Рідним матусям - найкращі побажання

Немає у світі дорожчої людини, ніж мама. І не тому, що дала життя, а тому що ЛЮБИЛА, РОСТИЛА, підтримувала та зрослася серцем із своїми дітьми.
День Матері - одне із найзворуш- ливіших свят, бо всі ми з дитинства несемо в душі неповторний образ жінки, яка все зрозуміє і пробачить, зігріє своїм теплом і ніжністю.
Тож, у другу неділю травня з нагоди Дня Матері у Бучі відбулося цікаве загальноміське свято. На урочистості були запрошені мами з дітками, багатодітні родини. Організатори, а це - відділ у справах сім'ї та молоді, відділ культури і спорту, Центр соціальних служб, підготували для гостей гарний концерт за участі творчих колективів міста, а для декого -ще й подарунки.

Вітаючи жінок із святом, начальник бучанського відділу у справах сім'ї та молоді Ніна Калініна подякувала тим багатодітним жінкам, які кладають душу і серце у виховання дітей, щоб вони зростали гідними і добрими людьми. «А також низькій уклін кожній мамі, яка любить свою дитину і віддає всі сили для її виховання. І не важливо скільки їх-один чи багато, головне, що дітки-доглянуті і щасливі», - сказала вона.

Після цього Ніна Дем'янівна вручила матерям подяки від Бучанського міського голови Анатолія Федорука та подарунки. Зокрема, на святі були відзначені матусі, які виховують чотирьох діток: Ганна Тімченко, Оксана Вишневська, Оксана Каліновська, Ганна Лавренко, Ганна Плугатирьова, Оксана Старовойтенко. Також нагороду отримала мама Зінаїда Дзюба, яка виховує шістьох дітей, і дві жінки - Наталія Курбатова та Олена Мальцева, у яких семеро синів і дочок.

Крім того, на сцену були запрошені берегині роду, які та кож віддають себе дітям міста - навчають їх і розвивають творчі здібності. Це: хореограф, керівник гурту «Фенікс» Ольга Моторя, хореограф, керівник гурту «ВА-Данс» Віта Федина, художній керівник хору «Пролісок» Ніна Стрельнікова.
Тож, нехай завжди цим жінкам, а також усім матусям Бучі крокують назустріч молодість і весна!
Урочиста церемонія нагородження змінилася розважальною програмою. На сцені виступили танцювальний колектив «ВА-Данс», гурт «Фенікс», вихованці дитсадка «Горобинка», хорова капела «Пролісок», ансамбль «Лілея» та багато іншої талановитої молоді, яка подарувала півтори години яскравого свята.
Хоча День Матері бере свій початок у Сполучених Штатах Америки, у нас це свято також стає все популярнішим.

Серед української громади День Матері вперше влаштував Союз українок Канади в 1928 році. У 1939 свято заборонила радянська влада, а з 1990 року, завдяки зусиллям громадських організацій, воно знову повернулось в Україну.

-


• КОМЕНТАРІ

Чи багато сьогодні в Бучі багатодітних родин? Чи всі сім'ї благополучні, а матері дійсно заслуговують нести таке звання? Про це ми поцікавилися у спеціалістів - керівників соціальних служб.


Олена Ренчка,
директор Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді:
- До Дня Матері ми підготували подарунки від Бучанської міської ради для 12 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, а також для однієї опікунської та однієї прийомної родини. Таким чином вирішили трошки підтримати жителів міста.
На жаль, сьогодні в Бучі близько 20 сімей, які через різні причини перебувають у непростих умовах. І що парадоксально, декого доводиться змушувати змінити і спосіб життя, і споживацьку поведінку. Їм просто так зручно жити, а страждають діти. Мова йде про сім'ї, в яких зловживають алкоголем чи наркотиками. Дуже часто така жінка не може дати синові чи донці всього, що повинна дати хороша мама.
А є ніби благополучні родини, але мами не можуть зрозуміти в чому полягає їх роль у вихованні дитини. Просто нагодувати і вдіти - не достатньо, бо малюка потрібно навчати, адаптувати до суспільства, любити.
Але все ж таки переважна більшість родин у Бучі - цілком благополучні і мами понад усе люблять своїх діток.

Ніна Калініна,
завідуюча відділом у справах сім'ї та молоді:
- Згідно українського законодавства, багатодітною вважається сім'я, в якій виховується троє (або більше) дітей віком до 18 років. Тоді вона може отримувати необхідні пільги і допомогу.
Сьогодні в Бучі - понад 130 багатодітних сімей з малолітніми дітьми, а також 13 багатодітних родин, де є діти, що вже навчаються у вищих навчальних закладах (доки таким дітям не виповниться 23 роки, такі сім'ї все ще вважаються багатодітними).
Загалом, сьогодні у Бучі 105 сімей, які виховують три дитини; 11 родин, які виховують чотирьох дітей, 5 сімей, які народили п'ятьох дітей, три родини у яких шестеро дітей, та одна мама, яка має семеро дітлахів.
З нагоди Дня Матері ми вирішили нагородити ті родини, які отримували менше подарунків протягом двох останніх років.
Також для багатодітних родин у місті проводяться різні акції. Зокрема, за кошти місцевого бюджету, забезпечуємо дітей канцтоварами, а за можливості - ще й шкільними формами. Крім того, залучаємо таких діток до різноманітних свят, де їм також вручаються подарунки.
7 -4

Людмила Гладська 
газета: "Бучанські новини" №18 від 13 травня 2011 року
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.