Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Про бучанську воду, безпеку праці та розвиток інфраструктури

Про бучанську воду, безпеку праці та розвиток інфраструктури

29 березня відбулося засідання 23 сесії VI скликання Бучанської міської ради. Головував на ній мер міста Анатолій Федорук. Порядок денний – досить насичений і різносторонній, тому вимагав сконцентрувати увагу на піднятих проблемах.

Вкотре питанням №1 став розгляд стану водоканалізаційного господарства в Бучі. Воно й викликало найбільший інтерес до різних аспектів водної галузі, як серед депутатського корпусу, так і серед громадськості.

Інформував присутніх заступник начальника КП «Ірпіньводоканал» Віктор Коваленко. Він повідомив, що послуга з водопостачання надається 23 тисячам жителів міста. Добовий об’єм водопостачання – понад 3 тисячі кубічних метрів. Щодо проблем, то сьогодні 57% водопроводів – зношені. Інше болюче питання – люки. Точніше, їхня відсутність. Як зазначив пан Коваленко, в минулому році в регіоні та місті Бучі було вкрадено 110 люків, що становить близько 50-60 тисяч гривень. Але не уточнили, що робити громадянам, аби у них не впасти.

Разом з тим посадовець зазначив, що у минулому році «Ірпіньводоканалом» було проведено низку робіт (заміна водопровідних мереж, реконструкція артсвердловини №5, введено в експлуатацію резервуари чистої води та ін.), що забезпечили нормальну роботу водоканалізаційного господарства.

Значні плани і на 2012 рік. Насамперед, будівництво станції знезалізування по вул. Пушкінській, будівництво артсвердловини по вул. Склозаводській, будівництво водонапірної башти по вул. Шевченка та ін.

Проте, до роботи КП «Ірпіньводоканал» виникло чимало питань. Зокрема, в аспекті благоустрою. Наприклад: десь стався порив – виїхали, розрили і, залишивши весь той безлад, поїхали. І стоїть місто в саморобних «курганах».

Окрема історія – перекидання обов’язків між водоканалом і житлово-комунальним підприємством. У результаті – ніхто нічого не робить. Тут Віктор Коваленко пояснив, що обслуговування водоканалу поширюється на водогін до стінки будинку, а все що робиться в підвальній частині – до того відношення не мають. Щодо каналізації, то обслуговування здійснюється до першого колодязя водоканалізаційної мережі. Це – згідно правил експлуатації водопровідно-каналізаційних мереж в Україні.

Були зауваження і з боку міського голови Анатолія Федорука. Суть в тому, що підприємство зобов’язане обслуговувати всі «профільні» об’єкти, які є в місті (і через які надається послуга споживачу). «Зараз «Ірпіньводоканал» не в повній мірі виконує покладену на нього функцію. Наприклад, виникає порив. Те, що у вас на балансі ремонтуєте, а інше – ні. Тільки після втручання виникає якась дія. Інший приклад – проблемна свердловина по вул. Рози Люксембург, яка обслуговує велику кількість громадян. Давайте також «підключатися» до роботи і знімати існуючу напругу. Адже технічно ніхто не буде ремонтувати та облаштовувати, окрім спеціалізованої організації, яка надає послуги», - наголосив міський голова.
Щодо очистки води, то в першій половині квітня планується здійснити промивку та хлорування мереж, водонапірних башт та резервуарів чистої води.

Депутат Світлана Остапа запитала наскільки відсотків в Бучі знезалізнена вода? На що отримала відповідь: у 2010 році введений новий норматив по залізу: допустима норма – 0,2 мг на літр (За нормами ДСанПіН 2.2.4-171-10 у питній воді заліза повинно бути не більше 0,2 мг/л, марганцю - не більше 0,05 мг/л, сірководню не повинно бути зовсім). «В принципі, питна вода в Бучі, є в рамках норми. І в масштабах України – є нормальною», - сказав Віктор Коваленко.

Крім того, він повідомив, що з 37 свердловин сьогодні маємо 10 свердловин, які не працюють – вони в резерві. Коли буде запущена станція з водопідготовки та знезалізування по вул. Пушкінській - вона дозволить подавати якісну питну воду на 70% території міста. А мікрорайон Склозаводський буде працювати автономно від власної артсвердловини, також будуть введені в експлуатацію резервуари чистої води по вул. Тарасівській.

Про додержання на підприємствах міста стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища інформувала начальник управління праці та соцзахисту Ганна Назаренко.

Вона повідомила, що відповідні перевірки проводяться кожного року. Так, у минулому році на підприємствах Бучі було виявлено 197 порушень, зроблені приписи. А на 16 підприємствах було здійснено атестацію робочих місць для працівників шкідливих або тяжких умов праці. На черзі – ще 11 таких об’єктів. У 2011 році зареєстровано 39 колективних договорів, які регламентують умови праці.

До неприємних моментів. У минулому році на території Бучі було зареєстровано 4 виробничі травми. Тяжкі травми отримали працівник стадіону та скловар на бучанському заводі Склотари. А дві травми були зі смертельними наслідками. Електромонтер впав у шахту ліфту київського будинку (дане підприємство зареєстроване в Бучі, проте діяльність здійснює на території Києва). Інший випадок стався на бучанському товаристві «Сарафан»: впала стріла крану і насмерть вбила працівника. Наше підприємство уклало договір з київською організацією «Київбудком» на проведення будівельних робіт, яка й брала на себе всю відповідальність за технічний стан, підготовку працівників. Тому й нестиме відповідальність.

Перший заступник Бучанського міського голови Геннадій Дмитренко розповів про роботу транспорту місцевого і міжміського сполучення, облаштування зупинок і стоянок автотранспорту в Бучі. Він зазначив, щоб підтримувати стан доріг, протягом 2011 року Бучанська міська рада вжила низку заходів: це ремонт дорожнього покриття, облаштування тротуарів, реконструкція тротуарних доріжок, виготовлення проектної документації тощо. Також у рішенні сесії: направити відповідний лист на ДАІ щодо перевірки технічного стану транспортних засобів головного перевізника – Ірпінське АТП 13250.

Про затвердження порядку використання коштів субвенцій на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Дане питання розглядалося разом із управлінням соціального захисту населення та управління охорони здоров’я. Буча готова прийняти фінансовий ресурс на окреслені потреби і надати громадянам допомогу у вигляді лікарських засобів. Мова йде лише про тих жителів, які знаходяться у відповідному реєстрі.

Про затвердження Порядку сплати пайової участі замовника у розвитку інфраструктури міста.
Дане питання відноситься до нормативно-регуляторного акту територіальної громади. Суть в тому, що замовник, який має намір здійснити будівництво об’єкта містобудування у населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Буча.

Розмір пайової участі (внеску) становить у разі будівництва:
- нежитлових будівель та споруд – 10% загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта;
- житлових будинків – 4% загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта.
У процесі роботи не виключенні доопрацювання і доповнення.

Секретар Бучанської міської ради Василь Олексюк повідомив про внесення змін до рішення Бучанської міської ради від 19 листопада 2010 року «Про затвердження складу постійних комісій Бучанської міської ради VІ скликання».

У зв’язку з переобранням секретаря Бучанської міської ради, враховуючи пропозиції комісії з питань регламенту, правової політики, депутатської етики та контролю за виконанням рішення ради та її виконавчого комітету було вирішено внести у роботу комісії певні зміни. А саме: комісію з питань соціально-економічного розвитку, підприємництва та житлово-комунального господарства тепер очолюватиме депутат міської ради Роман Янковий.

Також на сесії розглядалося чимало питань щодо встановлення розміру орендної плати, продовження чи розірвання договорів оренди.
Рішенням сесії були внесені зміни й до Статуту Бучанського центру позашкільної роботи. Відтепер осередок позашкілля буде працювати як комунальне підприємство (зі своїм рахунком, печаткою і т.д.).

Закінчилося засідання розглядом питань регулювання земельних відносин громадян, підприємств, установ та організацій міста і депутатськими запитами.
газета: "Бучанські новини" №14 від 6 квітня 2012 року
Ірпіньводоканал
 Інші новини по темі:
Проблеми з "Водоканалом" потрібно вирішувати разом

Проблеми з "Водоканалом" потрібно вирішувати разом

ВИКОНКОМ
У Бучі погоджені нові тарифи на воду

У Бучі погоджені нові тарифи на воду

Бучанські новини
Ірпінський регіон залишиться без води?

Ірпінський регіон залишиться без води?

Буча та регіон
В травні у Бучі запрацює станція водознезалізнення (відеосюжет)

В травні у Бучі запрацює станція водознезалізнення (відеосюжет)

Буча та регіон
5 мільйонів гривень з місцевого бюджету - на будівництво нової гімназії

5 мільйонів гривень з місцевого бюджету - на будівництво нової гімназії

Бучанські новини
2007 рік був означений напруженою роботою

2007 рік був означений напруженою роботою

ВИКОНКОМ
Стан водоканалізаційних мереж Бучі

Стан водоканалізаційних мереж Бучі

Бучанські новини
На часі - БУЧАНСЬКИЙ «ВОДОКАНАЛ»

На часі - БУЧАНСЬКИЙ «ВОДОКАНАЛ»

ВИКОНКОМ
Комунальне господарство Бучі – на контролі міських служб

Комунальне господарство Бучі – на контролі міських служб

Бучанські новини
Буча : новий дошкільний заклад №5

Буча : новий дошкільний заклад №5

Бучанські новини
Перспективи освітньої галузі: переваги і проблеми

Перспективи освітньої галузі: переваги і проблеми

Бучанські новини
Проблеми БТІ у Бучі - вирішуються

Проблеми БТІ у Бучі - вирішуються

Бучанські новини
Матчі Євро-2012 транслюватимуть на Київській площі

Матчі Євро-2012 транслюватимуть на Київській площі

Бучанські новини
Буча: «Земельних» питань не буде – чекаємо на Генплан

Буча: «Земельних» питань не буде – чекаємо на Генплан

Бучанські новини
12 грудня відбулася позачергова сесія Бучанської міської ради

12 грудня відбулася позачергова сесія Бучанської міської ради

Бучанські новини
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Роман
  • Роман (0)
  • Гостi
  • 30 квітня 2012 20:35
а качество воды ухудшилось!!!

0