Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Буча: Про перспективи будівництва та комунальне господарство

Буча: Про перспективи будівництва та комунальне господарство

27 червня відбулося засідання 27 сесії VI скликання Бучанської міської ради. Головував на ній мер міста Анатолій Федорук. На розгляд народних обранців виносилися питання фінансової, комунальної, соціальної та архітектурної сфери.

Благоустрій Бучі
Заслухали інформацію в.о. начальника інспекції з благоустрою міста Ярослава Дученка про роботу за перше півріччя 2012 року. Як повідомив посадовець, за цей період було здійснено чимало заходів. Зокрема, обстежено понад 1500 присадибних ділянок мешканців приватного сектору стосовно благоустрою прилеглих до садиб територій. Комунальниками виявлено 12 стихійних сміттєзвалищ, які вдалося ліквідувати.
Вручалися приписи, надсилалися зобов’язальні листи щодо виконання правил благоустрою міста. Крім того, проводився двомісячник з санітарної очистки та благоустрою (прибирання вулиць, побілка та фарбування, висадка дерев, нанесення дорожньої розмітки тощо).

Актуальним нині залишається питання щодо бродячих тварин. З метою подолання проблеми, залучалися спеціалізовані служби по відлову та стерилізації бродячих собак.
Також виконувалися роботи по зняттю аварійних дерев, обрізці гілок тощо.
Але разом із тим залишаються відкритими проблемні ситуації. Наприклад, самовільно влаштовані громадянами стихійні сміттєзвалища, особливо в зоні зелених насаджень. Виникає низка проблем і з утриманням кладовищ (не завжди виконуються роботи з впорядкування прилеглих до них територій) та ін.
Разом з цим, Ярослав Дученко запевнив: «Працівники інспекції з благоустрою і в подальшому будуть відповідально ставитися до своїх функціональних обов’язків та старанно працювати для забезпечення порядку на території міста».

Мовне питання
До профільної комісії ради надійшло звернення депутатів Олега Квашука та Музафара Османова. Вони виступили з ініціативою звернутися до голови Верховної Ради України щодо зняття з розгляду законопроекту «Про засади державної мовної політики», як такого, що суперечить Конституції України та порушує права громадян. Колеги їх підтримали в цьому прагненні і прийняли відповідне рішення. Депутатський корпус переконаний, що діє в інтересах територіальної громади.

Фінансові питання
Даний блок питань базувався на рішеннях про продовження договору оренди нежитлових приміщень, а також про розгляд звернень громадян про продовження чи припинення терміну договору оренди земельних ділянок.
Щодо розгляду звернення ТОВ «Приватінвестбуд». Було вирішено продовжити з ними термін дії договору оренди земельної ділянки строком на 5 років (за попередній період оренди вони сплатили до місцевого бюджету 5 млн 200 тис. грн). Площа, 25 300 кв. м, відведена для комплексної багатоповерхової забудови з об’єктами соціальної інфраструктури, в межах вулиць Булгакова та Вишневої.

Внесли зміни і до рішення Бучанської міської ради «Про встановлення місцевих зборів» від 28 квітня 2011 року. Причина – «оновлений» Податковий кодекс України. Нововведення стосуються низки місцевих зборів. Зокрема, нова редакція «Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів» проголошує: сума збору обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, сплачується у строки, визначені для квартального звітного періоду.

Нова редакція «Туристичного збору»: платниками збору не можуть бути особи, які постійно проживають в Бучі; особи, які прибули у відрядження; інваліди, діти-інваліди та особи, що супроводжують інвалідів І групи або дітей-інвалідів; ветерани війни; особи, які прибули за путівками на лікування, оздоровлення, реабілітацію до профільних закладів та інші пільгові категорії громадян.
А ставка збору за провадження торгівельної діяльності нафтопродуктами, скрапленим газом на стаціонарних, малогабаритних і пересувних автозаправних станціях, заправних пунктах становитиме 0,4 розміру мінімальної заробітної плати в місяць.

Медицина
У черговий раз міська рада документально вирішила передати видатки у вигляді міжбюджетного трансферту на здійснення повноважень у галузі охорони здоров’я на 2013 рік з місцевого бюджету Бучі до бюджету Ірпеня. Розмір трансферту визначать додатковою угодою після прийняття Закону України «Про держбюджет на 2013 рік» та рішення «Про бюджет Бучі на 2013 рік». Все це робиться з метою належного медичного обслуговування жителів Бучі у міській лікарні.
А Міжміська станція швидкої медичної допомоги безоплатно прийняла в постійне користування автомобіль швидкої медичної допомоги типу В на базі Peugeot boxer 2011 року випуску.

Комунальне господарство
Було поінформовано, що технологічне обладнання котельні по вул. Києво-Мироцькій, 106 перебуває в неробочому, розкомплектованому стані та підлягає демонтажу. З грудня минулого року силами спеціалістів комунального підприємства «Теплокомунсервіс» проводяться роботи з впорядкування приміщення котельні та підготовки його до реконструкції. Планується встановлення двох котлів КОЛВІ-500 для підключення житлового масиву в межах вулиць Києво-Мироцька та Пушкінська. Це дасть можливість відключити теплову мережу від котельні по вул. Чкалова (на 70% - в аварійному стані). Тож, дану котельню вирішили передати в господарювання та на обслуговування «Теплокомунсервіс».
Схожа ситуація і з котелнею по вул. Шевченка, 14. Розглянули подання керівництва відділу освіти про передачу в господарське відання та на обслуговування даної котельні КП «Теплокомунсервіс». Адже з цим підприємством укладений договір на ремонт та обслуговування внутрішньої системи опалення школи №2. Депутати задовольнили клопотання освітян.

Перспективи будівництва
Місто росте, що дозволяє поступово реалізовувати нові проекти. Зокрема і в будівництві. На сесії йшла мова про розбудову трьох мікрорайонів Бучі.
Виходячи з необхідності комплексної забудови території, що розташована вздовж бульвару Б. Хмельницького, з метою врегулювання питань існуючої містобудівної ситуації, інженерних мереж та схеми транспортного сполучення, вирішили розробити детальний план території, орієнтовною площею 19,8 га (з містобудівними умовами та обмеженнями). Житловий квартал з розташуванням громадських закладів планують звести в межах вулиць Бориса Гмирі, Депутатської та приватних земель (вздовж залізничних колій).

Аналогічне рішення було прийнято і по розробці детального плану території житлового кварталу з об’єктами соціальної інфраструктури в межах вулиць Вишневої, Нове шосе, Києво-Мироцької та провулку Урожайного. Орієнтовна площа забудови – 6 га.
Також затверджено матеріали детального плану території житлового кварталу з розташуванням громадських закладів (площа 9,2 га) в межах вулиць Лісова, Вокзальна та Паркова. Крім того, посадовці пообіцяли врахувати пропозиції та зауваження, згідно протоколу узгоджувальної комісії і проведених громадських слуханнях.

Розглядалися питання щодо врегулювання земельних відносин громадян.
Також на сесії народними обранцями затверджено троє помічників-консультантів наших депутатів. Так, по виборчому окрузі №4 депутату Андрію Чечило допомагатиме громадянка Євгенія Алєксєєва. Помічником депутата по виборчому округу №1 Олександра Таможнього стала громадянка Тетяна Шишкіна, а депутата по виборчому округу №10 Віталія Косенка – громадянка Світлана Скидан. Побажаємо їм успіхів у роботі на користь громади!
1.5 -0.5

газета: «Бучанські новини» «27 від 6 липня 2012 року
громадські слухання, міські новації
 Інші новини по темі:
Осінній двомісячник з благоустрою та санітарна очистка Бучі

Осінній двомісячник з благоустрою та санітарна очистка Бучі

Бучанські новини
Буча: Містобудівні  плани

Буча: Містобудівні плани

Бучанські новини
На часі медичні та соціальні питання

На часі медичні та соціальні питання

Бучанські новини
Буча отримала нагороду за благоустрій

Буча отримала нагороду за благоустрій

ВИКОНКОМ
Буча: Нагорода за чистоту

Буча: Нагорода за чистоту

Бучанські новини
Над чим працюють комунальні служби?

Над чим працюють комунальні служби?

Бучанські новини
План благоустрою Ірпеня

План благоустрою Ірпеня

Ірпінський вісник
12 грудня відбулася позачергова сесія Бучанської міської ради

12 грудня відбулася позачергова сесія Бучанської міської ради

Бучанські новини
"Рибне господарство" затвердили на бучанській сесії

"Рибне господарство" затвердили на бучанській сесії

ВИКОНКОМ
Комунальне господарство Бучі – на контролі міських служб

Комунальне господарство Бучі – на контролі міських служб

Бучанські новини
16 грудня, Ірпінь: Круглий стіл "Благоустрій у дії!"

16 грудня, Ірпінь: Круглий стіл "Благоустрій у дії!"

Ірпінський вісник
Правила благоустрою міста

Правила благоустрою міста

Буча та регіон
У Бучі погоджені нові тарифи на воду

У Бучі погоджені нові тарифи на воду

Бучанські новини
Питання благоустрою залишається відкритим

Питання благоустрою залишається відкритим

Бучанські новини
В Бучі затверджені інспектори з контролю за благоустроєм

В Бучі затверджені інспектори з контролю за благоустроєм

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.