Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Все про ЖКГ: проблемні питання та шляхи їх вирішення

Все про ЖКГ: проблемні питання та шляхи їх вирішення

Одним із підрозділів КП «Бучанське УЖКГ» є житлово-експлуатаційна служба, у структуру якої входять майстри, двірники, працівники благоустрою, доглядачі кладовищ, сантехніки, паспортисти, аварійна служба, що працює цілодобово (тел. 25-7-90), диспетчер, інспектор приватного сектору, а також працівники бухгалтерії з нарахування квартплати та охоронці адмінприміщення. Тож, пропонуємо ознайомитися з основними проблеми й актуальними питаннями жителів міста, їх усуненням й перспективами розвитку комунального підприємства, над якими працює і знає як їх подолати житлово-експлуатаційна служба ЖКГ.

ЧОМУ У КВАРТИРІ ХОЛОДНО?
У будинках по вул. Нове шосе, 3, 5, 7, Енергетиків, 5, 15, Польовій, 22 погано працює система теплопостачання, люди мерзнуть у власних домівках. Працівники ЖКГ кажуть, що постійно з’ясовують причини перебоїв подачі тепла. За їхніми словами, основною причиною є зношеність, будинки старі. А у зв’язку з підключенням до системи опалення додаткових об’єктів, проблема якісного теплопостачання у жителів цих вулиць загострилась. «Зараз вирішуємо питання з організацією, яка займається подачею тепла. Адже «БУЖКГ» обслуговує мережі будинків, що знаходять в ньому, а за подачу тепла, теплотраси, відповідають обслуговуючі організації, тобто котельні», – розповідає начальник житлово-експлуатаційної служби Анатолій Наумюк. – Також однією з причин поганого теплопостачання є проблема заборгованості населення за тепло. Через це у котельнях економлять подачу газу. Задля усунення проблеми працівники ЖКГ у кожному теплопункті встановлюють прилади, які фіксують подачу тепла, а потім будуть знімати ці покази і пред’являти претензії організаціям, що подають тепло, щоб ті покращили, підвищили температурний режим».

«БІДНЯКИ» З ІНОМАРКАМИ НЕ ПЛАТЯТЬ ЗА КВАРТИРУ
Проблема заборгованості населення за квартплату завжди була і є актуальною. «Нині загальна сума боргу населення Бучі становить понад мільйон гривень. Є такі боржники, які заборгували за комунальні послуги більше 15 тисяч гривень. До того ж, більшість з них можуть платити, адже мають по 2-3 іномарки, але цього не роблять. То що вже говорити про пенсіонерів, які, до речі, вчасно платять і відповідально ставляться до ЖКГ міста, – зауважив Анатолій Наумюк. – На тих жителів, що системно не платять за квартиру, направляємо позовні заяви в суд. О крім цього, працівники «БУЖКГ» постійно вживають всі можливі заходи: приходять до боржників додому, подають списки у ЗМІ, підключають до «боротьби» депутатів округів тощо».
До речі, з 1 січня 2011 року, згідно прийнятого закону, за несвоєчасну сплату комунальних послуг буде нараховуватися пеня. У «БУЖКГ» поки що пеня ще не нараховується!

НОВЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ ЛІФТІВ
Ліфти багатоповерхівок Бучі, які ввели в експлуатацію ще у радянські часи, старі, у зношеному стані. Та організація, що обслуговувала їх, надалі займатися цим відмовляється. Силами ЖКГ вже знайдені нові організації, що можуть і будуть обслуговувати ліфти бучанських багатоповерхівок. Планували запровадити ліфти по картках, щоб той, хто платить за комунальні послуги, міг користуватися ними. Але фінансування не вистачає, тож ліфти функціонуватимуть так, як і раніше.

ЗАМІСТЬ МЕТАЛЕВИХ ЛЮКІВ – ПЛАСТИКОВІ
«Популярність» крадіжок металевих люків у місті не вщухає. Тому, за інформацією житлово-експлуатаційної служби Бучі, щоб уберегти населення від нещасних випадків, бо ж у відкритий люк може впасти дитина, заїхати машина, люди можуть отримати травми і матеріальні збитки, від КП «БУЖКГ» направляють листи-звернення в Бучанську міську раду, міський відділ міліції, аби посприяти контролюванню та закриттю пунктів прийому металолому тощо. Дякуючи МПП «Рада», вкрадені металеві люки замінюють пластикові, які і не вкрадуть, і коштують дешевше.

АКТУАЛЬНІСТЬ ОСББ У НАШОМУ МІСТІ
Нині можна відмовитися від послуг ЖКГ і створити об’єднання співвласників багатоповерхових будинків (ОСББ). Чи є вже ОСББ у Бучі, дізнавалися у місцевому «БУЖКГ». Як повідомив Анатолій Наумюк, начальник житлово-експлуатаційної служби, поки що у місті заяв щодо створення ОСББ немає. «Очолювати таке об’єднання повинна людина відповідальна, господар, який би розбирався у всіх комунікаціях будинку, – зазначив Анатолій Степанович. – Звичайно, згодом такі об’єднання будуть створені, які, думаю, позитивно змінять ставлення людей до їхнього місця проживання. Тому що зараз відношення до комунікацій будинку незадовільне: сміття викидають навіть із балконів, ледве не на голову, відходів позбуваються так, що забиваються каналізації, засмічуються підвали. Отож, коли буде функціонувати ОСББ, то це неодмінно дасть позитивний результат, при умові, що візьметься людина, яка розуміється у ЖКГ».

ВИВІЗ СМІТТЯ ПО ДОГОВОРУ
Не всі жителі приватних будинків хочуть укладати договори з ЖКГ міста на вивіз сміття – їм легше свої відходи вивозити на поля, у ліси чи до контейнерів багатоповерхівок. Тож, з цього року КП «БУЖКГ» планує здійснити ревізію приватного сектору. Згідно законодавства, нині кожен господар будинку зобов’язаний укласти договір на вивіз сміття. Працівники комунального підприємства, які закріплені за кожною вулицею, допоможуть це зробити мешканцям приватного сектору, або ж, у разі відмови, вживатимуть інші, менш лояльні, заходи… У свою чергу від ЖКГ встановлять додаткові контейнери для сміття, уточнять графік вивезення сміття.

ЧАСТІ ПЕРЕБОЇ У РОБОТІ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ.
З ЧИМ ЦЕ ПОВ’ЯЗАНО?

«У більшості будинках, що ввелися в експлуатацію 30-40 років назад, електропроводка застаріла і не розрахована на сьогоднішні сучасні електроприлади. Зараз великі навантаження ідуть на електропроводку, тому вона часто виходять з ладу», – розповідає Анатолій Наумюк. У старих будинках силами КП «БУЖКГ» заплановано замінювати електропроводи, щоб не було перебоїв та пожеж. Також у найстаріших будинках Бучі замінюватимуть труби систем водопостачання, теплопостачання, каналізації на пластикові.

ПОТРІБНІ ПРЕДСТАВНИКИ ВІД БУДИНКІВ
На балансі КП «БУЖКГ» (станом на 1.12.2010 року) знаходиться 133 будинки. Працівникам ЖКГ тяжко контролювати і стежити за кожним з них. Тож, співпрацюючи з жителями, пропонуватимуть їм обрати від кожної будівлі представника, у якого б були всі ключі доступу від підвальних приміщень та горища. «Аби, у разі потреби, не шукати ключі, а чітко знати у кого вони, щоб можна було впливати на стан комунікацій і забезпечити контролювання доступу до них», – зазначає керівник житлово-експлуатаційної служби Анатолій Наумюк.
Також працівники ЖКГ закликають всіх жителів бути уважними, звертати увагу на своїх сусідів, з метою виявлення людей з неадекватною поведінкою, психічно хворих, через яких можуть статися пожежі, вибухи, завалення приміщення сміттям тощо.

У МІСТІ БУДЕ ЧИСТО
У минулому році часто проходили суботники, двірники старалися постійно підтримувати порядок, тож у місті було чисто. Цього року КП «БУЖКГ» заплановано більше виставляти контейнерів та урн для сміття. Обіцяні урни для сміття біля зупинок автобусів – встановлять, як тільки будуть виділені на це кошти…
Працівники ЖКГ спланували побувати у школах, дитячих садочках, провести зустрічі з дітьми, на яких будуть розповідати про місто, роботу ЖКГ, виховуватимуть учнів, навчать викидати сміття не під ноги чи на узбіччя, а в смітник.

Бучанське УЖКГ інформує:

Відомість боржників, борг яких більше 4-кратного нарахування за місяць та 1500 грн,
сума боргу на 23.12.10 р.:
вул. Нове шосе,16: – 32745,33
бульв. Б. Хмельницького, 2: – 14954,74
бульв. Б. Хмельницького, 4: – 55297,63
бульв. Б. Хмельницького, 6: – 76101,39

Відомість боржників, борг яких більше 4-кратного нарахування за місяць та 2000 грн
вул. Островського, 36: – 60691,94

детальніше в газеті «Бучанські новини»
Вікторія Кончаківська 
газета: "Бучанські новини" №2 від 21 січня 2011 року
Жек, вивіз сміття
 Інші новини по темі:
Бучанське УЖКГ працює дистанційно

Бучанське УЖКГ працює дистанційно

Буча та регіон
Ліфтове господарство: на які послуги можна розраховувати?

Ліфтове господарство: на які послуги можна розраховувати?

Бучанські новини
Ірпінський ЖЕК перейшов на дистанційне консультування

Ірпінський ЖЕК перейшов на дистанційне консультування

Буча та регіон
Буча: Заборонено захаращувати майданчики будівельним сміттям!

Буча: Заборонено захаращувати майданчики будівельним сміттям!

Бучанські новини
Вивезення сміття є найбільш затратним видом робіт

Вивезення сміття є найбільш затратним видом робіт

Бучанські новини
ПУЛЬС ПОДАТКОВОЇ!

ПУЛЬС ПОДАТКОВОЇ!

Публікації
Особливості благоустрою бучанських кооперативів

Особливості благоустрою бучанських кооперативів

Бучанські новини
«Побороти» сніг...

«Побороти» сніг...

Бучанські новини
Багатоповерхівки оновлюються щодня

Багатоповерхівки оновлюються щодня

Бучанські новини
Призначено нового начальника Бучанського ЖЕКу

Призначено нового начальника Бучанського ЖЕКу

Буча та регіон
Доля КП "Бучанське УЖКГ" залежить від боржників

Доля КП "Бучанське УЖКГ" залежить від боржників

Бучанські новини
“Зробимо КЖЕП прибутковою організацією”

“Зробимо КЖЕП прибутковою організацією”

Бучанські новини
ЖКГ – єдиний комплекс, який повинен діяти злагоджено, чітко і швидко

ЖКГ – єдиний комплекс, який повинен діяти злагоджено, чітко і швидко

Бучанські новини
Бучанське ЖКГ: Про електропостачання будинків та освітлення вулиць міста

Бучанське ЖКГ: Про електропостачання будинків та освітлення вулиць міста

Бучанські новини
Проводиться роз’яснювальна робота щодо створення ОСББ

Проводиться роз’яснювальна робота щодо створення ОСББ

Бучанські новини
Коментарів: 5
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Winterman
  • Winterman (0)
  • Гостi
  • 23 січня 2011 00:41
Як повідомив Анатолій Наумюк, начальник житлово-експлуатаційної служби, поки що у місті заяв щодо створення ОСББ немає.
__________________________
Не таке вже й велике місто, щоб не знати про дійсний стан справ.

0
grey
  • grey (0)
  • Гостi
  • 24 січня 2011 06:14
У хрущьовці ОСББ створювати не вигідно. У ЖКГ немає ні проекту, ні плану комунікацій, ні мапи прибудинкової теріторії, тощо. Хто буде обслуговувати будинок, якщо немає ніяких документів?

0
Advokatirpin
навіщо публікувати списки боржників, замість того щоб через суд стягувати з них борги. зараз на совість або сором нікого не проймеш. Але ж є проблема: відсутність кваліфікованого юриста та незнання законів. Крім того, в багатьох власників квартир по Новому Шосе 16 навіть відсутні договори на обслуговування і їх ніхто не шукає, от і виникають борги. А законними методами їх не стягнути, якщо немає договру.

0
graceful
  • graceful (0)
  • Гостi
  • 5 лютого 2011 23:52
grey,
Шановний grey, звернись із письмовою заявою на ім'я начальника КП БУЖКГ, на який будинок тобі потрібно документи. Я звертався мені було надано дану інформацію.
Я знаю де ти проживаєш, і особисто попрошу комунальників щоб тобі перекрили каналізацію і воду, а тоді ти прийдеш і будеш шукати документацію!!!
До 2015 року grey Жеків не буде, і ти будеш жити в підвалі так як вся документація буде передана приватній структурі.

Advokatirpin,
Шоновний пане адвокате, Ви повинні знати процедуру примусового стягнення боргу. Недосконалість законодавства, відсутність магазинів по реалізації відчуженого майна в регіоні, бездіяльність виконавчої служби і т.д.. Пропуную Вам співпрацювати з комунальним підприємством, якщо Ви хочите жити в квартирі Вашої тещі, ремонт Ви ще не зробили!

0
graceful
  • graceful (0)
  • Гостi
  • 6 лютого 2011 00:02
Winterman,
Шановний Ви мабуть проживаєте по бул. Б.Хмельницького 4, де пані Хрещик робить собі піар , якоби "організувала" ОСББ на папері, але насправді ніякої реєстрації в органах виконавчої влади немає і не було.
Наскільки відомо в Німеччині викладачів не беруть за свідків так що Ваш коментар не береться до уваги.
p.s. прихильник КП БУЖКГ

0