Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Міжнародний фестиваль "Прем`єра пiснi": Магія пісенного свята

Міжнародний фестиваль "Прем`єра пiснi": Магія пісенного свята

Минув рік і в кінорозважальному комплексі «Акваріус» знову зазвучали слова і тонка мелодія української пісні.


Всі публікації про «Прем’єра пісні» в Бучі.

Фестиваль, який вже став для Бучі традиційним, зібрав ціле сузір’я народних і заслужених артистів «з ім’ям». Окрім оновленого складу учасників, гармонійно довершила загальну атмосферу і нова сцена. Великі екрани, світлові спецефекти гармонійно доповнювали музичне звучання. А ще глядачів не залишив байдужим завжди галантний і вишуканий «народний» танцмейстер Григорій Чапкес.

Відкривали свято його співзасновники: Бучанський міський голова Анатолій Федорук, в.о. начальника Управління культури й туризму Київської облдержадміністрації Ігор Подолянець, генеральний директор теле- радіомовної компанії «Всесвітня служба УТР» Василь Юричко, народний артист України Мар’ян Гаденко. Кожен з них висловив переконання, що українська пісня житиме доти, поки будуть на світі сини і дочки нашої держави.

Конкурсна програма була досить насиченою, але виконавці надали перевагу ліричним, спокійним творам. Мабуть, цього «вимагало» творче серце. Впродовж п’ятигодинного пісенного марафону бучанським глядачам дарували частинку своєї душі такі співаки, як Віктор і Олександр Павлік, Інеш, Павло Дворський, ВІА «Кобза», Анатолій Гнатюк та ін. Яскраві костюми, красиві і сильні голоси – те, чого вимагає «велика» сцена, було і в Бучі. Один із виконавців, Олександр Василенко, навіть заспівав пісню, яка так і називається «Буча». Наскільки спроба була вдалою – покажуть люди. Бо саме від жителів залежить «приживеться» ця композиція чи забудеться.

На святі були присутні і почесні гості: екс-міністр Внутрішніх справ України, генерал армії Андрій Василишин, заступник голови Київської облдержадміністрації Володимир Максименко, фіналістка національного відбору «Євробачення» Оксана Нестеренко, народна артистка України Наталія Бучинська, поети, композитори, артисти.
Крім того, зворушливо виступили талановиті бучанські діти Анастасія Товстенко, Ліза Яцюк, Єлизавета Балакірєва. Дівчаткам випала нагода показати свої таланти на професійній сцені і присутні оцінили їх бурхливими оплесками.

«Місія» підраховувати результати глядацького голосування цьогоріч випала директору програм державної теле- радіомовної компанії «Всесвітня служба УТР» Віктору Пилипцю і члену національного Союзу хореографів України,танцмейстеру Віденських балів Григорію Чапкесу. До речі, свій День народження маестро зустрів у нашому місті. Він був дуже розчуленим, коли зі сцени йому заспівали «Многії літа».
Зрештою, глядачі визначили, що кращим виконавцем є тріо родини Май, кращим композитором – Геннадій Татарченко, кращим поетом – Зоя Кучерява, а кращим автором пісні – Мар’ян Гаденко.

Все рано чи пізно добігає кінця. Завершився і фестиваль «Прем’єра пісні 2011». Але це прощаваня не було сумним, бо кожен бучанець знає: через рік на них знову чекатиме свято пісні. І артисти – добре знайомі й нові, проте вже по-родинному близькі.



«Бучанці відповідають за долю української пісні…»

Про особливість Всеукраїнського фестивалю «Прем’єра пісні 2011» та про деякі свої погляди на сучасну творчість розповів за декілька годин до початку великого концерту пісні, слова й музики народний артист України, поет і композитор, організатор і ведучий фестивалю Мар’ян Гаденко.

- «Прем’єра пісні» знову у Бучі. Чим порадуєте?
- Вже слава Богу, фестиваль проводиться 12 рік, а у вашому місті – сьомий. Переконаний, що не було помилкою, коли ми його перенесли з Трускавця у Бучу. Адже я казав: що таке Буча? Буча – це прикрасне місто, біля якого знаходиться Київ. Тому сьогодні вперше за всю історію фестивалю приїздять 54 виконавці – більше 30 народних і заслужених артистів України. Це – дійсно свято української пісні.

- На фестивалі виконуть пісні лише українською мовою?
- Я не проти, щоб звучали російськомовні пісні, але для цього є багато проектів в Україні. «Прем’єра пісні» саме тим і особлива, що звучить українська мова – пісні українського народу.
І дуже приємно, що Бучанський міський голова Анатолій Федорук, голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк розуміють: якщо не ми популяризуватимемо українське, то ніхто інший цього не зробить.

- Дійсно, рівень «Прем’єри пісні» високий і по-своєму особливий.
- Хвалити нас не потрібно, але все-таки ніде не проводиться подібний фестиваль такого рівня. Ще одна його «родзинка» - віншуємо не тільки виконавців, але й авторів та композиторів. Я нічого не маю проти будь-яких телевізійних проектів, але коли останніми в рядочках, швидкою стрічкою пишуть: «сьогодні звучали пісні такого-то автора і композитора…», стає образливо.
Виконавець ніколи не матиме імені, якщо в нього не буде влучних пісень, які творили композитори та поети. Не потрібно про це забувати.

- А яке ваше ставлення до молодих сучасних виконавців, їхньої творчості?
- У молоді – свої погляди на творчість і вони мають право на життя. Але мені б хотілося, щоб традиційна українська пісня мала і романси, і «класичну» якісну попсу. Щоб наші діти й онуки не слухали: «Я беременна, это временно», а вчилися чомусь красивому і глибокому.

- Які пісні почують бучанці?
- Всі пісні, які лунатимуть зі сцени – нові. Бучанці єдині люди, які відповідають за долю української пісні своїм голосуванням в залі.

- Сьогодні у Бучі відзначають Масляну. Чи поділяєте ви традиції цього свята?
- Неодмінно візьму участь у святкуванні Масляної в Бучі – це гарне свято.
Щодо суті цієї традиції, то вважаю, що духовність повинна бути в серці. Розпочинається піст. Не потрібно його сурово всім дотримуватися. Але хоча б три дні – варто стримати свої бажання і попостувати.

- Що побажаєте нашому місту та його жителям?
- Я бажаю, щоб Бог дав Бучі хороших бізнесменів і в місті побудували величезний кіноконцертний зал. І Буча, дійсно, стане елітним пісенним центром нашої держави.
А бучанцям хочу побажати: бережіть те, що маєте!




Коментарі

Гості, організатори та учасники фестивалю звернулися до публіки з побажаннями, щирим і теплим словом, аби поділитися своїми враженнями, почуттями, думками.

Ігор Подолянець,
начальник управління культури і туризму Київської області:
- Дозвольте мені від імені голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка привітати вас з усіма святами які були, і які ще будуть. Побажати щастя, здоров’я і тепла вашим родинам. Київщина відзначає 80-річчя з дня заснування області. Ми горді від того, що «Прем’єра пісня» проходить на її теренах. Тож, велика подяка організаторам і меру Бучі Анатолію Федоруку, що такий фестиваль «живе» і розвивається.

Анатолій Федорук,
Бучанський місій голова:
- Дорогі земляки, шановні гості! Щиро вітаю вас із гарною подією: українська пісня знову на Київщині, у Бучі. Поетичне слово не полишає наші серця і так має бути в майбутньому. Тож, пишаймося тим, що ми українці! Бучанська родина завжди радо зустрічає гостей!

Василь Юричко,
генеральний директор УТР:
- На цьому фестивалі зібралися кращі люди, які формують нашу українську культуру. Нові пісні, нові прем’єри – це той фундамент, на якому буде розвиватися українська культура в подальшому. Тому всім бажаю творчого натхнення та удачі.

Віктор Павлік,
співак, заслужений артист України:
- Вкотре приємно бути в місті-герої Бучі й бачити всіх глядачів – їхні посмішки і найкрасивіші в світі обличчя. Я хочу побажати всім міцного здоров’я, Божого благословення. Нехай віра, надія, любов завжди будуть поруч з вами. Пам’ятайте, коли любиш по-справжньому – набагато легше жити на цьому світі. Я люблю всіх вас!



«Присягаюся своїми вусами – голосування було чесним!»

Григорій Чапкіс,
відомий танцюрист, хореограф, народний артист України:
- Там, де Мар’ян Гаденко – завжди весело і цікаво, змістовно і повчально. Я йшов сюди з думкою, що в Бучі – черговий конкус, на яких я буваю через день. Але навіть не уявляв, що буде так здорово! Це – справжнє свято пісні!
Організатори й всі учасники заслуговують на велику повагу і вдячність за свою працю. Я дивуюся керівництву Київської області, які не стомлюється і проводить чимало красивих і достойних заходів.
Ось що скажу про Бучу. Вчора я був на святі, де обирали найкрасивіших чоловіків і жінок в Україні. І якби знав, що буде такий фестиваль, як «Прем’єра пісні», то б вийшов на сцену і сказав: «Друзі! Якщо ви хочете почути справжню пісню, українську пісню, то приїжджайте до Бучі!». Я отримав величезне задоволення від усього концерту!
А щодо підрахунку голосів – повна демократія! При нас перераховували всі «програмки» з голосуванням. Присягаюся своїми вусами – голосування було чесним!



Слово переможцям

Наталія Май: «Буча – дуже гарний край»

Серед усіх учасників цьогорічної «Прем’єри пісні» глядачам найбільше сподобався виступ Наталії Май та її дочок Станіслави й Олесі, за яких було віддано найбільше голосів. Тому ми просто не могли не поспілкуватися з переможцями. Наталія Май, автор, композитор і виконавець, відповіла на наші запитання.

- Чи правда, що ви зовсім не очікували на перемогу?
- Так, ми дійсно не очікували на перемогу, тому трохи раніше поїхали з концерту. Але нам зателефонували з приємною новиною – і ми повернулися назад.

- А чому так?
- Не чекали, бо було багато відомих імен, професійних артистів. Усі вони мають право бути першими, називатися переможцями.

- На вашу думку, чим відрізнявся цьогорічний фестиваль?
- На відміну від попередніх років, було найбільше зірок естради: шикарні голоси, яскраві пісні, – все це і створює незабутні враження. Також порадували сцена і звук – з кожним роком організація стає тільки кращою.

- Станіслава і Олеся теж співають…
- Доньки навчаються у музичному училищі, допомагають мені у творчості. Я в їхні рішення намагаюся не втручатися. Вважаю, вони самі повинні зробити свій вибір у житті, бо то – їхня доля.

- Помітно, що ви чомусь розчулилися?
- Я завжди така, по життю щира і люблю людей.

- Розкажіть про свою творчість, плани. Над чим зараз працюєте?
- Я спеціалізуюся на дитячих піснях. Дуже багато їх вивчають у школах. Остання збірка, яка вийшла, – «Кришталеві роси». Також готуємо сольний концерт у Полтаві. А влітку плануємо переїжджати ближче до Києва. Зокрема, будемо розглядати і варіант Бучі.

- Мабуть, сподобалось вам наше місто?
- Буча – дуже гарний край. Тут – чудова природа і гостинні люди. У вашому місті легко виступати, працювати. Тому, якщо все буде нормально, наступного року знову чекайте нас у гості!




Більше фото в фотогалереї >>


Підготували: Людмила Гладська, Вікторія Кончаківська
газета: "Бучанські новини" №9 від 2 березня 2012 року
Прем’єра пісні, Премьера песни
 Інші новини по темі:
«Прем’єра пісні 2008» - знову в Бучі

«Прем’єра пісні 2008» - знову в Бучі

Буча та регіон
21 травня, Буча: Міжнародний телерадіо фестиваль "Прем`єра пісні"

21 травня, Буча: Міжнародний телерадіо фестиваль "Прем`єра пісні"

Буча та регіон
15 лютого, місто Буча: Фестиваль «Прем’єра Пісні» радо запрошує гостей!

15 лютого, місто Буча: Фестиваль «Прем’єра Пісні» радо запрошує гостей!

Буча та регіон
У Бучі пройшов фестиваль української пісні

У Бучі пройшов фестиваль української пісні

Бучанські новини
Буча, 9 березня: Фестиваль «Прем’єра пісні 2008»

Буча, 9 березня: Фестиваль «Прем’єра пісні 2008»

Бучанські новини
«Прем'єра пісні - 2013»

«Прем'єра пісні - 2013»

Бучанські новини
«Прем’єра пісні 2009»: без Президента, але з Пономарьовим

«Прем’єра пісні 2009»: без Президента, але з Пономарьовим

Буча та регіон
21 лютого, місто Буча: Фестиваль «Прем’єра Пісні» радо запрошує гостей

21 лютого, місто Буча: Фестиваль «Прем’єра Пісні» радо запрошує гостей

Буча та регіон
Фестиваль української пісні відбувся в Бучі

Фестиваль української пісні відбувся в Бучі

Буча та регіон
28 червня, м. Буча: Фестиваль «Прем’єра Пісні» радо запрошує!

28 червня, м. Буча: Фестиваль «Прем’єра Пісні» радо запрошує!

Буча та регіон
«Доля» усміхнулась співакам

«Доля» усміхнулась співакам

Бучанські новини
Буча : 2 березня відбудеться Заключний тур радіофестивалю «Прем`єра пісні 2006»

Буча : 2 березня відбудеться Заключний тур радіофестивалю «Прем`єра пісні 2006»

головна
Всеукраїнський фестиваль сучасного українського романсу «ОСІННЄ РАНДЕВУ».

Всеукраїнський фестиваль сучасного українського романсу «ОСІННЄ РАНДЕВУ».

Буча та регіон
Українська пісня окрилює. В Бучі відбувся міжнародний фестиваль "Пісня року"

Українська пісня окрилює. В Бучі відбувся міжнародний фестиваль "Пісня року"

Буча та регіон
«Премєра пісні 2010»: пісенне свято знову в Бучі

«Премєра пісні 2010»: пісенне свято знову в Бучі

Бучанські новини
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
буча
  • буча (0)
  • Гостi
  • 7 березня 2012 21:05
даааааа

где же наше КРУ и генпрокуратура? Гаденко опять на бабки развел Бучу:)))))) Меру бы задуматься, чего это так гаденко к нему прилип.... наверное вместе бабки дерибанят.. а артисты за копейки работают:))))))))))))))

0