Освітянське життя Бучі

Ось і закінчився 2010-2011 навчальний рік. У місті провели вже традиційне свято «Освітянські обрії», де підбили підсумки здобутків на просвітницькій ниві, відзначили та нагородили кращих представників цієї галузі. Проте на цьому події не скінчилися.

«Останній дзвоник»

27 травня учні загальноосвітніх шкіл Бучі прощалися зі школою. Деякі дев’ятикласники востаннє були присутні на урочистій лінійці, а решта школяриків пішла на тримісячні канікули, щоб потім з новими силами підкорювати вершини науки і знань.
Декілька років поспіль учні школи №4 зустрічають Останній дзвоник на головній площі міста, перетворивши свято на красиве та зворушливе дійство.

Цього разу до школярів завітала начальник Бучанського відділу освіти Лариса Федорук. Вона поздоровила присутніх із гідним закінченням навчального року та побажала подальших успіхів та творчих досягнень.
Пишатися цьому навчальному закладу є чим, адже він дав місту багатьох прекрасних педагогів та учнів – переможців різних конкурсів та змагань.

Відтак, директор школи Алла Літкевич взяла на себе приємну місію вітати всіх, хто протягом року мав здобутки і звершення в інтелектуальному, творчому та спортивному життя. Були нагороджені кращі учні, педагоги та колективи. Також відзначено найкращі класи школи та керівників, які вміло організовували навчальний процес. Не забули і про батьків, які завжди підтримують всі добрі починання та з розумінням ставляться до освітянських проблем і допомагають їх вирішувати.
Зокрема, саме тата і матусі подарували вчительці фізичної культури Ніні Поляковій великий Кубок – на знак поваги та вдячності за виховання їхніх синів.
А завершилося це свято Останнім дзвоником, який гучно пролунав над площею міста і сповістив про прихід довгоочікуваних канікул.



Випускний бал-2011

28 травня на площі ім. Т.Г. Шевченка зібралися ті, для кого шкільне життя закінчилося назавжди – випускники-2011 року! Саме вони на крилах надії і любові вирушили у доросле життя.
Так сталося, що освітні реформи внесли свої корективи. У зв’язку з переходом до нової програми навчання кількість випускників стала рекордно малою. Так, у Бучі у 2011 році – лише два випускних класи: Бучанської спеціалізованої школи-інтернат (директор Михайло Наконечний) та школи №1 (директор Наталія Ісакова).
Попри це, свято та його урочистість не постраждали. Красиві пари хлопців і дівчат разом із своїми класними керівниками та директорами гордо пройшлися сквером під пильними поглядами своїх батьків, друзів, вчителів і тих жителів міста, які прийшли подивитися на міський випускний бал.

Відкрив вечір Бучанський міський голова Анатолій Федорук.
«Дорогі випускники! Ви робите впевнений твердий крок у доросле життя. Попереду
відкриваються широкі простори вибору майбутньої професії та формування подальшого життя. Думаю, що ви вже визначилися ким хочете стати. Тому я бажаю вам успішно скласти іспити та завжди залишатися добрими й порядними людьми! І пам’ятайте, що Буча є вашою рідною домівкою і ми чекаємо вас тут освіченими фахівцями в різних галузях», - зазначив Анатолій Петрович.

Також на святі була присутня почесний гість міста та добрий товариш школи-інтернат – заступник голови партії «Сильна Україна» Олександра Кужель. Вітаючи колишніх школярів вона побажала їм щедрої і доброї долі.
«Шановні випускники! Яку б професію ви не обрали, головне стати хорошим спеціалістом. Тоді ви зможете сповна реалізуватися в цьому житті. Прагніть цього, досягайте та втілюйте мрії у життя!», - наголосила Олександра Володимирівна.

Однією з найприємніших миттєвостей дня стало нагородження єдиної в цьому році медалістки – учениці СЗОШ-інтернат Марії Остапенко. Зокрема, за високі здобутки їй вручили подяку та ноутбук.
Подарунки отримали і випускні класи від відділу освіти, а палкі віршовані вітання – від малечі міста, вихованців дитсадка «Сонячний».

У ці зворушливі митті батьки також не були забуті. Їх вітала начальник відділу освіти в Бучі Лариса Федорук.
«Випускний бал – неповторне свято, яке залишиться у вашій пам’яті на все життя. Ви відштовхуєтесь від берега дитинства у великий вир життя. І в цей день хочеться подякувати вашим батькам та наставникам, які віддавали всіх себе задля вашого добробуту», - сказала Лариса Петрівна і вручила Подяки родинам, які виховали дуже розумних і талановитих дітей. Зокрема, це – родина Остапенко, родина Грабаліних та родина Самойленко.

Красивою традицією стало випускати в безхмарне небо білих голубів – на щастя, добру долю та успіх. Мабуть, полетівши у простір, птахи понесли з собою всі мрії та побажання, які загадали молодь та їх наставники. А значить – задумане обов’язково здійсниться!

На завершення незабутнього вечора, випускники-2011 станцювали для гостей ніжний та зворушливий свій прощальний вальс.

Шкільні роки... Як непомітно вони промайнули!.. І незабаром усім нашим колишнім школярам доведеться складати перший власний іспит на дорослість. Як складеться їхнє самостійне життя відомо тільки небу і зіркам. Хочеться вірити, що кожен з наших випускників народився під щасливою зіркою.


фото авторів
5 -2

Людмила Гладська, Вікторія Кончаківська 
освіта, фотофакт
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.