Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Щасливий і незабутній День дитинства у Бучі

Щасливий і незабутній День дитинства у Бучі

Дитинство – чудова пора людського життя. Саме в дитинстві у малюків формується характер, з’являються певні звички й розвиваються вміння, виховується індивідуальність і неповторність, готується фундамент знань та здоров’я на майбутнє. Тому дуже важливо, щоб дитячі роки були якомога яскравішими, щасливими, насиченими цікавими подіями, розвиваючими іграми, підтримкою найрідніших – батьків та піклуванням небайдужої влади.

Адже діти живуть у першу чергу відчуттями. Вони бачать істину такою, якою вона є. Мають багато мрій, які дуже часто виходять поза реальність. А їхнім бажанням не має меж, все, що навколо, у них викликає цікавість. Пригадайте, в дитинстві й дерева значно вищі і трава зеленіша, а цукерки здаються смачнішими й солодшими, подарунки такі бажані й необхідні. Дні – безтурботні й довгі, а свята довгоочікувані й незабутні.

Та попри це, всі діти щирі й вразливі водночас. І всі, без винятку, заслуговують на щасливе дитинство, яке не раз з посмішкою пригадуватимуть будучи дорослими.

Діти потребують щоденної уваги й піклування про них старшими. Тому, саме для звернення уваги світової спільноти до проблем охорони здоров’я дітей, боротьби з експлуатацією дитячої праці, прав дитини на освіту, дозвілля й захист від фізичного та психологічного насилля і багатьох інших рада Міжнародної демократичної федерації жінок ухвалила Міжнародний день захисту дітей. Встановлене це свято ще в листопаді 1949 року. Відзначається в Україні з 1998 року.

Тож, 1 червня, в особливий день для малечі, як і в попередні роки, на бучанських дітей чекало загальноміське свято. Проте цього року святкування було грандіозним й масштабним.


Розпочалося святкове дійство у центрі міста ще з самого ранку. Спочатку в кінотеатрі «Акваріус» діти подивилися мультик. Потім брали участь у підготовлених для них вікторинах, розіграшах та різноманітних конкурсах, які проходили біля школи №4. Відповідний настрій створювало смачне морозиво та повітряні кульки, які їм роздавали представники міської організації Партії регіонів. Цілий день і шуміло, і гуло дитяче свято на всі куточки міста.

А під вечір на Київській площі святкування продовжувалося мюзиклом «Подорож навколо світу» у виконанні талановитих учнів Бучанської школи мистецтв ім. Левка Ревуцького. Так, глядачі, і дорослі, і малі, одночасно побували в Африці, Індії, Австралії, Китаї, на Сході, Антарктиді та Європі. Яскраві виступи артистів всім дуже сподобалися. Щасливі і захоплені дитячі обличчя випромінювали радість. І, мабуть, кожен малюк уявляв себе на місці артистів, на сцені. Певне, що відтоді на декілька мрій стало більше, хтось захотів навчитися танцювати, співати, виступати перед публікою. Не дивно, якщо маленькі мрії – згодом реалізуються, і в Бучі запалають нові яскраві зірочки.
Енергії у дітей не бракує, емоції киплять і вирують – було б куди їх дівати, направити у правильний бік. А того дня сумувати і не було часу. Адже спеціально для малечі приготували масу розваг.


Весела конкурсно-розважальна програма від творчої агенції «СРСР» дала можливість розкритися й набавитися маленьким громадянам міста досхочу. Діти активно брали участь у конкурсах, де проявили свою кмітливість, винахідливість і знання. А потім на них чекала зустріч з богатирями. У Бучу завітав Сергій Конюшок, найсильніша людина світу, відомий український атлет і телеведучий, чемпіон світу, який має звання «Найсильніша людина планети-2009» в категорії до 105 кг, а за останні три роки 14 перемог Сергія внесли до Книги рекордів Гіннеса. За проявленим бажанням хлопці і дівчата, могли проїхатися в автобусі, який тягнули богатирі. А після того побачити невеличке шоу від «сильних гостей», сфотографуватися з ними й отримати винагороду – цукерки було шаленою радістю. Але це ще не все. Як виявилося, наші бучанські діти гуртом сильніші за професійних спортсменів, трьох кремезних чоловіків спортклубу «Конюшок». У змаганні з перетягування канату вони з легкістю здобули перемогу в самих богатирів! Оце діти! А це наші, бучанські, діти кращі з кращих.
Учні спортклубу «Санчін» приготували для публіки свої показові виступи. Юні, проте вже досить професійні місцеві спортсмени, серед яких не один переможець конкурсів та чемпіонатів, є чемпіони України та Європи, продемонстрували гарну фізичну підготовку, бійцівський характер та гідний приклад для широкого загалу.

Далі веселі, кмітливі, галасливі й активні дітки потрапили на танцювальний майстер-клас Віолетти Кременчук, президента студії сучасного естрадного танцю «Жардін де ля данс». Після невеличкої розминки, всі разом почали розучувати популярний танець – контемп.
Свідченням вдалого свята була весела музика, естафети, пісні і танці, що додали ще більше радості та сміху, море позитивних емоцій і незабутніх вражень. Проте варто пам’ятати, що День захисту дітей, День дитинства – не тільки веселе свято для дітвори, а й нагадування суспільству про потребу дотримання прав дитини для формування особистості.

Дякуємо за феєричне дійство організаторам дійства – Бучанській міській раді в особі міського голови Анатолія Федорука, міській організації Партії регіонів та депутатам Київської облради Вікторії Кунгурцевій та Сергію Ареф’єву, відділу культури і спорту, відділу у справах сім'ї та молоді, Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Товариству Червоного Хреста, службі у справах дітей, творчій агенції «СРСР», його учасникам та всім, хто приєднався до святкування!


Фотозвіт в фотогалереї>>
Фото: Людмила Гладська
6 -4

Вікторія Кончаківська 
газета: "Бучанські новини"
САНЧІН
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.