Вклоняємось солдатам Перемоги!

67 років тому радянські війська здобули перемогу у Великій Вітчизняній війні. Вже немає тієї країни, промайнуло безліч подій, народилися нові покоління людей. Але й тепер, сім десятків років потому, у серцях слов’ян живе свято Перемоги, розуміння грандіозності цього дня і величезної поваги до героїв, які своєю кров’ю подарували нам мир.

9 Травня у Бучі вшановували пам’ять полеглих захисників Вітчизни, а також безмежно дякували живим воїнам, ветеранам війни. На жаль, їх стає все менше. Ніхто не може зупинити закони природи. Обов’язок кожного – зробити все, аби ті дні чи роки пройшли достойно і гідно, щоб старість і соціальні негаразди якомога менше давалися взнаки.

Вже традиційно, у День Перемоги делегація Бучанської міської ради, очолювана секретарем Василем Олексюком, відвідала ветеранів, які перебувають у лікарні (20 чоловік). Тепле і щире спілкування, слова підбадьорення і невеликі подарунки – навіть ці знаки уваги стали для сивочолих людей потужною моральною підтримкою.

Урочистості з нагоди свята Перемоги проходили в Склозаводському мікрорайоні. Там громада Бучі, ветерани, посадовці зібралися біля Меморіалу невідомому солдату, щоб вшанувати пам’ять полеглих у бою. Чиїсь сини, батьки, чоловіки… Їхня доля склалася так, що не судилося жити в мирі, але вони принесли себе в жертву, щоб вільно жили ми.

Годиною пізніше бучанці зібралися біля «святая святих» – парку Слави.
Ветерани не приховували своїх сліз. Так, учасник бойових дій, полковник у відставці, льотчик-винищувач Іван Березняков поділився з присутніми своїми фронтовими спогадами.

Звернувся до жителів міста з вітальним словом Бучанський міський голова Анатолій Федорук:
«Дорогі мої земляки, шановні ветерани! У житті кожної родини є близькі, які не повернулися з поля бою або повернулися поранені та з підірваним здоров’ям. Ми пам’ятаємо їх.
Але ті, хто сьогодні разом із нами – двічі герої. Ви і в мирний час своєю працею показували приклад того, як потрібно жити та працювати. Тож, зичу, щоб ви і на 68-річницю Дня Перемоги були у строю – щастя вам і здоров’я!» - сказав міський голова.

Даний захід відвідав і перший заступник голови Київської облдержадміністрації Ярослав Москаленко, який також привітав присутніх зі святом.
Пам’ять полеглих вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до вічного вогню.
Після урочистостей для ветеранів підготували святковий стіл у приміщенні школи №4, де за бойовими «100 грам» звучали спогади про минулі роки. Тим часом всі жителі могли покуштувати солдатську кашу. Крім того, на вулицях міста працювали тематичні фотовиставки, експозиції, роботи талановитої учнівської молоді та їхніх наставників.

На головній площі Бучі виступали творчі колективи міста та учні загальноосвітніх шкіл. А ввечері глядачі могли насолоджуватися концертом Державного академічного ансамблю пісні і танцю МВС України. Так і промайнув цей день – святковий і сумний водночас.
Живіть, дорогі захисники Вітчизни якомога довше! Ви – наша совість, мудрість, наші мужність і відвага. Бо тільки той, хто пройшов крізь пекло, може осмислити справжні цінності і донести прості істини майбутнім поколінням. Живіть…

Більше фото в галереї>>




Ветерани на обласному святі

8 травня у селі Нові Петрівці Вишгородського району, у музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943», відбулося відкриття пам’ятника «Знак миру» та заходи щодо вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни Київщини. Свято проходило за участю голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка.


Були на урочистостях і ветерани з Бучі в складі: голови Ради ветеранів Івана Крутька (нагороджений Грамотою Кабінету Міністрів України), а також Івана Березнякова, Петра Маринчука, Леоніда Тернового, Миколи Райчука, Миколи Марчука, Володимира Дем'янчука, Ігоря Кременчука. Нашу делегацію очолила заступник Бучанського міського голови Лариса Матюшенко, яка взяла шефство над сивочолими захисниками Вітчизни. Жваве спілкування, «бойові» спогади, розмови про сьогодення – не змовкали серед бучанців. Адже міська влада приділяє особливу увагу соціальному захисту ветеранів, піклується, аби в місті їм жилося комфортно й достойно.

Під час заходу у Нових Петрівцях відслужили панахиду у Каплиці Георгія Побідоносця.
А після – урочистий концерт «Вклоняємося солдатам Перемоги!» за участю заслужених артистів України, артистів ансамблю пісні і танцю Державної прикордонної служби України та творчих колективів Київської області. Пройшов Парад військових та ліцеїстів «Богунців». А всі охочі змогли відвідати виставку військової техніки періоду Великої Вітчизняної війни та скуштувати солдатську кашу.

Фото до заходу в Нових Петрівцях:



фото авторів
Людмила Гладська, Вікторія Кончаківська 
газета: "Бучанські новини" №18019 від 11 травня 2012 року
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.