«Вихователь року 2012»

Нещодавно в бучанському дитсадку «Капітошка» проходив фінал міського конкурсу «Вихователь року 2012». За право називатися кращими змагалися четверо досвічених вихователів, які щодня віддають частинку свого серця нашим діткам. А ще – навчають їх добру і справедливості, допомагають пізнавати світ.

У кожного з педагогів є власні захоплення та інтереси, успіхи і заслуги, унікальна манера спілкування з малечою. Адже вихователі усвідомлюють, що перед ними – маленькі люди, які тільки починають жити. І в їхніх силах (як і батьків) зробити так, аби через декілька десятків років можна було з гордістю дивитися на «результат» своєї праці. Для освітян це означає – виховати чесних і чуйних людей.
Усі конкурсантки хоча й трішки хвилювалися, проте зуміли добре представити себе і свою професійну майстерність. А допомагали їм у цьому – дітки.

Тож, варто познайомитися:
- Наталія Петрівна Глущенко (НВК «Берізка») – ініціативний, творчий вихователь, що постійно дбає про вдосконалення власної педагогічної майстерності, впроваджує в практику передовий педагогічний досвід. Її кредо: «Дитина – це особистість. Її інтереси, прагнення, її сьогодення і майбутнє – зміст роботи».

- Марія Василівна Бондарь (ДНЗ «Козачок») – вдумливий, талановитий, ініціативний вихователь, професіонал своєї справи. Не зупиняється на досягнутих результатах та здобутих знаннях. Особливу увагу приділяє формуванню у дітей дбайливого ставлення до природи.

- Алла Анатоліївна Мельничук (ДНЗ «Горобинка») – молодий спеціаліст, прекрасний педагог. Гарна, розумна, лагідна вихователька, яка має високу науково-теоретичну підготовку. Володіє ефективними формами організації навчально-виховного процесу. Вірить, що її робота важлива і, можливо, саме вона виховує майбутнього президента України.

- Ольга Андріївна Нестерова (ДНЗ «Пролісок») – старанний, відповідальний, творчий педагог та сумлінний організатор. Толерантна і доброзичлива, широко використовує нестандартні методи в роботі, проводить ігри-заняття з використанням пісочної терапії.
Оцінювало талановитих жінок по-доброму суворе журі на чолі з в.о. начальника відділу освіти Іриною Сільченко.

А завідуюча міським методичним кабінетом Олена Лук’яненко привітала конкурсантів і побажала їм подальших успіхів. Вона зазначила, що «конкурс професійної майстерності – це командна робота. Це – високий професіоналізм і велика відповідальність».
Але якими б відповідальними не були завдання, вихователі з ними легко впоралися.

Окрім яскравого представлення, була і презентація досвіду, розповідь про хобі, аналізувалися надані пакети документів. Досить показовими були фрагменти занять «А я роблю це так». Тут – і пізнавальний урок про властивості магнітів (НВК «Берізка»), і космічна подорож з елементами математики (ДНЗ «Козачок»), і гра-казка про явища природи (ДНЗ «Горобинка), і пісочна терапія на тропічному острові (ДНЗ «Пролісок»). Усі вихователі були гідними перемоги. Але на думку журі, найдостойнішою в цьому році стала вихователька навчально-виховного комплексу «Берізка» Наталія Глущенко – саме їй і дісталася головна нагорода.

Чотири конкурсантки були відзначені квітами та подарунками.
Тож, вітаємо з перемогою і бажаємо подальших успіхів у вихованні маленьких бучанців!
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.