Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Ігор Кожемяка: «Те, що приваблює, не відірвати!»

Ігор Кожемяка: «Те, що приваблює, не відірвати!»

Жодне свято, мітинг чи урочистий захід не відбувається без того, хто «керує», організовує та проводить святкове дійство, – ведучого. У нас у Бучі таким незмінним професійним ведучим є Ігор Кожемяка, який за багаторічну працю, бадьорість духу припав до душі багатьом бучанцям. Ми бачимо його на різних заходах, які він душевно проводить, створює урочисту обстановку, задає певний тон й відповідний настрій усім глядачам, щедро ділиться своїм позитивом з присутніми або ж сумує разом з усіма… Вже і будь-яке свято тяжко уявити без Ігоря Геннадійовича, так полюбили і звикли до нього. У той же час окрім роботи бучанського культорганізатора на сцені, яку він з радістю виконує, мало знаємо про його життєвий та творчий шлях. Тому вирішили запросити Ігоря Геннадійовича в редакцію, щоб дізнатися більше про дитячі роки, початок професійної діяльності, участь у сьогоденні тощо, – чим він із задоволенням і поділився з нами.

Народився Ігор Кожемяка 26 червня 1967 року в селі Галиця Ніжинського району Чернігівській області. Через два роки батьки пана Ігоря переїхали у село Михайлівку-Рубежівку Київської області, де і нині разом зі своєю сім’єю, дружиною та сином, проживає Ігор Геннадійович.

«З малечку ходив на танцювальний гурток. Це було одним із найбільших моїх захоплень, – розповідає Ігор Кожемяка. – У восьмому класі почав відвідувати музичну школу – три роки навчався граі на баяні у Григорія Юхимовича Подольського, керівника славнозвісного колективу, народного муніципального чоловічого ансамблю «Ясени».
Шкільні роки для нашого популярного бучанського ведучого всіх міських заходів були в звдоволення. При будинку культури села Михайлівка-Рубежівка діяли різні гуртки: вокальні, хореографічні, драматичні, у яких він брав активну участь: «У батьків було своє господарство. Тому для них краще було б, якби я більше знаходився вдома та допомагав їм. Але ж те, що приваблює, не відірвати!..»

Після закінчення школи, як сказав нам сам Ігор Кожемяка, у нього «проснулося бажання вступати навчатися у кулінарний технікум», який він успішно і закінчив. За направленням працював поваром у медичному інституті ім. О. Богомольця. Потім пішов служити в прикордонні війська. Демобілізувався у званні сержанта та відмінника ПВ І-ІІ ступенів.
Згадки про службу, яка проходила в Івано-Франківській області, у Ігоря Геннадійовича дуже гарні. Особливо запам’яталася йому мальовнича гірська природа, незабутні краєвиди Західної України, які за два роки перебування там залишилися у пам’яті на все життя.
Після армії, повернувшись додому, знову почав працювати в медінституті. Готували уже у шеф-кухаря їдальні. Але творчість взяла своє.
В 21 рік у пана Ігоря виникло велике бажання вступати у Київське культурно-освітнє училище на відділення хореографії. Здавши іспити, він паралельно вступив і на вокальний відділ, диригентсько-хоровий, але залишився навчатися хореографії. Закінчивши його, не гаячи часу, вступив у Київський державний інститут культури ім. О. Корнійчука (нині відомий Київський національний університет культури і мистецтв) на факультет режисури театралізованих масових свят.

Спеціальність, здобута у вищому навчальному закладі, і стала запорукою подальшого життя. Хоча і хореографію Ігор Геннадійович не забував – працював у центрах творчості, школах Ірпеня, Гостомеля, Ворзеля, навчав діток народному, бальному танцю. Кулінарні вміння Ігорю Геннадійовичу нині також не заважають – і сьогодні він з легкістю може здивувати гостей смачними й оригінальними стравами на свята або ж побалувати дружину, приготувавши вечерю.

«З 1990 року життя поєдналось із санаторієм «Україна», що у селищі Ворзелі. Там і почалася бурхлива творча робота, – продовжує свою розповідь Ігор Кожемяка. – У 1997 році мене запросили на посаду завідувача відділу культури міста Ірпеня. Тоді ж познайомився з Бучанським селищним головою Анатолієм Петровичем Федоруком, який запросив мене у Бучу – очолити відділ культури, якого тоді ще не було. Ми його разом створювали. Тож, спершу рік працював директором Центрального Бучанського будинку культури.

З 2003 року за сімейними обставинами перейшов на постійну роботу у санаторій «Україна» на посаду заступника головного лікаря з культурно-масової і виховної роботи і працюю й досі там. Робота цікава й головне – творча. Це проведення екскурсій, різних вечорів відпочинку, концертів та свят…»
Оскільки Ігоря Геннадійовича завжди приваблював більше центр самої творчої роботи, то працюючи у санаторії «Україна», за пропозицією Анатолія Федорука, він залишився й у Бучі на творчій посаді – культорганізатора. Тож і на сьогодні його робота – проведення міських та клубних заходів, свят, зустрічей, мітингів тощо – активно продовжується.

Назавжди залишилось у згадці перше свято у Бучі – Новий 2000 рік. «Свято відбувалося на так званому «п’ятачку» на невеличкій сцені. Тоді ще й не знали як його проводити. З театрів дістали різні костюми, підготували розважальну програму з Дідом Морозом та Снігуронькою й запросили жителів Бучі… У людей був гарний новорічний настрій. І відтоді не одне святкове дійство удавалося на славу! – пригадує Ігор Кожемяка. – Раніше люди бігли на всі заходи, що проводилися. А останніми роками, особливо цього року, коли, дякуючи міському керівництву, відбувалася низка новорічних свят (2, 7, 13, 19 січня) дуже боляче було дивитися на напівпорожню площу, 15-20 глядачів».
З юних років пану Ігорю подобалась акторська робота. Він брав участь у незабутніх сценках «Весілля у Малинівці», «За двома зайцями» та ін. Проте нині найчастіше Ігорю Геннадійовичу доводиться перевдягатися у костюми Діда Мороза на Новий рік та Святого Миколая 19 грудня.

Попри роботу в Бучі та санаторії Ігор Геннадійович організовувє проведення банкетів, весіль, ювілеїв. Також співає у колективі: де баяніст – Володимир Король, керівник інструментального народного колективу «Сузір’я» м. Ірпеня Податкового університету, скрипачка – Мар’яна Халаш, співачка Лідія Бабенко, землячка з Бучі, та співак – Ігор Кожемяка.
Навчаючись у школі, у 1981 році Ігор Геннадійович познайомився з колективом «Ясени», який йому дуже сподобався. «З 1996 року почав співати разом з цим колективом, якому на сьогоднішній день вже 35 років. Близько року на репетиції не ходжу, але зараз знову є таке бажання повернутися у знайомі співочі ряди, тому що не вистачає цієї творчості, ніби щось відірвано», – щиро зізнається нам.

Та все ж найціннішим у житті пана Ігоря є кохана дружина Олена Кожемяка, з якою вже 20 років разом, та син Богдан – гордість і надія для батька.
Плани наперед Ігор Геннадійович «не малює». Каже, головне, щоб люди жили своїм життям і були щасливими: «Зичу всім добра, здоров’я, процвітання. Нехай панує у душах тепло, радість і гордість за те, що ми живемо на Україні». – І ми також бажаємо пану Ігорю щастя, здоров’я й успіхів щодня і всюди!

«Ми всі йдемо дорогою Христа,
Дай Боже в справах
дорости до Нього,
Одна молитва гарячить вуста –
Живи життя по правді й більш нічого…», – ці слова супроводжують Ігоря Кожемяку у житті.
Вікторія Кончаківська 
газета: "Бучанські новини" №4 від 4 лютого 2011 року
 Інші новини по темі:
Сольний концерт видатного скрипаля Ігоря Андрієвського у Ворзелі

Сольний концерт видатного скрипаля Ігоря Андрієвського у Ворзелі

Уваровський дім
Лише «50»!

Лише «50»!

Бучанські новини
Сердечно вітаємо редакцію “Бучанських новин” із професійним святом!

Сердечно вітаємо редакцію “Бучанських новин” із професійним святом!

Бучанські новини
Рентабельність "Укрзалізниці" на сьогодні складає 1-2%

Рентабельність "Укрзалізниці" на сьогодні складає 1-2%

Суспільство
Нелегка ноша листонош

Нелегка ноша листонош

Бучанські новини
Буча: Зустріч з високим мистецтвом

Буча: Зустріч з високим мистецтвом

Бучанські новини
День Вчителя

День Вчителя

відділ освіти
Дівчата знаються на волейболі!

Дівчата знаються на волейболі!

спортивні новини
Баскетбол у Бучі є!

Баскетбол у Бучі є!

Буча та регіон
Чемпіоном всеукраїнських ігор з вільної боротьби став спорсмен зі Здвижівки

Чемпіоном всеукраїнських ігор з вільної боротьби став спорсмен зі Здвижівки

Буча та регіон
Вдячні нащадки героям

Вдячні нащадки героям

Бучанські новини
Футбол: До Кубку області...

Футбол: До Кубку області...

спортивні новини
Великодні подарунки від Бучанської школи №5

Великодні подарунки від Бучанської школи №5

відділ освіти
Патріотичний вірш про першу бронзову медаль на Олімпійських іграх у Токіо

Патріотичний вірш про першу бронзову медаль на Олімпійських іграх у Токіо

Суспільство
Благодійна акція до свята ВЕЛИКОДНЯ «Допоможи ближньому»

Благодійна акція до свята ВЕЛИКОДНЯ «Допоможи ближньому»

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.