міському парку
Не встигли люди відійти від масового гуляння, як наступного дня на них знову чекало безліч розваг.
У Центральному міському парку влаштували святкову концертну програму за участю творчих колективів міста, талановитих діток.
Для найменших жителів працювала окрема зона розваг. Караоке, атракціони, зустрічі з казковими героями, конкурси – далеко не повний перелік заходів, у яких була задіяна малеча.
Чимало приємних сюрпризів підготували для дорослих відвідувачів. На них чекав оновлений парк: з красивим літнім амфітеатром і вишуканим ресторанчиком, що височів над водоймою. До послуг клієнтів – вишукане меню та ввічливий персонал. Так приємно, закутавшись у теплу ковдру, посидіти за чашечкою кави та щиро поспілкуватися з друзями.
А для тих, хто прагнув відпочити більш активно, працювали майстер-класи, різноманітні виставки і ярмарки, діяла етно-територія, проводився фестиваль українських страв. У казанах варилися смачненькі вареники з картоплею, борщ і куліш!

Коментар
Ярослав Москаленко, перший заступник голови КОДА:
- Бачив парк раніше, спостерігав як він будувався, а нині відпочиваю тут разом із дружиною та дитиною. Моя донька вже сказала, що хоче тут жити. У Бучі – комфортно. День міста – своєрідний екзамен для влади. І він зданий на відмінно, адже сьогодні сюди прийшли відпочивати близько п'яти тисяч людей – всі залишилися задоволеними.


Карнавал-шоу

Тим часом на Київській площі продовжувалися змагання серед танцюристів. Бучанський майдан перетворився на справжню карнавальну ходу. У яскравих костюмах, під запальні ритми бразильської музики, один за одним з’являлися танцювальні колективи та зірки танцю. Такий флеш-моб нагадував справжнє шоу, суцільне свято краси, грації і пристрасті.
А далі – двохгодинний танцювальний марафон, представлений кращими номерами обох конкурсних днів.
Серед запрошених гостей – молода співачка Ольга Шаніс.


Спостерігав за перебігом всього дійства народний артист України Олександр Пономарьов.

«Я вже не перший рік вітаю бучанців з Днем міста. Так, і цього року з величезним задоволенням завітав до Бучі. Те, що відбувалося на сцені, – просто здорово. Не знаю, як журі буде обирати кращих серед таких класних колективів», - дав свою оцінку фестивалю відомий співак.

Тож, настала хвилююча мить підбиття підсумків. Приз глядацьких симпатій дістався зразковому естрадно-спротивному танцю «Орхідея» (місто Кременчук), який представляв молодий соліст Євген.

Спеціальні призи фестивалю від міського голови Бучі - три музичні центри - отримали ансамбль народного танцю «Фантазія» (м. Буча), клуб спортивно-бального танцю «Глорія» (м. Чернігів) та клуб спортивного танцю «Чарівність» (м. Київ). Також вони отримали подарунок від компанії «Теztour» (туристична подорож).

А гран-прі фестивалю отримали танцювальний спортивний клуб «Чемпіон» (м. Київ), гурт «Ладенс» (м. Сміла) і театр танцю «Віва» (м. Київ).
Звертаючись до переможців, Бучанський міський голова Анатолій Федорук сказав: «Ви всі показали себе як справжні танцюристи. Довели, що танець є у вашому серці, у вашій душі і зуміли передати настрій глядачу. Молодці!»


Організатори запевнили, що фестиваль матиме продовження саме в Бучі. І вже наступного року набуде статусу міжнародних змагань. Ростиме він і розвиватиметься разом із містом.

Тож, з Днем народження, рідна Буча!


Більше фото в фотогалереї: День міста :: Зірки танцю :: Виставка собак



/фото авторів/
Людмила Гладська, Вікторія Кончаківська 
газета: "Бучанські новини" №37 від 21 вересня 2012 року
День міста, Федорук Анатолій Петрович, Буча
 Інші новини по темі:
15-16 вересня: БУЧА - З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, РІДНЕ МІСТО!

15-16 вересня: БУЧА - З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, РІДНЕ МІСТО!

Буча та регіон
10 травня, м. Київ: Великий фестиваль тепла, сонця та любові – «Мамин день»

10 травня, м. Київ: Великий фестиваль тепла, сонця та любові – «Мамин день»

Буча та регіон
12 вересня Ірпінь святкуватиме День народження: Програма заходів

12 вересня Ірпінь святкуватиме День народження: Програма заходів

Ірпінський вісник
Ворзель запрошує на свято

Ворзель запрошує на свято

Буча та регіон
14  вересня, місто Ірпінь: День міста, програма святкових заходів

14 вересня, місто Ірпінь: День міста, програма святкових заходів

Буча та регіон
На Київській площі святкували День молоді

На Київській площі святкували День молоді

Буча та регіон
24 квітня, ДК Чотири лева (Баланівка) запрошує на свято

24 квітня, ДК Чотири лева (Баланівка) запрошує на свято

Буча та регіон
Дорогі бучанці та гості міста!

Дорогі бучанці та гості міста!

Бучанські новини
Бучанський міський голова привітав громаду з нагоди Дня міста Буча.

Бучанський міський голова привітав громаду з нагоди Дня міста Буча.

Буча та регіон
Ірпінь святкує день міста 6-7 жовтня. Святкова програма

Ірпінь святкує день міста 6-7 жовтня. Святкова програма

Буча та регіон
Свято матері

Свято матері

Бучанські новини
Вітаємо з Днем народження Тюменцева Михайла Васильовича

Вітаємо з Днем народження Тюменцева Михайла Васильовича

Бучанський музей
До Бучі приїдуть «Зірки танцю»

До Бучі приїдуть «Зірки танцю»

Буча та регіон
Ірпінська «Шахрезада» танцює в спортшколі

Ірпінська «Шахрезада» танцює в спортшколі

Буча та регіон
Мироцьке і Гаврилівка на Трійцю відзначили день народження. Вітаємо!

Мироцьке і Гаврилівка на Трійцю відзначили день народження. Вітаємо!

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.