Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Офіційно: Бучанський міський голова звітує перед громадою

Офіційно: Бучанський міський голова звітує перед громадою

28 лютого Бучанський міський голова Анатолій Федорук звітував про проведену роботу перед територіальною громадою міста. Зустріч проходила у приміщенні кіно-розважального комплексу «Акваріус». Тому кожен бажаючий мав можливість послухати про життя Бучі: її надбання, перспективи та існуючі проблемні питання.

Нещодавно на сторінках нашої газети була опублікована письмова версія звіту. Нагадаємо, що в ньому мер міста розповідав про розвиток освіти, культури, комунального господарства, інфраструктури, економіки, медицини.
Щодо перспектив на 2012 рік, то першочерговими завданнями є робота по програмі «Питна вода» (будівництво водогону в мікрорайоні Яблунька і запуск резервуарів чистої води; будівництво мереж по вул. Малиновського, Революції із закільцюванням; спорудження станції обеззалізування й доочистки води).

Не менш важливим є будівництво дитсадка по вул. Центральній. Два роки даний об'єкт стояв «заморожений». Але окрема стрічка в державному бюджеті для Бучі передбачає необхідний ресурс, який можна буде спрямувати на реалізацію цього проекту.
Крім того, у планах – відкрити дитсадок на базі комунального закладу Київської облради Бучанської спеціалізованої школи-інтернат (власне, як і передача самого навчального закладу на баланс Бучі).

Не менш важливим проектом є будівництво спорт-комплексу на базі школи №2 і її реконструкція.
Зміни будуть і в медичній галузі. Зокрема, реконструкція приміщення учкомбінату по вул. Кірова і розміщення там Станції швидкої медичної допомоги.
Вже в першій половині 2012 року планується ввести в експлуатацію клініку по вул. Пушкінська, яка включатиме новий рентген-кабінет, діагностичний центр і денний стаціонар).
А одне з найбільший завдань – створення північно-західного госпітального округу на базі київської психо-неврологічної лікарні у Кичеєво. Якщо задум буде зреалізовано, то через два-три роки матимемо належну медичну базу в регіоні.

Але до міського голови було чимало й особистих запитань від бучанців.
Пропонуємо переглянути відповіді на найбільш актуальні з них.

- Чи буде відкрито денний стаціонар в мікрорайоні Склозаводський?
- Вже виготовили проектно-кошторисну документацію і максимально намагаємося зреалізувати всі ці проекти у державній програмі. Адже тільки на ремонт виділеного під денний стаціонар приміщення потрібно витратити мінімум 2 млн грн. Якщо його стовідсотково фінансувати з місцевого бюджету, то за рік ми тільки один цей обєкт і зробимо. Тож, з проектом звертаємося до Міністерств і відомств (які опікуються різними державними програмами), аби залучити фінансовий ресурс. До червня цього року ситуація з фінансуванням стане зрозумілою. Тоді і будемо коригувати плани.

- Чи передбачений у 2012 році ремонт дороги по вул. Малиновського?
- Вздовж вул. Малиновського будемо виконувати роботи по будівництву водогону. І виходячи з того, що будуть проколи, переходи і таке інше, то звісно ремонт буде виконуватися.

- Чому призупинено будівництво дитячого садка по вул. Центральній?
- У свій час ми «виборили» в державному бюджеті право фінансуватися на соціально-економічний розвиток окремою «стрічкою». Частину того ресурсу спрямували на початок будівництва садочка. Зараз знову з'явилася можливість звертатися до держави і «переконати» продовжити фінансування даного об'єкту. І в цьому році держава таки передбачила кошти на його добудову. Тож, спільними зусиллями все вдасться.

- Чому прибрали «лежачі поліцейські» біля дитсадка по вул. Вокзальній?
- Їх не прибрали, вони відслужили своє. Як показує практика, пластикові «поліцейські» (а вони є сертифіковані і безпечні) служать фактично два сезони. А вул. Вокзальна – обласного значення, бо через неї йде транзитний транспорт, який і пошкоджує покриття. Весною обов'язково всі ці об'єкти, які сприяють безпеці руху, будуть відремонтовані.

- Коли буде окремий відділ міліції?
- Ми з вами свідомі того, що структура МВС, а відповідно і відділ міліції, не є структурним підрозділом Бучанської міської ради. Відповідно, якщо приймемо рішення створити відділ, це не означає, що він завтра буде. Ми неодноразово зверталися до всіх міністрів, які були і є. І чули відмову в цьому питанні. Або ж ставлять наступні вимоги: побудуйте типове приміщення, оснастіть його всім необхідним, вирішіть питання заохочення співробітників міліції (квартири, земельні ділянки), і тоді відділ функціонувати. На сьогодні, Міністерство МВС не має коштів на будівництво в Бучі міського відділу внутрішніх справ.
Зараз ставимо перед собою завдання, щоб по вул. Нове Шосе працювала чергова частина. Для цього ми вивели відеокамери спостереження на всіх перехрестях (від вокзалу до траси Київ-Ковель) і «зарежимлюємо» їх на пульт відділу міліції по вул. Нове Шосе. Вважаю, що в такий спосіб керівництво МВС змушене буде повернути в Бучу штатні одиниці й створити чергову частину.

- Велике прохання продовжити хорошу практику щодо забезпечення бюджетників, зокрема освітян, житлом…
- На жаль, на державному рівні були внесені зміни у містобудівне законодавство. Зокрема, у зв’язку з кризою прийняли рішення обмежити будівельні організації від навантаження, яке здійснюють органи місцевого самоврядування, у вигляді відсотків від будівництва чи дольової участі у будівництві об’єктів соціальної інфраструктури (садочків, шкіл тощо).
Натомість, чітко прописали, що не більше 4% фінансових інвестицій може бути залучено від проектно-кошторисної документації будинку. Тож, про передачу квартир місту мова не йде.
Разом із тим, ми розробили програму забезпечення житлом «50 на 50» і «Збудуй житло собі сам» (виділена земельна ділянка для освітян, медиків, бюджетних організацій, які можуть побудувати квартири по їхній собівартості). І в такий спосіб будемо вирішувати це питання.

- Скільки земельних ділянок і квартир в 2011 році було надано членам територіальної громади Бучі?
- Виконавчим комітетом Бучанської міської ради надано 4 службові квартири, а Бучанською міською радою прийнято 126 рішень щодо надання земельних ділянок. Щонайменше 70% бучанців отримали ці земельні ділянки. Крім того, 12 громадян (працівників бюджетної сфери) скористалися програмою «50 на 50» щодо доступності отримання житла у новобудові по вул. Чкалова.

- Чи є якісь плани щодо обслуговування людей похилого віку, які самі не можуть за собою дивитися?
- Я не буду говорити про те, що побудуємо будинок для людей похилого віку, бо в найближчому майбутньому цього не передбачається. Є в області приватна ініціатива підприємців, які хочуть будувати такі установи, але поки що в Бучі даний проект не реалізовується.
Проте в Бучанському управлінні праці й соціального захисту населення є Територіальний центр і Товариство Червоного Хреста, які надають допомогу на дому. І не тільки одиноким громадян, але й там, де є потреба. Крім того, в управлінні праці є база даних по нянях, персоналу, який може доглядати літніх людей.
Та все-таки, потрібно в суспільстві зберігати моральність і опікуватися своїми старенькими батьками. Часто дорослі діти забувають про цей обов’язок.

- Допоможіть, будь ласка, організувати ремонт під’їздів у будинках. Зокрема, по вул. Нове шосе, 11-А.
- Вирішення будь-якого питання і цього зокрема залежить від вашої ініціативи. По собі скажу, ми ходимо кругом, де тільки можна ходити у нашій державі. І прохачів багато. Але є різниця, коли ти ходиш і говориш дайте, а коли приходиш і показуєш їм певну діяльність, ось ми виконали проекти, залучили фінансовий ресурс місцевого бюджету чи кооператив жителів організували. То вже у того чиновника, від якого залежить виділення коштів чи вирішення питання, якби він не хотів не дати фінансовий ресурс, який є обмеженим, в даній ситуації язик не повернеться сказати ні.
Тобто має бути підхід. Якщо це кооперативний будинок. Ми в свій час на раді приймали рішення щодо фінансування певних робіт по кооперативних будинках, окрему програму.

У даному випадку, що стосується ремонту, обладнання – стовідсотково ми все не зробимо самостійно. Мовби, давайте візьмемо всі будинки відремонтуємо, - такого не буде. Але поступово із залученням і жителів, і фінансового ресурсу підприємства ЖКГ (якщо це навіть кооперативний будинок – теж можна виконувати), і місцевих програм за фінансування з місцевого бюджету. І сукупно, спільно, ми обов’язково поліпшимо і під’їзди, і сам стан будинків.
Скажу більше, ми з вами розробили і подали на різні державні програми 27 житлових будинків по утепленню, ремонту дахів, мереж і так далі. Якщо не буде змін у законодавстві, у постановах Кабміну, я переконаний, що ми цей фінансовий ресурс отримаємо. Наприклад, у минулому році держава виділила на Київську область 85 мільйонів і лише три територіальні громади мали проекти: Буча, Славутич і Бровари.

- Нашим дітям потрібна спортивна школа і басейн. Коли це буде у місті?
- Якщо не до завершення навчального року, то до кінця 2012 року, думаю, ми спортивний заклад, який будується у ЗОШ №2, де передбачені і глядацькі місця, і роздягальні, і тренувальні, і таке інше. Туди розмістимо основні види спорту, якими опікується наша дитячо-юнацька спортивна школа.
Щодо басейну. То на жаль, перспективи спорудження басейну я, як міський голова, не бачу. Якщо буде ініціатива приватного бізнесу, тоді можна говорити про успішну реалізації даного проекту.

- Чи заплановано у 2012 року будівництво палацу урочистих подій?
- Це досить важливе питання. Люди, які починають своє сімейне життя, стають на весільний рушник у тих умовах, в яких це відбувається у нас в місті, то, звичайно, не правильно.
Сам палац запланований. Є навіть кілька варіантів розміщення. Один із них – по вул. Б.Хмельницького поруч із церквою. Другий варіант розглядали по вул. Пушкінській. Але що один, що другий – потребує значних капіталовкладень. Там будівництво, там реконструкція. Думаю, згодом ми визначимо місце і територію, де працівники загсу будуть проводити відповідні обрядові дії.

- Ви запитували думку мешканців, пенсіонерів міста, перед тим, як запроваджувати карткову систему і встановлювати платний підйом у ліфті?
- Після кількох випадків, які були в регіонах нашої держави, де у ліфтах постраждали люди, ми стояли перед безвихідною ситуацією. Відбувалася масова перевірка. У Бучі фактично було зупинено 27 ліфтів, тому що всі вони відслужили свій ресурс. Провели по кожному ліфту, який експлуатується, експертизу, намітили місцеву програму, аби вийти з ситуації. Виконали ряд робіт із заміною обладнання у ліфті задля безпеки. Перейшовши на карткову систему унеможливили процес вандалізму. Мінуси проекту: картка досить швидко розмагнічується і не врахували всіх тих, хто проживає і користується пільгою. На сьогодні система вдосконалюється: пільгові категорії отримають компенсації через матеріальну допомогу, або ж матимуть пільгові підйоми на ліфті.

- На якій стадії знаходиться питання про перехід Бучанської школи-інтернату на баланс Бучанської міської ради?
- Практично дане питання вже вирішене. Єдине, зараз вирішується, чи перехід закладу до Бучанської міської ради буде здійснюватися у процесі навчального року чи після закінчення навчального року. При спільному бажанні – це можна зробити хоч післязавтра. І жодним чином питання передачі обласної власності не повинно вплинути на навчальний процес, на колектив, на дітей.
Ситуація тут і в іншому. Головне управління освіти і науки у Київській області не може утримувати загальноосвітню школу-інтернат, в якій уже більше 80% дітей з міста та регіону, адже це вже є певним порушенням законодавства. На сьогодні у школі-інтернаті дітей, позбавлених батьківської опіки, небагато – 22, після закінчення навчального року – буде ще менше. Відділ освіти, у зв’язку з передачею закладу, подбає, щоб діти належним чином закінчили своє навчання.
А ми з вами матимемо змогу там відкрити дошкільний освітянський заклад.

- У Бучі є велика кількість безпритульних собак. Які проекти та плани щодо врегулювання цього питання?
- Ми єдиний населений пункт нашого регіону, який офіційно має договір з київським підприємством притулку тварин, філіал якого знаходиться у Бородянці. Скажу, що і в інший спосіб також відловлюємо безпритульних собак.
Міський бюджет фінансує відлов собак, яких відправляємо на утримання. Виконання всіх умов, які прописані у договорі, обходяться не дешево. Утримання однієї собаки – 85 гривень в день. Відлов самої бродячої тварини – 200 гривень.
Питання існує не лише у Бучі. Ми піднімаємо його на рівні Київської області. Проблема існуватиме до тих пір, поки не буде врегульовано відповідальність господарем за собак.

- Які здобутки міської футбольної команди у 2011 році?
- Вони є досить великими. Мені приємно, що на рівні Києво-Святошинського району, області і держави про нас вже знають. Але якщо хочемо і надалі мати серйозні результати, то повинні й серйозно працювати. Для цього розвивається і спортивна база, є гарні стадіони, де тренуються далеко не останні столичні команди.
До речі, у нас може бути свій Чемпіонат Європи по футболу. Будемо приймати національні збірні мерів міст краї-учасниць «Євро-2012». Зокрема, своє підтвердження в участі дали представники Італії (мери Неаполя, Мілана, Барі) та Франції. Тож, чекаємо на велике футбольне свято в Бучі!
Людмила Гладська, Вікторія Кончаківська 
газета: "Бучанські новини" №9 від 2 березня 2012 року
 Інші новини по темі:
У Бучі погоджені нові тарифи на воду

У Бучі погоджені нові тарифи на воду

Бучанські новини
Теплопостачання в Бучі: які перспективи?

Теплопостачання в Бучі: які перспективи?

Бучанські новини
У Бучі прийнято місцеву програму "Питна вода України"

У Бучі прийнято місцеву програму "Питна вода України"

ВИКОНКОМ
У Бучі передбачається будівництво нових дитсадків і школи

У Бучі передбачається будівництво нових дитсадків і школи

Буча та регіон
Резервуар чистої води запрацює у вересні

Резервуар чистої води запрацює у вересні

Бучанські новини
Міський голова Бучі підсумував роботу міської ради у 2017 році

Міський голова Бучі підсумував роботу міської ради у 2017 році

Буча та регіон
Про покращення якості води в Бучі

Про покращення якості води в Бучі

Буча та регіон
Ірпінський міський голова Володимир Карплюк відзвітував за рік роботи

Ірпінський міський голова Володимир Карплюк відзвітував за рік роботи

Ірпінський вісник
Анатолій Федорук закликав керівників розвивати місто

Анатолій Федорук закликав керівників розвивати місто

ВИКОНКОМ
Інновації у водному господарстві

Інновації у водному господарстві

Буча та регіон
Гостомель: Тут буде школа-дитсадок

Гостомель: Тут буде школа-дитсадок

Ірпінський вісник
Працівники ЗАТ «Меліоратор» отримали нагороди

Працівники ЗАТ «Меліоратор» отримали нагороди

Бучанські новини
Яблуні для Яблуньки

Яблуні для Яблуньки

Бучанські новини
У 2008 році в місті почнуть будувати низку соціально-важливих об’єктів

У 2008 році в місті почнуть будувати низку соціально-важливих об’єктів

Бучанські новини
Проблеми з "Водоканалом" потрібно вирішувати разом

Проблеми з "Водоканалом" потрібно вирішувати разом

ВИКОНКОМ
Коментарів: 2
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Таня82
  • Таня82 (0)
  • Гостi
  • 1 березня 2012 12:42
Цікаво, на утримання однієї собаки витрачається 85грн/добу- це більше ніж 2500 грн на місяць, тоді як пенсії близько 1000 грн???

0
Vidguk
  • Vidguk (0)
  • Гостi
  • 1 березня 2012 16:18
Таня82, 5+!!!!!

0