Як для Бучі пройшло Євро-2012..

Ось і закінчилася головна спортивна подія Європи – чемпіонат з футболу ЄВРО-2012. Для бучанської громади згадки про це свято ще надовго залишаться у пам’яті. Адже крім видовища, яке дала пряма трансляція матчів на Київській площі, жителі відчули себе єдиним цілим – українцями, братами. Сподіваємося, що цей дух єднання не зникне і в майбутньому.

А зараз – час підбивати підсумки не лише в спортивних здобутках, але й в організації свята. Як для Бучі пройшло Євро-2012? Чи все закінчилося спокійно? Відповідь на це дають посадовці, начальники служб, громадських закладів та правоохоронці.



Екран залишиться на площі

Лариса Матюшенко,
заступник Бучанського міського голови:
- Той факт, що ми ретельно готувалися до зустрічі і проведення Євро-2012, – дав позитивні результати. Це не лише особиста думка. Кожен, хто долучився до спортивного дійства на Київській площі, лише позитивно, з гарними емоціями згадував про цю подію.
І навіть жителі прилеглих будинків із розумінням поставилися до палких вболівальників. Тож, на певний дискомфорт від шуму майже не реагували. Ми побачили, що громада дійсно може об’єднатися, стати єдиним цілим.
Постійно працювали волонтери. Усе це в сукупності створило нормальні умови для відпочинку. І навіть якщо у нас були якісь певні питання на початку роботи фан-зони, то потім найкращим чином налагодилася взаємодія між відвідувачами і організаторами. Хочу відзначити, що наші жителі настільки розумні та щирі, що готові сприйняти й підтримати будь-які нововведення. На перегляд матчів приходили люди різні і за віком, і за соціальним статусом. Попри це – всі швидко знаходили спільну мову, товаришували. І якщо якісь дрібні конфлікти виникали, то не під час перегляду футболу, а пізніше – за межами фан-зони. Проте, правопорушення трапляються завжди – таке життя.

Велика подяка волонтерам, які у позаробочий час приходили на площу і допомагали людям зоорієнтуватися, підказували щось, слідкували за порядком. Це ж саме стосується правоохоронних органів та медичних працівників – вони дуже добре впоралися зі своїми обов’язками.
Звичайно, бачили на своїй фан-зоні не тільки бучанців, але й жителів прилеглих міст і селищ. Від них почули тільки найкращі відгуки та побажання. Сусіди дещо дивувалися керівникам своїх населених пунктів, що ті також не організували подібне дійство. Але думаю – все попереду. Головне, Буча показала гарний приклад, як все це має відбуватися.
До речі, до міста приїхали й іноземні гості. Це не були цілі групи вболівальників, але все рівно чимало любителів футболу завітали до нас на трансляцію матчів. Казали, що почуваються тут дуже комфортно. Зокрема, приїжджали італійці, іспанці, нідерландці, шведи, англійці та поляки. Тож, тепер ще більше європейців знають про Бучу.
Ми отримали справжнє свято. Беззаперечно, це – ідея, підтримка і запровадження Бучанського міського голови Анатолія Федорука. І жителі йому за це дуже вдячні.
Щодо екрану, то він залишиться на Київській площі. Буде виконувати інформаційну функцію: частково транслюватиметься реклама, частково – корисні повідомлення для жителів міста.

Вивезли понад 20 машин сміття

Володимир Кравчук,
начальник КП «БУЖКГ»:
- За фан-зоною було закріплено дві машини – одна вивозила сміття (кожен день зранку), друга забезпечувала санітарну очистку біо-туалетів (двічі на день).
Встановили достатню кількість контейнерів: 9 великих і 8 менших, які розставили по всій території площі.
За порядком слідкували чотири двірники, які працювали з 5.00 до 10.00 години ранку та з 17.00 до півночі. Таким чином забезпечувалася чистота і порядок у місці масового перегляду футболу. У процесі роботи ніяких ексцесів не виникало. Звісно, було і сміття, і папірці під ногами, але все це швидко прибиралося.

Траплялися технічні неполадки: не підсвічувалися два м’ячі, що встановлені на даху розважального комплексу «Акваріус». У нічний час поламали дві лавки. Але проблеми оперативно усунули. Щоправда, були поодинокі скарги жителів будинку по вул. Енергетиків, 4 на шум, але ми просили з розумінням ставитися до цієї ситуації і вони йшли на зустріч.

Людям було комфортно на святі

Ярослав Дученко,
в.о. начальника інспекції з благоустрою:
- Протягом місяця Євро-2012 все проходило на рівні, якого хотіли досягти. Головне, що залишилися задоволеними мешканці Бучі та гості нашого міста. Вони отримали море вражень та гарно провели час. Переконаний, багато хто жалкуватиме, що Євро-2012 закінчилося так швидко!
Зі свого боку намагалися робити все можливе, щоб забезпечувати порядок і людям було комфортно та приємно знаходитися на святі. Все старанно прибиралося, вичищалося.
Хочеться подякуваті і правоохоронним органим, які належним чином забезпечували громадський порядок. А також відзначити самих мешканців, які, в переважній більшості, поводилися адекватно і культурно.
Про закон і безпеку дбали правоохоронці

Володимир Ридчик,
начальник Бучанського міського відділу міліції:
- Під час про ведення Чемпіонату Європи з футболу в Україні та Польщі на фан-зоні міста Бучі не було допущено грубих порушень громадського порядку та скоєння злочинів. Але були виявлені поодинокі випадки дрібного хуліганства, за вчинення якого правопорушники, мешканці міста Бучі, були притягнуті до адміністративної відповідальності.
Працівники Бучанського міського відділу міліції, серед яких і дільничні інспектори, і працівники карного розшуку, які заступали на охорону громадського порядку, своєчасно реагували на порушення, - тож чимало злочинів вдалося попередити. Щодня за дотриманням правопорядку слідкували наряди правоохоронних органів, до яких були залучені і керівники правоохоронних органів, включаючи начальника міліції, заступника, начальника дільничних інспекторів і начальника сектору карного розшуку.

Медики: обійшлося без ексцесів

Сергій Ігумнов,
головний лікар «Міжміської станції швидкої медичної допомоги»:
- На виконання наказів Міністерства охорони здоров’я України, а також наказу Головного управління охорони здоров’я Київської обласної держадміністрації, у фан-зоні було забезпечено чергування карети швидкої медичної допомоги. Вважаю, що бригади медиків добре впоралися із покладеними на них обов’язками. Масових звернень з боку громадян не надходило. Були поодинокі випадки, коли жителі просили надати медичну допомогу. Насамперед, скаржилися на головний та зубний біль, високий тиск.
Зі свого боку ми задоволенні організацією проведення свята – все пройшло на найвищому рівні.

Щодня бучанські вболівальники випивали близько 500 літрів пива

Ірина Коваленко,
завідуюча кафе «Затишок»:
- Майже весь персонал «Продсервісу» був задіяний під час проведення Євро на Київській площі у Бучі. Одні працівники харчової промисловості були безпосередньо на площі – продавали продукцію, інші готували товар, запаковували його. Активну участь брали й наші працівники із шкільних їдалень. Взагалі, свято пройшло дуже добре. Хоча спочатку деякі люди були агресивно налаштовані на наші лотки. Мовляв, що дорого… Але згодом, як розкоштували, то і прощатися з нами не хотіли.
Вболівальникам пропонували пиво, воду, квас. Під пиво чіпси, рибку, сухарики, сири. Щодня в середньому пива випивали шість бочок по 50 літрів, тобто 300 літрів. А також шість бочок по 30 літрів – ще 180 літрів. Квасу випивали менше – 200 літрів у день. Багатьом бучанцям відома випічка, яку готують у кафе «Затишок», тож пиріжки із задоволенням брали, їли і дякували. Тому що, дійсно, випічка у нас дуже смачна. На раз пекли по 300-400 пиріжків.
Ціни були помірні, доступні і порівняно з іншими закладами навіть нижчі. До того ж наша продукція смачна і завжди свіжа.

До речі, на Київській площі щодня дивилися футбол близько двох тисяч людей. Якщо взяти сумарно, то протягом всього періоду долучилися до спортивного дійства приблизно 42 тисячі громадян, тобто майже все місто.


деякі фото з фанзони на Київській площі в фотогалереї>>
0 0

газета: «Бучанські новини» «27 від 6 липня 2012 року
 Інші новини по темі:
Свято футболу на Київській площі

Свято футболу на Київській площі

Бучанські новини
Матчі Євро-2012 транслюватимуть на Київській площі

Матчі Євро-2012 транслюватимуть на Київській площі

Бучанські новини
Над чим працюють комунальні служби?

Над чим працюють комунальні служби?

Бучанські новини
Анатолій Щербина: «У кожному населеному пункті Київщини має бути футбольне поле»

Анатолій Щербина: «У кожному населеному пункті Київщини має бути футбольне поле»

Бучанські новини
Кубок області «Тато, мама, я – спортивна сім’я» залишився в Бучі

Кубок області «Тато, мама, я – спортивна сім’я» залишився в Бучі

спортивні новини
20 жовтня, м. Буча: Відкриті змагання з велосипедного туризму «БУЧА-ТРЕВЕЛ»

20 жовтня, м. Буча: Відкриті змагання з велосипедного туризму «БУЧА-ТРЕВЕЛ»

Буча та регіон
Ірпінь активно готується до Євро-2012!

Ірпінь активно готується до Євро-2012!

Ірпінський вісник
Підтримай українську збірну на Евро 2012!

Підтримай українську збірну на Евро 2012!

спортивні новини
Інтернет-конференція заступника голови ДПС у Київській област

Інтернет-конференція заступника голови ДПС у Київській област

Повідомлення!
Інтернет-конференція Голови ДПС у Київській області

Інтернет-конференція Голови ДПС у Київській області

Повідомлення!
В День захисту дітей розважились на славу!

В День захисту дітей розважились на славу!

Буча та регіон
Буча — на шляху до європейських стандартів

Буча — на шляху до європейських стандартів

Бучанські новини
Інтернет-конференція заступника голови ДПС у Київській області

Інтернет-конференція заступника голови ДПС у Київській області

Публікації
Інтернет-конференція заступника голови ДПС у Київській області

Інтернет-конференція заступника голови ДПС у Київській області

Публікації
Тато, мама, я – спортивна сім’я

Тато, мама, я – спортивна сім’я

спортивні новини
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
VladLeny
  • VladLeny (0)
  • Гостi
  • 6 липня 2012 11:41
"...жителі прилеглих будинків із розумінням поставилися до палких вболівальників. Тож, на певний дискомфорт від шуму майже не реагували..."
Интересно, а кто-то опрашивал жильцов этих домов? Реагували, еще и как! Дитя засыпало только после 12 ночи! Даже из дальних домой жаловались на шум.

0