Світ цікавої науки

Ось і завершилась декада математики, фізики та інформатики у нашій школі №3. Незважаючи на суворість та класичність предметів, тиждень пройшов весело та цікаво. Математичний калейдоскоп, КВК, спортивно-математичні змагання та ще багато чого захоплюючого відбулося у школі за цей час.

Старт декади відзначився чудовими математично-фізично-інформаційними плакатами. Проявивши неабияку фантазію, ерудицію та, звичайно, художні здібності, учні різних класів презентували свої незрівнянні газети, листівки, творчі проекти.


Далі естафетну паличку перейняли учні 5-6-х класів на змаганні під назвою «Математичний стадіон». Організатори конкурсу поєднали спортивні вправи із розв'язанням математичних прикладів, що стало дуже цікавим союзом. До початку конкурсу, коли всі учасники вже були «на своєму місці» (а проходило дійство у спортивній залі) в атмосфері відчувалось напруження, адже всі хвилювалися за конкурсантів, а юні математики активно повторювали весь вивчений матеріал. На святі була присутня власною персоною королева Математика.
Наступним етапом на захоплюючому шляху декади став урок для 4-х класів.

Меленькі діти, які ще тільки починають мислити по-дорослому, знайомились з дивовижним світом фізики, науки яку вони почнуть вивчати лише через декілька років. Урок проходив в кабінеті фізики, адже «тут атмосфера особлива». За порогом приміщення на обличчі кожної дитини з'являлось невимовне захоплення, як у Аліси, коли вона потрапила в країну Чудес. Розсівшись за «дорослі парти», учні прослухали вступну промову вчителя фізики, яка підпалила інтерес юних слухачів ще більше. Потім перед повною аудиторією учні 9-го класу розповідали про енергію, роботу, радіохвилі доступною та простою мовою. Шкільні оратори довели, що фізика зустрічається всюди, поруч з нами із самісінького дитинства і не слід її боятись. Суто лекцією справа не обійшлася, як завжди у фізиків є «козир у рукаві», проводилось багато експериментів та інтерактивні бесіди, в яких четвертоклашки брали активну участь! Але дзвоник завершив урок і, здалось, що діти не хочуть покидати кабінет. Мабуть, вони з нетерпінням будуть чекати ці два роки для того, щб повноцінно вивчити фізику та пізнати всі глибині цієї науки.

А от під час екскурсії до кабінету інформатики школярі дізнались багато нового та цікавого про історію комп'ютерів, іх будову та інші цікаві факти. Все це дозвоили зробити сучасні технології: мультимедійні презентації та засоби їх відтворення.
А двома відрізками фінішної прямої декади стали Математичний калейдоскоп, який проводився між учнями 10-х класів та КВК, в яких намагались здобути першість збірні 7 – 8-х класів. Цікаві, закручені та кумедні запитання Математичного калейдоскопу змушували серйозно задумуватись та співпрацювати у команді.



Кросворди, ребуси, загадки, історичні факти та деякі інші завдання були заховані під різними кольорами. Виграла дружба,тож учасників обох команд нагородили солодкими призами. І, нарешті, КВК. Гумор у поєднанні з математикою та фізикою – це дещо.Чого варте одне привітання команд! Конкурси проводились не тільки для команд, а ще і для вболівальників, в одному з яких взяли учать не лише представники 7-8-х класів, а ще й десятикласники, котрі виступали в ролі помічників. Завдання були і прості, і складні, і «питання з родзинкою», але учасники вирішили всі задачі, подолали всі перепони для того, щоб дізнатись рішення журі. У запеклому змаганні перемогли учні 7-х класів. Але розрив складав лише однин-два бали.

Отже, тиждень видався вдалим для всіх мешканців країни «Школа №3», не важливо хто виграв чи прграв, адже «головне участь, а не перемога». З нетерпінням будемо чекати наступної декади для того, щоб знову показати всім, хто і на що здатен!
3 -2

Катерина Іващенко 
газета: "Бучанські новини" № 9 від 11 березня 2011 р.
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.