Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Про криміногенну ситуацію в місті та захист дітей

Про криміногенну ситуацію в місті та захист дітей

14 червня відбулося засідання виконавчого комітету бучанської міської ради. Головував на ньому перший заступник мера міста геннадій дмитренко. Роботу, згідно порядку денного, розпочали з правових та господарських питань.

Розглянули інформацію начальника Бучанського відділу міліції Володимира Ридчика щодо виявлення та попередження безпритульності та бездоглядності, наркоманії та алкоголізму в місті. Як повідомив головний міліціонер Бучі, з початку року постійно проводяться відпрацювання, перевірки торгівельних павільйонів з метою виявлення продажу неповнолітнім спиртних напоїв та цигарок. Зокрема, це операції під умовними назвами «Нагляд» (перевірка раніше засуджених), «Мак» (профілактика і виявлення випадків вживання, розповсюдження, виготовлення і зберігання наркотиків), «Літо» (патрулювання місць масового скупчення громадян, місць відпочинку).

За звітний період здійснено 17 перевірок неблагополучних сімей, де виховується десять неповнолітніх дітей. Перевірено 5 неповнолітніх, які перебувають на обліку.
За період з 1 січня по 5 червня 2012 року до міського відділу міліції доставлено близько 125 осіб – підозрюваних у вчиненні злочинів та злочинів, пов'язаних з незаконим обігом наркотиків.

Всього за вказаний період порушено 83 кримінальні справи. Так, найпоширенішими залишаються крадіжки – 48 випадків (розкрито 23). Також сталося два розбої (розкриті), два випадки шахрайства, два угони авто, 12 «наркотичних» справ (розкрито 11), одне умисне вбивство та інші злочини.
Складено 326 адміністративних протоколів. На обліку перебуває 5 дітей, які систематично залишають місце проживання, не відвідують навчання без поважних причин та раніше засуджених. З метою попередження бездоглядності та безпритульності неповнолітніх було проведено 24 рейди.
Відповідаючи на запитання про дотримання правопорядку на Київській площі під час масового перегляду трансляції матчів Євро-2012, Володимир Ридчик повідомив, що обійшлося без суттєвих порушень.
Також правоохоронець зазначив, що в місті почали працювати камери відеонагляду в громадських місцях. Тож, тепер недобросовісні громадяни – під пильним наглядом і контролем.

Про стан профілактики інфекційних та паразитарних захворювань, харчових отруєнь в Бучі доповідала представних Ірпінської міської СЕС Тетяна Анісімова. Зокрема, лікар повідомила, що ситуація в місті є стабільною та контрольованою. Разом із тим до роботи приватних підприємців у сфері торгівлі та громадського харчування є чимало запитань. За виявлені порушення санітарного законодавства на харчових об'єктах міста накладено 86 штрафів на суму 7820 грн і застосовано одну фінансову санкцію на суму 206,40 грн. Також вилучено з реалізації 348,878 кг недоброякісної продукції. Крім того, винесено 4 постанови про тимчасову заборону експлуатації об'єктів і 12 постанов про обмеження асортименту продукції, яка виготовляється та реалізується.

Начальник Бучанського відділу освіти Олег Цимбал поінформував про закріплення за дошкільними та загальноосвітніми закладами території обслуговування. Крім того, було закріплено територію обслуговування для нової бучанської школи в межах вулиць Вишневої, Нове шосе та бульвару Б. Хмельницького. З переліком відповідних вулиць можна ознайомитися у відділі освіти.
Щоправда, є одна суттєва поправка: згідно законодавства батьки самі можуть обирати навчальний заклад, у якому буде навчатися їхня дитина. Тому даний план «розподілу» учнів носить рекомендаційний характер.
Про стан забезпечення конституційного права дитини на виховання в сім'ї чи родинному оточені поінформувала заступник Бучанського міського голови Лариса Матюшенко.

Зокрема, мова йшла про роботу в даному напрямку Служби у справах дітей. У Бучі проживає 4940 дітей. На первинному обліку перебуває 31 дитина-сирота та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них одна дитина виховується у прийомній сім'ї, двоє – на повному державному утриманні в бучанській школі-інтернаті. 24 дитини виховується в родинах опікунів та піклувальників. Трьом дітям в червні встановлять статус позбавлених батьківського піклування.
Контроль за дотриманням умов проживання цих юних бучанців здійснює служба, яка слідкує за станом житла, належним виконанням обов'язків з боку опікунів, цільовим використанням коштів та ін. У 2012 році на підтримку «категорійних» дітей було виділено близько 9 тис. грн.
У цьому році відбулося одне іноземне усиновлення та одне усиновлення дитини зі школи-інтернату.
А от з горе-батьками, які ухиляються від своїх обов'язків, проводиться профілактична робота. Зараз на обліку знаходиться 7 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

На даний час виникла проблема активізації розвитку сімейних форм виховання, зокрема щодо створення дитбудинків сімейного типу. Разом із тим на комісії з питань захисту прав дитини затверджені індивідуальні плани соціального захисту діток у відповідності з їхніми потребами.
Про виділення коштів на проведення заходів у липні-серпні 2012 року інформувала керуюча справами виконавчого комітету Галина Сурай. Зокрема, було вирішено профінансувати акцію «Школяр», молодіжні заходи до Дня Незалежності та видатки на стипендії міського голови для обдарованої молоді, оздоровлення та відпочинок дітей міста Бучі.

Юридичний блок розпочався питанням про затвердження протоколу житлової комісії. Так, комісією було поставлено на квартирний облік 5-х жителів міста, одного зняли у зв’язку з покращенням житлових умов. Також завідувач юридичним відділом Інна Недашківська надала для розгляду присутніх інформацію про оформлення права власності на квартири, житлові будинки і нежитлові приміщення.

Надійшла заява від громадянина Рябчука (люди з особливими фізичними потребами) щодо встановлення лічильника на воду у квартирі. Справа в тому, що чоловіку важко пересуватися й долати великі відстані - і він потребує допомоги. Виконавчий комітет задовольнив прохання бучанця.
Виконавчий комітет дав дозвіл на зняття 42 аварійних дерев, які ростуть на території підприємств, установ, організацій, приватних садиб та на прилеглих до них територіях і можуть спричинити руйнування будинків, парканів, господарчих споруд, ліній електромереж. З відповідними заявами до міської ради звернулися самі громадяни, а комісія з благоустрою, перед прийняттям рішення, провела обстеження вказаних зелених насаджень.
28 червня святкуватимемо День Конституції. З цієї нагоди в місті передбачається провести урочистості, покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку та організувати виступ капели бандуристів.

Насамкінець робочої зустрічі були розглянуті питання містобудування та архітектури.
газета: «Бучанські новини» №25 від 22 червня 2012 року
 Інші новини по темі:
Робота Бучанського відділу міліції..

Робота Бучанського відділу міліції..

Бучанські новини
Обмеження для дітей віком до 16 років

Обмеження для дітей віком до 16 років

Бучанські новини
Дітям та молоді особлива увага

Дітям та молоді особлива увага

Бучанські новини
Головними на виконкомі були  поліція та медицина

Головними на виконкомі були поліція та медицина

Бучанські новини
Обласний лісгосп приєднають до Бучанського ЖКГ

Обласний лісгосп приєднають до Бучанського ЖКГ

Бучанські новини
Буча буде лагодити лінії електропередач за власні кошти

Буча буде лагодити лінії електропередач за власні кошти

Бучанські новини
Ірпінська ОДПІ доповідає про хід операції Бюджет.

Ірпінська ОДПІ доповідає про хід операції Бюджет.

Публікації
Положення про відділи Бучанської міської ради

Положення про відділи Бучанської міської ради

ВИКОНКОМ
Затверджено програму «З турботою про кожного»

Затверджено програму «З турботою про кожного»

Бучанські новини
На часі медичні та соціальні питання

На часі медичні та соціальні питання

Бучанські новини
Бучанське «Чикаго»

Бучанське «Чикаго»

Бучанські новини
На засіданні Бучанського виконкому розглянули  вісімдесят питань

На засіданні Бучанського виконкому розглянули вісімдесят питань

Буча та регіон
У Бучі погоджені нові тарифи на воду

У Бучі погоджені нові тарифи на воду

Бучанські новини
Матчі Євро-2012 транслюватимуть на Київській площі

Матчі Євро-2012 транслюватимуть на Київській площі

Бучанські новини
Правила нечесної торгівлі

Правила нечесної торгівлі

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.