Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Бучанський міський голова говорить про актуальні питання із життя Бучі

Бучанський міський голова говорить про актуальні питання із життя Бучі

Під час засідання конференції Ради ветеранів Бучанський міський голова Анатолій Федорук проаналізував і дав відповідь на багато важливих питань сьогодення. Усі вони торкаються життя нашого міста, комфорту людей, які живуть в Бучі, й покликані розв’язати існуючі негаразди.
Разом із тим Анатолій Петрович зазначив: "Ми повинні розуміти, що більшість наших побутових питань залежить від громадян, від місцевої влади, і від держави. Маємо чітко розділяти: хто і за що відповідає і пам’ятати, що без взаємодії всіх цих сторін, результату не буде".

Соціальні картки

Незахищені категорії населення хочуть мати в місті соціальну аптеку. Скажу відверто: вивчали це питання і прийшли до висновку, що такі заклади скрізь є недієвими. Так, працюють на період виборів або на «потрібний» час – для піару. Але вже за тиждень-два, ціни у таких «соціальних» аптеках повертаються до ринкових. В іншому разі, вони змушені будуть припинити діяльність через свою збитковість.
Наприклад, на території Бучі є комунальна муніципальна аптека. Але вартість медпрепаратів там – чи не дорожча, ніж в будь-якому іншому закладі. Адже придбання ліків відбувається через одні й ті ж заводи та фабрики. І вплинути на це не можна.

Що ми пропонуємо в існуючих умовах?

Найближчим часом буде проведена спеціальна нарада: ми збираємо бучанських підприємців, які представляють всі сфери послуг. Мова йде і про перукарів, і про фармацевтів, власників магазинів, кафе, швейних майстерень тощо. Спільно з ними хочемо виробити місцеву програму, згідно якої певним категоріям громадян надаватимуться соціальні картки. До процесу обговорення долучимо і представників різних громадських організацій. Тобто, з підприємцями буде укладена угода, згідно якої власники соціальної картки (пенсіонери, ветерани) отримуватимуть знижку при користуванні різними послугами. Ми вже опрацювали їх по категоріям і зараз чекаємо на згоду тих, хто надає ті чи інші послуги. Думаю, що такий крок не буде збитковим для підприємців, і стане корисним, соціально орієнтованим для споживачів.
До кінця поточного місяця ми відпрацюємо всі механізм цього задуму і вийдемо на кінцевий результат.
Видачу соціальних карток, швидше за все, будемо проводити через Управління праці та соціального захисту населення.

Зміни у роботі теплопостачальних організацій

Донедавна на території міста працювало три теплопостачальні організації, які надавали бучанцям свої послуги. Сьогодні з них залишилася практично одна.
«Ірпіньтепломережа» передала нам у комунальну власність котельні, які розташовані на території Бучі. І в «авральному» порядку почали готуватися до нового опалювального сезону. За декілька днів вийдемо на стовідсоткову подачу тепла не тільки в соціальні об’єкти міста, але й у житлові будинки.

Разом із тим ведемо перемовини, щоб бучанцям давати гарячу воду по постійній схемі. Це ті будинки, які підключені до системи теплозабезпечення.
Але все залежатиме від оплати громадян за дану послугу. Проте, за нашими підрахунками, ми втримаємо ситуацію по місту. Знову ж таки, це стане можливим за рахунок відшкодування бюджету, проплати населення та субвенції, які будуть находити з державного бюджету до кінця року.

Проблемне будівництво кооперативу «Клин»

У Бучі щороку організовувалося близько 10-12 кооперативів з метою прокладання комунікацій (вода і каналізація) по тих чи інших вулицях міста. Аналогічний підхід до цього питання існує й досі – це принцип 50х50. Тобто, міська влада купує труби і кільця, а жителі виконують проект і фінансують роботи.
У нас сьогодні в Бучі перекладено, замінено і побудовано 80% нових центральних і магістральних мереж. Залишилися невирішеними питання мікрорайону Лісова Буча і частини вулиці Водопровідної. Чому ж так?..

Наприклад, жителі вул. Водопровідної хочуть каналізацію, а організуватися в кооператив не хочуть. У Лісовій Бучі інша ситуація. Там люди організувалися в кооператив, виконали проект, почали збирати кошти, але не всі захотіли платити за комфортне життя. От і вийшло, що хтось сплатив повну вартість, а хтось – не здав жодної копійки. І роботи виконувалися на ті кошти, що були в наявності. Гроші закінчилися – роботи по прокладанню каналізації зупинилися.
Зараз цей процес потрібно активізувати. Більше того, у минулому році з місцевого і державного бюджету було виділено 5 млн грн на закупівлю матеріалів та оплату роботи по прокладанню мереж у мікрорайоні Лісова Буча. Сьогодні у мікрорайоні вже на 40% зроблена «розводка». Але виникла інша проблема: об’єкт не охороняється і труби почали розкрадати. І коли підрядна організація (яка виграла тендер і проводила роботи) провела ревізію, то вирішила перевезти матеріали на свою базу, де вони охоронятимуться.

Нині все звелося до того, що від самих жителів залежить: буде будуватися каналізація чи ні. А точніше, наскільки активно ми працюватимемо з тими, хто не заплатив за проведення каналізації по своїй вулиці. Вирішення цього питання – виключно в компетенції членів кооперативу «Клин». Тим більше, коли ми говоримо про те, щоб місцевий і державний бюджет для кооперативу «Клин» передбачив кошти.
Тож, бучанці, будьте активнішими, більш зацікавленими у власному добробуті, і питання (яке тягнеться роками) вдасться благополучно вирішити!

Питання ритуальних послуг

Сьогодні проблема захоронення є дуже актуальною. У столиці вартість відповідних послуг занадто висока. Саме вона стала «законодавцем» такого розвитку подій. Тому кияни почали різними шляхами виходити із ситуації, що склалася. Наприклад, ховати родичів у сусідніх населених пунктах (особливо, якщо вони там колись проживали). Адже так – дешевше. Тож, Буча також не стала винятком у підході до вирішення питання. Але нам з таким темпом (навіть при існуючій вартості захоронення) не вистачить жодного цвинтаря. А якщо зведемо питання до мінімуму вартості послуги по захороненню, то наглядач кладовища стане найбагатшою людиною.

На сьогоднішній день керівництво КП «Бучанського управління житлово-комунального господарства» змінює цю сумнівну практику. Комунальники чітко прописали існуючі послуги і розцінки на них. Та все це ще потрібно «відшліфовувати», аналізувати та зводити до реалій сьогоднішнього життя.
Питання по ритуальним послугам було піднято на рівні області головою Київської облдержадміністрації Анатолієм Присяжнюком. Вартість ритуальних послуг по пристоличним населеним пунктам зараз перевіряється і визначається контролюючими органами. Не є виключенням і Бучанське управління житлово-комунального господарства. Тож, калькуляцію вартості та вибір послуг, які надаються, обов’язково приведемо у відповідність.

Фінансування соціальних об’єктів міста

Незабаром відбудеться засідання комітету Верховної Ради з питань бюджету. У свою чергу представники влади Бучі намагатимуться сприяти тому, щоб на 2012 рік у державну програму було включено низку соціальних об’єктів по нашому місту. Мова йде про добудову садочка по вул. Центральній, школи по вул. Нове шосе, спортивної зали ЗОШ №2, кооперативу «Клин».
2011 рік, по фінансовим програмам, був не дуже продуктивним, бо всі кошти спрямували на реалізацію об’єктів до Євро-2012: будуються стадіони, дороги, аеропорти та ін.

Крім того, в цьому році Україна мала розраховуватися по зовнішнім запозиченням, взятими ще з 1991 року (за правилами: або країна розраховується, або оголошує себе банкрутом). А це також дає внутрішні обмеження по фінансуванню тих чи інших програм. Але така ситуація зовсім не говорить про те, що в 2011 році ми нічого не робили. Так, плануємо до кінця цього року по вул. Києво-Мироцькій відкрити медичний центр із денним стаціонаром (вже придбане медичне обладнання, новий рентген-кабінет).

Крім того, засідання Ради регіонів, яке нещодавно проходило в Бучі, дало можливість обговорити питання використання обласної психоневрологічної лікарні №2 (що в Кичеєво). Є задум зробити її центральною міською лікарнею, яка б обслуговувала чотири прилеглих населених пункти. Вдалим є і її географічне місцерозташування.
Дана ідея дає можливість розв’язати низку питань в сфері охорони здоров’я. Адже та проблемна ситуація, яка існує між Бучею та Ірпенем в галузі медицини, до цих пір є остаточно не вирішеною.
0 0

Людмила Гладська, Вікторія Кончаківська 
газета: «Бучанські новини» №41 від 21 жовтня 2011 року
Федорук Анатолій Петрович, Ірпіньводоканал
 Інші новини по темі:
Міський голова Анатолій Федорук про тарифи на комунальні послуги та газ

Міський голова Анатолій Федорук про тарифи на комунальні послуги та газ

Буча та регіон
Анатолій Федорук закликав керівників розвивати місто

Анатолій Федорук закликав керівників розвивати місто

ВИКОНКОМ
В Бучі створять перший в області центр соціальних послуг

В Бучі створять перший в області центр соціальних послуг

Буча та регіон
Круглий стіл: обговорення законопроєкта про землю

Круглий стіл: обговорення законопроєкта про землю

Бучанські новини
Консолідація усіх зусиль

Консолідація усіх зусиль

Бучанські новини
Яблуні для Яблуньки

Яблуні для Яблуньки

Бучанські новини
Міська рада: Засідання робочої групи з питань об’єднання територіальних громад

Міська рада: Засідання робочої групи з питань об’єднання територіальних громад

ВИКОНКОМ
18 лютого: Круглий стіл 'Децентралізація. Погляд місцевої влади"

18 лютого: Круглий стіл 'Децентралізація. Погляд місцевої влади"

Буча та регіон
У Бучі завершується добудова приміщення соціального ЦНАПу

У Бучі завершується добудова приміщення соціального ЦНАПу

Буча та регіон
Буча: Коли розпочнеться опалювальний сезон?

Буча: Коли розпочнеться опалювальний сезон?

Бучанські новини
35 питань розглянули на засіданні виконкому в Бучі

35 питань розглянули на засіданні виконкому в Бучі

Буча та регіон
28 квітня у Бучі відбувся круглий стіл “Великий Київ! Від ідеї до реалізації”

28 квітня у Бучі відбувся круглий стіл “Великий Київ! Від ідеї до реалізації”

Буча та регіон
Рада ветеранів ВВв та праці у Бучі

Рада ветеранів ВВв та праці у Бучі

Бучанські новини
Чи стануть молодята на весільний рушник?

Чи стануть молодята на весільний рушник?

Бучанські новини
Бучанська ОТГ: Блиставиця визначилися «на всі 100!»

Бучанська ОТГ: Блиставиця визначилися «на всі 100!»

Бучанські новини
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Виталий
  • Виталий (0)
  • Гостi
  • 24 жовтня 2011 12:49
...плануємо до кінця цього року по вул. Києво-Мироцькій відкрити медичний центр із денним стаціонаром (вже придбане медичне обладнання, новий рентген-кабінет...

По-перше, не по Києво-Мироцькій, а по Пушкінський, у дворі житлового будинку.
Стаціонар, де туберкульозні хворі будуть ходити в 5-ти метрах від дитячого майданчику!

Дякую Анатолій Петрович, що плануєте це побудувати, але було-б непогано, якби ви це розмістили у себе на участку - як приклад вашого розуміння проблем наших ветеранів. Там вони робили-б ренген, приймали процедури, відпочивали б тіні вікових сосен...

А то чужими руками добре підтирати необхідні сідниці!

0