У Бучі відкрито тенісну школу

9 вересня відбулося відкриття Бучанської муніципальної тенісної школи, яка працюватиме на базі тенісного клубу «CAMPA». В урочистій церемонії брали участь заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Подошевська, голова Бучанської міської ради Анатолій Федорук та директор тенісного клубу «CAMPA», голова Бучанської міської організації Партії регіонів Сергій Ареф’єв.

За словами посадовців, тенісну школу відвідуватимуть діти, батьки яких не мають змоги заплатити за навчання. Розповісти більш детально про втілену у життя справу – запросили Анатолія Федорука та Сергія Ареф’єва.

Анатолій Федорук: «Ідея відкрити тенісну школу з’явилася давно»
- Анатолію Петровичу, як з’явилася ідея відкрити подібний спортивний заклад? Хто став її ініціатором?
- Ідея створити тенісну школу з’явилася давно. Ми «виношували» її з моменту відкриття тенісного клубу «CAMPA». Свого часу головним ініціатором задуму став керівник клубу Сергій Ареф’єв. Та, з об’єктивних причин, тоді не змогли зреалізувати це питання, адже потрібно було його технологічно опрацювати, обдумати деталі, зокрема – питання зручності для самих дітей. Поспілкувавшись з тренерами, які працюють в клубі «CAMPA», ми прийшли до остаточного висновку, що така школа потрібна місту!
«Генератором» усього цього, в позитивному значенні, став голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк. Більше того, з цією метою був організований і турнір на Кубок губернатора. І в мене та Сергія Ареф’єва не було іншого варіанту, як підтримати цю пропозицію (сміється). Кажу щиро і об’єктивно – так, як це було.

- Наскільки відомо, тенісна школа фінансуватиметься з бюджету міста? Чи можемо сьогодні дозволити собі такі витрати?
- Ми добре розуміємо, що великий теніс – це дорогий вид спорту. Але власники тенісного клубу «CAMPA» пропонують певні пільгові умови для місцевої влади в плані організації діяльності спортивної школи. Зокрема, мова не йтиме про сплату оренди, абонементську плату.

- Які надії покладаєте на новий заклад та дітей, які в ньому навчатимуться?
- Будемо клопітливо відбирати діток, які мають хист і бажання, і навчатимемо їх великому тенісу. Наведу такий приклад. Буча має дружні відносини з містом-побратимом Тячевом, що в Закарпатській області. У них тенісна школа була побудована ще в 1963 році. Якщо відверто, то нині вона залишилася на рівні «радянщини». Але та плеяда випускників великого тенісу, яка розвивалася в першому десятилітті, – і сьогодні показує результати. Вихідці з того краю ставали чемпіонами України, Радянського Союзу, брали участь у міжнародних змаганнях. Місто живе цим видом спорту.

Мені б дуже хотілося і я вірю, що так буде й в Бучі. Через певний проміжок часу всі говоритимуть, що у нас є не лише прекрасний тенісний клуб, але й прекрасні вихованці бучанської тенісної школи. Спорт – виховує, сприяє тому, щоб людина зростала духовно і фізично, була добропорядним громадянином свого міста й держави.

- Хто з дітей, в першу чергу, зможе займатися у новоствореній школі?
- Тренери будуть проводити відбір, організовуватимуть майстер-класи, щоб виявити здібних дітей, які дійсно бажають займатися цим видом спорту. За таким принципом й формуватимуться різновікові групи бучанців.

- Анатолію Петровичу, у місті спортивна галузь досить розвинена. Для занять у футбол будуються стадіони, сьогодні була відкрита ще й тенісна школа. А чи будуть якимось чином розвиватися інші види спорту? Відкриття якого об’єкту буде наступним?
- Незабаром у Бучі буде зведений спортивний комплекс на базі школи №2. Не впевнений, що будівництво вдасться завершити в цьому році. Проте вже на початку наступного – об’єкт буде зданий в експлуатацію і слугуватиме для спортивних потреб дітей Бучі, учнів цієї школи. Маємо відповідну угоду з харківським заводом, який виготовляє металоконструкції.
Через три тижні їх доставлять у Бучу і генпідрядник ТОВ «Техпромсервіс» приступить до роботи.

У спорткомплексі можна буде проводити універсальні змагання з гандболу, волейболу, баскетболу, міні-футболу. Лише по периметру другого поверху, комплекс розрахований на 700 глядацьких місць.
Незабаром місто матимемо сучасний критий спорткомплекс, де протягом всього року діти займатимуться різними видами спорту не залежно від погодних умов. Крім того, там будуть проводитися офіційні заходи на рівні області, держави, закордонного співробітництва. Тож, наша найближча перспектива – будівництво цього закладу.




Сергій Ареф’єв: «Будемо виховувати майбутніх чемпіонів!»
- Скажіть, будь ласка, з якою метою було відкрито школу? Які її основні завдання?
- Теніс – недешевий вид спорту. Сьогодні не кожні батьки можуть собі дозволити організувати для дитини професійне навчання. Але з відкриттям Бучанської муніципальної школи, 75 юних жителів будуть займатися тенісом безкоштовно – за рахунок бюджету Бучі та тенісного клубу «CAMPA».
Завдання школи відповідатиме державній програмі: «Здорові діти – здорова нація». Також завдяки реалізації даного проекту забезпечимо фізичний розвиток молоді, організуємо для них достойне дозвілля.

- Як часто діти зможуть відвідувати школу?
- Точно можу сказати, що заняття в муніципальній школі проходитимуть систематично. Проте детальний механізм всіх цих процесів й те, яким чином вони відбуватимуться, – скоригуємо з часом.

- Хто займатиметься з юними тенісистами?
- Частина тренерського складу, який працює в тенісному клубі «CAMPA», «перемкне» свої зусилля на муніципальну школу й навчатиме місцевих діток. Зазначу, що це професіонали своєї справи, спортсмени вищого рівня. Тож, про фізичний розвиток хлопців і дівчат, їхню підготовку – батьки можуть не турбуватися.
Крім того, для навчання «CAMPA» дає свої корти, необхідний інвентар. Переконаний, що будемо виховувати майбутніх чемпіонів!

- Фізичні здібності дитини матимуть значення при відборі до навчання в цій школі?
- Головне, щоб у дитини було бажання. Навички і досвід прийдуть з часом. Тоді учень сам для себе вирішить – займатися йому професійно тенісом чи спробувати свої сили в чомусь іншому.
Також звертатимемо увагу на дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених сімей та дітей, які виховуються в інтернаті. Ми створимо для них прекрасні умови навчання і перебування під час занять. Тим більше, що школі гарантована потрійна підтримка – з боку Київської облдержадміністрації в особі Анатолія Присяжнюка, Бучанської міської ради в особі Анатолія Федорука та адміністрації тенісного клубу «CAMPA».

- Протягом трьох днів у клубі проводитимуться змагання на Кубок губернатора Київщини. Хто учасники цього заходу?
- Учасники змагань – діти до 12 років, які виявили бажання взяти в них участь. Це представники міст України. Переможців та призерів нагороджуватиме голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк.
А загалом, у «CAMPA» постійно проводяться дитячі й дорослі міжнародні змагання. Зокрема, 27 вересня цього року у нас проходитиме професійний жіночий турнір з тенісу. Тож, запрошуємо усіх бажаючих відвідати це спортивне дійство!


Людмила Гладська, "Бучанські новини" №35 від 10 вересня 2010 року 
газета: "Бучанські новини" №35 від 10 вересня 2010 року
КАМПА
 Інші новини по темі:
Буча: Міжнародний професійний тенісний турнір

Буча: Міжнародний професійний тенісний турнір

спортивні новини
У тенісному клубі «Сampa» підростають майбутні світові зірки

У тенісному клубі «Сampa» підростають майбутні світові зірки

спортивні новини
Щодо підготовки поїздок Президента України в регіони

Щодо підготовки поїздок Президента України в регіони

Буча та регіон
Турнір ракетки і м’яча

Турнір ракетки і м’яча

спортивні новини
У Бучі відбулося відкриття Дитячої футбольної академії «Меліоратор»

У Бучі відбулося відкриття Дитячої футбольної академії «Меліоратор»

спортивні новини
«Кампа» вітає своїх вихованців з Новим роком!

«Кампа» вітає своїх вихованців з Новим роком!

Буча та регіон
Зустріч влади і громади

Зустріч влади і громади

Буча та регіон
Повернути віру в себе

Повернути віру в себе

Бучанські новини
Прийматимемо учнів за принципом мікрорайонності

Прийматимемо учнів за принципом мікрорайонності

Бучанські новини
26 лютого відкриття клубу поетів Бучі

26 лютого відкриття клубу поетів Бучі

Бучанські новини
'ФЕНІКС' знову перемагає

'ФЕНІКС' знову перемагає

Бучанські новини
Створено Бучанську міську організацію Партії регіонів

Створено Бучанську міську організацію Партії регіонів

Бучанські новини
У Бучі заплановано відкрити Меморіал Слави загиблих воїнів АТО

У Бучі заплановано відкрити Меморіал Слави загиблих воїнів АТО

Буча та регіон
У школі збудують сучасний спорткомплекс

У школі збудують сучасний спорткомплекс

Бучанські новини
Гостомель : запрацював новий дитячий садок

Гостомель : запрацював новий дитячий садок

Буча та регіон
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
vector1
  • vector1 (0)
  • Гостi
  • 14 вересня 2010 12:27
До кого звертатися бажаючим займатися в муніципальній школі тенісу? На самій Кампі ще нічого не знають.

0